Concurs - Armamente Străvechi!

Bună ziua, bravi războinici! 
  
Săptămâna trecută am fost convocată de către Regele Eric la o discuție pe o temă importantă. Majestatea sa mi-a poruncit să organizez o activitate în care să fie răsplătiți 10 războinici loiali și curajoși pentru strădaniile dânșilor, și să-i comunic cât de repede cu putință numele acestora pentru a le trimite răsplata! 
  
Mă tot gândesc de câteva zile la această activitate prin care să răsplătim acești bravi războinici. M-am tot gândit, dar nu mi-au venit idei. Astăzi m-am gândit din nou și zbaaaanng, a venit ideea, știți care este? Nu?! Vă zic acum!  ;)  
  
Dacă Empire tot este un joc militar și medieval de strategie, de ce să nu cunoaștem câteva detalii despre lucrul cel mai important al unui soldat-arma! Cum să lupte cineva cu mâinile goale? Este nevoie de o armă, bineînțeles!  
  
Mai jos vă spun ce trebuie să facă și ce trebuie să știe cei care vor să participe pentru șansa de a fi premiați de Regele Eric cu 10.000 rubine. .  
 1. Alegeți-vă o armă/unealtă care a fost folosită în trecut în luptă. Arma respectivă poate sa își aibă originile în orice colț al lumii, deci nu vă limitați. Puteți alege să scrieți doar despre o singură armă. 
 2. Căutați pe internet cât mai multe informații legate de arma aleasă. 
 3. Selectați informațiile, dacă este cazul.
 4. Postați informația aici, alături de o imagine a armei respective. Termen limită - 20 iunie! 
 5. Maxim 500 de cuvinte.
Tinteti minte, nu aveți voie să alegeți arme din epoca modernă și epoca contemporană. 

Va fi șters comentariul oricărui jucător dacă acesta nu respectă tema discuției, iar jucătorul cu pricina va fi pedepsit conform regulementului. 

«1

Comentarii

 • colonelu7 (RO1)colonelu7 (RO1) Postări: 101RO1
  editat 12.06.2019
  Arbaleta (Din anul 500-1500) Spre deosebire de clasicul arc cu sageti,arbaleta era o arma cu efect mult mai distructiv.Arbaleta a fost proiectata pentru a putea trage sageti destinate sa strapunga cele mai groase armuri.In acest scop,patul de lemn avea atasat un arc masiv din otel.Armarea acestuia era imposibila pentru forta bratelor unui om obisnuit,problema fiind rezolvata prin actionarea unui mecanism cu scripeti si roti dintate.
  Rogather
 • Sulița este o arma alba de atac, formată dintr-o prăjină de lemn lungă de circa 1,50 - 2 metri, terminată cu un vârf de fier ascuțit de diferite forme (piramidal, conic, în formă de frunză etc.), folosită în antichitate și în evul mediu, mai ales de infanteriști, la aruncat. A nu se confunda cu lancea, care este o armă de atac, formată dintr-un vârf ascuțit de metal montat la capătul unei prăjini de lemn de dimensiuni mai mari - 3 până la 4 m. • speed50 (RO1)speed50 (RO1) Postări: 13RO1
  Arcul este la origine o arma primitivă de aruncat sageti, alcătuită dintr-o vergea elastică ușor încovoiată și o coardă prinsă de extremitățile vergii.
  Arcul a fost folosit ca armă de vânătoare sau de luptă încă din perioada 30.000 – 10.000 î.Hr. Astăzi este folosit doar în competiții sportive de tragere la țintă.
  Arcul cu săgeţi era o armă preţuită şi de către geto-daci, după cum ne confirmă autorii antici care relatează despre obiceiul geţilor de a-şi înmuia vărful săgeţilor în venin de viperă sau a săgeta norii pe timp de furtună, un ritual propriu doar geto-dacilor care credeau astfel că îşi demonstrează sprijinul către zeul Gebeleizis.
  Imagini pentru arc arma
  -Walhalla-
  Fortza No Limit
 • MrGog (RO1)MrGog (RO1) Postări: 56RO1
  editat 12.06.2019


  Katana este un tip de sabie japoneză, numită de multe ori și "sabie de samurai". Termenul katana mai poate fi folosit pentru orice sabie japoneză curbată cu lungimea lamei mai mare de 60 cm. Acesta este însă folosit deseori greșit pentru săbiile japoneze în general. Această armă a apărut în perioada Muromachi , 1336-1573.Viteza era demonstrată de katana prin lama sa așezată în sus, permițându-le astfel samurailor să scoată sabia din teacă și să taie inamicul printr-o singură mișcare.
  wqwq @ ro 1
 • NobleGeorgica (RO1)NobleGeorgica (RO1) Postări: 29RO1
  editat 12.06.2019

  Apariţia şi perfecţionarea puştii, o armă de foc portabilă cu rază lungă de acţiune, a fost un proces ce s-a desfăşurat de-a lungul mai multor secole, apărând pe câmpurile de luptă în a doua jumătate a secolului al XV-lea. pușcă În timpul luptei de la Morat ( 1476 ) şi a asediului Arrasului ( 1477) a fost folosită archebuza, care lansa proiectile cu ajutorul unei încărcături de praf de puşcă aprinsă cu un fitil. Era o armă destul de grea, pentru manevrarea căreia era nevoie de doi bărbaţi; pentru a trage, era sprijinită pe o furcă înfiptă în pământ. Se putea trage un foc la interval de două până la cinci minute, la distanţa de 100-200 m.

  Proiectilul, de o formă aproximativ sferică, era împins prin gura ţevii peste o încărcătură de praf de puşcă. La capătul ţevii exista un mic orificiu care se continua printr-o placă semisferică de mici dimensiuni ce era umplută cu o altă cantitate de praf de puşcă. Acesta era aprins manual, aruncând astfel proiectilul.

  La începutul secolului al XVI-lea, ceasornicarul german Jean Kiefus inventează aprinderea prafului de puşcă cu moleta ce produce scântei prin lovire cu silex, construind archebuza cu rotiţă, care

 • ge010 (RO1)ge010 (RO1) Postări: 90RO1
  editat 13.06.2019
  Stiu ca ai scris doar o arma/unealta dar mai bag o mentiune foarte grozava 

  Sabia Kopes 

  Folosita in Egiptul Antic , Doar partea exterioara este ascutita , Este un simbol al Autoritatii si multi faraoni aveau un model ca acesta ca si Tutankamon si Ramses II care au fost ingropati cu sabia , Nu se stiu foarte multe despre sabie , Se crede ca a evoluat din topoarele de lupta sau din uneltele agricole .

  Urumi (Mentiune)

  Este o sabie normala doar ca lama este moale si extrem de ascutita si fexibila , folosita in india , extrem de letala pentru oponent dar si pentru detinator . Cand nu era folosita se invelea in jurul taliei ca o curea .
  Post edited by ge010 (RO1) on
 • Jevil (RO1)Jevil (RO1) Postări: 31RO1

  Buzduganul

  Vechii saxoni il denumeau ironic “Botezatorul”, ispirati probabil de faptul ca nu era nevoie decat de o lovitura bine tintita pentru ca victima sa fie ucisa pe loc. Buzduganul a fost precedat de ghioaga din lemn prevazuta cu tepi de metal. Spre deosebire de aceasta, buzduganul era fie alcatuit complet din metal, fie cu un maner din lemn de esenta tare prevazut la capat cu o bila grea de fier intesata cu tepi. Initial a aparut ca o arma a taranilor saraci chemati la lupta, prea saraci sa-si permita o sabie. Buzduganul si-a castigat notorietatea in momentul aparitiei armurilor complete, cand acestl a devenit un adevarat distrugator de armuri pe campul de batalie. Buzduganele erau de diverse forme si marimi, cele mai grele cantarind pana la 9 kilograme. Buzduganul a fost arma favorita a regelui Johan al Boemiei. Orb din nastere, acesta inainta calare, invartind si lovind haotic cu buzduganul sau cu maner din aur, pana cand, in mod inevitabil, cineva era lovit.

  Bineinteles, noi le folosim sub numele de ''ghioaga'' pentru binecunoscutii aruncatori cu ghioaga


 • peter2 (INT2)peter2 (INT2) Postări: 51INT2

  Pumnalul este o arma cu lama dreapta, scurta, cu două taisuri și cu varful ascutit. Pumnalul dacilor se numea  ,,Sica''. Sica avea o forma curbata, arma fiind destinata lovirii inamicului pe lângă marginea scutului și taierea sau înjunghierea acestuia în spate. Numeroase arme „sica” au fost gasite pe teritoriul mai multor tari – Albania, Romania, Bosnia, Bulgaria și Serbia. Imaginea sabiei sica apare pe Columna lui Traian, inclusiv pe metopa în care Decebal se sinucide. 


  Imagini pentru pumnalul sica

 • Halebarda este o arma alba de infanterie compusă din: 

  • mâner lung, ca la suliță (hampă);
  • secure, cu un tăiș de formă concavă sau convexă, a cărei lovitură zdrobea piesele metalice ale armurii nimicind pe inamic;
  • cârlig pentru agățarea și doborârea de pe cal a călărețului sau pentru rănirea picioarelor calului;
  • vârf masiv și ascuțit (suliță), care pătrunde cu ușurință printre plăcile armurii, străpungând rețeaua de zale îmbrăcată pe sub armură.
  Halebarda, care este de origine elvețiană, era folosită pe scară largă în Germania încă din secolul al XIV-lea și a fost introdusă în Franța, în dotatrea pedestrimii, în vremea lui Ludovic al XI-lea al Franței
 • Theolutu71 (RO1)Theolutu71 (RO1) Postări: 181RO1

  Chu Ko Nu

  Chu Ko Nu

  Arma chineză Chu Ko Nu a fost practic strămoșul puștii automate. Era compus dintr-un arc montat pe un suport care trăgea proiectile, de multe ori numite șuruburi. În partea de sus a arbaletei se afla carcasa din lemn în care aveau loc 10 șuruburi. Atunci când mânerul dreptunghiular din spate era tras înapoi, șurubul era lansat. Această arbaletă permitea o rafală de trageri față de o arbaletă obișnuită.

  Chu Ko Nu a fost folosit ultima dată în războaiele chino-japoneze din 1894-1895. Există un depozit care conține un anumit număr de șuruburi în partea de sus a arcului, iar mecanismul este acționat prin deplasarea unui mâner dreptunghiular înainte și înapoi. Pentru o mai multă eficacitate, unele dintre șuruburi se turna seva unei flori otrăvitoare, denumită otrava lupului, sau gluga călugărului (Aconitum).

  "Singura dovada de superioritate pe care o recunosc este bunatatea"

  (Ludwing van Beethoven)


 • Samye (RO1)Samye (RO1) Postări: 1RO1
  Este posibil ca cea mai buna armă a aztecilor pe câmpul de luptă să fi fost macuahuitl. Cunoscută ca sabia aztecă, nu era o sabie adevărată, prelucrată din metal, ci una făcută din lemn de stejar. Marginile sale încorporau însă lame de obsidian (sticlă vulcanică), iar războinicii azteci le foloseau pentru a tăia gâtul și a provoca răni dureroase care determinau sângerări abundente.

  Războinicii azteci care foloseau această armă avansau în timpul unei bătălii numai după ce arcașii se apropiau de adversar. Într-o întâlnire de aproape cu inamicul, macuahuitul aducea un puternic avantaj celui care îl mânuia.

  Potrivit unei relatări din 1519 a unui soldat din armata conquistadorului Hernán Cortés: "Ei au săbii de acest fel - din lemn făcut ca o sabie pentru două mâini, dar cu mânerul mai scurt, aproximativ trei degete în lățime. Marginile au șanțuri în care sunt introduse cuțite de piatră, care taie ca o lama de toledo. Am văzut într-o zi o luptă între un indian și un călăreț, iar indianul a dat calului o lovitură atât de puternică în piept, încât i-au ieșit măruntaiele și a căzut mort la fața locului. Și în aceeași zi am văzut un alt indian dând-ui unui alt cal o lovitură în gât, încât capul calului a rămas atârnând de o fâșie de piele".

 • 001vs (RO1)001vs (RO1) Postări: 20RO1
  editat 14.06.2019

  Catapulta este o masina de razboi folosită în antichitate și Evul mediu, pentru asediul cetăților. Practic era folosită pentru proiectarea unor obiecte (bolovani, ghiulele, butoaie cu smoală etc.) înspre ziduri sau chiar mase de oameni. Existau mai multe tipuri de astfel de mașini: catapulta clasică, trebusetul, "scorpionul", etc.

  Cea mai celebră dintre cele trei este fără îndoială catapulta. Aceasta a fost inventată în aprox. 400 î.e.n., de către inginerii greci în orașul Siracuza, în timpul domniei lui Dionysius I.

  Catapulta dispunea de un arc care atunci când era desprins, arunca pietre de dimensiuni mari, de multe ori, pentru a distruge zidurile orașelor.

  https://prnt.sc/o1o2kw

 • Mr.Buster (RO1)Mr.Buster (RO1) Postări: 28RO1
  editat 14.06.2019

  Sai-ul
   este o armă tradițională japoneză, de fapt o armă tradițională a locuitorilor insulei Okinawa.
  ->Are forma unui pumnal cu două brațe metalice ce pornesc de lângă mâner dându-i un aspect de trident.
  ->Este una din armele din disciplina Okinawa Kobudo.
  ->Se folosește în pereche (câte un sai in fiecare mână).
  ->Pentru o perioadă a fost arma poliției japoneze, polițiștii avâd trei sai-uri (unul la spate și două în mâini).
  ->Sai-urile erau arme extrem de utile în dezarmarea ronin-ilor (samurai sărăcit, declasat, care ducea o viață de cavaler rătăcitor).
  ->Cu ajutorul  tehnicilor speciale polițiștii puteau rupe foarte ușor lama unei katana.

  Who cares anyways ?
  I don't.
 • MITICA72 (RO1)MITICA72 (RO1) Postări: 2RO1
  Bombardă se numește o armă de foc de artilerie, strămoșul tunului, formată, inițial, dintr-o țeavă de bronz, întărită cu cercuri de oțel, mai târziu integral de oțel, cu care, în Evul Mediu, se aruncau ghiulele de metal (bronz sau plumb) sau de piatră asupra cetăților asediate și asupra altor fortificații, folosind praf de pușcă pentru propulsarea proiectilelor.Bombarda a fost folosită mai întâi de genovezi, apoi preluată de englezi și francezi la începutul războiului de 100 de ani.[1]


  MITICA72 @ ro 1
 • BRUTUS1972 (RO1)BRUTUS1972 (RO1) Postări: 2RO1
  editat 15.06.2019
                                                                                       Stupul 

  Realizata de chinezi, aceasta arma este practic o cutie din lemn plina cu tuburi in forma de hexagon care, atunci cand sunt privite din fata, seamana cu un fagure, de unde si numele. In fiecare tub era o sageata ce putea fi lansata cu mai multa putere comparativ cu un arc traditional, cu ajutorul unui mecanism. Dintr-un stup puteau fi lansate pana la 32 de sageti odata, chinezii ucigand sau ranind numerosi inamici in cateva secunde.

  Arme antice iesite din comun Galerie foto

 • boboaga (RO1)boboaga (RO1) Postări: 9RO1

  Hunga Munga

  Teribilul cutit-secera african a fost folosit intensiv de catre triburile africane din jurul lacului Ciad. Hunga Munga este o arma alba cu o forma fantezist-interesanta, dar care prezinta o eficienta deosebita in confruntarile armate. De manerul sau sunt atasate doua lame drepte pentru strapuns, si una curba pentru retezat. Hunga Munga poate fi folosita in egala masura in lupta, cat si ca arma de aruncat la distanta in genul bumerangului. Datorita eficacitatii sale, Hunga Munga a fost adoptata rapid de catre populatiile africane, in prezent find des folosita in reglarea conflictelor interetnice din Gabon, Republica Centrafricana, Ciad, Niger, Nigeria si Camerun.

  boboaga @ ro 1
 • Chakram

  Acest cerc din metal avea pana la 30 de centimetri in diametru si se arunca adesea vertical (nu orizontal), iar marginea extrem de ascutita putea taia cu usurinta brate si picioare. Chakram-ul isi are originile in India, unde era folosit in special de indienii sikh. Una din metodele de folosire consta in invartirea pe degetul aratator de catre razboinicii profesionisti si apoi in aruncarea in dusman cu o smucitura scurta si rapida din incheietura mainii.

  Arme antice iesite din comun Galerie foto
 • QwertyuiopF6820 (RO1)QwertyuiopF6820 (RO1) Postări: 5RO1
  editat 17.06.2019


  Pistolul-mitralieră Thompson
   este un pistol-mitralieră inventat de ofițerul american John T. Thompson în anul 1918, cu scopul de a intra în uzul armatelor Antantei, în timpul primul razboi mondial, dar folosit intensiv de armatele Aliatilor din Cel De-Al Doilea Război Mondial. Pistolul-mitralieră Thompson a fost răspunsul americanilor la pistoalele și puștile-mitralieră franțuzești  germane apărute în timpul Primului Război Mondial. Însă pistolul-mitralieră Thompson a devenit faimos în timpul perioadei interbelice, odată cu Prohibitia, fiind utilizat atât de armată și poliție, cât și de criminali și gangster, fiind apreciat pentru calibrul său mare, pentru acuratețea și fiabilitatea sa dar și pentru încărcătoarele sale largi. Pistolul-mitralieră Thompson a fost, de asemenea, cunoscut de către oameni ca "Tommy Gun", "Annihilator", "Chicago Typewriter", "Chicago Piano", "Chicago Style", "Chicago Grinder", "Trench Broom" "Chopper", sau pur și simplu "The Thompson".
  Post edited by QwertyuiopF6820 (RO1) on
  QwertyuiopF6820 @ ro 1
 • Venom (RO1)Venom (RO1) Postări: 2RO1

  Shuangou - o armă exotică de călugări chinezi

  Shuangou este o pereche de arme chinezesti care permit maestrului sa foloseasca diferite tehnici de lupta. Istoria tipurilor timpurii ale acestor arme începe în secolul al III-lea î.Hr. Nu se știe exact cum au apărut sabii shuangou, dar la acea vreme aceste sabii erau numite "cârlige gemene de tigru". Arma este considerată universală în mâinile stăpânului. În timpul domniei dinastiei Song și Qing, a fost foarte popular printre călugării chinezi. În prezent, în mănăstirile Shaolin situate în China, se poate studia tehnica acestei arme tăiate.
  Cele mai comune sabie shuangou din dinastia Qing au fost armele traditionale ale calugarilor din Shaolin.

  Sabia shuangou, populară în țările asiatice, constă în:

  • Lama având ascuțire unilaterală. Aceasta este o bandă lungă de oțel utilizată pentru aplicarea loviturilor de tocare și a cârligelor cu cârlig;
  • Un mâner, peste care este atașată o lamă în formă de semilună cu o parte concavă și partea exterioară nerecordată prin intermediul a două suporturi. Manipulați înveliți în piele sau în cârpă. Lungimea în formă de lună, cu capetele ascuțite ascuțite, poate fi lovită în fața sau în corpul inamicului;
  • Cârlig la capătul îndepărtat al lamei;
  • Partea din spate a armei, realizată sub formă de cuțite ascuțite, destinată loviturilor de corp.
Aceasta discutie a fost inchisa comentariilor!