In Tinutul Subteran - capitolul 1

Messia intaiul (RO1)Messia intaiul (RO1) Postări: 393
   Era o zi frumoasa de aprilie in Marele Imperiu. Toti locuitorii era binedispusi de parca nimic nu le-ar fi putut strica ziua.Copiii se zbenguiau si se jucau, ca intotdeauna.Un soare arzator stralucea pe cer...doar era miezul acestei zile minunate!
   Horus:Ce zi frumoasa!Marc, ce era stabilit pentru azi?
   Marc: Trebuie sa ne intalnim cu prietenii la han. I-am promis lui Addison ca il luam si pe el!
   Horus:Atunci ce mai asteptam? Haide sa il luam de acasa!
    Drumul a fost scurt si au ajuns acasa la Addison.
   Horus: Haide Addi,avem intalnire cu prietenii la han,cred ca deja am intarziat!
    Au pornit toti trei la drum.Se uitau in stanga si in dreapta, minunati de frumusetea zilei de aprilie asa ca,niciunul nu se uita la drum.Nu stiu cum s-a intamplat,dar la un  moment dat pamantul s-a fisurat sub picioarele lor. Cei trei, uimiti peste culme si speriati de-a dreptul au cazut vreo 20 de metri in gol. Norocul lor a fost ca au cazut pe niste plante uscate mai inalte, ca altfel praf s-ar fi facut.Cei trei au fost invaluiti untr-o atmosfera inabusitoare, de abia puteai respira, si un intuneric de nedescris. Marc s-a ridicat primul:
   Marc:Unde suntem? Ce s-a intamplat?
   Addison: Am auzit multe legende.Se spune ca sub Marele Imperiu odihneste un tinut uitat de toti, numit Tinutul Subteran.Aici s-ar afla asa numitii troli, mult mai puternici ca un om,dar sunt si asezari omenesti.
   Marc:Cum putem scapa de aici?Peste tot vad doar o imensa campie si un intuneric de abia vezi clar la cativa pasi.....
   Ca la un semn, pamantul a inceput sa se cutremure.
  Horus:Ce se intampla?
   Addison: Pare ca vine din colo! Orice ar fi, hai sa ne ascundem dupa acea stanca!Pariez ca nu poate fi un simplu cutremur!
  Amandoi l-au urmat pe Addison.Dupa cateva miute pareau a fi o adunatura de creaturi, mult mai mari decat niste oameni obisnuiti,desi fata lor semana putin cu cea omeneasca.
  Addison: Sunt troli de care v-am vorbit! Sunt sigur mai mult de 50.Nu va miscati,din cate stiu eu au simturile mult mai dezvoltate ca oamenii si vad mult mai bine pe intuneric!
  Cand creaturile s-au apropiat astfel incat puteau fi vazute mai bine,aceste pareau a avea cam 5 metri si mergeau pe 2 piciare ,desi celelalte 2 membre erau tinute foarte aproape de sol.Pareau niste maimute in evolutia primordiala, daca nu aveau acea inaltime si fata aproape asemanatoare cu a oamenilor.Spre nenorocul lor, unul dintre trolii de la coada  a inceput sa adulmece ingandurat si s-a uitat fix spre stanca dupa care se ascundeau cei trei. A venit fuga intr-un fel de galop.
  Horus:Suntem pierduti!Avem ceva arme?
  Marc:Am un arc,o sabie si cateva sageti, dar nu ne vor fi de ajuns!
  Din fericire, niciuna dintre armele lui Marc nu au fost folosite pentru a lupta cu monstrul,caci o alta sageata a zburat de undeva din spatele oamenilor si s-a infipt fix in pieptul monstrului, in dreptul inimii.Toti trei s-au intors sa vada cine era binefacatorul, si au vazut un alt om imbracat in straie regale,cu o fata orgolioasa.Trolul a cazut jos si a scos un urlet rasunator, ba chiar au cazut si pietre si pamant din asa zisul tavan.Toti ceilalti troli s-au oprit inmarmuriti si au lut-o la goana catrea seamnul lor,dar ca si acesta s-au oprit sa adulmece si i-au vazut pe cei 4.Au luat-o din nou din loc spre ei.Oamenii au inceput sa traga cu arcul in ei, 2 troli au cazut pe jos morti sau raniti, dar restul i-au prins pe cei 4 si i-au luat in unul din pumnul lor mare cativa dintre trolii de la coada.
   Addison:Cine esti?
   Necunoscutul:Eu sunt fostul rege al oamenilor de aici, din tinutul subteran, dar alaltaieri am fost detronat de fratele meu geaman.Il blestem!
   Marc:Ai idee unde ne duc?
   Fostul rege:Da,dupa datinile lor oamenii care la incalca teritoriul trebuie sa se lupte cu....
   Unul dintre troli:
LINISTEE!
   Au fost dusi asa vreo 20 de minute pana la un fel de oras,ridicat de troli.Case murdare,saracacioase din lemn se puteau vedea,dar abia semanau cu case normale.Cei patru au fost pusi cu binisorul intr-un sant adanc, perfect neted, din care nu aveai cum sa evadezi.Oase omenesti se zareau pe jos,martore la un mare macel.Trolii se asezasera la gura santului.
   Marc:Ce se intampla?
   Fostul rege:Trebuie sa ne batem cu o creatura,trolilor le place sa vada cum oamenii sunt sfartecati de aceasta.Nici macar eu nu stiu cum arata, nu obisnuiesc sa trec niciodata pe aici.
  Horus:Iata, o poarta!
   Era intr-adevar o poarta, dar era foarte inalta si era din fier ruginit.Aceasta a inceput sa se ridice,si s-a ridicat pana la limita.
   Toti trolii de odata: MOARTEA CU COARNE!MOARTEA CU COARNE!MOARTEA CU COARNE!MOARTEA CU COARNE!
  Din intunericul deplin,din locul unde se ridicase poarta, s-a aratat o lighioana.
   Addison:Fir-as al naibii!
   Asa zisa "Moarte cu Coarne" era imensa. Avea 8 metri, mult mai mare ca orice trol si mult mai puternica, si avea niste coarne uriase de un metru.Spre deosebire de troli, aceasta merge pe 4 picioare.O blana lunga  negricioasa acoperea lighioana si niste ochi stralucitri sclipeau din capul oribil.Avea multe rani vindecate sau nu,cu multe varfuri de sabii si sageti in carne.Pe unul dintre ochi avea o cicatrice alba,semn ca nu mai avea acel ochi.
   Moartea cu Coarne: SIMT MIROS DE CARNE DE OM!
Va Urma.....
Sper ca v-a placut ;)
Messia intaiul @ ro 1
Post edited by Messia intaiul (RO1) on

Comentarii

Sign In to comment.