Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Nadchodzi BETA Empire w formacie HTML5!-Raporty oBłędach

135

Komentarz

  • Slawko74 (PL1)Slawko74 (PL1) PL1 Posty: 40
    edytowano 04.03.2019
    Czołem.

    Dorzucę jeszcze błąd przed chwilą wychwycony:
    Po przejściu do trybu pełnoekranowego nie można pisać nic na czacie gry ...
    Po powrocie z tego trybu nadal pisanie na czacie nie jest możliwe, pomaga dopiero odświeżenie strony.

    Nieostra grafika też mi się daje we znaki... a nie będę przestawiał ustawień całego systemu aby dla jednej gry to poprawić.
    Przeglądarka Firefox v 65.0.2 z 28 lutego 2019 r  64 bity.

    Pozdrawiam.
  • Asqelos (PL1)Asqelos (PL1) PL1 Posty: 191
    edytowano 04.03.2019
    spowolnienie i blokadę powodują wyskakujące reklamy, jak po mniej więcej 20 minutach uda się uporać z tymi niechcianymi reklamami i je pozamykać jakimś cudem, to gra chodzi normalnie.

    problemem sa te wyskakujące reklamy po zalogowaniu. zawiesza się cała przeglądarka i blokuje komputer, nie można wykonać nic, jedynie wyłączenie z prądu i ponowne uruchomienie bez otwierania tej gry wszystko wraca do normy,

    edit:
    no prawie do normy, muli jak sto piećdziesiąt, i połowa funkcji nie działa
  • beejbe (PL1)beejbe (PL1) PL1 Posty: 72
    mobilne empire po przejsciu na html5 trudno jest opisac w kulturalnych słowach, puffin nie ogarnia tematu albo temat nie ogarnia puffina
    zakłądając ze uda sie człowiekowi zalogowac obraz miga, trawa jest czarna, na czacie ciezko pisac gdyz ekranowa klawiatura znika w trakcie pisania
    itd
    cierpliwosc nigdy nie była moją mocną stroną ale chwała niebiosom ze jeszcze mozemy pograc pod linkiem  https://www.empire.goodgamestudios.com/flash


  • peacemax (PL1)peacemax (PL1) Posty: 19
    edytowano 04.03.2019
    win7 32bit,  Firefox,  jak się pisze na czacie  i "zapomni literki"   cofanie strzałką przewija mapę hahah..  chciałem zapytać co mogę sobie przesłać z zamku głównego widząc takie brednie  https://scr.hu/j77L55K ??? i dlaczego wojsko po ataku z posterunku wraca na zg ???? 



    peacemax @ pl 1
  • Slawko74 (PL1)Slawko74 (PL1) PL1 Posty: 40
    Na firefoxie tnie i skacze, trochę lepiej na chromie.
    Może zamiast nam dawać więcej czasu na dostosowanie się do zmian to dajcie go sobie na opanowanie technologii HTML5 w takim stopniu aby grało się nam graczom komfortowo ?
  • marello (PL1)marello (PL1) PL1 Posty: 185
    edytowano 05.03.2019
    testową wersję HTML5 wprowadzono z początkiem grudnia. Po upływie 3 miesięcy GGS nie poprawił żadnego ze wskazanych w tej wersji błędów. Możliwości są dwie:
    - albo administratorzy nie przekazali uwag graczy
    - albo, co bardziej prawdopodobne, twórcy gry olali sprawę

    Jeśli jest trzecie logiczne wytłumaczenie to prosił bym administratorów forum o jego wskazanie, Albo przynajmniej wskazanie które błędy wskazane na początku tego wątku zostały poprawione


    przepraszam jest jeszcze trzecia możliwość. Właśnie mi przyszło do głowy. GGS zatrudnia za słabych programistów

    marello @ pl 1
  • moje zdanie jest takie co wszystko na to wskazuje ze programisci czy technicy nie ogarniaja tematu. Bo zmiany ktore chce wdrozyc ggs, sa za bardzo zawansowane na chwile obecna.  Pojawila sie duza ilosc bledow itp.
    Zamiast grac w gre wojenna , user zastanawia sie czy zrobil bledy ortograficzne opisujac  jakas techniczna usterke na forum. Hehehe do czego to doszlo .       Tusk jak tu grac??
    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

                                            Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
  • WikitiWikiti Moderator Posty: 1,311
    edytowano 05.03.2019
    arti1976 (PL1) powiedział(a):
    Brawo Wy. Gra muli i się wiesza, zalogowanie czasem trzeba 3 próby robić. Najgorsze jest tez to ze nie ma szans teraz wejść na gierkę na telefonie przez aplikacje Pufin. Co Wy zrobiliście znowu ? 
    Witaj,
    Dziwne  , bo właśnie sprawdziłam I o dziwo działa


  • NewSmyk (PL1)NewSmyk (PL1) PL1 Posty: 547
    edytowano 05.03.2019
    Znalezione obrazy dla zapytania dziwne u mnie dziaa
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D  
    Szkoda tylko, że u nas nie działa  :p:p
  • WikitiWikiti Moderator Posty: 1,311
    edytowano 05.03.2019
    NewSmyk (PL1) powiedział(a):
    Znalezione obrazy dla zapytania dziwne u mnie dziaa
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D  
    Szkoda tylko, że u nas nie działa  :p:p
    Witaj
    Ja dałam na to dowód że działa :)  Więc prywatne docinki proszę zachować dla siebie :)

    Pozdrawiam
  • NewSmyk (PL1)NewSmyk (PL1) PL1 Posty: 547
    edytowano 05.03.2019
    Wikiti :smiley: takiego screena ja również mogę wkleić (włączając w to ową wspaniałą informację, że html nadchodzi) co wcale nie oznacza, że gra w html działa jak należy. Nie uważam, żeby mój komentarz był osobisty :blush: tak dobrze się nie znamy. Reasumując gra nie działa jak powinna. Wielu moich znajomych wróciło do flasha. Dzień, w którym GGE przyzna, że coś ewidentnie popsuli ogłoszę świętem i otworzę szampana. Może zamiast przyjmować na siebie odpowiedzialność za błędy innych skierujesz uwagi graczy do odpowiednich osób. Taki niemiecki system pracy :smile: robię swoje a o resztę niech martwią się odpowiedzialni.
    PS. Włączyłam HTML i niespodzianka :wink: gra nie działa. Obraz rozmyty i po przekuciu artefaktów cała gra po prostu stanęła a potem się wyłączyła :wink: Dalej nie chce mnie się sprawdzać bo moje zdrowie (zwłaszcza psychiczne ) jest ważniejsze. Wracam na flasha. Dajcie znać kiedy naprawicie wszystko.
  • WikitiWikiti Moderator Posty: 1,311
    edytowano 05.03.2019
    NewSmyk (PL1) powiedział(a):
    Wikiti :smiley: takiego screena ja również mogę wkleić (włączając w to ową wspaniałą informację, że html nadchodzi) co wcale nie oznacza, że gra w html działa jak należy. Nie uważam, żeby mój komentarz był osobisty :blush: tak dobrze się nie znamy. Reasumując gra nie działa jak powinna. Wielu moich znajomych wróciło do flasha. Dzień, w którym GGE przyzna, że coś ewidentnie popsuli ogłoszę świętem i otworzę szampana. Może zamiast przyjmować na siebie odpowiedzialność za błędy innych skierujesz uwagi graczy do odpowiednich osób. Taki niemiecki system pracy :smile: robię swoje a o resztę niech martwią się odpowiedzialni.
    PS. Włączyłam HTML i niespodzianka :wink: gra nie działa. Obraz rozmyty i po przekuciu artefaktów cała gra po prostu stanęła a potem się wyłączyła :wink: Dalej nie chce mnie się sprawdzać bo moje zdrowie (zwłaszcza psychiczne ) jest ważniejsze. Wracam na flasha. Dajcie znać kiedy naprawicie wszystko.
    Oczywiście wszystkie błędy są zgłaszane,nie tylko z naszego serwera.Zespół cały czas pracuje nad poprawą i w kolejnych aktualizacjach  będzie tylko lepiej, Dałam ss z telefonu z przeglądarki Puffin , bo ktoś pisał że nie działa,ty jak sobie przypominam także o tym wspominałaś Więc jak coś u was nie działa to proszę podać wersję przeglądarki SS także mile widziany :) A przekażę to  wyżej , Ale tak jak widać na załączonym SS gra działa na telefonie z przeglądarki Puffin

    .... że choć istnieje możliwość uruchomienia GG Empire na np. telefonie z użyciem np, aplikacji Puffin, to jednak gra jest grą stworzoną na przeglądarki dla komputerów stacjonarnych i laptopów. Oczywiście staramy się wychodzić naprzeciw potrzebom Graczy i podpowiadamy różne rozwiązania, takie jak Puffin, ale trzeba pamiętać, że typowo mobilną wersją gry jest Empire: Four Kingdoms, nie klasyczna wersja Goodgame Empire

    Post edited by Wikiti on
  • oskarito5 (PL1)oskarito5 (PL1) PL1 Posty: 414
    Witam.

    Jest jeszcze jeden ważny problem.
    Nie mozna kopiowac wiadomości np. screenów co w tej grze robia duża robote

    Na czacie lub w wiadomosci prywatnej nie da sie nic skopiować.  
    oskarito5 @ pl 1
  • B L A C K (PL1)B L A C K (PL1) PL1 Posty: 61
    Ilość "pochwalnych" wpisów jest chyba nader wymowna i nie ma co się rozpisywać i udowadniać, że coś dobrze działa, jak nie działa tak jak powinno działać i teraz jest tylko nadzieja, że dopóki gra w HTML nie będzie grywalna ze względu choćby na oczy to twórcy nie wyłączą możliwości grania w wersji FLASH.

    Czy ktoś się orientuje jak to wygląda na innych serwerach, czy też są zgłaszane podobne problemy z działaniem gry, a raczej jej nie poprawnym działaniem w wersji HTML?
  • RudaRuda Moderator Posty: 350
    Wszelkie problemy z HTML5 zgłaszamy na bieżąco. Wersja Flash będzie dostępna, dopóki wszelkie problemy z HTML5 nie zostaną usunięte. Przypominam również o uaktualnieniu przeglądarek - ma to znaczący wpływ na ładowanie gry w wersji HTML5. Im więcej problemów zgłosicie, tym szybciej i sprawniej będą one usuwane. 
  • Oli52 (PL1)Oli52 (PL1) PL1 Posty: 6

    Informuje Wikiti - W tym Linku jest zbiór informacji jak rozwiązać problemy z HTML5, A co ja mogę ,kto ten problem zmontował to niech będzie uprzejmy i rozmontuje ,Mam 68lat, potrafię zalogować się do gry ,grać i wylogować się.Przepraszam ale tyle tylko potrafię ,Cieszyłem się jako rencista i zchorowany tą grą ale teraz nie da się grać

  • miceq5 (PL1)miceq5 (PL1) PL1 Posty: 47

    gra nadal w HTML 5 nie działa I proszę nie pisać jak mamy rozwiązywać problemy lub uaktualniać przeglądarkę ja mam kliknąć na link z grą i ona ma działać.

Sign In to comment.