Hmm co do Krukow/Obcych czesto się zdarza że jest otwarta brama albo lecimy na 3k a na zamku zostaje 400 woja... i powiedzmy że ktoś kupi więcej wojska za rubiny i bedzie brama otwarta? wiec rubiny w błoto?
Aż się boje jakie ceny sobie oni wymyślą do tych obcych/kruków, wymiana za 24k + medali/z samuraja ( 20-500 obrońców czyli stawiam na 20 prędzej ) lub zamiana ale za ruble pewnie 4k ehh.
To dzielenie poziomów nic nie da bo jesli ktoś bedzie chciał byc w 100 na dowolnym evencie to dojdzie do takiego momentu, gdzie albo bedzie siedziec po pare ladnych godzin na grze albo bedzie kupować rubiny i podział nic mu nie da- a na obcych i krukach spokojnie sie 5lev wbija
Gdzie powiększony obóz ? Gdzie racjonalne rozłożenie zdobywanych czasówek? Gdzie dostosowanie nagród w konkursach np. szlacheckich? Gdzie upgrade starych eventów? Gdzie ???????? Zróbcie wreszcie porządek zamiast kolejnych wyglądów i ubranek, które nie mieszczą się już w szafie
Wątek tyczy się nowych aktualizacji , jakie mają być wdrażane w tym miesiącu . Chciałbym byście wypowiedzieli się na ich temat, jutro składam raport, i jak chcecie możecie się teraz wypowiedzieć , a ja przekażę wasze sugestie i przemyślenia do centrali. A stare zaszłości jakie macie , wyjaśniajcie na PW nie publicznie na forum
I już przechodzę do konkretnych pytań odnośnie aktualizacji:
1. Czy twórcy gry przed wprowadzeniem nowego dowódcy czy kasztelana nie powinni najpierw zapewnić na niego miejsce? Mam na myśli powiększenie obozu lub magazynu na ubranka, żeby nie dochodziło do sytuacji takich jak ta:
Wątek już wielokrotnie powtarzany, ale jak widać bez odzewu. Twórcy potrafią tyle nowych rzeczy dodać ale już obozu to podnieść nie potrafią?
2. Wygląd zamku - jeśli nie można w niego włożyć kamyka to jest on zbędny
3. Wymiana zamku Obcy/Kruki - po przetestowaniu nowej funkcji na serwerze testowym widać, że opcja ta jest tylko dostępna jednokrotnie na 10 zamków. To znaczy, że po jej wybraniu i zaatakowaniu jednego zamku, jest ona nieaktywna na pozostałych zamkach. Trzeba czekać aż pierwszy atak wróci, żeby można ją było użyć na kolejnym. Takie rozwiązanie blokuje grę, gdyż wysyła się 10 ataków na raz a nie tylko jeden. Czy tak będzie wyglądała wymiana po aktualizacji?
4 Misje królewskie - czy dekoracja skorpiona będzie jedyną nagrodą w misji? Jeśli nie to brakuje informacji o pozostałych nagrodach.
Prosze by tworcy podawali czy danego dowodce bedzie mozna podnieść w kuźni ubran- o ile ona w ogole wejdzie do gry Poziomy powonny byc podzielone tak jak w rankingu lupow bo ten podział co bedzie totalnie dyskryminuje graczy, ktorzy mają mniej niż 69poz. tak samo legendy powinny byc co 100 bo jak ma się 70lev 1leg do 400leg? i prosze o przekazanie tego, ze wg mnie powinien byc jeszcze na graczy rublowych i takich, ktorzy tylko rubiny zbieraja- np gracze mogliby sami przed eventami decydować czy chca byc w grupie kupujacych czy nie i jesli nie to przez ten czas mogliby miec zablokowana mozliwosc kupowania rubinow dla mnie wtedy gra bylaby bardziej uczciwa
to jest totalna bzdura co tu wyzej jest napisane, a kto niby ma byc tym graczem rublowym bo nie wiem? podam sugestie gracz rublowy to ktory kupuje promocje itp 1 raz w roku ? 1 raz w miesiacu ? 1 raz w tygodniu ? 1 raz w dniu ? kilka razy dziennie ? myslisz ze gracz rublowy to co wygra wszystko a Ty nie zdarzysz ? czy jak ja mam to rozumiec. I zeby nie gracze rublowi to nie byloby nakladow w ta gre. Myslisz ze aktywnosc nie wplywa na wyniki ?Z tego co czytam to najwiecej placza tacy ktorzy wchodza na gre raz w tygodniu i sa zdziwinie ze nczego nie maja.
to tez trzeba zrobic podzial na graczy rublowych takich co kupuja czesciej i takich co kupuja zadziej bo tez nie sprawiedliwe ,ze jednego rublowegoo stac na kupno promocji 1 raz w roku ,innego znowu stac na kupno 1 raz w miesiacu i to tez nie sprawiedliwe ze ktos inny kupi tylko raz w tygodniu i jeszcze inny kupuje kilka razy w tygodniu i co wtedy tez podzielimy na bubinowych pogadszych i biedniejszych??? bo oszalec można jak tak mozna rozumowac.
to jest totalna bzdura co tu wyzej jest napisane, a kto niby ma byc tym graczem rublowym bo nie wiem? podam sugestie gracz rublowy to ktory kupuje promocje itp 1 raz w roku ? 1 raz w miesiacu ? 1 raz w tygodniu ? 1 raz w dniu ? kilka razy dziennie ? myslisz ze gracz rublowy to co wygra wszystko a Ty nie zdarzysz ? czy jak ja mam to rozumiec. I zeby nie gracze rublowi to nie byloby nakladow w ta gre. Myslisz ze aktywnosc nie wplywa na wyniki ?Z tego co czytam to najwiecej placza tacy ktorzy wchodza na gre raz w tygodniu i sa zdziwinie ze nczego nie maja.
przeczytaj calość ze zrozumieniem to sie dowiesz o co mi chodzi
sprawa jest taka ze dzielenie legend jest bez zasadne dlatego ze w ewentach sala legend nie ma wpływu .
To co można zmienić to fakt żeby w każdym ewencie były tylko dostępne 4 fale ataku.Trzeba miec kilka dobrych gienkow.Tylko pozim legend daje wieksza ilość fal ataku i to daje minimalna przewagę pkt. Ale nie badzmy tacy pazerni nagrod wystarczy dla kazdego.
Wyzej było pisane o rubinowych graczach ze się wspomagają promkami i to oszustwo niby? Nikt Ciebie nie zmusza do kupowania graj za FREE.Tak było od dawana.I zawsze można grac za darmo np. w warcaby.
W zasadzie zgadzam się ze wszystkim co napisałeś jest tylko jedno ale... Kiedyś jak nie pakowałeś kasy to po prostu poświęciłeś więcej czasu na polatanie na evencie i jak się postarałeś to mogłeś wywalczyć ładne pozycję i zebrać nagrody. Obecnie, kiedy w ramach "poprawiania balansu gry" liczy się jedynie kasa to możesz posiedzieć na grze 24h i tak masz niewielkie szanse na ugranie topek. Wiele osób rezygnuje z walki bo to po prostu nieopłacalny bezsens. Jak były stare Obce, z zamkami zmieniającymi lvl to poświęcając sporo czasu łapałam się na top 100. Teraz.... no cóż. Odpuszczam. Tak jest niestety z wieloma aspektami gry. Według mnie ów sławetny "balans gry" został wyrzucony do śmieci. Wszechpotężny bóg Mamon przesłonił w tej grze wszystko. Wielka szkoda.
Balans gry ? Mam taka sugestie ze moze niech dany X z GGS zagra sobie w ewent Wojna Krolestw Obcy albo Wojna Krwawych Krukow i uzywajac tylko czerwonych flag bez żadnych promocji .Jak daleko w wyzej wymienionych ewentach owy X z GGS zajdzie ? jakie nagrody zdobedzie? Bo te moje sugestie i propozycje kieruje do zarzadu w GGS zeby zanim udostepnia jakies nowosci .Wczesniej przetstowali jakie sa relne mozliwosci na zdobyci glownej nagrody?Jak to bedzie zdobywanie glownych nagrod bez promocji?I ile godzin trzeba spedzic przed koputerem grajac w empire bez promocji?I wtedy jakos gre z balansowac. Pojawily sie jakies katalizatory jezeli chodzi mnie zadnego nie uzylem i nie widze potrzeby sie tym interesowac. Jak dla mnie to totalna lipa
sprawa jest taka ze dzielenie legend jest bez zasadne dlatego ze w ewentach sala legend nie ma wpływu .
To co można zmienić to fakt żeby w każdym ewencie były tylko dostępne 4 fale ataku.Trzeba miec kilka dobrych gienkow.Tylko pozim legend daje wieksza ilość fal ataku i to daje minimalna przewagę pkt. Ale nie badzmy tacy pazerni nagrod wystarczy dla kazdego.
Wyzej było pisane o rubinowych graczach ze się wspomagają promkami i to oszustwo niby? Nikt Ciebie nie zmusza do kupowania graj za FREE.Tak było od dawana.I zawsze można grac za darmo np. w warcaby.
łomotimaszineri.
np gracze mogliby sami przed eventami decydować czy chca byc w grupie kupujacych czy nie i jesli nie to przez ten czas mogliby miec zablokowana mozliwosc kupowania rubinow dla mnie wtedy gra bylaby bardziej uczciwa
Witam odnośnie aktualizacji 1. Liga Królestw - event zagmatwany i pokręcony, jak ruszy zobaczymy o co chodzi dokładnie w nim to będziemy mogli komentować + lub -, na razie szkoda rozwijać tematu.
2. Event Kolekcjoner Skór (Event Dusz) - raczej event do testów dla gracza, można go ogarnąć, nagrody słabawe, skory bez możliwości włożenia kamyka, które są bezużyteczne i lepiej je sprzedać parę monet będzie,
3. Nowy Dowódca Samuraja - zestaw średni, szkoda tracić na niego żetonów lepiej zakupić groty lub gwoździe, w zestawie jest 70 dziedzińca więc obecnie mało atrakcyjny i przydatny, chyba że dla mniej zaawansowanych graczy, już np. Uczennica wygląda o niebo lepiej. ZRESZTĄ miejsca w szafie na niego niema (((, A I OBÓZ nie chce Developer powiększyć a takie to proste, wystarczy dodać więcej dowódców w już istniejących lv. Niestety te 2 opcje są planowane za subskrypcje jako tymczasowe zwiększenie szafy.No cóż mamona rządzi.
4.Wymiana zamków Obcy/Kruki - za np. przykładową ilość rubinów wydanych na zamianę ilość dodatkowego woja szału nie robi (((( totalny wyzysk mamony, spodziewałem się że będzie więcej tego woja za mniejsze stawki, szkoda w takim układzie tracić ruble lepiej coś zakupić sensownego.
5. Aktualizacje sklepów - no tu spodziewałem się i mam nadzieję że pewne rzeczy zostaną dołożone z korzyścią dla nas, czyli coś dla graczy takim światełkiem był dekor i nakładka na spich w sklepie Samuraja ale niestety wyszła lipa bo można było kupić po 1 szt. i blokada, totalnie bez sensu bo inne dekory lub nakładki w pozostałych eventach da się kupić w większej ilości. A teraz okno będzie wisieć z blokada kupna ich po koniec tej gry, gratuluje pomysłu twórcom. Więc nie spodziewam się szału w sklepach, zobaczymy co zostanie dodane.
6.Nagrody w Misji Królewskich - już od dłuższego czasu nie jest nic zapowiadane jakie będą finalne wraz z dekorem nagrody. A Misje już startują jutro.
W sumie nic ciekawego w aktualce, wiele niewiadomych, i dalej nie rozwiązanych tematów w/w wymienionych, a poruszanych w tej dyskusji przez graczy. Osobiście czekam na wznowienie Eventu Miast Królewskich (Bitwy o Królewską Stolicę). Pozdrawiam Moderatora
Komentarz
masz rubiny możesz szaleć
dowódca .. fajnie tylko po co?
mam wszyskie sloty zapełnione i w magazynie jakieś 20 dowódców 90/90 i mam dodać 21?
jeśli tak to luzik nie czepiam sie
Zróbcie wreszcie porządek zamiast kolejnych wyglądów i ubranek, które nie mieszczą się już w szafie
Chodzi mi o Ekwipunek Demona
Poziomy powonny byc podzielone tak jak w rankingu lupow bo ten podział co bedzie totalnie dyskryminuje graczy, ktorzy mają mniej niż 69poz.
tak samo legendy powinny byc co 100 bo jak ma się 70lev 1leg do 400leg?
i prosze o przekazanie tego, ze wg mnie powinien byc jeszcze na graczy rublowych i takich, ktorzy tylko rubiny zbieraja- np gracze mogliby sami przed eventami decydować czy chca byc w grupie kupujacych czy nie i jesli nie to przez ten czas mogliby miec zablokowana mozliwosc kupowania rubinow
dla mnie wtedy gra bylaby bardziej uczciwa
podam sugestie gracz rublowy to ktory kupuje promocje itp
1 raz w roku ?
1 raz w miesiacu ?
1 raz w tygodniu ?
1 raz w dniu ?
kilka razy dziennie ?
myslisz ze gracz rublowy to co wygra wszystko a Ty nie zdarzysz ? czy jak ja mam to rozumiec. I zeby nie gracze rublowi to nie byloby nakladow w ta gre. Myslisz ze aktywnosc nie wplywa na wyniki ?Z tego co czytam to najwiecej placza tacy ktorzy wchodza na gre raz w tygodniu i sa zdziwinie ze nczego nie maja.
łomotimaszineri.
Wojna Krwawych Krukow i uzywajac tylko czerwonych flag bez żadnych promocji .Jak daleko w wyzej wymienionych ewentach owy X z GGS zajdzie ? jakie nagrody zdobedzie? Bo te moje sugestie i propozycje kieruje do zarzadu w GGS zeby zanim udostepnia jakies nowosci .Wczesniej przetstowali jakie sa relne mozliwosci na zdobyci glownej nagrody?Jak to bedzie zdobywanie glownych nagrod bez promocji?I ile godzin trzeba spedzic przed koputerem grajac w empire bez promocji?I wtedy jakos gre z balansowac.
Pojawily sie jakies katalizatory jezeli chodzi mnie zadnego nie uzylem i nie widze potrzeby sie tym interesowac.
Jak dla mnie to totalna lipa
dla mnie wtedy gra bylaby bardziej uczciwa
odnośnie aktualizacji
1. Liga Królestw - event zagmatwany i pokręcony, jak ruszy zobaczymy o co chodzi dokładnie w nim to będziemy mogli komentować + lub -, na razie szkoda rozwijać tematu.
2. Event Kolekcjoner Skór (Event Dusz) - raczej event do testów dla gracza, można go ogarnąć, nagrody słabawe, skory bez możliwości włożenia kamyka, które są bezużyteczne i lepiej je sprzedać parę monet będzie,
3. Nowy Dowódca Samuraja - zestaw średni, szkoda tracić na niego żetonów lepiej zakupić groty lub gwoździe, w zestawie jest 70 dziedzińca więc obecnie mało atrakcyjny i przydatny, chyba że dla mniej zaawansowanych graczy, już np. Uczennica wygląda o niebo lepiej. ZRESZTĄ miejsca w szafie na niego niema
4.Wymiana zamków Obcy/Kruki - za np. przykładową ilość rubinów wydanych na zamianę ilość dodatkowego woja szału nie robi
5. Aktualizacje sklepów - no tu spodziewałem się i mam nadzieję że pewne rzeczy zostaną dołożone z korzyścią dla nas, czyli coś dla graczy takim światełkiem był dekor i nakładka na spich w sklepie Samuraja ale niestety wyszła lipa bo można było kupić po 1 szt. i blokada, totalnie bez sensu bo inne dekory lub nakładki w pozostałych eventach da się kupić w większej ilości. A teraz okno będzie wisieć z blokada kupna ich po koniec tej gry, gratuluje pomysłu twórcom. Więc nie spodziewam się szału w sklepach, zobaczymy co zostanie dodane.
6.Nagrody w Misji Królewskich - już od dłuższego czasu nie jest nic zapowiadane jakie będą finalne wraz z dekorem nagrody. A Misje już startują jutro.
W sumie nic ciekawego w aktualce, wiele niewiadomych, i dalej nie rozwiązanych tematów w/w wymienionych, a poruszanych w tej dyskusji przez graczy.
Osobiście czekam na wznowienie Eventu Miast Królewskich (Bitwy o Królewską Stolicę).
Pozdrawiam Moderatora