Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Nowe funkcje w grze - System fuzji. Dyskusja

245

Komentarz

• kosar (PL1)kosar (PL1) PL1 Posty: 675
    proszę napisaci własne zdanie

• irstach (PL1)irstach (PL1) PL1 Posty: 14
    Marcingwd1 (PL1) powiedział(a):
    Pewnie będzie działać na zasadzie przekuwania zbroi ,wkładasz trzy legendarne o podobnych parametrach a dostajesz zupełnie coś z innej bajki ?

właśnie taka jest prawda a wkładasz 9 i tak masz z tego bóg wie co
    irstach @ pl 1
  • irstach (PL1)irstach (PL1) PL1 Posty: 14
    A do mnie te zasady fuzji docierają z pewnymi oporami . Tym bardziej,że nowości  zaimplementowano mi w języku angielskim . Ja tu jestem po raz pierwszy od kilku lat! Mam niesamowite doznania w walce z "obcymi" i "krwawymi krukami" Ostatni event obcych to parodia ! Wywiad donosi ,że mam obcego 1300 kilo woja nastawiam się z ogonami i chorągwiami wysyłam atak i przychodzi raport ,że było 600woja!! Albo w trakcie ataku obcy zmienia ustawienie .T może  będziemy obywać się bez wywiadu???
    irstach @ pl 1
  • BM_Keira BM_Keira Posty: 530
    Witam,

Temat nowej kuźni został już poruszony na forum w związku z czym scalam tematy.

Pozdrawiam
    Keira

• tabazior (PL1)tabazior (PL1) PL1 Posty: 55
    system fuzji - nie ma jak to skomplikować coś na maksimum - mam na myśli z czegoś co mogło być łatwe i przyjazne zrobić g... Jakieś pyły - no chyba ten co to tworzył to lubi wciągać takie pyły i mu wyszło to co wyszło. Może na przyszłość posunąć się o coś lepszego - aby móc się zalogować 9za każdym razem oczywiście), trzeba wpłacić z 1000 rubinów będą wtedy mocno wyrównane szanse w grze i balans gry będzie zachowany. Pozdrawiam
    tabazior @ pl 1
  • lipny dodatek do gry lepiej dac  wiec ozdob powyzej 300pp  a w przyszlosci wieksze i obejdzie sie bez kuzni
    strata czasu tyle w temacie
    DO KONCA W CZARNY ORZE?
  • dotarłem do etapu  x i mi przeszło w sumie może wydajcie większą istrukcje obsługi co ?Jestem na etapie kiedy się zapomina a nie kiedy się kuje jakieś brednie na pamięć ogulnie kicha niewiem nielepiej było to rozegrać jak zawsze romantycznie jak  budynki czy klejnoty?:(((
    czerwona.malwa @ pl 1
  • X Selim X (PL1)X Selim X (PL1) PL1 Posty: 263
    GrzegorzM (PL1) powiedział(a):
    Żeby Pagode podnieść to chyba z 60-70k czerwonych trzeba :neutral:
    Grzegorzu czy tu musisz na wszystko narzekać?, bo w każdym temacie piszesz jakie to wszystko złe może po prostu nie graj to nie będziesz miał pretensji:))
    mgr inż. dr. od spraw robienia zadymy Piccollo
    "Jest ogień, jest impreza D"

• Muto Yugi (PL1)Muto Yugi (PL1) PL1 Posty: 48
    Po testach kuźni podsumowanie - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę:
    Energia się regeneruje do pełna w 24h więc jeśli mamy walutę do kuźni w najlepszym przypadku jedna fuzja dziennie - mi pagodę ogrodową jedna fuzja podniosła o oszałamiającą ilość 57/160 PD więc trzeba trzech takich fuzji by podnieść dekorację o jeden poziom. A jeden poziom to 5 PP bo jeśli dekoracja podróż nomadycznej księżniczki ma 35lv a pagoda ogrodowa 29 i różnica w PP to 30 punktów (szybka matematyka) to wychodzi nam że jeden poziom to 5PP. Więc żeby ulepszyć dekorację bez wydawania rubinów i przy założeniu że z eventów materiały do fuzji będą dropić w sensownych ilościach to musimy poświęcić 3 dekorki i trzy dni by podnieść jakąś dekorację o całe...5PP. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać XD 
    PS: Wiem że ktoś napisze że nie muszę z kuźni korzystać więc zawczasu odpowiadam - skoro GGS dodaje jakąś funckję w grze to chyba żeby z niej korzystać ale w obecnym stanie rzeczy...no cóż poprostu to bardzo mało opłacalne
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    Muto Yugi (PL1) powiedział(a):
    Po testach kuźni podsumowanie - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę:
    Energia się regeneruje do pełna w 24h więc jeśli mamy walutę do kuźni w najlepszym przypadku jedna fuzja dziennie - mi pagodę ogrodową jedna fuzja podniosła o oszałamiającą ilość 57/160 PD więc trzeba trzech takich fuzji by podnieść dekorację o jeden poziom. A jeden poziom to 5 PP bo jeśli dekoracja podróż nomadycznej księżniczki ma 35lv a pagoda ogrodowa 29 i różnica w PP to 30 punktów (szybka matematyka) to wychodzi nam że jeden poziom to 5PP. Więc żeby ulepszyć dekorację bez wydawania rubinów i przy założeniu że z eventów materiały do fuzji będą dropić w sensownych ilościach to musimy poświęcić 3 dekorki i trzy dni by podnieść jakąś dekorację o całe...5PP. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać XD 
    PS: Wiem że ktoś napisze że nie muszę z kuźni korzystać więc zawczasu odpowiadam - skoro GGS dodaje jakąś funckję w grze to chyba żeby z niej korzystać ale w obecnym stanie rzeczy...no cóż poprostu to bardzo mało opłacalne
    A ja i tak bardzo dziękuje za wpis. Jak wielu zauważyło, mamy masę wpisów z pytaniem, dajcie jakąś instrukcje ... Nikt nikomu nie dał instrukcji jak ma grac (od pomocy są bardziej doświadczeni gracze, od tego jest te forum), nikt jej też nie da, jak ma w tym wypadku wykorzystać kolejne ulepszenie w grze. Tak możemy się sprzeczać, czy te ulepszenie, ta fuzja ma w ogóle sens, ale jest i już. Też nie robi na mnie wielkiego wrażenia ta nowość ale jest, może się zmieni, może się udoskonali a być może sama w swojej formie, będzie czymś w końcu chwytliwym. Raz jeszcze dziękuje za ten wpis.

Jan
  • Jan M powiedział(a):
     Nikt nikomu nie dał instrukcji jak ma grac (od pomocy są bardziej doświadczeni gracze, od tego jest te forum), nikt jej też nie da, jak ma w tym wypadku wykorzystać kolejne ulepszenie w grze. 

Jan
    Normale firmy tego pokriju co GGs mają płatnych graczy co oto dbają wcale bym się niżdziwił jak by inne serwery  miały takich . to niesą osoby trzęsące mapą ale wspierające innych graczy wiedzą
    :P
    czerwona.malwa @ pl 1
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    czerwona.malwa (PL1) powiedział(a):
    Normale firmy tego pokriju co GGs mają płatnych graczy co oto dbają wcale bym się niżdziwił jak by inne serwery  miały takich . to niesą osoby trzęsące mapą ale wspierające innych graczy wiedzą
    Normalnie mi za to nie płacą ... też uważam to za uchybienie ;) Nie wiem co i kto i kim trzęsie, ja osobiście mam alergie tylko na głupotę i lenistwo, dlatego szalenie mnie cieszą wpisy takie jakie skomentowałem wyżej. Jednak gracz rozwiązał problem. Można ? Ano można. Gra każda, ma opis zasad ale nie rozwiązań ... :smile:
    na temat innych gier, nie wypowiadam się, bo w nie nie gram ... Ta zawsze mi się podobała, ale przyznaje, stała się nieco za droga ... ale to inny temat, na pewno nie w tym temacie ...

Muto Yugi (PL1) powiedział(a):
    A Tobie jak wrócimy do pracy w poniedziałek, postaram się podziękować jakimś prezentem, myślę, że dopisując trochę rubinów choć w ten sposób wykażę wdzięczność za wytrwałość i wpis na forum ..

Pozdrawiam Cie, Jan

• Jan M powiedział(a):

W grze będziesz mieć wiele źródeł pozyskiwania "pyłu".
    1. Czy mogę prosić o informację jakie to źródła? Na razie widzę tylko jedno tj. zakup za 1k rubinów (wcześniej trzeba kupić 10 monet fuzyjnych, każda po 100 rubinów, które potem wymienia się na aż 1 pył).
    2. Czy monety fuzyjne też będą dostępne z innych źródeł niż zakup za rubiny?

Z tego tematu:
    Jan M powiedział(a):

(...) dajcie jakąś instrukcje ... Nikt nikomu nie dał instrukcji jak ma grac (...), nikt jej też nie da, jak ma w tym wypadku wykorzystać kolejne ulepszenie w grze. (...)
    Eeee.... a może by tak twórcy gry wprowadzając tak zakręcone ulepszenie sami postarali się o jakąś instrukcję? Szczerze powiedziawszy zanim się połapałem co i jak to trochę czasu minęło (może też dlatego, że nie działa to tak jak powinno - patrz poniższe pytanie).

3. W jaki sposób wytwarza się katalizatory fuzji? Coś mi się wydaje, że potrzeba określonej ilości pyłu (chyba 10) bo tabelka pod każdym katalizatorem nie wiedzieć czemu pokazuje bieżące wartości posiadanych zasobów, zamiast ich zapotrzebowania na budowę konkretnego poziomu katalizatora (czy to jakiś błąd u mnie, czy każdy tak ma?). Jeżeli klikam na jedyny posiadany katalizator 4 poziomu to mam odpowiednie informacje tj.: utrata katalizatora (ale już bez informacji jakiego poziomu), zużycie energii 600 i otrzymanie 5 pyłu.

• Bim (PL1)Bim (PL1) PL1 Posty: 188

Pewnie będą jako nagrody za Top Raczej w książkach ich nie bezie Wiec i większa motywacja do aktywnego udziału  w eventach będzie :) A dla leniwych za rubiny będzie można kupić
    Wg mnie materiału fuzyjne będą normalnie w książce być może nawet w tej sojuszowej, bo z tego co udało mi się rozkminić nie przedstawiają one specjalnie wysokiej wartości.

Jan M powiedział(a):
    czerwona.malwa (PL1) powiedział(a):
    Normalnie mi za to nie płacą ...(...)

Jakiś ty interesowny
    Tylko słabi gracze stosują dopalacze! :D
  • Prosiłbym jednak o pewne informacje a nie domysły... równie dobrze sam mogę wymyślić kolejne "naście" sposobów zdobywania monet/pyłu - jak choćby rozmontowywanie niewykorzystywanych dekorów.
    @Bim, na podstawie czego rozkminiłeś, że te materiały nie przedstawiają specjalnej wartości? Jeżeli jeden dekor można będzie w nieskończoność ulepszać to wydaje mi się, że jednak byłby to opłacalny interes.
    No i nadal czekam na informację o tym jak wytwarzać katalizatory fuzji, chyba że każdy ma taki sam "błąd?" jak ja (pisałem w poprzednim poście).
  • Bim (PL1)Bim (PL1) PL1 Posty: 188
    Czy w nieskończonośc można ulepszać to niewiadomo, ale dośc wysoko chyba można je podnieść. 
    Dlaczego uważam że nie mają wysokiej wartości. Bo trzeba władować  dośc duże ilości materiałow i czasu w fuzje a korzyść z tego bardzo mała.
    Przykładowo ulepszając dekor Nomadyczna Ksiezniczka. Aby podnieśc to o 1 lvl przy użyciu ogrodów zamkowych, trzeba wykonać ok 15 fuzji, ile to kosztuje? No dośc sporo, nie mam teraz czasu tego dokłądnie analizować. Korzyść z takiego ulepszenia o 1 lvl to 5PP.
    Tylko słabi gracze stosują dopalacze! :D
  • konrad20 (PL1)konrad20 (PL1) PL1 Posty: 4
    Już kilka eventów było testowane na nas czyli na naszym serwerze zanim zostały wprowadzone u innych :)
    Druga sprawa co z tym Kołem fortuny Bo nagrody na kole nadal są jak za 3 losy a kasuje 30 :) Miało paść jakieś oficjalne info i cisza
    Podłączam się do pytania, co tym kołem fortuny? Tak ma zostać?

• Jak to działa ?
  • CzubajkaCzubajka Posty: 1,752
    konrad20 (PL1) powiedział(a):
    Już kilka eventów było testowane na nas czyli na naszym serwerze zanim zostały wprowadzone u innych :)
    Druga sprawa co z tym Kołem fortuny Bo nagrody na kole nadal są jak za 3 losy a kasuje 30 :) Miało paść jakieś oficjalne info i cisza
    Podłączam się do pytania, co tym kołem fortuny? Tak ma zostać?

Padło  oficjalne ogłoszenie jak to określiłeś  TUTAJ.
    Nic nie wskazuje by miało się to zmienić.

Czubajka
  • NoChybaNo (PL1)NoChybaNo (PL1) PL1 Posty: 67
    <cytat>Ponieważ specjalny tryb będzie wymagał większej ilości losów niż obecnie jego nagrody będą dopasowane do zużytych losów</cytat>

chodzi o to ze nagrody zdaniem moim jak i calej reszty graczy nie zostały dopasowane !!!!!!!! 
    aby informacja dotarla do szarej tkanki powtorze z capslockiem:
    CHODZI O TO ZE NAGRODY ZDANIEM MOIM JAK I CALEJ RESZTY GRACZY NIE ZOSTAŁY DOPASOWANE !!!!!
    rozumiecie ? czy dalej nie ?

NoChybaNo @ pl 1
Sign In to comment.