Drodzy gracze, mnie również nie podobają się bardzo zmiany wprowadzane przez GGE, a widząc, że narzekanie, proponowanie "rozsądnych" zmian, "próby" dyskusji z moderatorami nie przynoszą oczekiwanych (czytaj ŻADNYCH) efektów, nie udzielam się już długi czas na forum - chociaż często tutaj zaglądam. Nasz drogi Jan pisze, że większości z nas zmiany odpowiadają - więc ja proponuję tak: niech każdy zamknie jednego multika, czy Jan nadal będzie uważał, że graczy lawionowo przybywa i że większość jest zadowolona? Z moich znajomych którzy grali w tą grę po 5-6 lat większość zrezygnowała i przeskoczyła do konkurencji. Jeżeli zmiany będą szły w tym kierunku w którym idą, to pewnie kolejni też odejdą. Co do anonimowych ankiet, na które nasz kochany Jasiu się powołuje - wszyscy wiemy jak one wyglądają. Zadajcie jedno, dwa pytania: Czy jesteś zadowolony z wprowadzanych przez GGE zmian? Odpowiem, i to nie anonimowo. Na koniec Janie mam małą uwagę do Ciebie. Po 4 zazwyczaj jest 5.....
po 4. i ostatnie ... jeśli nie to zauważ, odbiegamy niestety i dzięki mojej niefrasobliwości, od tematu ogłoszenia. Wracajmy do rzeczy, by nie tworzyć dalej spamu, o co i Ciebie proszę
Jan
No ale widocznie w GGE jest inaczej, znaczy lepiej, znaczy, jak by to Jan powiedział, jak u większości (sic!) Życzę miłej gry wszystkim i mało nerwów.
Hahaha Czyli waszym zdaniem jak ktoś się nie wypowiada pochlebnie to waszym zdaniem jest za
Janie pisze też o wąskiej grupie niby niezadowolonych Ale to kłamstwo bo właśnie większa grupa wypowiada się niezadowolonych niż tych zadowolonych Wiec od kiedy to mniejszość jest we większości Przecież wystarczy przejrzeć każdy temat tyczący się ostatnich aktualizacji w każdym ze 100% wypowiadających się 90% jest nie zadowolonych , wiec raczej to nie jest mniejszość
Kiedyś zrobiono właśnie ankietę i wyszło że Korea Północna jest jednym z najszczęśliwszych krajów na świecie, gdzie ludziom żyje się najlepiej A jak jest w rzeczywistości to wszyscy wiemy doskonale
Jak to mawiał Stalin: "Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy"
Jak to mawiał Stalin: "Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy"
Tu źle trafiłeś. Zawodowo i z wykształcenia znam te niby cytaty. Tego nigdy ów człowiek nie powiedział a zostało mu przypisane. Ale tak, był ten cytat ostatio, podpowiadają mi w "Miesięczniku działkowca" który może trafił w Twe ręce, zwrócę się do redakcji i by i tam bzdur nie pisano ... Tym bardziej, że to nie aktualizacja o tej postaci historycznej a o części gry zwanej Empire.
A ja ostatni raz proszę na temat, punkty lecą a popisać nie na temat możemy w innych częściach tego forum,
-------------------------------------------------------------------------------------------------- cyt. Jeśli zdecydujesz się na zakup jednej z tych ofert, wybrany poziom zostanie aktywowany i pokazany Tobie w grze. Te wielopoziomowe boostery będą zawsze działać przez 2 godziny. Oznacza to na przykład, że jeśli zdarzy ci się kupić pierwszą ofertę pierwszego poziomu, otrzymasz 2 godziny 200% bonusu. Jeśli kupisz ofertę na Drugiego Poziomu, dostaniesz 2 godziny z 300% wzrostem i tak dalej. Zobaczysz również wizualne powiadomienie dla tej gry (np. Poziom II, 300% boostera, działającego przez 2 godziny). Jest jednak specjalny przypadek, na przykład, jeśli zdecydujesz się kupić przykład III, a po tym Poziomie I ponownie, otrzymasz 2 godziny z 400% boosterem, a po 2 godzinach 200% boosterem. Powiadomienie wizualne o 400% wzroście zostanie pokazane jako pierwsze, a po jego zakończeniu pojawi się powiadomienie wizualne o 200% wzroście.
700 % +2 godziny , 800 % +2 godziny , 1000 % +2 godziny ,
powinienem sprawiedliwie otrzymac kolejnosciowo wszystkie w/w bonusy ,
czyli 6 godzin z różnicą jedynie odpowiednio w w/w procentach
a otrzymalem jedynie 2 godziny bonusu 1000 % , za 180.000 rubinow 2 godziny na
obcych/krukach to nie żart ale oszustwo z naciąganiem graczy ,,,
Ale tu niżej pokazanej na secrenie , w tej ofercie juz wszystkie 3 po kupnie kazdy otrzyma , wiec dlaczego tak nie jest z taka sama prawie oferta chwaly jak w przypadku berii oraz innych ?????
A ) Nieznośny Miłośnik Gry Empire,,, ZLIKWIDOWAĆ SALE LEGEND !!! B ) Pozdrawiam Amin i JAK ZAWSZE - ,,PÓŁ ŻARTEM PÓŁ SERIO" CZY WOJNY CZY EVENTY BEZ RÓŻNICY WAŻNE ABY UŚMIECH I ZABAWA BYŁA MIŁA ;-)
No niestety nie kupiłeś 3 boosterów, jak twierdzisz. Kupiłeś jeden, ostatni. Zwróć uwagę na budowę okien busterów. Niebieskie okno jest mniejsze, szare okno jest większe ale nie obejmuje pierwszego, niebieskiego okna, no i ostatnie, żółte okno, nie obejmuje dwóch poprzednich okien.
Gdybyś chciał kupić
700 % +2 godziny , 800 % +2 godziny , 1000 % +2 godziny
to należałoby kupić pierwszą ofertę za 50k rubinów, później drugą ofertę za 85k rubinów, a następnie trzecią ofertę za 180k rubinów. Zatem po wydaniu łącznie 315k rubinów byłby bonus
Jak wiemy twórcy gry zmieniają zasady tak żeby pasowały im a nie graczom.
Podsumowując: wyższa oferta nie obejmuje niższej oferty, żeby otrzymać wszystkie bonusy trzeba kupić kolejno wszystkie 3 oferty zaczynając od najniższej.
No niestety nie kupiłeś 3 boosterów, jak twierdzisz. Kupiłeś jeden, ostatni. Zwróć uwagę na budowę okien busterów. Niebieskie okno jest mniejsze, szare okno jest większe ale nie obejmuje pierwszego, niebieskiego okna, no i ostatnie, żółte okno, nie obejmuje dwóch poprzednich okien.
Gdybyś chciał kupić
to należałoby kupić pierwszą ofertę za 50k rubinów, później drugą ofertę za 85k rubinów, a następnie trzecią ofertę za 180k rubinów. Zatem po wydaniu łącznie 315k rubinów byłby bonus
Podsumowując: wyższa oferta nie obejmuje niższej oferty, żeby otrzymać wszystkie bonusy trzeba kupić kolejno wszystkie 3 oferty zaczynając od najniższej.
:-):-):-):-):-)
Przecież nie da sie kupic najwyższą 3 ,,,, bez kupienia 2 niższych :-):-):-):-):-)
tak jak to jest w prawie wszystkich takich ofertach :-):-):-):-)
brak stabilnosci tej gry i już obecnie sprytne wymuszanie na graczach okreslonego zachowania a w konsekwencji działania zniechęca sporą ilosc graczy i przestają grac , a nowych brak :-):-):-):-)
Ps sala legend powinna zniknąc :-):-):-):-)
A ) Nieznośny Miłośnik Gry Empire,,, ZLIKWIDOWAĆ SALE LEGEND !!! B ) Pozdrawiam Amin i JAK ZAWSZE - ,,PÓŁ ŻARTEM PÓŁ SERIO" CZY WOJNY CZY EVENTY BEZ RÓŻNICY WAŻNE ABY UŚMIECH I ZABAWA BYŁA MIŁA ;-)
Nie zgłaszam swoich uwag, ale nie należę do tych 50% zadowolonych. Nie zgłaszam - bo to nie ma sensu!!! Czytam forum, zgłaszane uwagi przez graczy są słuszne i co z tego wynika????? Support robi co chce i ma gdzieś wszelkie sugestie, więc szkoda czasu na pisaninę. Podziwiam optymizm, że połowa graczy jest zadowolona!!!!!!!! Żenujące i śmieszne, a kasa Niemiaszkom się nabija:(((
Nie zgłaszam swoich uwag, ale nie należę do tych 50% zadowolonych. Nie zgłaszam - bo to nie ma sensu!!! Czytam forum, zgłaszane uwagi przez graczy są słuszne i co z tego wynika????? Support robi co chce i ma gdzieś wszelkie sugestie, więc szkoda czasu na pisaninę. Podziwiam optymizm, że połowa graczy jest zadowolona!!!!!!!! Żenujące i śmieszne, a kasa Niemiaszkom się nabija:(((
Tak ,,, jednak Uwagi mają raczej na celu ostrzeganie często graczy przed kupnem bubla rodem z GGS łagodnie to ujmując :-):-):-):-)
Warto pisac co jest tak zwanym kosztownym niewypałem dopiero co wprowadzonym aby inni gracze nie topili kasy i tym samym nie było jak obecnie 90% niezadowolonych realnie graczy ,
Ta gra jak i inne , przegladarkowe ma na 1 miejscu początkującego gracza wciągnąć jak najbardziej ,
( po czasie uzależnić ) a puzniej czy oferta gry jest korzystna dla Gracza albo Twórcy
bowiem tu kompromisu nigdy niema ( zawsze ktoś jest wygrany lub przegrany ) to rybka połknęła haczyk a rybak robi z nią co chce :-):-):-) :-D:-D:-D
Ale nic za darmo niema ,,, grasz to płać !!!!!! :-D:-D:-D
Tu GGS nie jest uzależniony od serwera (PL1) i nikt bankrutem go nie zrobi , dodając że w swojej ofercie ma wiecej gier przeglądarkowych Ale jak sam przyznał w jednym z komunikatów w związku z błędami w grze oraz rekompensatą , że (PL1) to serwer trochę jak testowy , na który czesto jako pierwszy trafiają nowosci :-):-):-):-) itd......
Jedyne rozwiązanie nie kupować rubli Wtedy GGs się zreflektuje jak mu dzięgi nie będą wpływać A tak to co aktualka to * graczy ;(
-------------------------------------------------------------------------------------------------- cyt. Jeśli zdecydujesz się na zakup jednej z tych ofert, wybrany poziom zostanie aktywowany i pokazany Tobie w grze. Te wielopoziomowe boostery będą zawsze działać przez 2 godziny. Oznacza to na przykład, że jeśli zdarzy ci się kupić pierwszą ofertę pierwszego poziomu, otrzymasz 2 godziny 200% bonusu. Jeśli kupisz ofertę na Drugiego Poziomu, dostaniesz 2 godziny z 300% wzrostem i tak dalej. Zobaczysz również wizualne powiadomienie dla tej gry (np. Poziom II, 300% boostera, działającego przez 2 godziny). Jest jednak specjalny przypadek, na przykład, jeśli zdecydujesz się kupić przykład III, a po tym Poziomie I ponownie, otrzymasz 2 godziny z 400% boosterem, a po 2 godzinach 200% boosterem. Powiadomienie wizualne o 400% wzroście zostanie pokazane jako pierwsze, a po jego zakończeniu pojawi się powiadomienie wizualne o 200% wzroście.
Witaj Arku,
Tak jak mówisz ale ... jeśli w okienkach jest ta sama cyfra a wiec - 300% x 3 okna, oferty się sumują... ale, znów ale Była aktualizacja, gdzie nastąpiły zmiany, na pewno czytałeś. I jeśli masz jak podałeś w screenie - 1000% jako oferta nr 3, to te mniejsze po drodze, nie zaliczają się do ogólnego bonusu. Jeśli w trzech oknach, nie masz... powiedzmy, równych procentów, zalicza Ci te ofertę którą kopiłeś najdroższą ... Mam nadzieje, że jakoś logicznie Ci to wytłumaczyłem Jak nie, zawsze pozostaje do dyspozycji.
EDIT:// - Zrobiłem dzięki Tobie ogłoszenie, wyjaśniające ten problem. Bardzo dziękuje za zwrócenie nam uwagi na to co opisujesz. Ogłoszenie jest w TYM miejscu.
Tak obecnie juz dokladnie rozumiem na jakich zasadach działają omawiane oferty oraz bardzo logicznie to przdsawiłeś za co dziękuje , a także z pewnością ogromna ilość graczy już będzie wiedziała jak kupowac wspomniane pakiety promocyjne bowiem chyba tu był mały kłopot ze zrozumieniem Tym samym myśle że na ten temat nie bedzie juz po Twoim odrębnym Ogłoszeniu wątpliwości ..
Dziękuje i pozdrawiam jak zawsze.. Arek..
I jak ja mam zrobić tego samuraja jeśli teraz tyle tych punktów do zrobienia wytłumaczy mi jakiś moderator i także do wytłumaczenia jak mam zrobić tego nomada?
Gdybyś chciał kupić
tylko jak się ma do tego napisany kwadratowymi literami opis oferty zamieszczony na niaj?
a obozu jak nie było tak nie ma powiększonego :P zapewne wymaga to większego wysiłku grafików, niż dodanie całego nowego seta do gry - przynajmniej tak to trzeba tłumaczyć, albo jawne lekceważenie konsumentów :P
Komentarz
mnie również nie podobają się bardzo zmiany wprowadzane przez GGE, a widząc, że narzekanie, proponowanie "rozsądnych" zmian, "próby" dyskusji z moderatorami nie przynoszą oczekiwanych (czytaj ŻADNYCH) efektów, nie udzielam się już długi czas na forum - chociaż często tutaj zaglądam.
Nasz drogi Jan pisze, że większości z nas zmiany odpowiadają - więc ja proponuję tak: niech każdy zamknie jednego multika, czy Jan nadal będzie uważał, że graczy lawionowo przybywa i że większość jest zadowolona?
Z moich znajomych którzy grali w tą grę po 5-6 lat większość zrezygnowała i przeskoczyła do konkurencji. Jeżeli zmiany będą szły w tym kierunku w którym idą, to pewnie kolejni też odejdą.
Co do anonimowych ankiet, na które nasz kochany Jasiu się powołuje - wszyscy wiemy jak one wyglądają. Zadajcie jedno, dwa pytania: Czy jesteś zadowolony z wprowadzanych przez GGE zmian? Odpowiem, i to nie anonimowo.
Na koniec Janie mam małą uwagę do Ciebie. Po 4 zazwyczaj jest 5.....
No ale widocznie w GGE jest inaczej, znaczy lepiej, znaczy, jak by to Jan powiedział, jak u większości (sic!)
Życzę miłej gry wszystkim i mało nerwów.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
cyt.
Jeśli zdecydujesz się na zakup jednej z tych ofert, wybrany poziom zostanie aktywowany i pokazany Tobie w grze. Te wielopoziomowe boostery będą zawsze działać przez 2 godziny. Oznacza to na przykład, że jeśli zdarzy ci się kupić pierwszą ofertę pierwszego poziomu, otrzymasz 2 godziny 200% bonusu. Jeśli kupisz ofertę na Drugiego Poziomu, dostaniesz 2 godziny z 300% wzrostem i tak dalej. Zobaczysz również wizualne powiadomienie dla tej gry (np. Poziom II, 300% boostera, działającego przez 2 godziny). Jest jednak specjalny przypadek, na przykład, jeśli zdecydujesz się kupić przykład III, a po tym Poziomie I ponownie, otrzymasz 2 godziny z 400% boosterem, a po 2 godzinach 200% boosterem. Powiadomienie wizualne o 400% wzroście zostanie pokazane jako pierwsze, a po jego zakończeniu pojawi się powiadomienie wizualne o 200% wzroście.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
to bezczelne oszustwo ze strony GGS
Kupiłem za 180.000 robinow 3 bostery zwiekszajace bonus do chwały ..
http://prntscr.com/jrzapn
powinienem sprawiedliwie otrzymac kolejnosciowo wszystkie w/w bonusy ,
czyli 6 godzin z różnicą jedynie odpowiednio w w/w procentach
a otrzymalem jedynie 2 godziny bonusu 1000 % , za 180.000 rubinow 2 godziny na
obcych/krukach to nie żart ale oszustwo z naciąganiem graczy ,,,
Ale tu niżej pokazanej na secrenie , w tej ofercie juz wszystkie 3 po kupnie kazdy otrzyma , wiec dlaczego tak nie jest z taka sama prawie oferta chwaly jak w przypadku berii oraz innych ?????
http://prntscr.com/js06o2
Pozdrawiam :-):-):-)
B ) Pozdrawiam Amin i JAK ZAWSZE - ,,PÓŁ ŻARTEM PÓŁ SERIO"
CZY WOJNY CZY EVENTY BEZ RÓŻNICY WAŻNE ABY UŚMIECH I ZABAWA BYŁA MIŁA ;-)
Przecież nie da sie kupic najwyższą 3 ,,,, bez kupienia 2 niższych :-):-):-):-):-)
tak jak to jest w prawie wszystkich takich ofertach :-):-):-):-)
brak stabilnosci tej gry i już obecnie sprytne wymuszanie na graczach okreslonego zachowania a w konsekwencji działania zniechęca sporą ilosc graczy i przestają grac , a nowych brak :-):-):-):-)
Ps
sala legend powinna zniknąc :-):-):-):-)
Tak ,,, jednak Uwagi mają raczej na celu ostrzeganie często graczy przed kupnem bubla rodem z GGS łagodnie to ujmując :-):-):-):-)
Warto pisac co jest tak zwanym kosztownym niewypałem dopiero co wprowadzonym aby inni gracze nie topili kasy i tym samym nie było jak obecnie 90% niezadowolonych realnie graczy ,
Ta gra jak i inne , przegladarkowe ma na 1 miejscu początkującego gracza wciągnąć jak najbardziej ,
( po czasie uzależnić ) a puzniej czy oferta gry jest korzystna dla Gracza albo Twórcy
bowiem tu kompromisu nigdy niema ( zawsze ktoś jest wygrany lub przegrany ) to rybka połknęła haczyk a rybak robi z nią co chce :-):-):-) :-D:-D:-D
Ale nic za darmo niema ,,, grasz to płać !!!!!! :-D:-D:-D
----------------------------------------------------------------------GrzegorzM (PL1)
Tu GGS nie jest uzależniony od serwera (PL1) i nikt bankrutem go nie zrobi , dodając że w swojej ofercie ma wiecej gier przeglądarkowych
Ale jak sam przyznał w jednym z komunikatów w związku z błędami w grze oraz rekompensatą , że (PL1) to serwer trochę jak testowy , na który czesto jako pierwszy trafiają nowosci :-):-):-):-) itd......
Jedyne rozwiązanie nie kupować rubli Wtedy GGs się zreflektuje jak mu dzięgi nie będą wpływać A tak to co aktualka to * graczy ;(
Witam Jan
Tak obecnie juz dokladnie rozumiem na jakich zasadach działają omawiane oferty
oraz bardzo logicznie to przdsawiłeś za co dziękuje
, a także z pewnością ogromna ilość graczy już będzie wiedziała jak kupowac wspomniane pakiety promocyjne bowiem chyba tu był mały kłopot ze zrozumieniem
Tym samym myśle że na ten temat nie bedzie juz po Twoim odrębnym Ogłoszeniu wątpliwości ..
Dziękuje i pozdrawiam jak zawsze..
Arek..
to klasyk
I jak ja mam zrobić tego samuraja jeśli teraz tyle tych punktów do zrobienia wytłumaczy mi jakiś moderator i także do wytłumaczenia jak mam zrobić tego nomada?
tylko jak się ma do tego napisany kwadratowymi literami opis oferty zamieszczony na niaj?