Wprowadzając ostatnimi czasy wyłącznie 9-elementowe "sety" dowódców i kasztelanów doprowadzacie do sytuacji, że kamienie (klejnoty) będące nagrodami za osiągnięcia w ewentach stają się bezwartościowe. Zresztą i ci coraz to nowsi bohaterowie 9-elementowi są mizerni....
jeden z punktów mówi "punkty jakie trzeba będzie uzyskać do zdobycia 46 nagród zostaną zwiększone, ale nadal będą przystępne dla wszystkich graczy"
a kolejny punkt "walka o nagrody będzie trudniejsza w tym wydarzeniu...."
w realu klient jak kupuje towar i mówi ze towar jest nie adekwatny do tego w reklamie to sprzedawca mówi ze to tylko reklama i nie wolno wierzyć reklamie, A jak się ma to co GGS proponuje w kwietniu do tego co napisałem wcześniej??? Po prostu trzeba to tłumaczyć tak zrobisz ewent ale tylko wtedy jak kupisz promki czyli kasa kasa kasa nasza realna się liczy dla GGS-u. I powiem ze nakładka 9 lvl na większą produkcję jedzenia pewnie u kupca kosztowała by z 200 k rubinów czyli tyle ile trzeba będzie zainwestować w promki by zrobić książkę.
Jeżeli wrócą czasówki 5h i 24h w wencie nomada i chana to jeszcze latając po samym chanie jest opcja zrobienia tych 200 k punktów ale w innym przypadku można będzie zapomnieć
GGS podał zmiany część I - mam nadzieję ze w częściach kolejnych podadzą ze obóz na dowódców zostanie zwiększony przynajmniej o kolejnych 21 dowódców, ze magazyn zostanie powiększony do pojemności 1 mln na jedzenie bo co to jest 100 k pojemności, tak samo jak metro powinno dawac przynajmniej 100k dodatkowego jedzenia a nie marne około 2 k, takich zmian bym oczekiwał, a nie ze ewent zostanie powiększony o kolejne nagrody to jest po prostu masakra ech
Calkowita racja...jeszcze mam ochote dodac od siebie, ale to juz bedzie kolejny ban...wiec wiadomo...
dojrzewa do mnie w końcu decyzja o zakonczeniu gry teraz już na chama chcą wyciągnąć żeby kupować rubiny bo gra już całkowicie poszła w tym kierunku zostaną sami rubinowcy no ale w końcu oni napedzają to gre i utrzymują darmozjadów rozbawiło mnie do łez to zwiekszenie nagród które szału nie robią i limit punktów 200000 tyś kto jest mózgiem tej operacij hahaha ale już się nie ma czym przejmować w końcu to tylko gra
dojrzewa do mnie w końcu decyzja o zakonczeniu gry teraz już na chama chcą wyciągnąć żeby kupować rubiny bo gra już całkowicie poszła w tym kierunku zostaną sami rubinowcy no ale w końcu oni napedzają to gre i utrzymują darmozjadów rozbawiło mnie do łez to zwiekszenie nagród które szału nie robią i limit punktów 200000 tyś kto jest mózgiem tej operacij hahaha ale już się nie ma czym przejmować w końcu to tylko gra
całkowicie się zgadzam, z mała poprawką a mianowicie że nawet co niektórzy rubinowcy również rezygnują popatrzcie na allegro, powystawiali swoje konta na sprzedaż, i myślę że skoro poprzednia nasza akcja protestacyjna nic nie dała do myślenia SGG to teraz gracze już nie będą protestować tylko po prostu będą rezygnować, suport ma teraz takie parcie na kase że szkoda słów, a może to jest spowodowane zmniejszającą się ilością graczy a co za tym idzie z mniejszymi wpływami i zamiast przyciągać graczy fajnymi nagrodami itp. to tylko myślą jak by tu wyśrubować normy aby kupować rubiny co przynosi wręcz odwrotny skutek
Ja mam kilka "genialnych" pomysłów, bardzo proszę je przekazać dalej:
- Zmniejszenie ilości tabliczek zdobywanych za obozy Nomadów - zamiast 70 np 40 za atak - więcej ataków żeby uzbierać nagrody za wydarzenie = więcej rubli dla GGS - Tracenie tabliczek dzienie - tak 1 % straty tabliczek dziennie - żeby wymusić systematyczność u graczy - Podniesienie ilości tabliczek na poszczególne nagrody - tak o 100% żeby za szybko na nie nie uzbierać - Zmniejszenie ilości obozów nomadów z 4 do 2 - żeby uzbierać tyle samo tabliczek trzeba będzie wydać 2x więcej pominięć - GENIALNE ! - Możliwość atakowania tylko 3 obozów jednocześnie - kolejne 3 obozy dostępne po wykupieniu runy ataku ( tak jak w zmiennokształtnych)
Jednym słowem aktualizacja totalna porażka.... Powiedzcie jeszcze że w miesięcznym na kwiecień zwiększycie liczbę punktów potrzebnych do zdobycia wszystkich nagród. Było 1250 - mało, teraz zwiększyliście na 1750 i zmniejszyliście liczbę dni z 30 na 20.... Zwiększacie liczbę punktów bo gracze sobie jeszcze jakoś radzą
Kiedy zamieścicie aktualizację z której większość graczy będzie zadowolona? Nawet jeśli wrzucacie fajny pomysł ( zmiennokształtni) to z następną aktualizacją kompletnie niszczycie ten event... Gracze już się buntują, dlaczego nie słuchacie potrzeb konsumentów tylko kopiecie sobie dołki pod sobą?
Dlaczego gra nie sprawia przyjemności wielu graczom? Trzeba siedzieć po kilka godzin dziennie żeby wyrobić jakieś minimum potrzebne do zdobycia jakiejkolwiek nagrody. Dlaczego niszczycie kilka swoich naprawdę fajnych pomysłów przez beznadziejne aktualizacje?
ILE jeszcze gracze mają się prosić o powiększenie obozu? Podział w rankingu legendarnym robicie już 2 lata - tylko nie mówcie że się nie da, bo cały czas uspakajacie że sugestie zostały przekazane do góry. I nic z tym nie robią. Dlaczego nie przywrócicie wybrzeża mieczowego, podziemi, cierni ? Powiem wam dlaczego- bo są to mniej dochodowe eventy i nie macie tam na czym zarobić. Lepiej dać co kilka dni kruki czy obcych....
Gra jest chyba stworzona dla graczy i to dzięki nim jeszcze jesteście na rynku. Ale gracze nie są zadowoleni i jeszcze kilka lat i zostaniecie z niczym jak tak dalej będziecie robić. Nie widzę na mapie żadnych nowych graczy, posterunki kiedyś które były nie do zdobycia są wolne i zapraszają do przejęcia - nie trzeba szukać długo. Nawet jak nowy gracz założy konto to pogra do 30-40 lvl i rezygnuje bo bez nakładu finansowego w tej grze nic nie osiągnie...
Proszę drogi Janie przekazać zespołowi empire - mają dostęp do gry, niech sobie zobaczą w rankingu tygodniowym ile graczy aktywnie gra i uczestniczy żywo w rozgrywce. Zaledwie 19 065 w miarę aktywnych graczy... z czego parę tysięcy zrabowało mniej niż 100 000 zasobów - więc bywają na grze sporadycznie... A tendencja maleje. Jeśli chcecie tą grę ratować to naprawdę wsłuchajcie się w potrzeby graczy...
Żeby nie było że tylko krytykuję: Należy się pochwała za nagrody dla sojuszu w każdym evencie - dawniej ruble można było tylko na sztormie zebrać, teraz aktywne uczestnictwo w wydarzeniach pozwala rozwijać się mniejszym sojuszom. Plus za nowe ubranka( chociaż nie ma ich gdzie dać) nie dość że ładnie wyglądają, to jeszcze nie pozwalacie graczom popadać w monotonię i ciągle jest coś nowego do zdobycia Plus za turniej sojuszy- nawet w takiej formie. Zawsze to jakieś dodatkowe nagrody dla graczy
Pozdrawiam i mam nadzieję że przekażesz moje sugestie do zespołu GGS. Gracze naprawdę nie chcą żeby ta gra upadła za kilka lat, ale niestety dążycie powoli do tego...
[...] A zapomniałem o jakiejś opcji przycisk usuwania auto tych niebieskich i zielonych szmatek.
Co do niebieskich i zielonych to pół biedy: wszystko na końcu do kosza... Pomarańczowo-brązowe oraz czerwone są bardziej denerwujące: dwa lata temu zepsuli kolejkowanie i nowe lądują "do środka" - jak się ma kilkanaście, to trzeba poszukać, gdzie wrzuciło nowy - znowu strata czasu
O Prze Luj 19000 graczy?? To ty chyba w Niemczech na serwer patrzyłeś. Nawet 10k graczy nie ma aktywnych w miare, ja puszam kilka ataków dziennie ledwie i jestem w pierwszej 5000 w łupach
A oto plan nadchodzących planowanych wydarzeń marzec/kwiecień 2018:
Server vs. Server wydarzenie: Wiosenne Starcie (27 Marca - 13 Kwiecień) Festiwal Wiosennej Nocy (27 Marzec - 24 Kwiecień) Inwazja Nomada & Zemsta Khana (01 - 05 Kwietnia) Wojna Krwawych Kruków (05 - 09 Kwietnia)
a obcy od 27 marca do 1 kwietnia to będzie ? czy to już żart z okazji nadchodzącego 1 kwietnia
Janie, możemy prosić o aktualizację terminarza wydarzeń na marzec? Coś chyba jest z nią nie tak.... Samuraje do 28.03, Obcy od 28.03, wiosenny od 27.03 (chyba zawsze jest w pierszy dzień nowego eventu?), do tego Obóz Shoguna podaje że do końca samurajów pozostało 11 godzin, a mamy 25.03....
Cytat: **************** widzę że usunąłeś to .... więc napisze tu były wydarzenia na kwiecień co Jan dodał do tematu
"Marzec/Kwiecień aktualizacja: podsumowanie |26/03/2018|⌚ Start 8.30-13.00 | ⌛ czas trwania ~ 1 h"
Daj to może do działu na forum "Terminy wydarzeń na Empire" a nie do podsumowań ....... Mieszasz ludziom po całości i nikt nie wie co będzie kiedy . A i widzę że tłumacz Google ci tam jednego eventu nie złapał i nie przetłumaczył "(28th of April-1st of May)" :P
EDIT:// Dziękuje za Uwagę, ale proszę nie spamować, Jan
Właśnie zakończyła się aktualizacja... Poprawiali m.in. Nomadów...
Mam dziwne wrażenie, że ataki dają od 2k do 5k mniej kanapek oraz o połowę mniej zasobów specjalnych z obozu chana (poprzednio miałem po ponad 2k zasobów, teraz mam po niecałe 1k)
P.S. Off-topic: Tak, wiem, wiem: to kolejna teoria spiskowa (typu wszyscy mają takich samych obcych)...
200k tabliczek ??????????????????????? chciałam to skomentować ale usunięto by cały wpis bo tylko niecenzuralne określenia pasują do tych poronionych pomysłów kolejny event zarżnięty na amen
Jak mawiała moja Babcia: Gdy Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu najpierw rozum odbiera.
No kto wie, pewnie tak, większość graczy z tego co widzę ma jakiegoś słupa, niektózy nawet kilka
Co daje nam gdzieś 5k graczy dobrych, no może 7k To nie jest powód do dumy, w Polsce mieszka 38mln osób, a 7 tysi gra w GGE?
bo nie banują za słupy. GGs powinien się bardziej do tego przyłożyć. Niech zostanie 5-7tys graczy, Wtedy gra stanie się o wiele ciekawsza. Chociaż trzeba tu trochę ich pochwalić, bo wprowadzone zostało kilka zmian zmniejszających zyski płynące ze słupów.
Jednodniowy test.... no tak Polak potrafi,:P wyda całą kasę, ale zrobi i zrobi sobie kuku, bo bezmyślnie udowodni GGS-owi , że te normy można jeszcze wyśrubować:) Żenujące jest jak bardzo kasa przysłania zdrowy rozsądek, o balansie gry już nie wspomnę.
moze by tak zrobic jednodniowe igrzyska dla suportu kto najwiecej wysle zglloszen bo kazdego chyba wprawia w rozne stany emocjonalne czas zalatwiania reklamacji a w tym kierunku ......... nic nie jest robione magazyny zapychane sa smiesznymi artefaktami z baronkow a nagrody z wydarzen i eventow co drugi sie miesci
Komentarz
Zresztą i ci coraz to nowsi bohaterowie 9-elementowi są mizerni....
rozumiem, że moda się zmienia, ale żeby co miesiąc nowa kolekcja wychodziła to lekka przesada...
- Zmniejszenie ilości tabliczek zdobywanych za obozy Nomadów - zamiast 70 np 40 za atak - więcej ataków żeby uzbierać nagrody za wydarzenie = więcej rubli dla GGS
- Tracenie tabliczek dzienie - tak 1 % straty tabliczek dziennie - żeby wymusić systematyczność u graczy
- Podniesienie ilości tabliczek na poszczególne nagrody - tak o 100% żeby za szybko na nie nie uzbierać
- Zmniejszenie ilości obozów nomadów z 4 do 2 - żeby uzbierać tyle samo tabliczek trzeba będzie wydać 2x więcej pominięć - GENIALNE !
- Możliwość atakowania tylko 3 obozów jednocześnie - kolejne 3 obozy dostępne po wykupieniu runy ataku ( tak jak w zmiennokształtnych)
Jednym słowem aktualizacja totalna porażka.... Powiedzcie jeszcze że w miesięcznym na kwiecień zwiększycie liczbę punktów potrzebnych do zdobycia wszystkich nagród. Było 1250 - mało, teraz zwiększyliście na 1750 i zmniejszyliście liczbę dni z 30 na 20.... Zwiększacie liczbę punktów bo gracze sobie jeszcze jakoś radzą
Kiedy zamieścicie aktualizację z której większość graczy będzie zadowolona? Nawet jeśli wrzucacie fajny pomysł ( zmiennokształtni) to z następną aktualizacją kompletnie niszczycie ten event...
Gracze już się buntują, dlaczego nie słuchacie potrzeb konsumentów tylko kopiecie sobie dołki pod sobą?
Dlaczego gra nie sprawia przyjemności wielu graczom? Trzeba siedzieć po kilka godzin dziennie żeby wyrobić jakieś minimum potrzebne do zdobycia jakiejkolwiek nagrody. Dlaczego niszczycie kilka swoich naprawdę fajnych pomysłów przez beznadziejne aktualizacje?
ILE jeszcze gracze mają się prosić o powiększenie obozu? Podział w rankingu legendarnym robicie już 2 lata - tylko nie mówcie że się nie da, bo cały czas uspakajacie że sugestie zostały przekazane do góry. I nic z tym nie robią. Dlaczego nie przywrócicie wybrzeża mieczowego, podziemi, cierni ? Powiem wam dlaczego- bo są to mniej dochodowe eventy i nie macie tam na czym zarobić. Lepiej dać co kilka dni kruki czy obcych....
Gra jest chyba stworzona dla graczy i to dzięki nim jeszcze jesteście na rynku. Ale gracze nie są zadowoleni i jeszcze kilka lat i zostaniecie z niczym jak tak dalej będziecie robić. Nie widzę na mapie żadnych nowych graczy, posterunki kiedyś które były nie do zdobycia są wolne i zapraszają do przejęcia - nie trzeba szukać długo. Nawet jak nowy gracz założy konto to pogra do 30-40 lvl i rezygnuje bo bez nakładu finansowego w tej grze nic nie osiągnie...
Proszę drogi Janie przekazać zespołowi empire - mają dostęp do gry, niech sobie zobaczą w rankingu tygodniowym ile graczy aktywnie gra i uczestniczy żywo w rozgrywce. Zaledwie 19 065 w miarę aktywnych graczy... z czego parę tysięcy zrabowało mniej niż 100 000 zasobów - więc bywają na grze sporadycznie... A tendencja maleje. Jeśli chcecie tą grę ratować to naprawdę wsłuchajcie się w potrzeby graczy...
Żeby nie było że tylko krytykuję: Należy się pochwała za nagrody dla sojuszu w każdym evencie - dawniej ruble można było tylko na sztormie zebrać, teraz aktywne uczestnictwo w wydarzeniach pozwala rozwijać się mniejszym sojuszom.
Plus za nowe ubranka( chociaż nie ma ich gdzie dać) nie dość że ładnie wyglądają, to jeszcze nie pozwalacie graczom popadać w monotonię i ciągle jest coś nowego do zdobycia
Plus za turniej sojuszy- nawet w takiej formie. Zawsze to jakieś dodatkowe nagrody dla graczy
Pozdrawiam i mam nadzieję że przekażesz moje sugestie do zespołu GGS. Gracze naprawdę nie chcą żeby ta gra upadła za kilka lat, ale niestety dążycie powoli do tego...
Pomarańczowo-brązowe oraz czerwone są bardziej denerwujące: dwa lata temu zepsuli kolejkowanie i nowe lądują "do środka" - jak się ma kilkanaście, to trzeba poszukać, gdzie wrzuciło nowy - znowu strata czasu
Co daje nam gdzieś 5k graczy dobrych, no może 7k
A oto plan nadchodzących planowanych wydarzeń marzec/kwiecień 2018:
a obcy od 27 marca do 1 kwietnia to będzie ?
czy to już żart z okazji nadchodzącego 1 kwietnia
Samuraje do 28.03, Obcy od 28.03, wiosenny od 27.03 (chyba zawsze jest w pierszy dzień nowego eventu?), do tego Obóz Shoguna podaje że do końca samurajów pozostało 11 godzin, a mamy 25.03....
**************** widzę że usunąłeś to .... więc napisze tu były wydarzenia na kwiecień co Jan dodał do tematu
"Marzec/Kwiecień aktualizacja: podsumowanie |26/03/2018|⌚ Start 8.30-13.00 | ⌛ czas trwania ~ 1 h"
Daj to może do działu na forum "Terminy wydarzeń na Empire" a nie do podsumowań .......
Mieszasz ludziom po całości i nikt nie wie co będzie kiedy .
A i widzę że tłumacz Google ci tam jednego eventu nie złapał i nie przetłumaczył "(28th of April-1st of May)" :P
EDIT:// Dziękuje za Uwagę, ale proszę nie spamować, Jan
To nie spam, i od razu ban (no żal na całego)
Poprawiali m.in. Nomadów...
Mam dziwne wrażenie, że ataki dają od 2k do 5k mniej kanapek oraz o połowę mniej zasobów specjalnych z obozu chana (poprzednio miałem po ponad 2k zasobów, teraz mam po niecałe 1k)
P.S. Off-topic: Tak, wiem, wiem: to kolejna teoria spiskowa (typu wszyscy mają takich samych obcych)...
chciałam to skomentować ale usunięto by cały wpis bo tylko niecenzuralne określenia pasują do tych poronionych pomysłów
kolejny event zarżnięty na amen
Jak mawiała moja Babcia: Gdy Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu najpierw rozum odbiera.
Miała rację jak to babcia.
Chociaż trzeba tu trochę ich pochwalić, bo wprowadzone zostało kilka zmian zmniejszających zyski płynące ze słupów.
Żenujące jest jak bardzo kasa przysłania zdrowy rozsądek, o balansie gry już nie wspomnę.
gratki dla tego co wpadł na taki pomysł
kto najwiecej wysle zglloszen
bo kazdego chyba wprawia w rozne stany emocjonalne czas zalatwiania reklamacji
a w tym kierunku ......... nic nie jest robione
magazyny zapychane sa smiesznymi artefaktami z baronkow a nagrody z wydarzen i eventow co drugi sie miesci