Strona główna Polish Sugestie, pochwały & krytyka

Usprawnienie okna ataku

zysiu2000 (PL1)zysiu2000 (PL1) PL1 Posty: 5,233
edytowano 19.04.2016 w Sugestie, pochwały & krytyka
Witam.
Pomysł tyczy się okna ataku. Obecnie jest bardzo uciążliwe, ponieważ trudno jest kliknąć na te mikroskopijne ikonki i nie widać jednostek oraz narzędzi, które są w oknie. Proponuję zwiększyć wielkość obrazków do mniej więcej takiej wielkości: https://scr.hu/YKmnwr (na niebiesko statystyki jednostki, suwak usunąć lub dać pod ikonę liczbowego podawania ilości).
Usprawnienie drugie, które gdzieś już na forum się pojawiło, to podniesienie na sam początek listy jednostek, narzędzi, które aktualnie znajdują się w sloocie lub wysunięcie na samą górę tych z warsztatu, koszar lub samodzielne ustawienie listy.
Jeśli macie swoje uwagi piszcie i komentujcie.
Pozdrawiam.

Link do supportu. Masz problem z grą? Pisz!--->SUPPORT

Zachęcam do używania wyszukiwarki, zapewniam, że nie gryzie.:-) Chociaż przeglądając forum mam wrażenie,że jednak gryzie...

Post edited by zysiu2000 (PL1) on

Komentarz

• zysiu2000 (PL1)zysiu2000 (PL1) PL1 Posty: 5,233
    Odświeżam

Link do supportu. Masz problem z grą? Pisz!--->SUPPORT

Zachęcam do używania wyszukiwarki, zapewniam, że nie gryzie.:-) Chociaż przeglądając forum mam wrażenie,że jednak gryzie...

• Jestem na tak 
  • Jestem ZA
  • Zysiu możesz w przeglądarce zwiększyć widok do np 200% jak niedowidzisz.
  • Mario 1972 (PL1)Mario 1972 (PL1) PL1 Posty: 134

Ja bym w ogóle przebudował okno ataku. Co obecnie widzimy ustawiając atak- 3 panele do ustawiania wojska i narzędzi jeden wskazuje na przód zamku ( a raczej na bramę), dwa pozostałe wskazują na lewą część muru i na prawą.  W tym momencie daje do tych paneli drabiny osłony oraz np. głazy na fosę. Nie wiem dlaczego odnoszę wrażenie, że na ten mur daje te głazy. Atak powinien składać się z walki na przedpolu, walki na fosie, walki na murach i walki na dziedzińcu. W związku z tym atakując zamek innego gracza należało by uwzględnić te etapy planując okienka gdzie umieszcza się wojsko i narzędzia oblężnicze. Broniący mógłby już zacząć obronę na przedpolu korzystając chociażby z artylerii która w średniowieczu już istniała Można by było budować wały ziemne obronne a na nich pale drewniane wkopywane pod skosem tak by atakujący nie mógł wjechać wieżami oblężniczymi. Na wałach ziemnych można by już umieszczać łuczników. Osobny panel powinien być na fosę . Obecnie każdy z graczy albo przynajmniej większość zapomina o głazach na fosę. Jeżeli ma wybór dać wieże oblężniczą +osłony czy osłony + coś na fosę to wybierze to pierwsze, marginalizując narzędzia na fosę. Już na tym murze mogło by zostać tak jak jest czyli łucznicy w obronie smoły, kamienie itp. , a w ataku drabiny, osłony tarany. Chyba żeby dodać możliwość blokady mostu zwodzonego przez atakującego . A na dziedzińcu? hmm można zrobić lepiej tą obronę. Można dodać różne narzędzia obronne , które zwiększą obronę na dziedzińcu , tak by nie decydowały tylko klejnoty i ilość części sforsowanego muru.  Jak widać wprowadzając różne opcje obrony czy to na przedpolu, fosie, murze i dziedzińcu można by sprawić, że gracz miałby wiele opcji i możliwości obronnych czy z drugiej strony opcji ataku. Wprowadzając takie zmiany można by urozmaicić tą grę która jest grą strategiczną, a która ostatnio zamieniła się w grę zręcznościowo-wytrzymałościową. Samo dodawanie tylko nowych narzędzi i nowych rodzajów wojsk sprawiło że ćwiczymy tylko rękę w klikaniu myszką. Można by takie pomysły tylko mnożyć, nie wszystkie muszą być wykorzystane. Dodatkowo wtedy potrzebna by była przeróbka raportów z takich ataków, tak by gracz widział na którym etapie poległ i na której flance ( nie oznacza że dalej musi ich być trzy -środek i dwa boki). Pomysłów mnóstwo tylko czy tak skomplikowany sposób atakowania i obrony nie sprawi że serwer stanie hihi

marskrzy @ pl 1
  • Grzelas (PL1)Grzelas (PL1) Posty: 958
    edytowano 24.11.2016
    Zapomniałeś o wilczych dołach naszpikowanych pikami, pagórkach do staczania płonących kłód, podziemnych tunelach dla piromanów kamikaze, wozy z ubraniami trędowatych, na dziedzińcu niewinna staruszka z płonącym olejem na pasie szahida... a jeśli przeciwnik dostanie się do zamku i wygra: dom uciechy zarażający syfilisem, tawerna z zatrutą okowitą... - pomysły można mnożyć... ;)

Na wszelki wypadek dodałbym też konia trojańskiego...

• Panowie

Brakuje jeszcze wiedźm i czarownic, przecież one dawały więcej szans na zwycięstwo.

ebe25 @ pl 1
  • No wiesz Czarownicę to akurat jedną mamy, jedna jedyna w swoim rodzaju. Wpisz taki nick na mapie, a znajdziesz.
  • a gdzie są balisty, trebusze i katapulty?
    Ebufi :confused:
Sign In to comment.