Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Kampania przeciw używaniu zewnętrznego oprogramowania

1123140

Komentarz

  • marskrzy (PL1) powiedział(a):
    łomotimaszineri (PL1) powiedział(a):
    Lord Dred (PL1) powiedział(a):
    łomotimaszineri (PL1) powiedział(a):
    mar_1981 (PL1) powiedział(a):
    łomotimaszineri (PL1) powiedział(a):

    chłopie. nie obraz sie ale durny jestes. i robo narusza równe szanse.


    skoro normalnie piszac nie dam rady durnocie wytłumaczyc to moze tak.


    po Twojemu czyli durnowatemu.


    kupiles robo za 20zł.

    ja nie mam 20 zł i nie stac mnie na robo czy to jest uczciwie?  ano nie.

    "te rowne szanse naruszaja robo i jego cena " oo masz kuzwa..  Twoje durne słowa /

    Ja musze werbowac recznie ojojojoj a Ty sobie werbujesz na robo.

    Ty oszuscie ty durny jeden.:)



    i wyjazd mi  durna jęczalo bo mi forum spamujesz jakimis podpunktami a ja tu rozmawiam sobie z kobietami.

    naturalnie ciepło pozdrawiam
    Co Ty wogole za bzdury piszesz. Robo mozna było również używać darmowego z okrojonymi funkcjami. 

    Nie obraź się chłopie ale durny jesteś i nie będę pisał po Twojemu czyli durnowatemu.

    A co do spamowania to właśnie Ty spamujesz rozmawiając...z kobietami jak to napisałeś.
    nie bardziej durny niz Ty. wyraznie napisales "z okrojonymi funkcjami"  wiec kogo stac to ma lepsze funkcje.. 


    czyli jeden nie ma wcale.. drugi ma okrojone.. a trzeci wszystkie.

    kto jest durny ja czy Ty?:)

    i na powaznie . chocby nie wiem co napisaliscie. no nie macie racji.

    " Robo mozna było również używać darmowego z okrojonymi funkcjami. "

    w empire tez mozna grac bez rubinów.

    najpierw pomysl co piszesz zanim sie do konca skompromitujesz.

    dzis mialem przypadek ze koles na forum jęczał ze dostal bana a nie byl na grze ani nawet sie nie logował.


    jak sie okazało kolezanka co miała robo logowała sie do niego aby sprawdzic zarcie.

    i poszły bany po IP.  

    jak widzisz nie ma tu niewinnych.

    mozesz tylko czegos nie wiedziec.

    Ps. nie pisz wiecej bzdur.


    Juz pisałem wczesniej. Ale napisze po raz 100.

    sam sygnal dzwiękowy w AE informujacy o ataku to juz przewaga.  sama tak pierdólka..

    chces wiecej? proszę.///  wyobraz sobie ze ktos kupuje herb za rubiny na zywnosc i inne takie aby moc trzymac wiecej zywnosci..,,

    a ktos nie ma piekarni ale wozki z AE  zarciem pozwalaja mu trzymac wiecej wojska niz ten co wydal ruble. 


    idt itd... tu mozna godzinami.. a juz to co miało wyjsc w wersji 10.01. to spowodowaloby taka rewolucje ze niechciałbys tego.

    dobrze ze AE jest zabronione.

    co do werbunku ..  po prostu AE rozwiazywalo wszystko i cokowliek by wymyslili wątpie czy bedzie mogło konkurowac.



    twierdzisz że po IP, i to jest oszustwo ze strony suportu. mam prawo korzystania z różnych kompów i u kogo chcę. a twierdzenia że jest inne IP i ktoś inny za mnie wchodzi mija się z prawdą, bo nawet nie jesteście wstanie tego udowodnić czy to ja wchodziłem na gre czy ktoś inny
    tak ale jezeli IP ktore uzywało nielegala... logowalo sie do Ciebie to ban.

    cos naprawde ciezko mi uwierzyc ze ktos dostał niewinnie.


    akurat tak sie składa ze ja pierwszy jestem do zbanowania. ale nie otrzymalem zadnego.

    dlaczego? ano nie uzywam nielegalnego oprogramowania i zdana osoba nie ma do mnie dostepu .


    ale zapewne moderatorzy wyjasnia czy bany faktycznie dostaly niewinne osoby,

    wątpie.
    Tylko że IP to często jest danej sieci np. kablowej. Pod IP np. kablówki sprzedającej neta może być podpiętych np 2000 osób. Blokowanie więc po IP spowodowało by odcięcie od gry wszystkich którzy do danej sieci by należeli. Co innego jak ktoś ma zewnętrzne IP ale tych jest mniej bo adresy zewnętrzne się dawno pokończyły na świecie więc dostać jest ciężko. 
    a z tych 2000 osob gra na serwerze Pl w empire jedna.


    ehh...

    no nie wiem.. zapytaj w suporcie jak i co.. ze stwierdzili ze uzywasz AE .
    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

                                            Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
  • Asqelos (PL1)Asqelos (PL1) PL1 Posty: 191
    edytowano 04.09.2016
    Witam.
    Blokują nie po IP, tylko po nazwie gracza. Prawdopodobnie dostali listę osób które wykupiły licencje na Roboempire i blokują z tej listy. Nie blokują tych co używają RE bez licencji, bo nie są wstanie stwierdzić czy ktoś używa, czy nie a i ta wersja na wiele nie pozwala. jeśli już stwierdzają, ze ktoś używa RE to raczej po werbunku, po zbieraniu podatków co 10 minut, po zbieraniu surowców w wózkach pod zamkiem lub po szybkości udzielania wspomagania sojusznikom albo po wersji przeglądarki. ogólnie po rzeczach które umożliwia wersja pełna a nie umożliwia wersja demo.

    Co do zasadności, nie wypowiadam się, każda firma ma swoja politykę.
    W każdym razie maja możliwość zablokowania RE, poprzez zmianę skryptu, ale dlaczego tego nie robią, nie wiem.
    Przecież wystarczy zmienić skrypt na wszystkich serwerach, ci co nie używają RE nie zwrócą na to uwagi, a tym co używają, przestanie działać
  • korniczka (PL1)korniczka (PL1) Posty: 16
    edytowano 04.09.2016
    HeroAnia9 (PL1) powiedział(a):
    korniczka (PL1) powiedział(a):
    i jak zycie TUUUU  nie może mówić o sobie że jest piękne ....



    amino .... przepraszam za wczoraj korono ... korzeniu najstabilniejszy ....

    ciebie kocham też ... Ciebie pierwszego ... Ty autentyk

    TY:
    "
    moje fobie w waszym jesyku a w normalnym  u innych nazywaja sie

    .. dotrzymanie slowa ..  zawsze taki sam 

    niezmienny  nie bedacy c horagiewka na wietrze ..."

    nie powtarzalny

    Twoje wczorajsze listy do "mnie"
    to jak wygrana na najlepsze przedstawienie ... którego emocji da maxymalny upust .... dziękuję





    uuuu to raczej osobny wontek trzeba założyć 
    bo niebawem epopeje napiszemy  :D




    samo życie ...

    wzbraniając sie ...  stojąc obok
    przegrywamy wszystko




    Fighter




  • piekło666 (PL1)piekło666 (PL1) PL1 Posty: 239
    wlasnie zmienilby scrypt i koniec   cale AE by padlo od razu zaden gracz  nie mialby pretensji do suportu  wszystko by sie rozeszlo po kosciach
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  •  gracie w to tyle czasu i dupa nic nic dalej nie rozumiecie  pomijając słowo uczciwość bo w niemieckim jest rozumiane pewnie  zupełnie inaczej  to zlikwidowali robo licząc na to ze ludzie bedą pchac ruble w zapętlenia wymyslili kolejny sposób dojenia kasy a robo wyraznie to uniemożliwiało i  cała filozofia na nic  wasze marudzenie  bo do nich tylko kasa przemawia
    bolek_cienki @ pl 1
  • ogame (PL1)ogame (PL1) PL1 Posty: 55
    Ensifer (PL1) powiedział(a):
    jęk, szloch, płacz... jak wchodziły zapętlenia to większość z Was tu płaczących deklarowała zakończenie gry. teraz bany się posypały i te same osoby do obrońcy praw człowieka będą pisać bo grać się nie da, zamiast się cieszyć że jedno popołudnie można spędzić na słoneczku. założę się że wprowadziliby płatność za wejście do gry i dalej byście płacili. i płakali, ale to już taka Wasza przypadłość. teraz sobie sami odpowiedzcie kto Was poważnie potraktuje jak tu tyle konsekwencji w Waszej pustej pisaninie co kot napłakał :D.
    pomysl troche ............i lec do lekarza
  • ogame (PL1)ogame (PL1) PL1 Posty: 55
    Asqelos (PL1) powiedział(a):
    Witam.
    Blokują nie po IP, tylko po nazwie gracza. Prawdopodobnie dostali listę osób które wykupiły licencje na Roboempire i blokują z tej listy. Nie blokują tych co używają RE bez licencji, bo nie są wstanie stwierdzić czy ktoś używa, czy nie a i ta wersja na wiele nie pozwala. jeśli już stwierdzają, ze ktoś używa RE to raczej po werbunku, po zbieraniu podatków co 10 minut, po zbieraniu surowców w wózkach pod zamkiem lub po szybkości udzielania wspomagania sojusznikom albo po wersji przeglądarki. ogólnie po rzeczach które umożliwia wersja pełna a nie umożliwia wersja demo.

    Co do zasadności, nie wypowiadam się, każda firma ma swoja politykę.
    W każdym razie maja możliwość zablokowania RE, poprzez zmianę skryptu, ale dlaczego tego nie robią, nie wiem.
    Przecież wystarczy zmienić skrypt na wszystkich serwerach, ci co nie używają RE nie zwrócą na to uwagi, a tym co używają, przestanie działać
    blokuja wszystkich i legalne re i crack
  • ogame (PL1)ogame (PL1) PL1 Posty: 55
    i Tych co wogóle nie uzywaja tez
  • wojtek_82 (PL1)wojtek_82 (PL1) PL1 Posty: 191
    edytowano 05.09.2016
    To jest informacja jaką otrzymałem dzisiaj na moje zażalenie i zażądałem uzasadnienia i wskazania jak i kiedy korzystałem z niedozwolonego oprogramowania (robo empire) oto odpowiedź
    Witaj,
     
    dziękuję za Twoją odpowiedź i opinie na temat zaistniałej sytuacji. Poniżej przygotowaliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane przez Was pytania w związku z blokadami kont do gry.
     
    1. Chciałbym poznać powód blokady konta
     
    Odpowiedź: Twoje konto zostało tymczasowo zablokowane ze względu na naruszenie naszych Ogólnych Warunków Umowy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym regulaminie, w szczególności punkt 4.2, 4.3, 4.4 i 6.
    Regulamin firmy Goodgame Studios:
    https://www.goodgamestudios.com/terms_pl/
     
    2. Jak możecie karać nas (mnie) wielokrotnie za to samo?
     
    Zgodnie z regulaminem, punkt 6.2:

    Odpowiedź: Niezależnie od dodatkowych uprawnień prawnych lub umownych firma Goodgame Studios może podejmować następujące uzasadnione działania wobec użytkownika naruszającego prawo ustawowe, prawa stron trzecich, niniejsze warunki i postanowienia lub odpowiednie dodatkowe rozporządzenia i zasady gier:
       c) tymczasowe lub trwałe zablokowanie możliwości korzystania przez użytkownika z określonych lub wszystkich gier obsługiwanych w trybie online i na urządzeniach przenośnych oraz zawartości witryn internetowych firmy Goodgame Studios,
     
    3. Proszę zwrócić mi wojska, które straciłem z powodu zablokowanego konta
     
    Odpowiedź: Z uwagi na fakt, iż blokada konta jest skutkiem złamania regulaminu firmy Goodgame Studios, nie planujemy rekompensowania żadnych strat poniesionych w wyniku blokady.
     
    4. Proszę o dowody na złamanie regulaminu
     
    Odpowiedź: Nie przekazujemy informacji na temat algorytmu używanego do blokowania kont graczy, jednak zapewniamy, że nie zbanujemy konta gracza, jeśli nie doszło do złamania regulaminu.
     
    Nie planujemy dalszego wyjaśniania podjętej przez nas decyzji, m.in. podania dowodów na używanie botów/skryptu (daty oraz godziny) w celu zachowania spójności naszych działań zwalczających używanie takich narzędzi.
     
    Bardzo prosimy o zaprzestanie używania wyżej wymienionego oprogramowania i dziękujemy tym, którzy już nie korzystają z nielegalnych narzędzi.  
     
    Dziękujemy za zrozumienie.
     
    Pozdrawiam,
     
    Wsparcie Techniczne



    Proszę Moderatorów o nie usuwanie tego wpisu z forum
    wojtek_82 @ pl 1
  • moze i cos w tym jest bo z robo odpisali mi ze nie wiedza jaka bedzie przyszłosc :)
    bolek_cienki @ pl 1
  • wojtek_82 (PL1)wojtek_82 (PL1) PL1 Posty: 191
    edytowano 05.09.2016
    bolek_cienki (PL1) powiedział(a):
    moze i cos w tym jest bo z robo odpisali mi ze nie wiedza jaka bedzie przyszłosc :)
    ok jestem wstanie zrozumieć że jak bym korzystał z robo zostaje ukarany ale nie korzystam z robo i tak jestem karany więc gdzie tu jest logika teraz dochodzę do wniosku że mogłem z niego korzystać i wtedy bym wiedział za co bany dostałem a jeżeli tak chcą do sprawy podchodzić to powinni dać mi ostrzeżenie tak jak jest to zawarte w regulaminie
    6

    Konsekwencje naruszenia obowiązków
    6.1 Firma Goodgame Studios nie ponosi odpowiedzialności w przypadku naruszenia obowiązków przez użytkownika.
    6.2 Niezależnie od dodatkowych uprawnień prawnych lub umownych firma Goodgame Studios może podejmować następujące uzasadnione działania wobec użytkownika naruszającego prawo ustawowe, prawa stron trzecich, niniejsze warunki i postanowienia lub odpowiednie dodatkowe rozporządzenia i zasady gier:

    a) usunięcie zawartości,

    b) udzielenie ostrzeżenia użytkownikowi,
    i jeżeli nie zastosował bym się do ich ostrzeżenia wtedy zablokować mi konto na 6 godzin a takiego ostrzeżenia od nich nie otrzymałem na e-meila
    Pytanie czy jakikolwiek gracz otrzymał ostrzeżenie od firmy GGS na e-meila bo wątpię w to
    wojtek_82 @ pl 1
  • Pawel K (PL1)Pawel K (PL1) PL1 Posty: 52
    edytowano 05.09.2016
    Odpowiedź suportu na pytania dotyczące drugiego bana jaki otrzymałem 
    *
    a prosiłem o
    *

    Napisałem kolejny raz jednak nie spodziewam się merytorycznej odpowiedzi :(
    trudno jest udowodnić błąd, jeszcze trudniej PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU. 

    EDIT: I jeszcze trudniej doprosić się o przestrzeganie reg forum, by nie umieszczać na forum prywatnej korespondencji, proszę nie publikować treści maili, dziekuje
    Post edited by Jan M on
    Pawel
  • wojtek_82 (PL1)wojtek_82 (PL1) PL1 Posty: 191
    no widziałeś na stronie wcześniejszej to samo ja dostałem na pytanie o 2 bana dlaczego dostałem taką samą odpowiedź o jakiej pisze wcześniej zero sensu ii logiki po prostu nie czytają tych skarg tylko nagłówek blokada konta a to robimy  kopiuj wklej i wyślij ha ha ha
    wojtek_82 @ pl 1
  • wojtek_82 (PL1)wojtek_82 (PL1) PL1 Posty: 191
    i co dzisiaj znowu o 15:51 dostane bana tym razem na jaki okres 24 godzin czy całkowicie zostanie mi zablokowane konto za to że nie używam żadnego programu a siedzę na grze i gram
    wojtek_82 @ pl 1
  • maq72 (PL1)maq72 (PL1) Posty: 68
    edytowano 05.09.2016
    Pawel K (PL1) powiedział(a):
    Odpowiedź suportu na pytania dotyczące drugiego bana jaki otrzymałem 
    *
    a prosiłem o
    *

    Napisałem kolejny raz jednak nie spodziewam się merytorycznej odpowiedzi :(
    trudno jest udowodnić błąd, jeszcze trudniej PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU. 


    kopiuj wklej :) oj jak ciężko tak pracuja :)
    maq72 @ pl 1
  • hmm aja wam kochani powiem tak.. jeśli mają w głębokim poważaniu nasze prośby.. widze tylko jedno wyjście...
    a dlaczego....
    1. nastapiły z tego co wszyscy wiemy pewne zmiany personalne w tym ich konsorcjum,a co za tym idzie kazdy nowo wybrany tak zwany CIEĆ,EKONOM musi się wykazać  przede wszystkim  ZYSKAMI....
    2. Jak wszyscy poprzednicy którzy wyżej pisali o parciu na nasze kiejdy skłaniam się do tego jak najbardziej i stąd  podjęte kroki tak zwanej cieciowni....odnośnie automatów etc....
    3. Otrzymalismy moz.ikwości dane przez twórców gry  do trzymania baardzo dużej ilości wojsk, a co za tym idzi e powinien pójśc również werbunek.. niestety nie ma takiej opcji na chwile obecną...i stąd tu nasz ogólny protest...
     i w związku z tym żeby troszkę przyćmić tak zwaną karierę Ciecia jak zwał tak wał bukieciarnie przydrożną..sugeruje wybijac wszystkie levele niskie.. które mogą w jaki kolwiek sposób zasilić kiejdy twórców gry:)) jednym słowem, zniechęcacie nas do zabawy, zniechęcimy reszte mapy:)) i to skutecznie.. a ogień szybko ludzi pozbawia bobów budowniczych chęci  od dalszych prób rozwoju.. no i dopowiem do tego że co by supek ni e kliknał w odpowiedzi.. jest to zgodne z zasadami gry.. palić palić palić i jeszcze raz palić :))))) bez litości:) aż  levelki 60 w dół zasypią  tych bidaków skargami etc....sorry taki mamy klimat :))
    czekam na jakieś sugestie kochani gracze z waszej strony w tym kierunku:) i pozdrawiam
    zgodnie z duchem gry na ogień  odpowiem ogniem nawet deffikiem:) a co:)
    kiedy banik??i za co?? hahaha
    wolfee @ pl 1
  • może powinni tu reklamy wklejać
    czy nawet w grze
    można inaczej zarabiać
    piszą o uczciwości a 200% na ruble kto dostaje?
    nie ja!!! bo aktywny jestem?
    promocje nie dotyczą dobrych i aktywnych!!!
    grunwald 1410 @ pl 1
  • marello (PL1)marello (PL1) PL1 Posty: 185
    edytowano 05.09.2016
    grunwald 1410 (PL1) powiedział(a):
    może powinni tu reklamy wklejać
    czy nawet w grze
    można inaczej zarabiać
    piszą o uczciwości a 200% na ruble kto dostaje?
    nie ja!!! bo aktywny jestem?
    promocje nie dotyczą dobrych i aktywnych!!!
    to musisz poczekać trochę zanim doładujesz ruble. Chyba po kilku miesiącach od ostatniego doładowania się dostaje. Może ten protest będzie trwał na tyle długo, że 200% zobaczysz :)))
    A ja założyłem sobie konto na serwisie co dostałem wiadomość i muszę przyznać, że nie głupia gra. Narazie mam 6 V, ale jak zapuściłem werbunek to 14 godzin się robi.
    Kwestia dogadania się i wejścia większą grupą na jeden świat to można go szybko zdominować. 
    marello @ pl 1
  • wolfee (PL1) powiedział(a):
    hmm aja wam kochani powiem tak.. jeśli mają w głębokim poważaniu nasze prośby.. widze tylko jedno wyjście...
    a dlaczego....
    1. nastapiły z tego co wszyscy wiemy pewne zmiany personalne w tym ich konsorcjum,a co za tym idzie kazdy nowo wybrany tak zwany CIEĆ,EKONOM musi się wykazać  przede wszystkim  ZYSKAMI....
    2. Jak wszyscy poprzednicy którzy wyżej pisali o parciu na nasze kiejdy skłaniam się do tego jak najbardziej i stąd  podjęte kroki tak zwanej cieciowni....odnośnie automatów etc....
    3. Otrzymalismy moz.ikwości dane przez twórców gry  do trzymania baardzo dużej ilości wojsk, a co za tym idzi e powinien pójśc również werbunek.. niestety nie ma takiej opcji na chwile obecną...i stąd tu nasz ogólny protest...
     i w związku z tym żeby troszkę przyćmić tak zwaną karierę Ciecia jak zwał tak wał bukieciarnie przydrożną..sugeruje wybijac wszystkie levele niskie.. które mogą w jaki kolwiek sposób zasilić kiejdy twórców gry:)) jednym słowem, zniechęcacie nas do zabawy, zniechęcimy reszte mapy:)) i to skutecznie.. a ogień szybko ludzi pozbawia bobów budowniczych chęci  od dalszych prób rozwoju.. no i dopowiem do tego że co by supek ni e kliknał w odpowiedzi.. jest to zgodne z zasadami gry.. palić palić palić i jeszcze raz palić :))))) bez litości:) aż  levelki 60 w dół zasypią  tych bidaków skargami etc....sorry taki mamy klimat :))
    czekam na jakieś sugestie kochani gracze z waszej strony w tym kierunku:) i pozdrawiam
    zgodnie z duchem gry na ogień  odpowiem ogniem nawet deffikiem:) a co:)
    kiedy banik??i za co?? hahaha
    Dokładnie jest tak jak piszesz.

    Każda firma ma jakąś strategie ... po prostu  mają jakieś cele powiedzmy do 2020 roku i muszą je powoli realizować.


    Założmy ze mają bańkę obrotu krajowego przy 30 % rynku... w 2020 chcą mieć przy 10 % rynku  7 baniek obrotu.. wiadomo rynek się powiększa i 10 % wystarczy  aby osiagnać taki wynik.( tłumaczę tym co nie rozumieją zapewne większość wie ale dla pewnośći.)

    Tylko ,że gdzie elastyczność.. pod klienta.. gdzie.. fachowe doradzctwo.. 

    gdzie co klient chce to ma.??


    najlepiej by było iść na niemiecki.. żaden inni tylko niemiecki serwer ... konta niech sobie tu zostaną.

    Pozakładać te same nicki ktore tu mamy zebysmy sie nie zgubili:) zalozyc fest koalkę i zamiast tu sie bic miedzy sobą to pokazac Niemcom jacy potrafimy byc wirtualnie brutalni...

    zabierac posty... burzyc.. pladrowac i nie dac grac.

    przeniesc sie pod najwiekszych kozaków i nie dac grac!!

    Pokazać im jak wygląda brutalność serwera PL1:)


    wtedy nikt z nich nie kupi rubinów bo po co? jak im nie damy pograć:)

    a my naturalnie ....... powerbujemy naszym "zapętleniem":)


    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

                                            Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
Sign In to comment.