Strona główna Polish Sugestie, pochwały & krytyka

BERI ankieta

111

Komentarz

• Aquilifer (PL1)Aquilifer (PL1) PL1 Posty: 61
    NIE
    Aquilifer @ pl 1
  • tak

ale ten w wielkim cesarstwie?

Sojusz:NEUTRAL
                                                                                    Poziom: 50
                                                                                    Tytuł:władczy,wicechrabia.
                                         czasami fuks czasami pech
    https://community.goodgamestudios.com/empire/pl/discussion/comment/4491884#Comment_4491884
  • to jest jednym  słowem jakieś nieporozumienie straty w stosunku do nomadów/samurajów są o wiele wyższe i tu chodzi i o wojsko i o maszynki a rabuje sie bardzo mało złota 
  • tak mi sie podoba jest latwiusko straty sa niewielkie i dobrze daje surkę nagrody fantastyczne i jest cycuś malina:)
    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
  • ŁO moto SIU

co Ty taki skromny w opiniowaniu ...

grypa dopadła czy co?

• Tak
    Jeśli wam się nie podoba to nie bierzcie udziału w wydarzeniu.
    Pojawienie się nowego beri nie usuwa starego. Straty są wcale nie takie duże jeśli potrafi się atakować. 
  • zysiu2000 (PL1)zysiu2000 (PL1) PL1 Posty: 5,233
    Wajper PL (PL1) powiedział(a):
    Tak
    Jeśli wam się nie podoba to nie bierzcie udziału w wydarzeniu.
    Pojawienie się nowego beri nie usuwa starego. Straty są wcale nie takie duże jeśli potrafi się atakować. 

Straty stratami, ale łupów np. w złocie nie zwiększysz. A żeby zwiększyć te w surowcach potrzeba dużych ilości worków lub wózków. Niekorzystne, tracisz miejsce na zwiększenie pkt rycerskości czy reputacji.
    Dlatego idę za twoją radą i nie biorę udziału w nowym Beri.

Link do supportu. Masz problem z grą? Pisz!--->SUPPORT

Zachęcam do używania wyszukiwarki, zapewniam, że nie gryzie.:-) Chociaż przeglądając forum mam wrażenie,że jednak gryzie...

• 3 nie mam zdania

• oskarito5 (PL1)oskarito5 (PL1) PL1 Posty: 414
    A ja powiem ze jest nawet dobre. Nie chwale go za mocno bo czasami mam straty po 100 ale czasami.
    Poprostu trzeba dobrze ustawic dobry dowodca jakiś z eventu i mozna latać , a po za tym duzo sury noszą :)
    oskarito5 @ pl 1
  • komunijna (PL1) powiedział(a):
    ŁO moto SIU

co Ty taki skromny w opiniowaniu ...

grypa dopadła czy co?

daj mi swój nick na grze. a ja w zamian za to zabiorę cie na karuzele.. albo nawet diabelski młyn:D
    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
  • z wapniakami sie nie zadaje, wyplewiam je jak nie chciane zielsko z pieknego ogrodu ...

;p
  • Tak. Miła odskocznia :D

BLACK HEART

580x30_pagebreak_02qaxbrpng
  • MagorPRO (PL1)MagorPRO (PL1) Posty: 1,398
    nie
    Admin i Magor ma zawsze rację.

No admin nie zawsze 

Ale Magor tak

Pomóż nam wysadzić forum !!! :
    https://community.goodgamestudios.com/empire/pl/discussion/283192/njadluzszy-cytat-%C5%9Bwiata#latest
  • Nie bardzo już teraz wiadomo, które beri w tej ankiecie jest uważane za "nowe".
    1) Dla mnie stare beri, to było to beri, gdzie się zdobywało honor w ataku na obóz przeciwnika, po ataku ten obóz płonął i można było podbijać obozy. Podboje pozwalały na utrzymanie większej ilości wojska, gdyż miało się więcej obozów.
    2) Potem wprowadzono taki Berimond, w którym atak na gracza nie powodował podpalenia nawet, nie zmieniał jego honoru, wobec czego gracze w przypadku silniejszego ataku często nie bronią, tylko zabierają wojsko z obozu i tyle z tego całego atakowania. W zamian za to dodano rekrutację pomocników, a atak na wieże chroniące stolice pozwala podreperować budżet.
    3) Następnie wprowadzono wersję Berimondu na zielonym, w tej wersji nie atakuje się graczy a wyłącznie obozy NPC, które dają trochę egzotycznych surowców i zdecydowanie za mało monet.

Wg. mnie wszystkie trzy wersje mają swoje zalety. Szkoda, że pierwszą wersję zupełnie wycofano, owszem, gracze z wysokim honorem raczej unikali tego zdarzenia, ale dzięki temu bardziej mogli się na nim wykazać gracze troszkę słabsi (mniejsza konkurencja ze strony najsilniejszych graczy). W wersji trzeciej zdecydowanie dodałbym monet - nie musi być tyle, co na samurajach, czy nomadach, ale przydałoby się, aby udany atak pokrywał przynajmniej koszt skana + koszt wysyłki + średni koszt rekrutacji straconego wojska.
    Elita Warlords & Szlachta
    (EW Szlachta)
  • Julenka1 (PL1) powiedział(a):
    Nie bardzo już teraz wiadomo, które beri w tej ankiecie jest uważane za "nowe".
    1) Dla mnie stare beri, to było to beri, gdzie się zdobywało honor w ataku na obóz przeciwnika, po ataku ten obóz płonął i można było podbijać obozy. Podboje pozwalały na utrzymanie większej ilości wojska, gdyż miało się więcej obozów.
    2) Potem wprowadzono taki Berimond, w którym atak na gracza nie powodował podpalenia nawet, nie zmieniał jego honoru, wobec czego gracze w przypadku silniejszego ataku często nie bronią, tylko zabierają wojsko z obozu i tyle z tego całego atakowania. W zamian za to dodano rekrutację pomocników, a atak na wieże chroniące stolice pozwala podreperować budżet.
    3) Następnie wprowadzono wersję Berimondu na zielonym, w tej wersji nie atakuje się graczy a wyłącznie obozy NPC, które dają trochę egzotycznych surowców i zdecydowanie za mało monet.

Wg. mnie wszystkie trzy wersje mają swoje zalety. Szkoda, że pierwszą wersję zupełnie wycofano, owszem, gracze z wysokim honorem raczej unikali tego zdarzenia, ale dzięki temu bardziej mogli się na nim wykazać gracze troszkę słabsi (mniejsza konkurencja ze strony najsilniejszych graczy). W wersji trzeciej zdecydowanie dodałbym monet - nie musi być tyle, co na samurajach, czy nomadach, ale przydałoby się, aby udany atak pokrywał przynajmniej koszt skana + koszt wysyłki + średni koszt rekrutacji straconego wojska.
    Chodzi o pkt3. Wow, naprawdę "wiekowy" gracz. Co było przed Wielkim Cesarstwem? :D

BLACK HEART

580x30_pagebreak_02qaxbrpng
  • Małe Cesarstwo, jak sama nazwa wskazuje. ;-)
    Elita Warlords & Szlachta
    (EW Szlachta)
  • maja2011 (PL1)maja2011 (PL1) PL1 Posty: 25
    Nie
  • tak
  • nie

• nie - to kicha
Sign In to comment.