Cuda Świata Epicki Ewent

Jak to w każdej grze bywa robi się nudno więc
Może zróbmy jakiś Ewent o nazwie Cuda Świata lub Epicki Event
Raz na 2 miesiące pojawiał by się ten Ewent
Każdy sojusz walczył by o wybudowanie jak największej liczby cudów świata
przypuśćmy
istniało by 15 cudów świata (tak aby każdy miał szanse)
Jak by się one nazywały to już sprawa suportu
nagrody tez niech sobie sami wymyślą
Cuda Świata :
Co z nimi zrobić?
Do każdego wybudowanego Cudu trzeba by było wysyłać jednostki oraz surowce
Taka by każdy Cud osiągnął swój lvl tzn.(za jednostki dostawało by się np:)
5 jednostek wysłanych +2 punkty
Taki Cud Świata miałby przypuśćmy około 25 lvli
Ewent trwał by około 2 tygodni czasu aby sojusz mógł rozwinąć jak najwięcej cudów świata
A teraz : ile by było miejsc nagradzanych myślę że około 15 miejsc mogło by być nagradzanych
a sojusze które wzięły udział mogły by dostać jakieś nagrody pocieszenia
Proszę o łaskawe komentowanie
oraz o pomoc w dopracowaniu mojego pomysłu
Może zróbmy jakiś Ewent o nazwie Cuda Świata lub Epicki Event
Raz na 2 miesiące pojawiał by się ten Ewent
Każdy sojusz walczył by o wybudowanie jak największej liczby cudów świata
przypuśćmy
istniało by 15 cudów świata (tak aby każdy miał szanse)
Jak by się one nazywały to już sprawa suportu
nagrody tez niech sobie sami wymyślą
Cuda Świata :
Co z nimi zrobić?
Do każdego wybudowanego Cudu trzeba by było wysyłać jednostki oraz surowce
Taka by każdy Cud osiągnął swój lvl tzn.(za jednostki dostawało by się np:)
5 jednostek wysłanych +2 punkty
Taki Cud Świata miałby przypuśćmy około 25 lvli
Ewent trwał by około 2 tygodni czasu aby sojusz mógł rozwinąć jak najwięcej cudów świata
A teraz : ile by było miejsc nagradzanych myślę że około 15 miejsc mogło by być nagradzanych
a sojusze które wzięły udział mogły by dostać jakieś nagrody pocieszenia
Proszę o łaskawe komentowanie
oraz o pomoc w dopracowaniu mojego pomysłu
Ikkei @ WWW 1
Post edited by Ikkei (PL1) on
0
Sign In to comment.
Komentarz
No chyba że punkty były by rosnące wraz z poziomem
Po drugie czy w tych tzw,,cudach'' byłaby produkcja jedzenia i czy żołnierze będąc tam zjadaliby coś
Jeśli nie to większość pewnie trzymałoby tam sobie swoje wojsko
Troszke niedopracowane ale z pomocą graczy coś się naprostuje
I 2 odpowiedz nie nie było by produkcji jedzenia ponieważ gracz który wysłał tam wojsko traci te wojsko a zarazem dostaje za te wojsko punkty
myśle że oddając wojsko aby zyskac punkty i postarac sie o wygrana jest tego warte
Jak by to wpływało na podwyższenie tych szans?
Gdzie by były budowane te cuda świata?
To 3 pytania już na wstępie które mi się pojawiły.
Ogólnie pomysł moim zdaniem do kosza. Ten event byłby na zasadzie kto więcej wyda rubinów lub jest wyżej w rakingu ten wygra. Jasne jest że mniejsze sojusze nie mają szans przy takim evencie, bo po prostu mają za mało członków na takie zabawy.
To tylko wzmocni dominację obecnych potęg i jeszcze bardziej ułatwi życie rubinowcom.
Jestem całkowicie na nie, oby ten pomysł przepadł w odmentach forum i nigdy nie został wprowadzony.
Na pewno chcesz się wdać w dyskusję?
Druga sprawa cuda budowalo by sie na specjalnej mapce ktora by pojawiala sie podobnie jak berimond aby sojusz mogl brac udzial w ewencie wplacal by np.jakas czesc zasobow ze skarbca sojuszu
Sojusz: SayaN
Nick: PowrótSmoka (Azja)
Sojusz: Titans (Azja)
To słuszność idei może nas zaprowadzić do sukcesu, a nie liczba ich wyznawców (Remus Lupin - film).
Będziemy na tyle silni, na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi, na ile podzieleni (Albus Dumbledore - książka).
Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał (Albus Dumbledore - książka)!
Nie żałuj umarłych, Harry, żałuj żywych. A szczególnie tych, którzy żyją bez miłości (Albus Dumbledore - książka).
Kiedy byłem małym chłopcem, płakałem, że nie mam butów na stopach. Przestałem płakać, kiedy zobaczyłem dziecko, które płacze, bo nie ma stóp (Bob Marley).
Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań (George Weasley - książka).
Wszystko co powiem, co zrobię, co przeczytam, co napiszę i tak dalej zawiera lokowanie produktu
Cuda świata mogły by być niszczony tzn
Wojsko ktore wyslalibysmy do cudu swiata zostąło by tam jako wojsko tegoż budynku nie samego gracza tylko takiego budynku
Gracze z innych sojuszy mogli by niszczyc taka budowle tym samym np
Wybijajac wojsko z cudu swiata
nastepnie kolejnymi atakami zmniejszać poziom takiego cudu
I tak mamy już ich dużo, kiedy ostatnim razem były ciernie? Albo ten morski, że tak to określę?
Swoją drogą nawet nie widzi mi się go osadzić w takich realiach gry...
Nawet GGS nie zgodzi się by go jakoś rozdzielić na lvl dla sojuszy.
Przykładowo na serwerze Azja 1 każdy sojusz praktycznie miałby przez to nagrodę...
A niby jak jest z obcymi?
pierwsza 250 ma każdy, 100 duża większość i o 50 walczyć zbytnio nie trzeba
A niby jak jest z obcymi
Pomysł też mi się jakoś nie widzi - jakie cudy świata by dodać? Trochę tak dziwnie że np będzie 200 ogrodów
I wprowadzili twój pomysł tylko trochę zmodyfikowany-mamy monumenty:).
Sojusz: SayaN
Nick: PowrótSmoka (Azja)
Sojusz: Titans (Azja)
To słuszność idei może nas zaprowadzić do sukcesu, a nie liczba ich wyznawców (Remus Lupin - film).
Będziemy na tyle silni, na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi, na ile podzieleni (Albus Dumbledore - książka).
Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał (Albus Dumbledore - książka)!
Nie żałuj umarłych, Harry, żałuj żywych. A szczególnie tych, którzy żyją bez miłości (Albus Dumbledore - książka).
Kiedy byłem małym chłopcem, płakałem, że nie mam butów na stopach. Przestałem płakać, kiedy zobaczyłem dziecko, które płacze, bo nie ma stóp (Bob Marley).
Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań (George Weasley - książka).
Wszystko co powiem, co zrobię, co przeczytam, co napiszę i tak dalej zawiera lokowanie produktu
A czy to muszą być ogrody jako nagrody mogą to być rubiny dla sojuszu lub jakieś inne obiekty mamy duzo różności w grze wiec z nagrodami problemu by nie było
Myślałem że z kontekstu domyślisz się że kiedy mówiłem o cudach świata, to wspominałem o tych ogrodach(patrz na link), a nie jakiejś nagrodzie...
I jak sobie wyobrażasz 15 cudów świata na 1 mapce dla paru tysięcy sojuszy?
W sensie rozmieszczenie, budowa kolejnego, sens budowy kolejnego itd...
I jak ilość cudów świata wpływa na to "by każdy miał szansę"?
i dlatego jest 15 miejsc nagrodzonych porządnymi nagrodami
Oraz pozostałe miejsca które są nagrodami pocieszenia
Tym samym taką nagrodą pocieszenia mógł być park lub ogród
Zaś nagrodą główna mógł by być pomnik który by się nazywał Pomnik cudaka
który by został okazany wszystkim graczom z zwycięskiego sojuszu
Taka samo jeśli mój pomysł byłby wprowadzony do gry
To zamiast surowcami czy wojskiem mógł by zwiększać swój poziom poprzez chwalę zdobywaną w bitwach
A nie gierka napisana przez Świętego Mikołaja i jego elfy po to by świat był piękniejszy...
Dlatego pomysł "fajne prezenty nadające sens temu eventowi dla każdego" dla mnie odpada...
I kto może podwyższyć lvl takiego cudu świata?
Pisałeś podwyższenie przez surowce, wojsko, teraz jeszcze chwała... może byś uściślił co i jak?
Rozumiem że sojusz ma ładować dziesiątki tysięcy surowców by na koniec otrzymać nagrodę pocieszenia w postaci ogrodu?
A co to dla 70 lvl wybudować ogórd? Jakieś osiągnięcie? Tacy gracze mają lepsze ozdoby nawet z nomadów.
W zasadzie po co to komplikować i robić jakieś cuda świata itd?
Niech zrobią po prostu kto więcej surowców wpłaci ten dostanie lepszą nagrodę i super mi event...
Jak takim pomysłem chciałeś urozmaicić grę to gratuluję...
I widzisz masz uproszczone myslenie dlatego dla kazdego cudu swiata jest 25 poziomów z kazdym poziomem coraz wiecej trzeba surowcow wojska lub chwaly
Chwala mogla by sie pojawic po 15 poziomie cudu
i tu nie chodzi tylko o nagrody pocieszenia
Gra opiera sie na zysku tak amsz racje ale zysk moj /Ewent mogłby tez przysporzyc GGE
Poniewaz gracze walczac miedzy sa zwlaszcza rubinowi gracze beda kupywac rubiny na zabawki
Do tego na mapie nie zrobilo by sie tak nudno kazdy sojusz walczyl by miedzy sobą byleby tylko wygrac to wzmaga smak rywalizacji meidzy sojuszami czy graczami
Powiedz mi co daja nam dzisiejsze Eventy?
Bo wedlug mnie angrody sie ciagle powtarzaja nie ma nic nowego a takze jest nudno poprzez stare Ewenty mój Ewent urozmaicil by gre o troche zabawy rozgrywek
Wczesniej zapytales po co tworzyc ranking dla sojsuzy hmm mysle ze naj;lepiej byloby stworzyc taki ranking poniewaz wtedy male sojusze Baa szkółki miałby szanse cos dla siebie ugrać
A i jeszcze cos lvl takie cudu swiata ulepszal by sie sam po uzupelnieniu surowcami cudu wojskiem czy tez chwala od 15 lvl trzeba by bylo odczekac okreslona ilosc czasu aby cud mogl sie wybudowac
Tylko gracze zamiast kolosa dostawali by wspomniane nagrody...
Tak samo wpłacane są surowce, nagrody wg rankingu itd.
Poza tym i tak na tym serwerze nikt by nie walczył bo każdy jest w ARMIE, udowodnienie? Archipelag.
Ani razu nie słyszałem o wojnie o wyspę czy napadach na członka sojuszu z powodu akwy, bo tego po prostu nie ma, a jak jest to sporadyczne szybko likwidowane przypadki.
Dodatkowo skoro taki napad zmniejszałby poziom to kto i skąd wykonywałby te napady?
Moim zdaniem przez te napady event nie miałby większego sensu bo więcej surowców by się zużyło niż byłoby to warte.
I skoro jest 25 lvl(tylko, a nawet aż...) to znaczy że trzeba wpłacić dużo surowców, lub zdobć dużo chwały(=stracić dużo wojska), i teraz albo te nagrody pocieszenia muszą być jakieś super by był sens zdobywać np 5 lvl, a przy małych sojuszach nawet walczyć o 2. Bo jeżeli nagrody pocieszenia są marne to bez startowania w top 15 nie ma co się bawić...
Z drugiej strony czy GGS da fajne nagrody pocieszenia? No nie sądzę bo im to się nie kalkuluje. Zatem event w większym stopniu nie ma sensu, bo się nie opłaca i tyle.
Wymyśliłem jeszcze jedną rzecz.
Jak określisz czy sojusz jest duży czy mały?
Może być 10 osobowy z samych 70 lvl, lub z lvl do 30...
Punkty potęgi? A co jeżeli te najwyższe lvl są najmniej aktywne?
Poziom sojuszu, a co jeżeli sojusz jest aktywny, ale nie lubi nabijać chwały)bo może być i taka sytuacja).
A jak dasz wydzielone rankingi, to co z małymi serwerami typu Azja? Tam każdy sojusz dostałby nagrodę, a nikt nie będzie się bawić w customowe ustawianie max topki pod każdy serwer...