Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Oficjalne stanowisko w sprawie niedostępności forum

Drodzy Gracze,

jeśli nasuwają się Wam pytania, wątpliwości związane z ogłoszeniem dotyczącym niedostępności forum w ostatnich dniach, które znajdziecie TUTAJ, zapraszam w imieniu Zespołu do zamieszczania komentarzy/ uwag w tym wątku.

Pozdrawiam
Post edited by CM Asia07 on
«1

Komentarz

  • NorbiM3NorbiM3 Posty: 605
    edytowano 13.04.2015
    Aktualne haslo z konta gry nie dziala, jesli ktos zmienial je przed "awaria",
    Zeby sie zalogowac trzeba uzyc wczesniejszego hasla, ktore dzialalo przed świetami.
    Ludzi wielkich poznaje się po tym jak traktują maluczkich

    =============================Bellatores==========================
    [SIGPIC]http://scr.hu/12d5/jzv3u[/SIGPIC]
  • Ensifer (PL1)Ensifer (PL1) PL1 Posty: 84
    edytowano 13.04.2015
    zamknęliście forum a tym samym możliwość wejścia na grę wielu graczom. wiesz o tym? ciach, ciach, forum zamknięte i szybciutko bo łikendzik. kto by tam sprawdzał czy wszystko działa. następstw Waszego niedbalstwa nie będę wymieniał bo szkoda gadać i tak to olejecie.
    o tym ani słowa w oficjalnym ogłoszeniu. czemu mnie to nie dziwi
    Ashes To Ashes
    Dust To Dust
  • CM Asia07CM Asia07 Posty: 3,526
    edytowano 13.04.2015
    Ensifer napisał użytkownik: »
    zamknęliście forum a tym samym możliwość wejścia na grę wielu graczom. wiesz o tym? ciach, ciach, forum zamknięte i szybciutko bo łikendzik. kto by tam sprawdzał czy wszystko działa. następstw Waszego niedbalstwa nie będę wymieniał bo szkoda gadać i tak to olejecie.
    o tym ani słowa w oficjalnym ogłoszeniu. czemu mnie to nie dziwi

    Witaj Ensifer,

    Zamknięcie forum w żaden sposób nie mogło oddziaływać na funkcjonowanie gry. Dostęp do gry, branie udziału w wydarzeniach mających miejsce w grze, były normalnie możliwe. Myślę, że szereg osób może potwierdzić, że logowało się do gry w czasie niedostępności forum.

    Pozdrawiam i zapewniam, że naprawdę przykro nam z tego powodu, że tak długa przerwa w dostępie do forum miała miejsce w ostatnich dniach.
  • uzal (PL1)uzal (PL1) Posty: 1,743
    edytowano 13.04.2015
    Ale o tym, że serwer (forum) został zmieniony to nikt nie napisał.
    NorbiM3 napisał użytkownik: »
    Aktualne haslo z konta gry nie dziala, jesli ktos zmienial je przed "awaria",
    Zeby sie zalogowac trzeba uzyc wczesniejszego hasla, ktore dzialalo przed świetami.

    Nigdzie nie pisze ale mostkowanie konta w grze i konta na forum działa na tej zasadzie, że poprzez link z gry (ikonka w prawym górnym rogu) musisz wejść na forum i wtedy zsynchronizują się hasła.
    - Czyli jeżeli wchodzisz poprzez inny link (np z zakładkę) do forum a na koncie w grze zmienisz hasło to na forum będziesz miał stare hasło, a na grze nowe.
  • Ensifer (PL1)Ensifer (PL1) PL1 Posty: 84
    edytowano 13.04.2015
    Asia07 napisał użytkownik: »
    Witaj Ensifer,

    Zamknięcie forum w żaden sposób nie mogło oddziaływać na funkcjonowanie gry. Dostęp do gry, branie udziału w wydarzeniach mających miejsce w grze, były normalnie możliwe. Myślę, że szereg osób może potwierdzić, że logowało się do gry w czasie niedostępności forum.

    Pozdrawiam i zapewniam, że naprawdę przykro nam z tego powodu, że tak długa przerwa w dostępie do forum miała miejsce w ostatnich dniach.
    hmmm, a to ci heca. czy ja napisałem że wszyscy nie mieli dostępu do gry? napisałem: wielu, a to różnica. i tych wielu graczy może potwierdzić to co napisałem powyżej. z resztą wystarczy wejść na Wasz profil fb żeby sobie poczytać. chyba że ten wpis i komentarze ludzi tam wchodzących zostały już zamiecione do kosza
    Ashes To Ashes
    Dust To Dust
  • TymekYOLOTymekYOLO Posty: 88
    edytowano 13.04.2015
    Czemu zostało usunięte berimond i codziennie pojawiało się obce w księdze zadań pokazywało mi 0 zadań
    TymekYOLO @ pl 1

    Sojusz: Kocie ruchy
    JEDEN ZA WSZYSTKICH WSZYSCY ZA JEDNEGO


    Goodgame-Empire-Ehre-Rangliste-gro%C3%9F.-Quelle-Goodgame-Studios.jpg
  • NorbiM3NorbiM3 Posty: 605
    edytowano 13.04.2015
    uzal napisał użytkownik: »
    Ale o tym, że serwer (forum) został zmieniony to nikt nie napisał.


    Nigdzie nie pisze ale mostkowanie konta w grze i konta na forum działa na tej zasadzie, że poprzez link z gry (ikonka w prawym górnym rogu) musisz wejść na forum i wtedy zsynchronizują się hasła.
    - Czyli jeżeli wchodzisz poprzez inny link (np z zakładkę) do forum a na koncie w grze zmienisz hasło to na forum będziesz miał stare hasło, a na grze nowe.
    Nie tym razem :)
    EDIT: proba wejscia na forum z poziomu gry konczy sie na otwarciu forum ale bez zalogowania.
    Dopiero wbicie starego hasla pomoglo
    Ludzi wielkich poznaje się po tym jak traktują maluczkich

    =============================Bellatores==========================
    [SIGPIC]http://scr.hu/12d5/jzv3u[/SIGPIC]
  • tomek523tomek523 Posty: 14
    edytowano 13.04.2015
    Asia07 napisał użytkownik: »
    Drodzy Gracze,

    jeśli nasuwają się Wam pytania, wątpliwości związane z ogłoszeniem dotyczącym niedostępności forum w ostatnich dniach, które znajdziecie TUTAJ, zapraszam w imieniu Zespołu do zamieszczania komentarzy/ uwag w tym wątku.

    Pozdrawiam
    Ensifer napisał użytkownik: »
    hmmm, a to ci heca. czy ja napisałem że wszyscy nie mieli dostępu do gry? napisałem: wielu, a to różnica. i tych wielu graczy może potwierdzić to co napisałem powyżej. z resztą wystarczy wejść na Wasz profil fb żeby sobie poczytać. chyba że ten wpis i komentarze ludzi tam wchodzących zostały już zamiecione do kosza

    Zamieciony pod dywan został temat przywrócenia serwera z soboty... i wynikających z tego powodu błędów.
    images?q=tbn:ANd9GcSvJiwkUlvmeBfK853CXzq2mXsCZp58ZnwBJGskQpYP38rvs2ZuCA
  • Ensifer (PL1)Ensifer (PL1) PL1 Posty: 84
    edytowano 13.04.2015
    pytanie tylko dlaczego został przywrócony. no nic. ważne że im jest bardzo przykro że forum było niedostępne
    Ashes To Ashes
    Dust To Dust
  • Erni Erni (PL1)Erni Erni (PL1) PL1 Posty: 25
    edytowano 13.04.2015
    Wykrecaja sie sianem jak zawsze ja nie moglem do gry zalogowac jak juz wszedlem to wiekszosc woja w piach poszl zarcia nic nie zostalo czyli dezercja byla a zadnego raportu z dezercjj dzial techniczny milczy pomimo kilkunastu maili i sytuacja sie powtarza poprzednio do wyjasnienia dali mi tydzien ochronny i wojo oddali a teraz maja gdzies jakby wszyscy zbojkotowali zakup rubinow i wejscie do gry przez tydzien moze zaczeli by ludzi traktowac powaznie.
    ForestGamer @ pl 1
  • Ensifer (PL1)Ensifer (PL1) PL1 Posty: 84
    edytowano 13.04.2015
    lepiej wyślij list do św mikołaja o wygranie szóstki w totka. przynajmniej istnieje jakieś prawdopodobieństwo że zanim go wyrzuci to przeczyta. a kto wie, może i pozytywnie rozpatrzy :)
    Ashes To Ashes
    Dust To Dust
  • kolo10 (PL1)kolo10 (PL1) Posty: 714
    edytowano 13.04.2015
    Co można przez tyle czasu robić? to co się mówi że pracuja u was najgorsi informatycy to na 99% prawda :)\

    A czemu nie powiedzeiliście że zamkniecie forum wczesniej?

    Ataki hakerskie?
    Przecież jeśli chodzi o konto na forum to przecież to nie jest wielka waga. Chyba że chodziło o konto do gry
    O jakie konto chodzilo?
  • edytowano 13.04.2015
    NIGDY WIĘCEJ TEGO NIE RÓBCIE!
    Przez całe to półtorej tygodnia brakowało mi tych sarkastycznych wpisów Cieśka, powagi Fruga, durnych pomysłów Mieszka, pogawędek z Gagatkiem. I wiele, wiele więcej!
    I zgadzam się z kolegą powyżej, informujcie nas o takich wydarzeniach wcześniej, ja nie byłem gotowy na taką rozłomkę!
  • Timmy310 (PL1)Timmy310 (PL1) Posty: 90
    edytowano 13.04.2015
    Według mnie jakiś żartowniś użył luk w JS. I pewnie wstrzyknął exploit packa.
    1d812a370db0499da9559e39cee0edf0.0.gif
    Support Goodgame Studios napisał użytkownik:
  • edytowano 13.04.2015
    FrobisherKiller napisał użytkownik: »
    NIGDY WIĘCEJ TEGO NIE RÓBCIE!
    Przez całe to półtorej tygodnia brakowało mi tych sarkastycznych wpisów Cieśka, powagi Fruga, durnych pomysłów Mieszka, pogawędek z Gagatkiem. I wiele, wiele więcej!
    I zgadzam się z kolegą powyżej, informujcie nas o takich wydarzeniach wcześniej, ja nie byłem gotowy na taką rozłomkę!

    A mną to się nie zatęsknił:)







    Ale na serio,zróbcie następnym razem informacje na temat tego.
    Jak? Np: Przez meila wysłać masywne listy lub na swoim FB napisać i takich problemach.
    Ja wasz cały czas obserwowałam na FB.


    PS:Miałam wrażenie że już nigdy Forum nie będzie czynne.
  • Jadeit (PL1)Jadeit (PL1) Posty: 150
    edytowano 13.04.2015
    Eh,długo to trwało - no brak poszanowania dla graczy :P
    10 dni ...
    Jadeit @ pl 1

    Trudniej dochować szlachetnych postanowień niźli je czynić. Trzeba wytrwać, wspomagając swe siły nieustannym zapałem, aż pragnienie dobra stanie się dobrocią duszy.

    Seneka Młodszy

    https://www.youtube.com/watch?v=Dqok5m4lqeE
  • uzal (PL1)uzal (PL1) Posty: 1,743
    edytowano 13.04.2015
    Jadeit napisał użytkownik: »
    Eh,długo to trwało - no brak poszanowania dla graczy :P
    10 dni ...

    Mamy szczęście, że wróciło :D
    ZŁE HAKERY ATAKOWAŁY :D
  • Timmy310 (PL1)Timmy310 (PL1) Posty: 90
    edytowano 13.04.2015
    Hakery loffciają luki w PKP!
    Zapowiada się dobra podróż :)
    1d812a370db0499da9559e39cee0edf0.0.gif
    Support Goodgame Studios napisał użytkownik:
  • Agent PutinaAgent Putina Posty: 184
    edytowano 14.04.2015
    Nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi od Supportu więc może tutaj ją uzyskam.


    Na początku prac przy forum dostęp do gry również był nie możliwy dla wybranych osób, po kliknięciu zaloguj nie było żadnej reakcji i nie zależało to od IP jakim się identyfikuje sieć użytkownika. Proszę o informacje, czemu dostęp do mojego konta został wtedy zablokowany i jakie operacje zostały na nim wykonywane?
  • CM Asia07CM Asia07 Posty: 3,526
    edytowano 14.04.2015
    Agent Putina napisał użytkownik: »
    Nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi od Supportu więc może tutaj ją uzyskam.


    Na początku prac przy forum dostęp do gry również był nie możliwy dla wybranych osób, po kliknięciu zaloguj nie było żadnej reakcji i nie zależało to od IP jakim się identyfikuje sieć użytkownika. Proszę o informacje, czemu dostęp do mojego konta został wtedy zablokowany i jakie operacje zostały na nim wykonywane?

    Odpowiedź w sprawie Twojego profilu gry możesz uzyskać tylko od Supportu, bo ten ma wgląd w to, co działo się na Twoim profilu i będzie znał przyczynę blokady. Jedno, co mogę zrobić, to jeśli - w prywatnej wiadomości - podasz mi numer zgłoszenia do Supportu, zorientuję się, jaki jest jego status i sprawdzę, czy wpłynęło do odpowiedniej kolejki zgłoszeń.

    Pozdrawiam
Sign In to comment.