Masz racje oddajcie bo ten nowy to jakiś kit po prostu. Na początku pięknie zrobiliśmy sojuszowo 8 mln punktów a nagle o 13:11 zamykają serwer i żadnej kapliczki po tym nie da się zaatakować ludzie wrzucili pieniądze w to a nic nie da się zrobić to jest bez sensu. Przywróćcie stary horyzont albo dajcie w tym nowym jak było w pierwszym dni a nie kombinujecie bo tylko tracimy pieniądze i nic z tego nie ma.
No niestety zabili ducha tej gry. Człowiek by i poszalał na wojnie ale po co? Samki coraz rzadziej, jak nie kupisz gwoździ to czym się bronić? Z nomków przecież nie będzie nikt kupował bomb bo każdy wiadomo -kupuje ogony. Możliwości zakupu innych narzędzi obronnych nie ma po za tymi za rubiny. Chcesz się rozwinąć bardziej to płać bo jak nie zainwestujesz w zewnętrzne krainy, w te zaświaty jak ja to nazywam to nie będziesz miał materiałów na te nowe nakładki. Zawsze były 3 grupy graczy : nieinwestujący w grę, inwestujący trochę i inwestujący dużo. Tylko że dawniej różnic wielkich nie było pomiędzy poszczególnymi grupami graczy. Obecnie robią się przepaście pomiędzy poszczególnymi grupami . Te dysproporcje doprowadzają do tego, że ludzie zrezygnują z gry i to falami, zwłaszcza po wojnach. Na przykład Ci mało inwestujący zderzą się ze ścianą walcząc z tymi co dużo inwestują . Mając popalone zamki , czując swoje miejsce w szeregu , znając swoją bezsilność dadzą sobie spokój z grą i odejdą. Odejdą tym bardziej, że klepanie non stop eventów nomad-obcy-nomad-kruk nomad obcy -samek -kruk zwyczajnie się znudzi.
No niestety zabili ducha tej gry. Człowiek by i poszalał na wojnie ale po co? Samki coraz rzadziej, jak nie kupisz gwoździ to czym się bronić? Z nomków przecież nie będzie nikt kupował bomb bo każdy wiadomo -kupuje ogony. Możliwości zakupu innych narzędzi obronnych nie ma po za tymi za rubiny. Chcesz się rozwinąć bardziej to płać bo jak nie zainwestujesz w zewnętrzne krainy, w te zaświaty jak ja to nazywam to nie będziesz miał materiałów na te nowe nakładki. Zawsze były 3 grupy graczy : nieinwestujący w grę, inwestujący trochę i inwestujący dużo. Tylko że dawniej różnic wielkich nie było pomiędzy poszczególnymi grupami graczy. Obecnie robią się przepaście pomiędzy poszczególnymi grupami . Te dysproporcje doprowadzają do tego, że ludzie zrezygnują z gry i to falami, zwłaszcza po wojnach. Na przykład Ci mało inwestujący zderzą się ze ścianą walcząc z tymi co dużo inwestują . Mając popalone zamki , czując swoje miejsce w szeregu , znając swoją bezsilność dadzą sobie spokój z grą i odejdą. Odejdą tym bardziej, że klepanie non stop eventów nomad-obcy-nomad-kruk nomad obcy -samek -kruk zwyczajnie się znudzi.
nawet niektóży co wydają dużo juz odchodzą bo ta gra zaczyna się zrobić poprostu nudna że wygrac wojne to trzeba kupe kasy wydać a nie jak kiedyś umiejętności powodowały wygraną wojne
i cóż z tego, że zainwestujesz w zewnętrzne krainy jak Ci nie dadzą tego co tam ulatałaś, jak ostatnio i nawet nikt nie udzieli żadnej konkretnej informacji. Olewka ciepła cieczą.
Witam, Mysle, ze ostatnia sytuacja pomogla mi podejsc do tematu gry w calkiem inny sposob. Gralem
w te gre dawno temu nie kupujac rubinow, bosterow itd. Ale potem
pomyslalem , ze tworcy sie staraja gre rozwijaja itd. wiec kupie od
czasu do czasu troche rubli wzmocnie moje konto oraz wespre oczywiscie
troche gre (rozumiem to, przecierz to projekt komercyjny i chca na nim
zarobic), ale widze , ze to niestety idzie ta gra w zlym kierunku. Nie
mam czasu siedziec calymi dniami i sprawdzac co tam sie znowu zmienilo w
punktacji, otrzymaniu nagrod itd. (w koncu jest to gra, ktora ma
cieszyc i dawac relaks, a staje sie ona czym..., retoryczne pytanie
?!!!). Cytuje tworcow gry: ''System punktacji w tym wydarzeniu uległ zmianie w stosunku do
wcześniejszych edycji'', Ciegle, ciagle cos sie zmienia i u tu BARDZO
WAZNY przekaz - niestety na niekorzysc graczy,( wiecie o co chodzi i
gdzie jest problem wiec szkoda mi czasu o tym pisac !!!). Ciagle zmieniaja reguly, zasady, itd. Nie mozna na nich polegac, gra stala sie niestety chciwym narzedziem do wyciagania tylko i to tylko kasy!!!,
Podsumowujac
; final gry za chwile bedzie taki - na mapie beda tylko ci co
pompuja kase, bo wszystko bedzie mozna kupic a niestety coraz trudniej
cos ciekawego zdobyc, gra stanie sie nudna i uciazliwa, trudna do
zrozumienia w zawilosci jej zminnych zasad i regul, wiec moje wielkie
pytanie gdzie tu relaks i odpoczynek itd. po dniu pracy, gdy musze
sprawdac co tworcy znowu namieszali i pozmieniali?!
Moja
refleksja i sugestia: Najlepiej nie wpierac juz srodkami finansowymi
Waszego projektu, nawet najmniejszymi, moze to da do myslenia tworcom
gry i obiora inny kierunek rozwoju przyjazny srodowisku graczy.
do diabla z ta gra wszystkie ataki wysłane za ruble żaden nie wchodzi nie wiem nie rozumiem tego eventu może Suport pomyśli o Książce Użytkowania bo wasze komunikaty sa z du... i niezrozumiale.
To wyglada juz teraz jak dziadowski szmelc, dlaczego ? Pamietam ze na empire kiedys ciagle trwaly wojny. A teraz ciagle trwaja skargi na ewenty, z ktorych i tak nic nie ma. Wojna 1 w roku. Przeciez to skandal !!! Wszystko ciagle zmieniaja w efekcie czego pogarsza sie to co bylo dobre.
"Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"
Odpowiedzieć nie ma komu, ale takie pierdu pierdu to jakiś moderator zamieścił: Twój gwardzista Lysimakos pędził co sił, by przynieść Ci straszliwą nowinę. Jego zwiadowcy odkryli zagrożenie zbliżające się do naszego królestwa. Straszliwe wojska Chana ponownie weszły na ścieżkę wojny i zmierzają ku naszym królestwom na swych najszybszych rumakach. Gwardzista ostrzegł już zewnętrzne osady i posterunki, że wojna zawita na nasze ziemie jeszcze dzisiaj. Straszliwa wojna, ale i okazja do zdobycia chwały i honoru! Nasz mądry władca, król Eryk, nagrodzi swoich najwierniejszych poddanych, którzy odpowiedzą na jego wezwanie, stawią czoła inwazji i zgładzą najeźdźców. Po co to komu ?
Nie wiedziałem gdzie pytać wiec pytam tutaj. Dlaczego nie można gasić obozu chana? Nie pokazuje ani pozostałego czasu, ani panelu ugaszania. Ataki oczywiście się odbijają gdy płonie. Nazbierałem defa i co teraz mam z nim zrobić ? Dodam, że najwyraźniej wszystkie sojusze mają ten problem
Nie wiedziałem gdzie pytać wiec pytam tutaj. Dlaczego nie można gasić obozu chana? Nie pokazuje ani pozostałego czasu, ani panelu ugaszania. Ataki oczywiście się odbijają gdy płonie. Nazbierałem defa i co teraz mam z nim zrobić ? Dodam, że najwyraźniej wszystkie sojusze mają ten problem
Tak dla rozluźnienia Ja bym się tak może nie chwaliła tym wojskiem defensywnym , bo jeszcze może ktoś będzie miał za dużo wojska ofensywnego , i będzie chciał ci ulżyć A tak serio to jak wyżej, pracujemy już nad tym
no tak cięzko GGS pracuje ij jak strasznie mi ich szkoda !!!! jest godzina 15.36 i dalej ciężko pracują i dalej to samo czyli śmierdzące 4 litery boja się pewnie cokolwiek ruszyć bo pewnie już i tak zrypane "za horyzontem " zrypie się do końca i co wtedy gracze z niemieckiego serwera poczną przecierz to oni masę kasy ładują co wiadac po rankingu w za horyzontem i jak mniemam do konca horyzontu chana nie naprawią bo GGSowi zalezy na kasie jaką wpompowali niemieccy gracze na horyzoncie i jak wyzej ta gra zeszła totalnie jak pchly na psy i coś do obejrzenia ile to trzeba wydać rubli by na horyzoncie wymaksowac ..... sami zobaczcie https://prnt.sc/s7f02l
Komentarz
Na początku pięknie zrobiliśmy sojuszowo 8 mln punktów a nagle o 13:11 zamykają serwer i żadnej kapliczki po tym nie da się zaatakować ludzie wrzucili pieniądze w to a nic nie da się zrobić to jest bez sensu. Przywróćcie stary horyzont albo dajcie w tym nowym jak było w pierwszym dni a nie kombinujecie bo tylko tracimy pieniądze i nic z tego nie ma.
Mysle, ze ostatnia sytuacja pomogla mi podejsc do tematu gry w calkiem inny sposob.
Gralem w te gre dawno temu nie kupujac rubinow, bosterow itd. Ale potem pomyslalem , ze tworcy sie staraja gre rozwijaja itd. wiec kupie od czasu do czasu troche rubli wzmocnie moje konto oraz wespre oczywiscie troche gre (rozumiem to, przecierz to projekt komercyjny i chca na nim zarobic), ale widze , ze to niestety idzie ta gra w zlym kierunku.
Nie mam czasu siedziec calymi dniami i sprawdzac co tam sie znowu zmienilo w punktacji, otrzymaniu nagrod itd. (w koncu jest to gra, ktora ma cieszyc i dawac relaks, a staje sie ona czym..., retoryczne pytanie ?!!!).
Cytuje tworcow gry: ''System punktacji w tym wydarzeniu uległ zmianie w stosunku do wcześniejszych edycji'', Ciegle, ciagle cos sie zmienia i u tu BARDZO WAZNY przekaz - niestety na niekorzysc graczy,( wiecie o co chodzi i gdzie jest problem wiec szkoda mi czasu o tym pisac !!!).
Ciagle zmieniaja reguly, zasady, itd.
Nie mozna na nich polegac, gra stala sie niestety chciwym narzedziem do wyciagania tylko i to tylko kasy!!!,
Podsumowujac ; final gry za chwile bedzie taki - na mapie beda tylko ci co pompuja kase, bo wszystko bedzie mozna kupic a niestety coraz trudniej cos ciekawego zdobyc, gra stanie sie nudna i uciazliwa, trudna do zrozumienia w zawilosci jej zminnych zasad i regul, wiec moje wielkie pytanie gdzie tu relaks i odpoczynek itd. po dniu pracy, gdy musze sprawdac co tworcy znowu namieszali i pozmieniali?!
A teraz ciagle trwaja skargi na ewenty, z ktorych i tak nic nie ma. Wojna 1 w roku. Przeciez to skandal !!!
Wszystko ciagle zmieniaja w efekcie czego pogarsza sie to co bylo dobre.
Stefan ... naturalnie z kielecczyzny:)
Twój gwardzista Lysimakos pędził co sił, by przynieść Ci straszliwą nowinę. Jego zwiadowcy odkryli zagrożenie zbliżające się do naszego królestwa. Straszliwe wojska Chana ponownie weszły na ścieżkę wojny i zmierzają ku naszym królestwom na swych najszybszych rumakach. Gwardzista ostrzegł już zewnętrzne osady i posterunki, że wojna zawita na nasze ziemie jeszcze dzisiaj. Straszliwa wojna, ale i okazja do zdobycia chwały i honoru! Nasz mądry władca, król Eryk, nagrodzi swoich najwierniejszych poddanych, którzy odpowiedzą na jego wezwanie, stawią czoła inwazji i zgładzą najeźdźców.
Po co to komu ?
Dodam, że najwyraźniej wszystkie sojusze mają ten problem
Problem jest znany, już nad tym zespół pracuje
Pozdrawiam
Tak dla rozluźnienia
Ja bym się tak może nie chwaliła tym wojskiem defensywnym , bo jeszcze może ktoś będzie miał za dużo wojska ofensywnego , i będzie chciał ci ulżyć
A tak serio to jak wyżej, pracujemy już nad tym
Pozdrawiam
boja się pewnie cokolwiek ruszyć bo pewnie już i tak zrypane "za horyzontem " zrypie się do końca i co wtedy gracze z niemieckiego serwera poczną przecierz to oni masę kasy ładują co wiadac po rankingu w za horyzontem i jak mniemam do konca horyzontu chana nie naprawią bo GGSowi zalezy na kasie jaką wpompowali niemieccy gracze na horyzoncie
i jak wyzej ta gra zeszła totalnie jak pchly na psy i coś do obejrzenia ile to trzeba wydać rubli by na horyzoncie wymaksowac ..... sami zobaczcie
https://prnt.sc/s7f02l
taka drobnostka rubinowa ech !!!!!!!