Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

[Dyskucja] Kwietniowa aktualizacja

13

Komentarz

• KarpiK66 (PL1)KarpiK66 (PL1) PL1 Posty: 2
    Lord Piotr08 (PL1) powiedział(a):
    oddajcie stare horyzonty
    Masz racje oddajcie bo ten nowy to jakiś kit po prostu.
    Na początku pięknie zrobiliśmy sojuszowo  8 mln punktów a nagle o 13:11 zamykają serwer i żadnej kapliczki po tym nie da się zaatakować ludzie wrzucili pieniądze w to a nic nie da się zrobić to jest bez sensu. Przywróćcie  stary horyzont albo dajcie w tym nowym jak było w pierwszym dni a nie kombinujecie bo tylko tracimy pieniądze i nic z tego nie ma.
  • Trans3 (PL1)Trans3 (PL1) PL1 Posty: 135
    paka33 (PL1) powiedział(a):
    Mam pytanie o te nowe nakładki, które pojawiły się po aktualce.
    Czy mają one bonusy tylko dla wojska sprzed wieków czy dla reszty również?
    Zobacz ile kosztują czy bedzie nas stac ? 
  • Trans3 (PL1) powiedział(a):
    jego będzie stać ale dla tych co albo nie wydają albo mało wydają to może być ciężko by je zdobyć
  • Mario 1972 (PL1)Mario 1972 (PL1) PL1 Posty: 134
    No niestety zabili ducha tej gry. Człowiek by i poszalał na wojnie ale po co? Samki coraz rzadziej, jak nie kupisz gwoździ to czym się bronić? Z nomków przecież nie będzie nikt kupował bomb bo każdy wiadomo  -kupuje ogony.  Możliwości zakupu innych narzędzi obronnych nie ma po za tymi za rubiny.  Chcesz się rozwinąć bardziej to płać bo jak nie zainwestujesz w zewnętrzne krainy, w te  zaświaty jak ja to nazywam  to nie będziesz miał materiałów na te nowe nakładki.  Zawsze były 3 grupy graczy : nieinwestujący w grę, inwestujący trochę i inwestujący dużo. Tylko że dawniej różnic wielkich nie było pomiędzy poszczególnymi grupami graczy. Obecnie robią się przepaście pomiędzy poszczególnymi grupami . Te dysproporcje doprowadzają do tego, że ludzie zrezygnują  z gry i to falami, zwłaszcza po wojnach. Na przykład  Ci mało inwestujący zderzą się ze ścianą walcząc z tymi co dużo inwestują . Mając popalone zamki , czując swoje miejsce w szeregu , znając swoją bezsilność dadzą sobie spokój z grą i odejdą. Odejdą tym bardziej, że klepanie non stop eventów nomad-obcy-nomad-kruk nomad obcy -samek -kruk zwyczajnie się znudzi.
    marskrzy @ pl 1
  • marskrzy (PL1) powiedział(a):
    No niestety zabili ducha tej gry. Człowiek by i poszalał na wojnie ale po co? Samki coraz rzadziej, jak nie kupisz gwoździ to czym się bronić? Z nomków przecież nie będzie nikt kupował bomb bo każdy wiadomo  -kupuje ogony.  Możliwości zakupu innych narzędzi obronnych nie ma po za tymi za rubiny.  Chcesz się rozwinąć bardziej to płać bo jak nie zainwestujesz w zewnętrzne krainy, w te  zaświaty jak ja to nazywam  to nie będziesz miał materiałów na te nowe nakładki.  Zawsze były 3 grupy graczy : nieinwestujący w grę, inwestujący trochę i inwestujący dużo. Tylko że dawniej różnic wielkich nie było pomiędzy poszczególnymi grupami graczy. Obecnie robią się przepaście pomiędzy poszczególnymi grupami . Te dysproporcje doprowadzają do tego, że ludzie zrezygnują  z gry i to falami, zwłaszcza po wojnach. Na przykład  Ci mało inwestujący zderzą się ze ścianą walcząc z tymi co dużo inwestują . Mając popalone zamki , czując swoje miejsce w szeregu , znając swoją bezsilność dadzą sobie spokój z grą i odejdą. Odejdą tym bardziej, że klepanie non stop eventów nomad-obcy-nomad-kruk nomad obcy -samek -kruk zwyczajnie się znudzi.
    nawet niektóży co wydają dużo juz odchodzą bo ta gra zaczyna się zrobić poprostu nudna że wygrac wojne to trzeba kupe kasy wydać a nie jak kiedyś umiejętności powodowały wygraną wojne
  • Q_culus (PL1)Q_culus (PL1) PL1 Posty: 29
    marskrzy (PL1) powiedział(a):
    i cóż z tego, że zainwestujesz w zewnętrzne krainy jak Ci nie dadzą tego co tam ulatałaś, jak ostatnio i nawet nikt nie udzieli żadnej konkretnej informacji. Olewka ciepła cieczą. 
  • Witam,
    Mysle, ze ostatnia sytuacja pomogla mi podejsc do tematu gry w calkiem inny sposob.
    Gralem w te gre dawno temu nie kupujac rubinow, bosterow itd. Ale potem pomyslalem , ze tworcy sie staraja gre rozwijaja itd. wiec kupie od czasu do czasu troche rubli wzmocnie moje konto oraz wespre oczywiscie troche gre (rozumiem to, przecierz to projekt komercyjny i chca na nim zarobic), ale widze , ze to niestety idzie ta gra w zlym kierunku.
    Nie mam czasu siedziec calymi dniami i sprawdzac co tam sie znowu zmienilo w punktacji, otrzymaniu nagrod itd. (w koncu jest to gra, ktora ma cieszyc i dawac relaks, a staje sie ona czym..., retoryczne pytanie ?!!!).
    Cytuje tworcow gry: ''System punktacji w tym wydarzeniu uległ zmianie w stosunku do wcześniejszych edycji'', Ciegle, ciagle  cos sie zmienia i u tu  BARDZO WAZNY przekaz - niestety na niekorzysc graczy,( wiecie o co chodzi i gdzie jest problem wiec szkoda mi czasu o tym pisac !!!).
    Ciagle zmieniaja reguly, zasady, itd.
    Nie mozna na nich polegac,  gra stala sie niestety chciwym narzedziem do wyciagania tylko i to tylko kasy!!!,

Podsumowujac ; final gry za chwile bedzie taki - na mapie beda tylko ci co pompuja kase, bo wszystko bedzie mozna kupic a niestety coraz trudniej cos ciekawego zdobyc, gra stanie sie nudna i uciazliwa, trudna do zrozumienia w zawilosci jej zminnych zasad i regul, wiec moje wielkie pytanie gdzie tu relaks i odpoczynek itd.  po dniu pracy, gdy musze sprawdac co tworcy znowu namieszali i pozmieniali?!

Moja refleksja i sugestia: Najlepiej nie wpierac juz srodkami finansowymi Waszego projektu, nawet najmniejszymi, moze to da do myslenia tworcom gry i obiora inny kierunek rozwoju przyjazny srodowisku graczy.

Pozdrowiena dla graczy
    darkvonbaron

edytowano 28.04.2020
    do diabla z ta gra wszystkie ataki wysłane za ruble żaden nie wchodzi nie wiem nie rozumiem tego eventu może Suport pomyśli o Książce Użytkowania bo wasze komunikaty sa z du... i niezrozumiale.
    Jak Kapliczka zmienia właściciela ?????
    Wojsko wraca ponad godzinę do zamku pogięło was ?

Lord Piotr08 (PL1) powiedział(a):
    Trans3 (PL1) powiedział(a):
    jego będzie stać ale dla tych co albo nie wydają albo mało wydają to może być ciężko by je zdobyć
    Powinna być opcja Wygraj Event za miliony rubli :)

• To wyglada  juz teraz jak dziadowski szmelc, dlaczego ? Pamietam ze na empire kiedys ciagle trwaly wojny.
    A teraz ciagle trwaja skargi na ewenty,  z ktorych i tak nic nie ma. Wojna 1  w roku. Przeciez to skandal !!!
    Wszystko ciagle zmieniaja w efekcie czego pogarsza sie to co bylo dobre.
    "Kobieta pozwoli ze sobą zrobić co zechcesz bylebyś jej o tym nie mówił"

Stefan   ... naturalnie z kielecczyzny:)
  • cycu 48 (PL1)cycu 48 (PL1) PL1 Posty: 18
    dziady co to zaaktualizacja jest nic nie dziala nawet chana nie mozna gasic tylko wam rubiny kopywac nic nie potraficie normalnie zrobic 
  • cycu 48 (PL1)cycu 48 (PL1) PL1 Posty: 18
    echo nie odpowiada bo oni nas w czterech literach maja nie beda odpowiadac dziadowska gra 
  • Q_culus (PL1)Q_culus (PL1) PL1 Posty: 29
    Odpowiedzieć nie ma komu, ale takie pierdu pierdu to jakiś moderator zamieścił:
    Twój gwardzista Lysimakos pędził co sił, by przynieść Ci straszliwą nowinę. Jego zwiadowcy odkryli zagrożenie zbliżające się do naszego królestwa. Straszliwe wojska Chana ponownie weszły na ścieżkę wojny i zmierzają ku naszym królestwom na swych najszybszych rumakach. Gwardzista ostrzegł już zewnętrzne osady i posterunki, że wojna zawita na nasze ziemie jeszcze dzisiaj. Straszliwa wojna, ale i okazja do zdobycia chwały i honoru! Nasz mądry władca, król Eryk, nagrodzi swoich najwierniejszych poddanych, którzy odpowiedzą na jego wezwanie, stawią czoła inwazji i zgładzą najeźdźców. 
    Po co to komu ?
  • Anna2909 (PL1)Anna2909 (PL1) PL1 Posty: 4
    Może łaskawie zrobi ktoś coś z sytuacją z chanem? Ugasić dziada nie idzie... 
  • Prophety (PL1)Prophety (PL1) PL1 Posty: 6
    Nie wiedziałem gdzie pytać wiec pytam tutaj. Dlaczego nie można gasić obozu chana? Nie pokazuje ani pozostałego czasu, ani panelu ugaszania. Ataki oczywiście się odbijają gdy płonie. Nazbierałem defa i co teraz mam z nim zrobić ? :) 
    Dodam, że najwyraźniej wszystkie sojusze mają ten problem
  • WikitiWikiti Moderator Posty: 1,311
    Anna2909 (PL1) powiedział(a):
    Może łaskawie zrobi ktoś coś z sytuacją z chanem? Ugasić dziada nie idzie... 
    Witaj,
    Problem jest znany, już nad tym zespół pracuje 
    Pozdrawiam 
  • WikitiWikiti Moderator Posty: 1,311
    Prophety (PL1) powiedział(a):
    Nie wiedziałem gdzie pytać wiec pytam tutaj. Dlaczego nie można gasić obozu chana? Nie pokazuje ani pozostałego czasu, ani panelu ugaszania. Ataki oczywiście się odbijają gdy płonie. Nazbierałem defa i co teraz mam z nim zrobić ? :) 
    Dodam, że najwyraźniej wszystkie sojusze mają ten problem

Tak dla rozluźnienia ;) 
    Ja bym się tak może nie chwaliła tym wojskiem defensywnym , bo jeszcze  może ktoś będzie miał za dużo wojska ofensywnego , i będzie chciał ci ulżyć :wink: 
    A tak serio  to jak wyżej, pracujemy już nad tym 

Pozdrawiam 
  • kaska7007 (PL1)kaska7007 (PL1) PL1 Posty: 10
    no tak cięzko GGS pracuje ij jak strasznie mi ich szkoda !!!! jest godzina 15.36 i dalej ciężko pracują i dalej to samo czyli śmierdzące 4 litery 
    boja się pewnie cokolwiek ruszyć bo pewnie już i tak zrypane "za horyzontem " zrypie się do końca i co wtedy gracze z niemieckiego serwera poczną przecierz to oni masę kasy ładują co wiadac po rankingu w za horyzontem i jak mniemam do konca horyzontu chana nie naprawią bo GGSowi zalezy na kasie jaką wpompowali niemieccy gracze na horyzoncie 
    i jak wyzej ta gra zeszła totalnie jak pchly na psy i coś do obejrzenia ile to trzeba wydać rubli by na horyzoncie wymaksowac ..... sami zobaczcie 
    https://prnt.sc/s7f02l

taka drobnostka rubinowa ech !!!!!!!
Sign In to comment.