Witam. Kalkulator chwały autorstwa Herveus/ AU1 oraz The Karyo był dotychczas dostępny jedynie w językach angielskim oraz niemieckim. Stworzyłem osobną polską wersję, niezależną od wymienionej powyżej. Dodatkowo, nowy kalkulator został zabezpieczony pod kątem osób wprowadzających błędne dane i psujących całą mechanikę. Zapraszam do kalkulatora chwały z linku poniżej: http://bit.ly/kalkulator-chwaly
Tutaj nagrany przeze mnie wideo poradnik, jak używać kalkulatora. Dodatkowo, dowiecie się z niego, jak obliczyć chwałę samemu (jeśli moderacja uzna to za reklamę, proszę jedynie usunąć link i pozostawić poradnik): https://www.youtube.com/watch?v=8Zih1B3I5TI
Możemy wybrać pomiędzy językiem polskim (PL) lub angielskim (EN), wpisując dany skrót w rubrykę pokazaną na zdjęciu 1. Nie ma języka niemieckiego.Na zdjęciu 1 widać także rubrykę wyboru pomiędzy Goodgame Empire (GGE) lub Empire: Four Kingdoms (E4K).
Zdjęcie 1
Jak korzystać z kalkulatora?
Jest to bardzo proste;
1) Pamiętamy, aby wpisywać/wybierać wartości jedynie w żółtych polach
2) Podajemy wartości dla bonusu chwały w odpowiednich polach:
Monumentu,
Rabusia,
Badania Pamfletów,
Badania Minstrelu,
Tytułu Bezwzględny,
Sali legend
Symbolu herbu,
Boostera chwały,
Premii z świadectwa chwały,
Chwały z dowódcy
Chwały za VIP
Premii sojuszowej
Flag (suma procent, max 7200%)
Subskrypcji sojuszowej
Premii od honoru
3) Wpisujemy ilość jednostek pokonanych w bitwie (ilość jednostek zabitych przeciwnikowi)
4) Otrzymujemy wynik
5) Warto zachować margines błędu 10-15% punktów chwały, ponieważ kalkulator nie jest w 100% dokładny (z uwagi na bardzo zaawansowany system obliczania chwały)
Kalkulator może być używany tylko przez 5 osób naraz.
Można sprawdzić, czy ktoś go używa, patrząc w prawy górny róg:
Zdjęcie 2
W tym wypadku z kalkulatora korzystają 3 osoby (widać 3 ikony użytkowników) (zdjęcie 2). Powinniśmy udać się zatem naKalkulator (slot 4) (zdjęcie 3), aby nie przeszkadzać innym osobom. Zachowajmy kulturę
Zdjęcie 3
Jeśli np. nikt nie korzysta, zapełniamy sloty po kolei, czyli wchodzimy na 1, potem 2, 3 itd. Takie zachowanie ułatwi korzystanie z kalkulatora
Jeśli masz pytania, napisz odpowiedź pod tym postem lub PW na Endex PRO/PL1. Jeśli czegoś brakuje lub znalazłeś błąd, proszę o odpowiedź na tego posta.
Brakuje mi jednego tłumaczenia Speermaid (ang.). Jeśli wiecie, co to za jednostka, napiszcie PW na Endex PRO/PL1 Jeśli kalkulator nie działa, proszę o napisanie komentarza pod wideo poradnikiem oraz napisanie PW na Endex PRO/PL1 lub wysłanie maila na [email protected] Potrzebuję wszystkich wartości procentowych bonusu chwały dla badania Minstrel. Jeśli ktoś takowymi dysponuje, proszę o kontakt wymieniony wyżej.
1) Jeśli uważacie, że mój wkład w społeczność Empire jest przydatny i pomocny innym, proszę o przypięcie tego posta jako ogłoszenie (np. zamiast lub obok kalkulatora chwały aktualnie istniejącego).
2) Mam także bana na koncie na forum z serwera PL1, którego otrzymałem dawno temu. Przepraszam za swoje błędy, myślę, że jest on już przedawniony. Może to dobra okazja, aby to konto odbanować i pozwolić mi angażować się w społeczność Goodgame Empire jeszcze bardziej? (jeśli ktoś to czyta i myśli, że mam multikonto, to nie, ponieważ właśnie z uwagi na bana konta z PL1 na forum publikuję ten post z konta z INT1 (dozwolone jest posiadanie max jednego konta na jednym serwerze przez ta samą osobę, zgodnie z regulaminem gry!))
W ramach podziękowania możecie dać odznakę Lubię to
Cześć, może to dość podstawowe pytanie, ale czy chwałę dostajesz tylko za jednostki, które zabijesz, czy też za te swoje, które stracisz? I czy mógłbyś wrzucić po prostu tabelkę, która jednostka ile jest warta (nie pytałbym normalnie, ale chyba arkusz chwilowo nie działa )? Z góry dzięki
Komentarz
You need or want help to become a better player shoot me a message in the forums or here I'll gladly help you out for free
In hibernation nov2019-now
Pozdrawiam
NS
Stworzyłem osobną polską wersję, niezależną od wymienionej powyżej. Dodatkowo, nowy kalkulator został zabezpieczony pod kątem osób wprowadzających błędne dane i psujących całą mechanikę. Zapraszam do kalkulatora chwały z linku poniżej:
http://bit.ly/kalkulator-chwaly
Tutaj nagrany przeze mnie wideo poradnik, jak używać kalkulatora. Dodatkowo, dowiecie się z niego, jak obliczyć chwałę samemu (jeśli moderacja uzna to za reklamę, proszę jedynie usunąć link i pozostawić poradnik):
https://www.youtube.com/watch?v=8Zih1B3I5TI
Możemy wybrać pomiędzy językiem polskim (PL) lub angielskim (EN), wpisując dany skrót w rubrykę pokazaną na zdjęciu 1. Nie ma języka niemieckiego. Na zdjęciu 1 widać także rubrykę wyboru pomiędzy Goodgame Empire (GGE) lub Empire: Four Kingdoms (E4K).
Zdjęcie 1
Jak korzystać z kalkulatora?
Jest to bardzo proste;1) Pamiętamy, aby wpisywać/wybierać wartości jedynie w żółtych polach
2) Podajemy wartości dla bonusu chwały w odpowiednich polach:
- Monumentu,
- Rabusia,
- Badania Pamfletów,
- Badania Minstrelu,
- Tytułu Bezwzględny,
- Sali legend
- Symbolu herbu,
- Boostera chwały,
- Premii z świadectwa chwały,
- Chwały z dowódcy
- Chwały za VIP
- Premii sojuszowej
- Flag (suma procent, max 7200%)
- Subskrypcji sojuszowej
- Premii od honoru
3) Wpisujemy ilość jednostek pokonanych w bitwie (ilość jednostek zabitych przeciwnikowi)4) Otrzymujemy wynik
5) Warto zachować margines błędu 10-15% punktów chwały, ponieważ kalkulator nie jest w 100% dokładny (z uwagi na bardzo zaawansowany system obliczania chwały)
Kalkulator może być używany tylko przez 5 osób naraz.
Można sprawdzić, czy ktoś go używa, patrząc w prawy górny róg:
Zdjęcie 2
W tym wypadku z kalkulatora korzystają 3 osoby (widać 3 ikony użytkowników) (zdjęcie 2). Powinniśmy udać się zatem na Kalkulator (slot 4) (zdjęcie 3), aby nie przeszkadzać innym osobom. Zachowajmy kulturę
Zdjęcie 3
Jeśli np. nikt nie korzysta, zapełniamy sloty po kolei, czyli wchodzimy na 1, potem 2, 3 itd.
Takie zachowanie ułatwi korzystanie z kalkulatora
Jeśli masz pytania, napisz odpowiedź pod tym postem lub PW na Endex PRO/PL1. Jeśli czegoś brakuje lub znalazłeś błąd, proszę o odpowiedź na tego posta.
Brakuje mi jednego tłumaczenia Speermaid (ang.). Jeśli wiecie, co to za jednostka, napiszcie PW na Endex PRO/PL1
Jeśli kalkulator nie działa, proszę o napisanie komentarza pod wideo poradnikiem oraz napisanie PW na Endex PRO/PL1 lub wysłanie maila na [email protected]
Potrzebuję wszystkich wartości procentowych bonusu chwały dla badania Minstrel. Jeśli ktoś takowymi dysponuje, proszę o kontakt wymieniony wyżej.
Oryginalny kalkulator autorstwa Herveus / AU1 oraz The Karyo (aktualnie nie działa):
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PF6R3mEu_sqF49npiKZ0OEz-QDHuxATTXjkGXvN06o8/edit#gid=0
Prośba do moderatorów
1) Jeśli uważacie, że mój wkład w społeczność Empire jest przydatny i pomocny innym, proszę o przypięcie tego posta jako ogłoszenie (np. zamiast lub obok kalkulatora chwały aktualnie istniejącego).2) Mam także bana na koncie na forum z serwera PL1, którego otrzymałem dawno temu. Przepraszam za swoje błędy, myślę, że jest on już przedawniony. Może to dobra okazja, aby to konto odbanować i pozwolić mi angażować się w społeczność Goodgame Empire jeszcze bardziej? (jeśli ktoś to czyta i myśli, że mam multikonto, to nie, ponieważ właśnie z uwagi na bana konta z PL1 na forum publikuję ten post z konta z INT1 (dozwolone jest posiadanie max jednego konta na jednym serwerze przez ta samą osobę, zgodnie z regulaminem gry!))
W ramach podziękowania możecie dać odznakę Lubię to