Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Plany na IV kwartał 2018 - dyskusja

Jan MJan M Posty: 2,620
Witam,

W tym miejscu otwieram dyskusje na temat TEGO ogłoszenia.

Jak zawsze proszę o trzymanie się tematu. Wychodzenie poza ramy tej dyskusji może skończyć się przypisaniem punktów karnych a nawet blokadą.

Pozdrawiam, Jan
Post edited by Jan M on
«134

Komentarz

• ZenQua (PL1)ZenQua (PL1) PL1 Posty: 71
    Czy rok ma  VI kwartałów ?? 
    ZenQua @ pl 1
  • ZenQua (PL1)ZenQua (PL1) PL1 Posty: 71
    Info tak skromne, że właściwie nie ma o czym dyskutować, można co najwyżej pytać i spekulować:)
    ad. Cukierek albo Psikus:   czy poza obrońcami, których nie stracimy to czy stracimy inne rzeczy, np. honor, zabawki z murów, surowce??
    ad.  dalsze zmiany:  wypełnij automatycznie atak:  czy będzie to jakoś powiązane z obecnymi szablonami  i czy opcja będzie za darmo czy za rubinki ew. realne złotówki ?
    Plany na Listopad.
    Liga Królestw:  w ostatnim akapicie piszesz, że "pojawi się dużo więcej info..."  więc poczekamy a potem podyskutujemy:)
    Ulepszenia w zamkach: na czym ma polegać ta implementacja ? , jak to ma działać i za ile ??
    Dodatkowe premie subskrypcyjne:  już było kilka wypowiedzi na w/w temat no ale fakt że ktoś będzie mnie palił bo nie mam subskrypcji a ja nic mu nie zrobię bo on ją ma,  to naprawdę kapitalny pomysł, duży szacun za taki pomysł :)
    Stolice:  ponieważ należę do pokolenia, które ten event pamięta to tutaj od razu kilka pytań:
    -czy królewskie monety i żetony  , te które mamy zgromadzone na kontach będą aktywne po powrocie eventu?
    - czy będzie możliwość ukończenia kompletowania ubranek tego samego dowódcy który był wtedy??
    - czy warto już rozwijać dalej Miasteczko sojusznicze czy raczej poczekać bo mogą być w tym względzie jakieś zmiany ?
    Bitwa o Berimond: - jeżeli będzie możliwość spalenia stolicy to czy w następstwie będzie możliwość wyeliminowania gracza przeciwnej opcji poprzez wygrany atak na jego zamek i czy będzie to powiązane ze zdobyciem na nim honoru jak to onegdaj bywało ??
    ZenQua @ pl 1
  • NewSmyk (PL1)NewSmyk (PL1) PL1 Posty: 547
    Postaram się merytorycznie:
    1.Cukierek albo psikus - co stracę ? Honor? Zasoby? Narzędzia?
    2. Automatyczny atak -  Już mamy szablony i atak automatyczny, ile rubinów będzie kosztowała możliwość wyboru? Połączona będzie z szablonami czy będzie stanowiła odrębną funkcję?
    3. Filtry w Empire -  Ile rubinów będą kosztować? Funkcja samodzielna czy połączona z np. kużnią?
    4. Sabotaże - temat obojętny na ta chwilę o ile ograniczenie ilości sabotaży nie będzie powiązane z kosztem w rubinach.
    5. Kuźnia fuzyjna - nie mam pojęcia jakie będą zmiany ponieważ w ogłoszeniu jest jedynie ich zapowiedź bez konkretnych przykładów.
    6. Liga Królewska  jak na obecną chwile to po prostu wariacja na temat Turnieju Sojuszy i jak znam życie (a znam) wygra ten kto gotów jest "utopić" więcej kasy ponadto brak informacji odnośnie nagród więc w chwili obecnej nie wiem czy warto będzie się wysilać tym bardziej, że jeśli w nagrodach będą kolejne kubraczki dla kasztanów, których mamy ograniczoną ilość bądź dowódców, których mamy ograniczoną ilość to przypominam, że magazyny również mogą pomieścić ograniczoną ilość.
    7. Kruki i Obce - jak rozumiem opcja przerzucania zamków będzie dostępna za rubiny.
    8. Premie subskrypcyjne -  moje zdanie w tym temacie bez względu na propozycje nadal nie ulega zmianie (czyli ogólnie jestem przeciw abonamentowi).
    9. Zmiennokształtni - brak jakichkolwiek konkretów, do których można się odnieść.
    10. Bitwa o Stolicę - cieszy powrót eventu szkoda, że nie ma informacji jakie owe zmiany będą i jakie będzie odniesienie do już posiadanych stolic.
    11. Berimont - zapowiedź zmian bez żadnych konkretów więc nie ma się do czego odnieść.
    12. Szpital -  super jeśli opcja nie będzie za rubiny
    13. Konkurs szlachecki - nareszcie i mam nadzieję, że sprostacie oczekiwaniom.
    14. System - pożyjemy, zobaczymy i standardowe pytanie, ile to będzie kosztowało ?
    NS
  • Muto Yugi (PL1)Muto Yugi (PL1) PL1 Posty: 48
    Wydaje mi się, że opcja z tym niepaleniem zamku to ostre jechanie po bandzie...no tak rubinowiec może mnie spalić ale ja jego nie...czyli eventy nie mają sensu przez subskrybcję to teraz jeszcze wojna nie będzie mieć juz sensu....napiszę to co już wiele razy było powielane...błędów nie ubywa a kolejne aktualizacje już nie są ustawiane coraz bardziej na kasę tylko na dojenie graczy bo inaczej tego nazwać nie można
  • To niepalenie to :Pnarazie to zamało wiemy ale teoretycznie z tego co wiemy to  się może obrucić przeciw GGS :)))

hihihihi to może być zabawne :)))

czerwona.malwa @ pl 1
  • Widzę że Balans gry pomiędzy Graczami f2p a Rubinowcami zostanie zachowany. :)
    I oby tak dalej a gra stanie się tylko płatna i nie grywalna dla zwykłego gracza. 
  • miceq5 (PL1)miceq5 (PL1) PL1 Posty: 47
    cukierek albo psikus to pogańskie zachowanie i nie powinno być graczom narzucane powinna być alternatywa dla graczy inaczej myślących.
  • kanonik (PL1)kanonik (PL1) PL1 Posty: 25
    edytowano 24.09.2018
    planujecie nowe potężne budynki a ilość miejsca na zamku jest wciąż taka sama.
    Dochodzą budynki  a miejsce sie kurczy coraz bardziej i nikt z suportu tego nie widzi?

A co do niepalenia to strzeliliście sobie w stopę.To najlepsza metoda do pożegnania graczy którzy myślą i nie chcą być mięsem armatnim dla graczy rubinowych co wykupili abonament.
    Rubinowych graczy też przestanie to bawić. W sumie nikt ich nie podpali więc nie ma adrenalinki. Wiec popatrzy trochę na zameczek i wojsko i pójdzie sobie do innej gry.... 
    "Dobra zmiana" :P

Odnośnie abonamentów, nie macie prawa brać w systemie ciągłym czyichś pieniędzy bez podpisanej umowy.
    Jak ktoś jednorazowo płaci  by zobaczyć usługę nie oznacza to wcale zgody na ciągłe pobieranie  co miesiąc.
  • Z tą nie palnością to już naprawdę mocna przesada. GodGame Untochables, no bez jaj, oddajcie lepiej grosiki albo zwróćcie rubiny za ulepszoną studnię w końcu, co wy, w kredyty frankowe się bawicie czy co, ktoś inwestuje w coś a teraz "a masz, figę z makiem" Ogień ma się tykać każdego, to jest podstawowa kwestia decydująca o równości i ferplay na grze, Zniszczycie rywalizację bezpośrednią która dawała zawsze smak tej grze. W realu bogaty może bawić się w Boga, ale tak samo bogaty czy biedny umiera. Proszę, nie róbcie tego, PROSZĘ WAS, nie wprowadzajcie takiej aberracji.   Pozdrawiam :*
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa." 
                                                                                                                 Jiddu Krishnamurti
  • Wojna bez start dla rubinowców .
  • Hmmm, Panowie i Panie tu dyskutujący, po co tracicie czas na opisaniu swoich przemyśleń i po narzekaniu na aktualizacje.... 
    To nic nie da, wszystko co napiszemy to ignorowanie graczy i tyle. Gra idzie w swoim kierunku i widocznie Pieniądze komuś się nie Zgadzają !!
  • kanonik (PL1)kanonik (PL1) PL1 Posty: 25
    planowana zmiana - na jedno wychodzi
    https://community.goodgamestudios.com/empire/pl/discussion/357258/plonacy-zamek-zmiany-wynikajace-z-opinii-graczy

Jedna ręką  tworzona jest ułuda podpalania by zamydlić oczy a drugą ręka dajecie przycisk do gaszenia pożarów
  • TOMSONIK (PL1)TOMSONIK (PL1) PL1 Posty: 49
    Kazdy ruch suportu i nowa aktualka dąży do tzw. wykluczenia graczy nie kupujacych ruinow,promek, teraz subskrybcji..
    Z wiadomego powodu
    -nie sa rentowni  (głowny powód)
    - cięgle pisza do suportu ze cos zgineło lub nie podoba sie w grze
    - marudzą na forum :)
     Proste..mniej graczy tzw. chwastów bo przeszkadzaja

Ale to wyjdzie na gorsze bo rubin rubinowca nie spali i sens gry  znika
    Pozdrawiam i dopisujemy pomysły,dlaczego to  nas tak dojic chca...
    SZACUN
    [SIGPIC][/SIGPIC]TOMSONIK @ pl 1
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    marello (PL1) powiedział(a):
    rubiny powinny wspomagać grę, a nie zastępować umiejętności. W chwili obecnej dzielicie graczy na 2 grupy. Ale odejdą nie rubinowi gracze odejdą i rubinierze. Gra już nie ma nic z pierwotnego uroku. Ciężko ją nazwać strategią. Jest coraz mniej interesująca. Coraz więcej graczy odchodzi i suport doskonale się w tym orientuje. Wprowadzając abonament chcą na koniec wyciągnąć trochę więcej kasy
    Cały Twój wpis przetłumaczyłem i opisałem zespołowi jak widzicie zmiany. Nie ważne kto z nas gra, mniej, czy więcej, za rubiny czy bez nich, gra częściej czy mniej, pisze na forum, czy nie wchodzi nawet na forum, zmiany nie spodobały się graczom PL1. Nie napisałem zespołowi, żadnej pozytywnej opinii o zmianach do tej pory wdrożonych i tych planowanych .... bo jej nie znalazłem na forum !!.

Dziękuje za rzeczowe wpisy.

Jan
  • Muto Yugi (PL1)Muto Yugi (PL1) PL1 Posty: 48
    kanonik (PL1) powiedział(a):
    planowana zmiana - na jedno wychodzi
    https://community.goodgamestudios.com/empire/pl/discussion/357258/plonacy-zamek-zmiany-wynikajace-z-opinii-graczy

Jedna ręką  tworzona jest ułuda podpalania by zamydlić oczy a drugą ręka dajecie przycisk do gaszenia pożarów
    Zgadzam się w 100% !!! Subskrybcja wpada co miesiąc i nawet jeden "token" to baaardzo dużo..i wpadają tak co miesiąc a raczej nie wyobrażam sb żeby był jakiś ich limit tak jak z minutkami...(chociaż minutki z promocji wpadają i tak i można ich mieć nawet i po 10 tysięcy więc może zły przykład)
  • 1.Postawmy się z drugiej strony - twórców gry. Ich celem jest maksymalizacja zysku. Główni udziałowcy kierują dużym przedsięwzięciem i szykują się do fuzji, przejęcia czy jak to nazwać. Subskrypcja, w takim wypadku jest bardzo dobrze widziana. Wiadomo, na pewno jakich przychodów się spodziewać w określonej przyszłości.
    Jeżeli ktoś miałby płacić prawdziwymi pieniędzmi, to chciałby mieć coś ekstra, super, słowem coś unikalnego.
    Stąd zapytania skierowane do graczy co by chcieli zmienić w grze. I tu zaczynają się schody - bo wielu graczy myślało ,że zmiany będą na starych zasadach, więc pomagali twórcom ulepszyć grę , a w zamian otrzymali informację o cenie. Z drugiej strony jest to uczciwe postawienie sprawy- płacisz i wiesz za co. Zdarzało się przecież,że płaciłeś i nie wiedziałeś nawet co zakupiłeś.
    2."Sprawiedliwości" .nigdy nie było w grze, zawsze byli lepiej "rozwinięci", były konta testowe, byli też "rubinowcy". I dzięki temu gra nie była nudna:)

3.Dodam tylko,że subskrypcja  (jak wcześniej napisała Betina) wiąże się z pewnym ryzykiem dla gracza i trzeba mieć tego świadomość.

4. I na koniec -wielu graczy krytykowało ilość wojska w zamkach obcych. Według zapowiedzi ma się to zmienić. Moje pytanie brzmi- czy tryb "hard" będzie dostępny w subskrybcji, za rubiny, czy może zastosowane będzie jakieś inne rozwiązanie?

szerszen123 @ pl 1
  • NewSmyk (PL1)NewSmyk (PL1) PL1 Posty: 547
    szerszen123 (PL1) powiedział(a):
    1.Postawmy się z drugiej strony - twórców gry. Ich celem jest maksymalizacja zysku. Główni udziałowcy kierują dużym przedsięwzięciem i szykują się do fuzji, przejęcia czy jak to nazwać. Subskrypcja, w takim wypadku jest bardzo dobrze widziana. Wiadomo, na pewno jakich przychodów się spodziewać w określonej przyszłości.
    Jeżeli ktoś miałby płacić prawdziwymi pieniędzmi, to chciałby mieć coś ekstra, super, słowem coś unikalnego.
    Stąd zapytania skierowane do graczy co by chcieli zmienić w grze. I tu zaczynają się schody - bo wielu graczy myślało ,że zmiany będą na starych zasadach, więc pomagali twórcom ulepszyć grę , a w zamian otrzymali informację o cenie. Z drugiej strony jest to uczciwe postawienie sprawy- płacisz i wiesz za co. Zdarzało się przecież,że płaciłeś i nie wiedziałeś nawet co zakupiłeś.
    2."Sprawiedliwości" .nigdy nie było w grze, zawsze byli lepiej "rozwinięci", były konta testowe, byli też "rubinowcy". I dzięki temu gra nie była nudna:)

3.Dodam tylko,że subskrypcja  (jak wcześniej napisała Betina) wiąże się z pewnym ryzykiem dla gracza i trzeba mieć tego świadomość.

4. I na koniec -wielu graczy krytykowało ilość wojska w zamkach obcych. Według zapowiedzi ma się to zmienić. Moje pytanie brzmi- czy tryb "hard" będzie dostępny w subskrybcji, za rubiny, czy może zastosowane będzie jakieś inne rozwiązanie?

Nie jestem "z drugiej strony". Nie obchodzą mnie udziałowcy, akcje, fuzje, przejęcia ani to co jest mile widziane. Prawdziwymi pieniędzmi płaciliśmy w tej grze od początku. Wiadomo było za co. Teraz, wybacz, ale nie wiesz za co płacisz, nie wiesz jak długo uzyskane korzyści będą obowiązywały w grze. Loteria. Ponieważ tak dużo piszesz o uczciwości jednocześnie zaznaczając, że "płaciłeś i nie wiedziałeś nawet co zakupiłeś" to ja się pytam gdzie ta uczciwość. Piszesz jednym tchem "uczciwość", "sprawiedliwość", "ryzyko" mieszając wszystko bardzo dokładnie. Jak zatęsknię za ryzykiem związanym z moją kasa to zagram na giełdzie. I proszę o wyjaśnienie jak się ma pkt 1 do pkt 2. Chwaląc w jednym twórców za "uczciwość" w drugim oświadczasz, że "sprawiedliwości" nigdy nie było. Proponuję zajrzeć do słownika i zapoznać się z definicjami "uczciwości" i "sprawiedliwości".

• vagabond (PL1)vagabond (PL1) PL1 Posty: 84
    Na koniec ze wszystkimi co gralem byli wspaniali , Dziekuje
Sign In to comment.