Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Nowe wydarzenie - Atak Zmiennokształtnych ... DYSKUSJA

210

Komentarz

• wiktorio123 (PL1)wiktorio123 (PL1) PL1 Posty: 232
    jeszcze nie dopisales o bitwie o krolewska stolice (miasa)
  • Hej
    Opowiadacie o popalonych słupach, honorze i innych historiach,  a może po prostu wystarczy przeczytać tekst ogłoszenia ze zrozumieniem ? !

"Jednym z najciekawszych punktów tego wydarzenia są konsekwencje bitwy. Po bitwie obrońca zatrzyma swoje oddziały, zasoby i narzędzia, zaś jego budynki nie zostaną spalone lub zburzone nawet jeśli obrońca przegra bitwę"
    Rzecz oczywiście wygląda inaczej jak wchodzimy w tryb mistrzowski no ale coś za coś...
    Pozdrawiam
  • wiktorio123 (PL1)wiktorio123 (PL1) PL1 Posty: 232
    osoba ktora pisze toz przedemna ma racje tak pisze a z tym to sie loczy ze mozna bedzie sie uczyc obrony /atakow bez straty jezeli nam sie nie uda dobrze obliczyc rozkladu zsuwakow w obronie lub innych parametrow i w ataku to samo nauczymy sie dobrze bronic dobrze atakowac same plusy chan nam zada mniejsze straty jak bedziemy umiec bronic ataki na obcego i nie tylko >:) beda lepiej wychodzily 
  • Paweł87 (PL1)Paweł87 (PL1) PL1 Posty: 59
    zgadzam się, że przydałby się event, w którym można było by tracić i zyskiwać honor bo faktycznie niektórzy gracze mają po kilka multikont dzięki, którym mogą zachować zdobyty honor
  • Stefan01 (PL1)Stefan01 (PL1) Posty: 26
    edytowano 30.11.2017
    Kiedy będzie berimond na zielonym?
  • I tradycyjne pytanko czy w tym wielkim wydarzeniu będzie jakiś uczciwy podział, czy znowu nagrody będą nieosiągalne dla graczy z niższymi poziomami legendarnymi ?
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    yamamtoto (PL1) powiedział(a):
    I tradycyjne pytanko czy w tym wielkim wydarzeniu będzie jakiś uczciwy podział, czy znowu nagrody będą nieosiągalne dla graczy z niższymi poziomami legendarnymi ?
    Nie rozumiem co oznacza w/g Ciebie uczciwy podział, gdzie szanse są równe. Będą dwa etapy, zwykły i mistrzowski. Pierwszy osiągalny dla każdego, mistrzowski, wymagający, zarówno w taktykę, jakość konta no i łatwiej będzie coś zrobić za rubiny, ale to nie powinno być zaskoczeniem ...

Jan
  • robert28031 (PL1)robert28031 (PL1) PL1 Posty: 124
    pytanie czy tryb ochronny dziala na to wydarzenie?
    robert28031 (PL1) powiedział(a):
    pytanie czy tryb ochronny dziala na to wydarzenie?
    Ale po co on ma działać ? Na poziomie podstawowym, nic nie zyskujesz i nic nie tracisz. Ale w trybie ochronnym, nie możesz atakować tym samym, nie możesz brać udziału w evencie.

Jan
  • Co bedzie do wygrania na tym ewencie ??
  • Jan M powiedział(a):
    I tradycyjne pytanko czy w tym wielkim wydarzeniu będzie jakiś uczciwy podział, czy znowu nagrody będą nieosiągalne dla graczy z niższymi poziomami legendarnymi ?
    Nie rozumiem co oznacza w/g Ciebie uczciwy podział, gdzie szanse są równe. Będą dwa etapy, zwykły i mistrzowski. Pierwszy osiągalny dla każdego, mistrzowski, wymagający, zarówno w taktykę, jakość konta no i łatwiej będzie coś zrobić za rubiny, ale to nie powinno być zaskoczeniem ...

Jan
    Nie sądzę żeby to było jakieś niezrozumiałe pytanie. Jak dotąd wszyscy z poziomami legendarnymi walczą o te same nagrody i na tych samych zasadach. Jeżeli Moderator gry nie widzi różnicy w potencjale i możliwościach graczy z kontami na poziomie legendarnym 1 i na poziomie 800 - to jest to zaskoczeniem i to bardzo dużym. Sprawa podziału poziomów legendarnych nie jest nowa i patrząc na wpisy na tym forum ciągnie się już kilka lat.
    edytowano 01.12.2017
    Nie sądzę żeby to było jakieś niezrozumiałe pytanie. Jak dotąd wszyscy z poziomami legendarnymi walczą o te same nagrody i na tych samych zasadach. Jeżeli Moderator gry nie widzi różnicy w potencjale i możliwościach graczy z kontami na poziomie legendarnym 1 i na poziomie 800 - to jest to zaskoczeniem i to bardzo dużym. Sprawa podziału poziomów legendarnych nie jest nowa i patrząc na wpisy na tym forum ciągnie się już kilka lat.
    Z przyjemnością odpowiadam zawsze na precyzyjne pytania. Może ktoś, kto polubił ten wpis i wcześniejszy, nie oczekuje nic więcej niż tylko minimum co rozumiem, ale ja tak, zawsze oczekuje więcej. Zawsze staram się odpowiedzieć równie dokładnie, jak dokładne padło pytanie :)

Podział legendarny miał nastąpić, to prawda. Jednak dokonano najpierw innych zmian gdzie ta zmiana, będzie jednak musiała poczekać. Dlatego wiele wydarzeń, nawet te które za chwile się pojawi, ma podział na "zwykły" i "mistrzowski", jest to wstępnie podział dla graczy. Nie raz pisałem, że nie trzeba i nawet ciężko brać udział w każdym evencie, czasem lepiej kilka zostawić, by w tym ulubionym  lub  tym na którym najbardziej nam w danym momencie zależy, zwyciężać.

Jan
  • Drogi Janie jestem w szoku po przeczytaniu Twojego komentarza. Jeżeli nie będę brał udziału w eventach to jak mam się rozwijać ?. Skąd mam brać surowce na rozbudowę zamków, jak mam zdobyć żywność dla wojska, jak mam ulepszać konto bez zdobywania lepszego wyposażenia i lepszych dowódców, jak mam zdobywać punkty chwały (które i tak się szybciej traci niż zdobywa) itp itd ?. No cóż zobaczymy na czym  będzie polegał ten podział na poziomy "zwykłe" i "mistrzowskie" i czy to cokolwiek zmieni ...
  • robert28031 (PL1)robert28031 (PL1) PL1 Posty: 124
    jak to jak sie rozwijac musisz kupowac ruble :)
  • Fjuczer2000 (PL1)Fjuczer2000 (PL1) Posty: 48
    edytowano 08.12.2017
    Jan M powiedział(a):

Jan
    myślę że koledze chodziło o miejsca TOP - drogi Janie - nie oszukujmy się, ale jesli grasz w tą grę, to sam chyba powinieneś wiedziec, że gracz który ma 10poziom legendarny, ledwo spichlerze na 1 poziomie nie ma szans z graczem który ma sale rozbudowaną na maxa co bardzo pomaga w obych które są połową wydarzenia miesięcznego :)
    sam kiedys raz osiągnąłem top 250 w miesięcznym - i wymagało to odemnie zakonczenia tryby mistrzowskiego - myślisz że ktoś na 10poziomie da rade 5tysi punktów nabic?

oczywiście wiadomo, że ci duzi też kiedys byli mali i sami do wszystkiego doszli

jednak pytanie odnośnie uczciwego podziału jest jak najbardziej na miejscu

PS. świetnie że w końcu coś będzie zrobione z baronami na 81lvl, oby nas to pozytywnie zaskoczyło
  • Paweł87 (PL1)Paweł87 (PL1) PL1 Posty: 59
    zgadzam się z jaromlodym musi być możliwość w tym evencie zdobywania oprócz pkt chwały także pkt honoru, bo jeśli support już wprowadza taką rewolucje w grze, że ani bootów nie można używać ani słupów nie opłaca się farmić to jeszcze powinni zrobić raz na zawsze porządek z tymi pkt honoru. Bo gracze niektórzy podczas wojen logują się na inne konta i zbijają sobie pkt honoru a potem zabierają honor innym i znowu zbijają za pomocą słupów. Skoro support nad tym nie panuje to to wydarzenie powinno rozwiązać kwestie problemu dotyczącego punktów honoru, bo sądze, że każdy gracz na mapie chciałby mieć ponad 3k pkt honoru.
  • huhu2 (PL1)huhu2 (PL1) PL1 Posty: 139
    edytowano 12.12.2017
    Aktual chyba ruszył

no to czekamy

z info en forum
    Serwery są wyłączone, a konsumpcja jedzenia pozostanie wyłączona do jutra, środa 13, o 8:00 CET.

Czekamy aż u nas ktoś z Moderatorów potwierdzi.
  • Odnośnie tego podziału na różne grupy graczy na eventach w zależności od poziomu legendarnego. Nie będę się już tutaj rozwodził nad tym, że poziom legendarny mniej odzwierciedla potencjał gracza niż jego potęga, ani o tym, że i tak najważniejszy jest czas i zdolności inwestycyjne.

Teraz zrobione jest tak, że jest dużo nagród do zdobycia w "książeczkach" i w większości eventów na poziomie podstawowym są te same nagrody, co na mistrzowskim, na którym można je po prostu zdobyć drugi raz. Poziom podstawowy ma taką granicę punktów, że i na niewysokim poziomie jest do zrobienia, wystarczy się skoncentrować w momencie odpaleń boostera. Niewątpliwie bardzo trudne dla niskich poziomów legendarnych są za to te 3 nagrody, przyznawane na przykład za top250, top50 i top1 (ta ostatnia jest niezwykle trudno osiągalna także dla przeciętnie aktywnych graczy z 800 lev legendarnym).

Co się stanie, gdy podział zostanie wprowadzony?
    1) Niewątpliwą zaletą będzie czynnik psychologiczny - gracz który niedawno wszedł na 70 poziom, ale jest aktywny, będzie zajmował wciąż wysokie pozycje w eventach. Dla tych, którzy marudzą od roku, że na niskich poziomach nie mogą sobie poradzić, to nic nie zmieni, oni po prostu nie mają czasu, bo gracz, który ma czas, już dawno by te 800 poziomów zrobił (ja do aktywnej gry powróciłem 1,5 roku temu wcześniej te poziomy sali były już wiele miesięcy, w czasie których zrobiłem tylko 7 poziomów, ale jak już się zabrałem do gry, to przekroczenie 550 legendarnego (umożliwiającego zrobienie max lev sali, przez co napewno ten 550 będzie już w najsilniejszej grupie), zajęło mi może ze 3 miechy? Nie pamiętam już dokładnie).
    2) Taki gracz nie będzie miał jednak szans o walkę o najlepsze nagrody i tak i tak. Łudzicie się, że te grupy na niższych poziomach będą walczyć o te same nagrody/w takiej samej liczbie, jak najsilniejsza grupa? No to życzę powodzenia. Dla mnie zaletą było to, że jednak mogłem, mając np. urlop, powalczyć o te najlepsze nagrody (i niekiedy się udawało, mimo, że przez wielomiesięczną przerwę po wprowadzeniu poz legendarnych miałem sporo do nadrobienia).

Nie wiem, co jest lepsze, ale lepiej, aby było bez złudzeń.
  • Kiedy skończy się aktualizacja? Cały czas mam komunikat "

Serwer empire.goodgamestudios.com używa nieobsługiwanego protokołu.

ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Czy jest to związane z przenoszeniem serwerów?
    pozdr
Sign In to comment.