Strona główna Polish Wasze pytania do gry

Chan z nomadów, o co chodzi ?

Witam, moje pytanie jest następujące- czy chan jest zaliczany do legend czy do NPC lub ani to ani to.
Ma niby 6-tą fale więc to legend i czy bony na obronę w sali legend działają?

Komentarz

• DarkLuka (PL1)DarkLuka (PL1) Posty: 150
    edytowano 18.07.2017
    Z tego co wiem to npc są tylko wieże na każdym świecie i tyle 
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    Inwazja Nomadów i ich obozy, są typowymi przykładami NPC. Sala Legend więc, powinna na ataki i obronę NPC działać,

Jan
  • jednak inny moderator, w innym wątku sugeruje że celami NPC są obecni tylko wieże na światach - więc - jak jest i co na co powinno działać, a co można zgłaszać jako bug?

wpis moderatora z innego wątku na temat bonusów i celów NPC:
    Jakub_S (PL1) powiedział(a):
    Witaj

Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o bonach.......

Ciężko jest mi domyśleć się, więc spróbuję choć po części .....jeśli masz na myśli grabież bonusy na nomadów, to oczywiście, że nie działają, co było już komunikowane podczas ostatnich zmian i przedyskutowane zaraz po aktualizacji, więc zapraszam do skorzystania z przeglądarki forum. Obiektami NPC są obecnie wieże baronów na wszystkich światach.

Pozdrawiam
    Jakub
  • aelian (PL1)aelian (PL1) Posty: 73
    edytowano 18.07.2017
    Jan M powiedział(a):
    Inwazja Nomadów i ich obozy, są typowymi przykładami NPC. Sala Legend więc, powinna na ataki i obronę NPC działać,

Jan
    widzisz i nie grzmisz, to chyba literówka (brak słowa "nie" - nie działać). Gdzież to masz te umiejętności z sali legendarnej działające na obronę przed NPC? Ewentualnie jakieś moje niedopatrzenie, a raczej brak zrozumienia intencji autora.
    Na szybko przewertowałem sale, naliczyłem (na szybko) całe 4 umiejętności dotyczące celów npc (lub niezależnych, bo raz jest tak, raz tak):
    - grabieżca łupów (off)
    - najwyższy dowódca (deff, jak i te poniżej też deffowe)
    - nieustraszony
    - poszukiwacz skarbów.
    Cała reszta umek w sali ma w opisie "dotyczy władców na poziomach legendarnych". Zasadnym jest pytanie czy Nomad/Chan takim jest, skoro ma 6 fal?
    Z raportów, z ataków wykonanych na nomada/chana wynika, że jest to cel NPC (surki, liczba fal w ataku, bonusy gienków) - no to by się zgadzało. Natomiast z obron przed chanem wynika, znowu że jest to cel NPC (bonusy kaszków, bo sali deffowej nie sprawdzałem, czy takowa działa).

Dlatego, no ja się pytam gdzież to te umiejętności ułatwiające obronę przed NPC, no te umiejętności w sali, i w ogóle gdzie sala poza wymienionymi 4 umkami (może jest jakaś piąta i szósta, naprawde na szybko było) dotyczy NPC!?

edit; wiesz, nie będę polemizować. Tak to Moderator powinien być osobą od ostatecznego rozstrzygania, a tu mamy sytuację gdy powstała niejednoznaczność opinii Twojej i Jakuba, stąd skonfundowanie. Och, i tak bardzo przejąłem się tym przyznaniem punktów za spam :)
    I wiesz, dam Ci tą satysfakcję odpowiadania na ten, czy inne "palące" problemy, błache i proste to wyjaśnienia, rozstrzygnięcia, lub też pozostaną one bez odpowiedzi, bo mało kto tu zagląda z graczy z długoletnim stażem, a jeszcze mniej się udziela. Jest za to sporo osób grających kilka miesięcy i chętnie "pomagających".
    Ja sobie rozstrzygnę co jest NPC (ogólnie sobie poradzę bez pytania na forum), a co nie jest chociażby przez zamianę bohatera, i chętnie poczytam cóż to tam tak super pomaga przy obronie przed nomadem.
    Post edited by aelian (PL1) on
    aelian (PL1) powiedział(a):

widzisz i nie grzmisz
    ... nie mieszałbym do tego sił nadprzyrodzonych ...
    po chwili zadajesz pytanie:
     Gdzież to masz te umiejętności z sali legendarnej działające na obronę przed NPC?
    co milsze dla oka, sam sobie odpowiadasz:

Na szybko przewertowałem sale, naliczyłem (na szybko) całe 4 umiejętności dotyczące celów npc
    ... i staje się zbędny :) Dziękuje, że mnie wyręczasz a co ważniejsze analizujesz ... jest nazwane zjawisko, gdzie zadający, sam sobie odpowiada, pytanie na co liczysz u mnie, bo na co liczysz na forum, już wiemy.

Raz jeszcze i ostatecznie, bez względu na ilość fal ataku u Nomada. Nomad jest na ten moment, typowym przykładem celu NPC. To, że dodano mu funkcje ataku, urozmaicając wydarzenie, jak mnie dochodzą słuchy zmiana bardzo mile i korzystnie odebrana (na forum występuje 99% krytyki dla GGS 1% pochwał) , nie zmienia faktu, że nim pozostaje. Funkcje dokładnie z Sali Legend na Nomada omówię w kolejnym wpisie, wiec proszę śledzić forum, gdzie postaram się bez rożnych późniejszych interpretacji jak ma się to w tej chwili, wyczerpać temat.

Jan
  • DAHAKA4 (PL1)DAHAKA4 (PL1) PL1 Posty: 47
    I dalej nie dostałem odpowiedzi ..... wy to potraficie namieszać na maxa, raz że nomadzi to nie NPC, raz że obozy to NPC :/ szkoda słów, a o chanie dalej nie wiadomo czy zaliczany jest do NPC czy do legend bo w końcu 6 fal ma a nie jak baron co na pewno jest NPC i ma 4 fale tylko.
    A jeśli chan to nie NPC ani legend to ja się pytam co, Obcy z filmu ?
    edytowano 19.07.2017
    DAHAKA4 (PL1) powiedział(a):
    Witam, moje pytanie jest następujące- czy chan jest zaliczany do legend czy do NPC lub ani to ani to.
    Ma niby 6-tą fale więc to legend i czy bony na obronę w sali legend działają?
    Zgodnie z obietnica, którą złożyłem tutaj, że w najbliższym czasie wyjaśnię sytuacje Nomadów , a obrona przez ustawienie Sali Legend na wydarzenie Inwazja Nomadów.

1. Popularnie zwany Nomad - to jest cel typu NPC
    2. Sali Legend, nie można ustawić na obronę ataku Nomada, bo Nomad, to cel NPC

Tym samym, słowo PRZEPRASZAM, za wprowadzanie w błąd, w imieniu własnym jak i całego zespołu na Wasze ręce. Stale oczekiwałem zdecydowanej odpowiedzi zespołu gry na te dość ważne pytanie, czy można ustawić SL na obronę przed atakiem Nomadów i .... nie, nie można, bronimy te ataki jak by SL nie było, na podstawie ostawień Kasztelana, zabawek, flanek, procentowo dystans/wręcz itd.

I ostatni raz do utrwalenia - Obóz Chana, Obozy Nomada, to cele NPC.

Jan
    :D:DJakub_S (PL1) powiedział(a):
    Witaj

Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o bonach.......

Ciężko jest mi domyśleć się, więc spróbuję choć po części .....jeśli masz na myśli grabież bonusy na nomadów, to oczywiście, że nie działają, co było już komunikowane podczas ostatnich zmian i przedyskutowane zaraz po aktualizacji, więc zapraszam do skorzystania z przeglądarki forum. Obiektami NPC są obecnie wieże baronów na wszystkich światach.

Pozdrawiam
    Jakub
    A teraz ostateczne wyjaśnienie Jana
    Jan M powiedział(a):
    Zgodnie z obietnica, którą złożyłem tutaj, że w najbliższym czasie wyjaśnię sytuacje Nomadów , a obrona przez ustawienie Sali Legend na wydarzenie Inwazja Nomadów.

1. Popularnie zwany Nomad - to jest cel typu NPC
    2. Sali Legend, nie można ustawić na obronę ataku Nomada, bo Nomad, to cel NPC

Tym samym, słowo PRZEPRASZAM, za wprowadzanie w błąd, w imieniu własnym jak i całego zespołu na Wasze ręce. Stale oczekiwałem zdecydowanej odpowiedzi zespołu gry na te dość ważne pytanie, czy można ustawić SL na obronę przed atakiem Nomadów i .... nie, nie można, bronimy te ataki jak by SL nie było, na podstawie ostawień Kasztelana, zabawek, flanek, procentowo dystans/wręcz itd.

I ostatni raz do utrwalenia - Obóz Chana, Obozy Nomada, to cele NPC.

Jan

A teraz coś z życia.
    Jak byli ostatnio nomadzi pamiętam że na obozy nie działały bony na NPC, na chana nie sprawdziłem więc chan dalej należy do wielkiej niewiadomej ( na wypowiedzi moderatorów już nawet nie patrzę bo nie dość że wprowadzają w błąd to sami nie wiedzą ) :/, Baroni to NPC, samuraje to NPC, na krainach wierze to NPC i na wodzie wierze to też NPC ( tyle z nich leci akwy że trzeba na wyspy polować, chociaż że trudno jak ho...a :/ ).
    Dziękuje za to że sam musiałem sobie pomóc i objaśnić wszystko za pomocą prób i błędów :P
    Mam nadzieje że pomogłem i innym na temat co jest NPC a co nie a co do chana dalej nie wiadomo więc zamykam temat bo szkoda by moderatorzy tak pomagali jak w tym temacie.
    Nara :P
    DAHAKA4 (PL1) powiedział(a):

A teraz coś z życia.

Dziękuje za to że sam musiałem sobie pomóc i objaśnić wszystko za pomocą prób i błędów :P
    Mam nadzieje że pomogłem i innym na temat co jest NPC a co nie a co do chana dalej nie wiadomo więc zamykam temat bo szkoda by moderatorzy tak pomagali jak w tym temacie.
    Nara :P
    Ale Ciebie te życie przygniata, że czasem musisz sobie na pewne pytania sam odpowiedzieć, aż Ci współczuje ....
    Wiele osób chyba nie dałaby sobie rady w życiu i na grze, gdyby miała takie problemy z którymi Ty radzisz sobie jak nas informujesz, w lot, gratulacje.
    Zawsze też możesz zastąpić jednego z nas i udzielać praktycznych rad na kanwie własnych testów, przemyśleń i doświadczeń, jak to zrobiłeś w wzruszającej ilości 7, słownie siedmiu wpisów na forum.
    Tak czy owak, życzę Ci wielu doświadczeń w grze z którymi dziel się i na niej i na forum. Znam wielu graczy poza sobą, którzy Twój poziom gry osiągnęli trzy lata temu i mieli bardziej więcej pokory do tego miejsca, czego na koniec i Tobie życzę.

Jan
    Powiem krótko bo szkoda tą wypowiedz komentować, SZKODA SŁÓW
    Sam nie pomogłeś a ja chociaż pomogłem wyjaśnić co podczas gry zauważyłem że to NPC po aktualizacji, a ty (wy) nawet na jedno pytanie nie umiesz/cie dobrze odpowiedzieć " czy chan jest zaliczany do legend czy do NPC lub ani to ani to. " czy widzisz tu pytanie " Czy nomad to NPC" ? jeśli NPC ma 6 fal to jakiś kosmita jest :P  Bez odbioru.
Sign In to comment.