Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Dyskusja na temat - Aktualizacja: zbliża się lato i wojna!

26

Komentarz

• Jan MJan M Posty: 2,620
    player227095239 (PL1) powiedział(a):
     Bo te setowe to akurat mnie tyle obchodzą co zeszłoroczny śnieg, chodzi mi o zwykłe klejnoty i chcę jasną i wyczerpującą odpowiedź, będzie można je wyciągnąć z ubranek za darmo?
    ...skoro obchodzi Cie moja praca tyle co zeszłoroczny śnieg, będziesz musiał poczekać do aktualizacji, na wyczerpującą odpowiedź ...
    Piotrek935 (PL1) powiedział(a):

Klejnoty, bez względu na to czy są setowe czy nie można za darmo wyciągnąć. Tak jest na testowym.
    A Ciebie proszę byś nie siał dezinformacji bo zablokuje Twój profil. Ten dział w ogłoszeniu jest bardzo jasny i zrozumiały.

Jan
  • IkaDo (PL1)IkaDo (PL1) PL1 Posty: 140
    Pytanie co jeżeli dajmy na to mam do setu Dziedzictwo północy (kasztelan) włożone są kamyki z setu Tajemnice Kali, ale nie dla wartości wręcz i dystans (te po ulepszeniu 97/97, czyli i tak max 90) tylko na bramę (max nie został osiągnięty), chwałę, dziedziniec i miejsce na murach? Czy te wartości również się zresetują tylko dlatego, że kamyki z innego setu? Jeżeli tak, to chyba można to w jakiś przystępniejszy sposób wytłumaczyć zamiast zapętlać jeszcze bardziej  już zapętlone tłumaczenie (mam wrażenie, że z popularnego translatora...)
    "Mówią, że kto patrzy, a nie widzi, to z takiego szydzi świat"...  ;) 
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    IkaDo (PL1) powiedział(a):
    Pytanie co jeżeli dajmy na to mam do setu Dziedzictwo północy (kasztelan) włożone są kamyki z setu Tajemnice Kali, ale nie dla wartości wręcz i dystans (te po ulepszeniu 97/97, czyli i tak max 90) tylko na bramę (max nie został osiągnięty), chwałę, dziedziniec i miejsce na murach? Czy te wartości również się zresetują tylko dlatego, że kamyki z innego setu? Jeżeli tak, to chyba można to w jakiś przystępniejszy sposób wytłumaczyć zamiast zapętlać jeszcze bardziej  już zapętlone tłumaczenie (mam wrażenie, że z popularnego translatora...)
    Mowa o unikalnym wyposażeniu acz mogą być poprawki, jak zawsze. Natomiast co do tłumaczenia ... śledzę dla odmiany Twoje wpisy i częściej staje na głowie, by jeden z nich nie był ostatnim, bez tłumaczenia. Zawsze więc możesz wznieść się ponad, i zrobić to lepiej :)

Jan
  • eglo (PL1) powiedział(a):
    Nowy sposób zarządzania narzędziami:
    • Gdy wróg zabierze Ci posterunek, wioskę, monument bądź laboratorium narzędzia które były na danym obiekcie nie zostaną utracone. Wrócą do głównego zamku danego Królestwa w którym toczyła się bitwa.
    czyli co? nieprzesle juz zabawki? i nic nie kupi od innego gracza?
    Ja jestem za)
    sarrah @ pl 1
  • sarrah (PL1)sarrah (PL1) Posty: 225
    edytowano 29.05.2017
    Jan M powiedział(a):
    player227095239 (PL1) powiedział(a):
     Bo te setowe to akurat mnie tyle obchodzą co zeszłoroczny śnieg, chodzi mi o zwykłe klejnoty i chcę jasną i wyczerpującą odpowiedź, będzie można je wyciągnąć z ubranek za darmo?
    ...skoro obchodzi Cie moja praca tyle co zeszłoroczny śnieg, będziesz musiał poczekać do aktualizacji, na wyczerpującą odpowiedź ...
    Piotrek935 (PL1) powiedział(a):

Klejnoty, bez względu na to czy są setowe czy nie można za darmo wyciągnąć. Tak jest na testowym.
    A Ciebie proszę byś nie siał dezinformacji bo zablokuje Twój profil. Ten dział w ogłoszeniu jest bardzo jasny i zrozumiały.

Jan
    a po co klejnoty i takie tam jak nie ma wojen?)
    obowiazuje dyplomacja,, wczesniowieczna,,owej gry dalej)

i nie siejcie lata za wiosny)))

zacznijcie grac na luzie

bez dyplomacji np
    bez sojuszy 
    na luzie

tutaj tak jak i w swiatach rozwinietych bardzo dobrze nie ma miejsca na stagnacje

bardzo dobrze rozwinietych to uwazam np Australia,Nowa Zelandia,kocham ten swiat,jest bardzo prosty ,cieply i naturalny,troszke sie pomieszal z tym naszym ale jakze prawdziwy)
    Post edited by sarrah (PL1) on
    sarrah @ pl 1
  • IkaDo (PL1) powiedział(a):
    pyknij komus z tego co masz i sie dowiesz...
    z perspektywy czasu ta gra tak wyglada)

lubilam kiedys matematyke ale teraz juz nie licze,co bedzie to bedzie)
    sarrah @ pl 1
  • marian600 (PL1)marian600 (PL1) Posty: 32
    edytowano 29.05.2017
    Jan M powiedział(a):
    eglo (PL1) powiedział(a):

Nie rozumiem zwrotu - i nic nie kupi od innego gracza ... Handel poza GGS na grze zgodnie z regulaminem nie jest dozwolony, często są sprawdzane każde sygnały o takich procederach, wiele banów na grze się posypało za takie historie ale też każde kolejne zgłoszenie, będzie wnikliwie sprawdzone.
    A jeśli komus w soju chciałbym pomóć bo np nie ma flag na ukończenie inwazji obcych to co wtedy? to jest nieodpłatna pomoc sojuszowa - przyznaje że kilka razy tak pomagałem aby gracz a i tym samym sojusz rósł w siłe
    bo owszem moge mu dac surki, ale czy z surek sobie ogonów czy innych flag narobi?

przesyłanie maszyn ze słupów wymaga blokady, ale radziłbym pomyslec nad jakiim rozwiązaniem odnośnie tego co napisałem wyżej :)

• Lepi (PL1)Lepi (PL1) Posty: 270
    Mam takie pytanie , czy będzie możliwość  "przerzucania zabawek" zabawek poprzez wyspy na akwie lub królewskie wieże , albo w skrajnym przypadku stolice i metropolie  ??   jeżeli a takie opcje pozostaną to cała zabawa supportu w walkę ze słupami jest bezcelowa i fasadowa. 

Czyli jutro aktualizacja , i Twórcy gry nagle zauważą ilu faktycznie jest graczy , ludzie na słupach na premkach 200% kupowali rubiny i zabawki i sobie przesyłali na główne konta - teraz nagle ilość kupujących spadnie o 80% ale to jest jasne zapewne. 

Żałuje ze przy okazji zabija się jeden z elementów gry czyli współdziałanie przy topkach indywidualnych. tzn,ze ludzie z sojuszy pomagali innym graczom dając flagi czy osłony czy wózli , inne bostery lub nawet zabezpieczenia obronne.

Teraz na ten przykład sojusz nie przekaże graczowi broniącemu stolicy , czy metra np bomb wapiennych - dla 60 osób po 100 bomb to niewiele ale dla jednej w czasie wojny to masakra - może i dobrze częściej będą zmieniać właścicieli ;) 

Lepi @ pl 1
  • Monfik (PL1)Monfik (PL1) PL1 Posty: 81
    może o to chodzi włąsnie :) Zawsze te wazne budynki mają duże soje więcteraz będzie ciekawie :)
  • Jaja sobie robicie z tym brakiem możliwości atakowania z wiosek fortec i smoków??? :/
  • Witam, mam już błąd w wiadomości wysłanej do graczy na temat nowej aktualizacji. Popieram, że o obiekt dekoracyjny z INICJAŁAMI, ale o wartości 200pp, nie ma co grać, chyba, że można go sprzedać. Jakoś zniknęło beri z zielonego, a szkoda, bo dobry dowódca był do zdobycia. Gra robi się nudna mimo rywalizacji serwerów. kruki, nomadzi, obcy, samuraje, kruki, nomadzi, obcy, samuraje i kółeczko..., poza tym te same zadania dzienne- coraz więcej graczy pisze, że już im się nudzi gra. Pozdrawiam Inst
    Instincts @ pl 1
  • Panie Janie, ostatnio nie chciałem Cię obrazić, po protu nie jestem w posiadaniu klejnotów setowych, dla tego mnie nie obchodzą. Mam teraz takie pytanie: Jeżeli mam z ubranek 90% dystansu, to dodaje się w tedy +do dystansu od dowódcy czy nie?
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa." 
                                                                                                                 Jiddu Krishnamurti
  • Basieka (PL1)Basieka (PL1) PL1 Posty: 13
    Nie można wysyłać ataków z wiosek, efekt uboczny nowej aktualki bo  ktoś o tym nie pomyślał czy ma tak na stałe zostać ?
  • kapitansparrow (PL1) powiedział(a):
    eglo (PL1) powiedział(a):
    • Gdy wróg zabierze Ci posterunek, wioskę, monument bądź laboratorium narzędzia które były na danym obiekcie nie zostaną utracone. Wrócą do głównego zamku danego Królestwa w którym toczyła się bitwa.

eglo jak nie prześlesz zabawki ? a skąd masz ją przesłać ? znaczy masz kilka kont ? to nielegalne przecież . nie kupisz zabawek od innych? z tego co mi wiadomo jakikolwiek odsprzedaż kont zabawek itd.,  jest niezgodne z regulaminem gry
    Podobno to gra strategiczna i została zubożona pod względem strategicznym , społecznościowym w imie ratowania narzedzi nieudzaczników, którzy pozostawiali narzedzia na monumentach z jednym ofowym wojakiem.
    zlikwidujmy wózki z surką i chlebem krążące miedzy graczami - bo pewnikiem mutiki tez je wysyłają , zlikwidujmy tez wysyłania wsparcia podczas ataku - skończy sie wkładanie słupówz defem do sojuszy podczas wojny- a ze przy okazji rozwalimy te gre do reszty - no to co- PO NAS CHOĆBY POTOP.

Jak to skąd masz przesłać narzędzia- gramy w sojuszach - to juz teraz gacz - graczowi nic nie bedzie mógł w tym temacie pomóc - na nic zgranie w sojuszu - same ZOSIE - samosie teraz będą. Ja tobie flagi - bo chcesz wygrac obcych a ty mi kuferki bo ja chce wygrac nomadów - czy to jest złe ?- nielegalne?
    Ta aktualizacja ogranicza w pewnym stopniu wspólne działania sojuszu.
    Dam przykład z życia - z walki o top 1 -sojuszowe TOP1 w krukach lub obcych
    W kazdym dobrym soju większość graczy jest dobrze zaopatrzona w narzedzia, ale w tych eventach szczególna role mają flagi .
    i zdarzało sie tak ze ten co miał flagi nie miał szcześcia do tzw. "grubasów" inny gracz potrafił mieć wyjątkowe szczescie do obcych z duża ilością woja - do tego stopnia że juz brakowało mu lepszych flag - np końskich ogonów. Aby to szczęście do grubasków sie nie marnowało dobrze zorganizowane sojusze tworzyły na labo czy monumencie magazyn - zaps takich dobrych flag i taki gracz który pod koniec eventu trafił na mocnego obcego a nie miał flag mógł sie zasilić flagami z tego sojuszowego magazynu i zdobyc gubą sumke chwały, co przy walce o TOP1  nie było bez znaczenia zwłaszcza przy zaciętej walce w końcowych godzinach eventu.
    TERAZ - juz po ptokach -
    Nie uważam , że to dobry pomysł-
    A narzedzi na wioskach, monumentach labolatoriach, postach trzeba pilnować - obstawiać defem.

Następną aktualke prosze zrobić ratującą wojsko atakujące - bo szkoda tego bezbronnego woja wyrzniętego w nocy po zdradzieckim ataku - poprostu kpina a nie aktualka-
    ratujmy za graczy narzędzia
    ratujmy za graczy wojsko ofensywne
    - co jeszcze chcielibyście uratować?
    Szkoda tylko, że o ratowaniu tej gry nikt nie myśli , a każda nowa aktualka to poprostu kolejna bzdura dokładająca kolejne błędy i zacinająca tę gre coraz bardziej.

• Po aktualizacji gracze którzy zakupili unikalne klejnoty otrzymają odszkodowanie stosowne do wydanej kwoty, klejnoty te nadal zostaną na koncie gracza.

Kupiłem zestawy z klejnotami "potęga żywiołów" i "dziedzictwo demonicznego orła" tylko ze względu na ich wartości siły wręcz i dystansu na klejnotach. Używałem ich na innym secie. Teraz, że zniwelowany jest ten bonus są one niepotrzebne. Wydałem prawie 1 000 000 rubinów z tego co pamiętam. Czy dobrze rozumiem, że te rubiny zostaną zwrócone?
    fenu @ pl 1
  • Lepi (PL1)Lepi (PL1) Posty: 270
    Dobre pytanie , mam podobnie
    Lepi @ pl 1
  • piekło666 (PL1)piekło666 (PL1) PL1 Posty: 239
    nie dziala sila bohatera w ataku  na samuraja  nie ma jego wartosci  w raporcie bitwy
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • eglo (PL1) powiedział(a):

jedynie to co bylo na murach wsadzone zostanie osobie zdobywającej  zostawione// wszystko inne czyli wszelakie narzedzia wracaja do zamku własciciela automatycznie.  czyli dobrze rozumiesz koniec przesyłania jakichkolwiek zabawek ....  nie sprawdzalismy z metrem i stololicą ale podejrzewam ze tez wracają.

zostają tylko i wyłacznie prezenty.  

a chcą jeszcze wprowadzic taka samą zasadę z tym co pobudowales na posterunku.   mam nadzieje ze tego nie zrobią..  ale kto ich tam wie.    tak czy siak zabawki dla biednych ale aktywnych slupiarzy  sie skonczyły. 
  • a propo klejnotów seetowych - mam pełen zestaw kasztelana Kali, a z drugigego mam tylko klejnoty - czyli ich sobie nie uzyje na kaszcie z samuraja? i niby co ja mam sb z nimi zrobic?
  • spokooko (PL1) powiedział(a):
    kapitansparrow (PL1) powiedział(a):
    eglo (PL1) powiedział(a):

eglo jak nie prześlesz zabawki ? a skąd masz ją przesłać ? znaczy masz kilka kont ? to nielegalne przecież . nie kupisz zabawek od innych? z tego co mi wiadomo jakikolwiek odsprzedaż kont zabawek itd.,  jest niezgodne z regulaminem gry
    Podobno to gra strategiczna i została zubożona pod względem strategicznym , społecznościowym w imie ratowania narzedzi nieudzaczników, którzy pozostawiali narzedzia na monumentach z jednym ofowym wojakiem.
    zlikwidujmy wózki z surką i chlebem krążące miedzy graczami - bo pewnikiem mutiki tez je wysyłają , zlikwidujmy tez wysyłania wsparcia podczas ataku - skończy sie wkładanie słupówz defem do sojuszy podczas wojny- a ze przy okazji rozwalimy te gre do reszty - no to co- PO NAS CHOĆBY POTOP.

Jak to skąd masz przesłać narzędzia- gramy w sojuszach - to juz teraz gacz - graczowi nic nie bedzie mógł w tym temacie pomóc - na nic zgranie w sojuszu - same ZOSIE - samosie teraz będą. Ja tobie flagi - bo chcesz wygrac obcych a ty mi kuferki bo ja chce wygrac nomadów - czy to jest złe ?- nielegalne?
    Ta aktualizacja ogranicza w pewnym stopniu wspólne działania sojuszu.
    Dam przykład z życia - z walki o top 1 -sojuszowe TOP1 w krukach lub obcych
    W kazdym dobrym soju większość graczy jest dobrze zaopatrzona w narzedzia, ale w tych eventach szczególna role mają flagi .
    i zdarzało sie tak ze ten co miał flagi nie miał szcześcia do tzw. "grubasów" inny gracz potrafił mieć wyjątkowe szczescie do obcych z duża ilością woja - do tego stopnia że juz brakowało mu lepszych flag - np końskich ogonów. Aby to szczęście do grubasków sie nie marnowało dobrze zorganizowane sojusze tworzyły na labo czy monumencie magazyn - zaps takich dobrych flag i taki gracz który pod koniec eventu trafił na mocnego obcego a nie miał flag mógł sie zasilić flagami z tego sojuszowego magazynu i zdobyc gubą sumke chwały, co przy walce o TOP1  nie było bez znaczenia zwłaszcza przy zaciętej walce w końcowych godzinach eventu.
    TERAZ - juz po ptokach -
    Nie uważam , że to dobry pomysł-
    A narzedzi na wioskach, monumentach labolatoriach, postach trzeba pilnować - obstawiać defem.

Następną aktualke prosze zrobić ratującą wojsko atakujące - bo szkoda tego bezbronnego woja wyrzniętego w nocy po zdradzieckim ataku - poprostu kpina a nie aktualka-
    ratujmy za graczy narzędzia
    ratujmy za graczy wojsko ofensywne
    - co jeszcze chcielibyście uratować?
    Szkoda tylko, że o ratowaniu tej gry nikt nie myśli , a każda nowa aktualka to poprostu kolejna bzdura dokładająca kolejne błędy i zacinająca tę gre coraz bardziej.
    no pięknie to opisałeś bo w zasadzie o to mi chodziło
    a każdy który wie o co chodzi to mnie rozumie tu nie chodzi o łamanie regulaminu tylko o to co spokooko napisał o pomoc, niedawno tak miał jeden u nas w soju był w top 50 i chciał sie utrzymać w 100 a brakło mu flag wiec pyta czy ma kto pożyczyć itd itp,

najprościej to do wózka zrobić okienka w które by można było wsadzać narzędzia do wysłania

Sign In to comment.