To fakt masz dekory ale ja nie rozumiem werbunek 5+1 odbywa się zawsze nie ważne ilu wstawiasz w slot , rozumiem ze werbunek 1+1 był bardziej opłacalny niestety te czasy już minęły bierzmy co mamy ( wypowiadam się jako gracz który zapełnia sloty i sobie idzie bo ma inne zajęcia a nie klikanie 1+1 ) a odnośnie 20 łapek cóż chyba czas wymienić słupy w soju na graczy i wtedy to nie jest problem u nas zawsze 20 kliknięć jest wiec nie narzekam.
5+1 to wg mnie lepszy wariant jak odpalasz bankiety - bo przy 80 w slocie i 5 slotach to mi nie zadziało - jest bug pewnie a tak najwyżej raz czy 2 razy 5+1 jest bez bankietu. A co do 20 łapek to oznacza, że jak Ty nie dajesz, bo robisz inne rzeczy, to inni jednak siedzą i dają łapki, a u mnie ludzie poszli do szkółki ją rozwijać a reszta nie siedzi non stop na grze i tyle
A co ma zrobic gracz w sojuszu gdzie nie jest powiekszony do 21 i sa wszyscy aktywni..... Nie będzie mial 1 gratisu wojaka czyli ci mali ci zaczynaja grac sa dyskryminowani.... Eh oj suport suport
przy tym nowym werbunku nie idzie wcale grać 20 osób do pomocy w klikaniu to juz delikatna przesada
Aniu
Wiadomo.... Ktoś chyba mówił na TS teraz zrobisz jeden event i masz 2 tygodniową przerwę Buahahah Nie przejmuj sie potem i tak pewnie zmienia jak połowa ludzi odejdzie
To fakt masz dekory ale ja nie rozumiem werbunek 5+1 odbywa się zawsze nie ważne ilu wstawiasz w slot , rozumiem ze werbunek 1+1 był bardziej opłacalny niestety te czasy już minęły bierzmy co mamy ( wypowiadam się jako gracz który zapełnia sloty i sobie idzie bo ma inne zajęcia a nie klikanie 1+1 ) a odnośnie 20 łapek cóż chyba czas wymienić słupy w soju na graczy i wtedy to nie jest problem u nas zawsze 20 kliknięć jest wiec nie narzekam.
5+1 to wg mnie lepszy wariant jak odpalasz bankiety - bo przy 80 w slocie i 5 slotach to mi nie zadziało - jest bug pewnie a tak najwyżej raz czy 2 razy 5+1 jest bez bankietu. A co do 20 łapek to oznacza, że jak Ty nie dajesz, bo robisz inne rzeczy, to inni jednak siedzą i dają łapki, a u mnie ludzie poszli do szkółki ją rozwijać a reszta nie siedzi non stop na grze i tyle
jak by nie patrzeć
nawet jak nie było bankietów tylko były uczyty i werbowało się po 5 to wychodziło dużo szybciej
577 wojska ponad dwa dni ? jak już cos wprowadzają to czemu w tak ślimaczym tempie się to werbuje? nie można tego zrobić 3x szybciej wtedy ma to sens
a na **** wam harmonogram eventow jak i tak większość szojuszy wie wcześniej co będzie
ci co mieli układy w supprocie to mają i będą mieli ))))
i właśnie o to mi chodzi , żeby wszyscy mieli równe szanse ( teraz to takie modne) i byli jednakowo poinformowani skoro sa tacy że są dobrze poinformowani i wiedzą który event i kiedy będzie nawet te nie rozpisane w zimowym a moderatorzy udają niedoinformowanych - chyba z lenistwa - po co wszyscy mają wiedzieć , ważne że swoich sie poinformowało - reszta chołoty sie nie liczy
przy tym nowym werbunku nie idzie wcale grać 20 osób do pomocy w klikaniu to juz delikatna przesada
Aniu
Wiadomo.... Ktoś chyba mówił na TS teraz zrobisz jeden event i masz 2 tygodniową przerwę Buahahah Nie przejmuj sie potem i tak pewnie zmienia jak połowa ludzi odejdzie
Cześć Ale jak teraz grac ?? Jak tu żyć Pozdrawiam.
No cieżko będzie. Ale damy radę. Liczba wojska na mapie sie zmniejszy i tyle. Po co sie przejmować ? Świeta ida Trza sie tym cieszyc
a na **** wam harmonogram eventow jak i tak większość szojuszy wie wcześniej co będzie
i właśnie o to mi chodzi , żeby wszyscy mieli równe szanse ( teraz to takie modne) i byli jednakowo poinformowani skoro sa tacy że są dobrze poinformowani i wiedzą który event i kiedy będzie nawet te nie rozpisane w zimowym a moderatorzy udają niedoinformowanych - chyba z lenistwa - po co wszyscy mają wiedzieć , ważne że swoich sie poinformowało - reszta chołoty sie nie liczy
Moim zdaniem to nie wina moderatorów bo oni takie informacje dostaja i takie przekazują. Lepiej opiepszac GGS.
A spokooko z tego co mi sie o uszy obiło to u was jest rozpiska jakiego dnia jaki event wyskoczy
A mnie tam się ta aktualka podoba. Owszem, wyświetlało źle planowane czasy werbunku, ale robił się dobrze. Owszem, troszkę żal mi, że zniknął przycisk do kopiowania werbunku na inne zamki, ale w sumie, to jak się na 5 slotów po 80 wpakuje i do tego pomoc sojuszowa dojdzie, to mamy 96 x 5 x 8 zamków (ze sztormem), czyli 3840 wojska za jeden oblot po zamkach, idzie wytrzymać. Owszem, nie ma 1+1, ale mnie to pasi, nie muszę się teraz z automatami ścigać. Nastawiam sobie rano bankiecik, wojo i maszynki, idę do pracy, wracam, jest te 3840 woja 3200 maszynek więcej, odpalam kolejny bankiecik, znów nastawiam to samo, w miarę wolnego czasu gram, idąc spać znów bankiecik, do tego dochodzą wojaki i maszynki z nagród, mnie tam styka... Owszem, początkowo pomoc sojuszowa wymagała 20 pomocników, ale już poprawili.
Są jeszcze drobne błędy, nie wszystkie bonusy się liczą. Na przykład, gdy mamy wykupione poszerzenie pól werbunku, to po uzyskaniu pomocy sojuszowej owszem, wojska w kolejce przybywa (96 wojska w slocie zamienia się w 116 o ile dobrze pamiętam), ale rekrutuje nadal po 6 (a powinno po 7, bo przy poszerzeniu po 6 to rekrutuje samo z siebie, bez pomocy soja). Ale... to pewnie też wkrótce zostanie poprawione. Gdy znajdę czas, to postaram się zrobić jakąś listę tych drobnych bugów.
Sumarycznie samą aktualizację oceniam bardzo pozytywnie, natomiast sposób jej wprowadzenia (za mało testów na serwerze testowym), mógł wprowadzić nerwowy nastrój pośród mniej cierpliwych graczy i ten element (wdrażanie aktualizacji) wciąż wymaga jeszcze od zespołu GGE sporo pracy.
Moim zdaniem to nie wina moderatorów bo oni takie informacje dostaja i takie przekazują. Lepiej opiepszac GGS.
A spokooko z tego co mi sie o uszy obiło to u was jest rozpiska jakiego dnia jaki event wyskoczy
Nie wiem gdzie ty te swoje uszy wpychasz, i co ci sie po nich obija ale napewno nie rozpiska w Mi-S-TYCZNYCH
Czy nasi moderatorzy mogą dowiedziec sie w naszym imieniu na kiedy planuje sie wojne o miasteczka? Czy to znowu jest info tylko dla bliższych kręgów znajomych - a podobno walczymy o równe szanse w grze?
A mnie tam się ta aktualka podoba. Owszem, wyświetlało źle planowane czasy werbunku, ale robił się dobrze. Owszem, troszkę żal mi, że zniknął przycisk do kopiowania werbunku na inne zamki, ale w sumie, to jak się na 5 slotów po 80 wpakuje i do tego pomoc sojuszowa dojdzie, to mamy 96 x 5 x 8 zamków (ze sztormem), czyli 3840 wojska za jeden oblot po zamkach, idzie wytrzymać. Owszem, nie ma 1+1, ale mnie to pasi, nie muszę się teraz z automatami ścigać. Nastawiam sobie rano bankiecik, wojo i maszynki, idę do pracy, wracam, jest te 3840 woja 3200 maszynek więcej, odpalam kolejny bankiecik, znów nastawiam to samo, w miarę wolnego czasu gram, idąc spać znów bankiecik, do tego dochodzą wojaki i maszynki z nagród, mnie tam styka... Owszem, początkowo pomoc sojuszowa wymagała 20 pomocników, ale już poprawili.
Są jeszcze drobne błędy, nie wszystkie bonusy się liczą. Na przykład, gdy mamy wykupione poszerzenie pól werbunku, to po uzyskaniu pomocy sojuszowej owszem, wojska w kolejce przybywa (96 wojska w slocie zamienia się w 116 o ile dobrze pamiętam), ale rekrutuje nadal po 6 (a powinno po 7, bo przy poszerzeniu po 6 to rekrutuje samo z siebie, bez pomocy soja). Ale... to pewnie też wkrótce zostanie poprawione. Gdy znajdę czas, to postaram się zrobić jakąś listę tych drobnych bugów.
Sumarycznie samą aktualizację oceniam bardzo pozytywnie, natomiast sposób jej wprowadzenia (za mało testów na serwerze testowym), mógł wprowadzić nerwowy nastrój pośród mniej cierpliwych graczy i ten element (wdrażanie aktualizacji) wciąż wymaga jeszcze od zespołu GGE sporo pracy.
Generalnie podzielam zdanie julenki - napewno zmiany idą w dobrym kierunku. Naprawde teraz nie powinni nic robić nowego , tylko rzetelnie popracować nad błedami o których wspominasz i które przemilczałeś. Zastanawiałem sie co prawda dlaczego ograniczono liczbe wojska w slocie do 80 szt dlaczego nie poszli na całość i np nie dali 999 - przydałby sie tez ustawiany czas do odpalenia kolejnej uczty na wybranym zamku, albo dokładanie minut-godzin do trwającej uczty.
standardowo w slotach masz 80 szt, jak dasz poszerzenie pola werbunku, to wzrasta Ci liczba do 96, czyli wszystko gra, to poszerzenie slotu, nie daje Ci wojaka gratis, tylko możliwość załadowania większej ilości do werbunku, więc czy z boku będzie mi robiło 5x czas wojaka + 1 bonus, czy 6x czas wojaka + 1 bonus, to i tak wyjdzie na to samo
Komentarz
a tak najwyżej raz czy 2 razy 5+1 jest bez bankietu.
A co do 20 łapek to oznacza, że jak Ty nie dajesz, bo robisz inne rzeczy, to inni jednak siedzą i dają łapki, a u mnie ludzie poszli do szkółki ją rozwijać a reszta nie siedzi non stop na grze i tyle
rozumiem że to obciąża serwer, ale może czas pomyśleć nad rozwiązaniem pośrednim - skrócić czas rekrutacji jednostek...?
Wiadomo....
Ktoś chyba mówił na TS teraz zrobisz jeden event i masz 2 tygodniową przerwę
Buahahah
jak by nie patrzeć
nawet jak nie było bankietów tylko były uczyty i werbowało się po 5 to wychodziło dużo szybciej
577 wojska ponad dwa dni ? jak już cos wprowadzają to czemu w tak ślimaczym tempie się to werbuje? nie można tego zrobić 3x szybciej wtedy ma to sens
http://scr.hu/0mgk/c4qld
chyba nie sadzicie ze ktoś będzie codziennie kupował wojsko za rubiny
te wasze "równe szanse " wyjdą bokiem wszystkim
bo te "rowne szanse" nigdy nie wydały grosza na ruble i nie kupia nic od was
po co eventy skoro nie będzie ich czym skonczyc
w ten sposób zachecaja nas do dalszej gry
)) tylko nie w EMPIRE
podobno wprowadzając aktualki chcecie poprawiac gre? a wy ja psujecie i wracacie do początku
tylko po co? jak już ma być taki idiotyczny werbunek to zlikwidujcie 3/4 eventow
i powinien być nakaz grania w te gre dla tych co wprowadzają te idiotyczne aktualizacje
szkoda ze 65 osob nie musi kliknąć pomoc

Panie Janie M
Dlaczego zasady rekrutacji zostały zmienione tylko na polskim serwerze?
Dlaczego gracze na innych serwerach mogą korzystać z programów wspomagających bez żadnych konsekwencji?
W czym jesteśmy lepsi od nich, że zadano sobie taki trud i wprowadzono te zmiany właśnie u nas?
skoro sa tacy że są dobrze poinformowani i wiedzą który event i kiedy będzie nawet te nie rozpisane w zimowym
a moderatorzy udają niedoinformowanych - chyba z lenistwa - po co wszyscy mają wiedzieć , ważne że swoich sie poinformowało - reszta chołoty sie nie liczy
A mnie tam się ta aktualka podoba.
Owszem, wyświetlało źle planowane czasy werbunku, ale robił się dobrze.
Owszem, troszkę żal mi, że zniknął przycisk do kopiowania werbunku na inne zamki, ale w sumie, to jak się na 5 slotów po 80 wpakuje i do tego pomoc sojuszowa dojdzie, to mamy 96 x 5 x 8 zamków (ze sztormem), czyli 3840 wojska za jeden oblot po zamkach, idzie wytrzymać.
Owszem, nie ma 1+1, ale mnie to pasi, nie muszę się teraz z automatami ścigać. Nastawiam sobie rano bankiecik, wojo i maszynki, idę do pracy, wracam, jest te 3840 woja 3200 maszynek więcej, odpalam kolejny bankiecik, znów nastawiam to samo, w miarę wolnego czasu gram, idąc spać znów bankiecik, do tego dochodzą wojaki i maszynki z nagród, mnie tam styka...
Owszem, początkowo pomoc sojuszowa wymagała 20 pomocników, ale już poprawili.
Są jeszcze drobne błędy, nie wszystkie bonusy się liczą.
Na przykład, gdy mamy wykupione poszerzenie pól werbunku, to po uzyskaniu pomocy sojuszowej owszem, wojska w kolejce przybywa (96 wojska w slocie zamienia się w 116 o ile dobrze pamiętam), ale rekrutuje nadal po 6 (a powinno po 7, bo przy poszerzeniu po 6 to rekrutuje samo z siebie, bez pomocy soja). Ale... to pewnie też wkrótce zostanie poprawione. Gdy znajdę czas, to postaram się zrobić jakąś listę tych drobnych bugów.
ale napewno nie rozpiska w Mi-S-TYCZNYCH
Czy nasi moderatorzy mogą dowiedziec sie w naszym imieniu na kiedy planuje sie wojne o miasteczka?
Czy to znowu jest info tylko dla bliższych kręgów znajomych - a podobno walczymy o równe szanse w grze?
Naprawde teraz nie powinni nic robić nowego , tylko rzetelnie popracować nad błedami o których wspominasz i które przemilczałeś. Zastanawiałem sie co prawda dlaczego ograniczono liczbe wojska w slocie do 80 szt dlaczego nie poszli na całość i np nie dali 999 - przydałby sie tez ustawiany czas do odpalenia kolejnej uczty na wybranym zamku, albo dokładanie minut-godzin do trwającej uczty.