Strona główna Polish Problemy techniczne & bugi

Kużnia i przekuwanie artefaktów

Slawko 100 (PL1)Slawko 100 (PL1) Posty: 8
edytowano 12.06.2015 w Problemy techniczne & bugi
Jak to możliwe że przekuwam 6 artefaktów zielonych a dostaje zielony a nie jak wczesniej fioletowy???????:mad::mad::mad:
Slawko 100 @ pl 1
Post edited by Slawko 100 (PL1) on
«1

Komentarz

  • Maciejoszk (PL1)Maciejoszk (PL1) Posty: 204
    edytowano 05.06.2015
    Powiedz to supportowi
    LINK DO GRY NA KTÓRYM SERWERZE GRAM http://www.empire.pl/
    RANGA W SOJUSZU : Nowicjusz
    Bądz Patriotą pomuz zdobyc Husarie : http://pl.board.goodgamestudios.com/empire/showthread.php?70452-Wojska-Polskie

    SUPPORT Najlepsze co moze cie spotkać : http://support.goodgamestudios.com/







    ZA ZAKON BRACI !
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    edytowano 05.06.2015
    Witam, dziękuje za podpowiedź Maciejoszk, może trochę lakoniczną ale ma racje, proszę zgłoś to do Działu Technicznego link jak w mojej sygnaturze, bo to raczej błąd na Twoim koncie.

    Pozdrawiam, Jan
  • dubler2dubler2 Posty: 25
    edytowano 07.06.2015
    mam inny problem z kuźnią.
    Od ponad tygodnia mam zmniejszony magazyn na artefakty, zamiast 70 miejsc w magazynie, mam tylko 56. Czemu??????
    dubler @ pl 1
  • Ciesiek (PL1)Ciesiek (PL1) PL1 Posty: 3,665
    edytowano 07.06.2015
    dubler2 napisał użytkownik: »
    mam inny problem z kuźnią.
    Od ponad tygodnia mam zmniejszony magazyn na artefakty, zamiast 70 miejsc w magazynie, mam tylko 56. Czemu??????

    Może zdobyłeś jakichś bohaterów? Oni też są rodzajem wyposażenia i zmniejszają pojemność magazynu...
  • dubler2dubler2 Posty: 25
    edytowano 07.06.2015
    chwila, przecież to osobny dział w magazynie, prawda?
    Jest rzeczywiście dużo tych "bohaterów", nie powinno to wpływać jednak na pojemność tych właściwych artefaktow przecież.
    dubler @ pl 1
  • Ciesiek (PL1)Ciesiek (PL1) PL1 Posty: 3,665
    edytowano 07.06.2015
    dubler2 napisał użytkownik: »
    chwila, przecież to osobny dział w magazynie, prawda?
    Jest rzeczywiście dużo tych "bohaterów", nie powinno to wpływać jednak na pojemność tych właściwych artefaktow przecież.

    Nie ma "osobnych działów" w magazynie - dla pojemności nie ma znaczenia, czy wyposażenie jest dla dowódcy czy kasztelana, czy jest to zbroja, hełm, czy coś innego.

    "Bohater" to tylko nowy rodzaj wyposażenia - sprzedaj jednego, a miejsca w magazynie przybędzie...
  • dubler2dubler2 Posty: 25
    edytowano 07.06.2015
    :)))) zrobię tak, dzięki
    dubler @ pl 1
  • edytowano 08.06.2015
    Chyba nastapila zmiana i jak zdobywamy Bohatera to sie cos dzieje innego niz do tej pory.
    Mialem sytuacje, zdobylem na Piaskach jakiegos Bohatera, wyskoczyl wykrzyknik czyli wspolny magazyn, logika tak dyktuje.
    Do tej pory tak sie dzialo wylacznie jak sie zapelnial magazyn wyposazenia a teraz nowe zasady, mozna chocby poinformowac graczy o robieniu poprawek.
    Nie mam nic przeciwko wspolnemu magazynowi, ale pod warunkiem ze Bohaterow mozna przekuwac na takich samych zasadach jak wyposazenie.
    Bez tej funkcji pozostaje jedynie sprzedaz Bohaterow, bedaca jedynym sposobem pozbycia sie z magazynu, chyba wykonano aktualizacje i zmiana jest "chwilowo niedopracowana".
    P.S. Ciesiek, obawiam sie ze sie mylisz. Wczesniej nie bylo wykrzyknika jak zdobywalem Bohatera, mialem kilkakrotnie okazje sprawdzic bo zbieralem wyposazenie do zapelnienia magazynu na max., nastepnie pozostawiajac jedno wolne miejsce, aby sprawdzic jak dziala i czy jest wspolny magazyn, nie bylo wspolnego.
  • Ciesiek (PL1)Ciesiek (PL1) PL1 Posty: 3,665
    edytowano 08.06.2015
    metraco napisał użytkownik: »
    Chyba nastapila zmiana i jak zdobywamy Bohatera to sie cos dzieje innego niz do tej pory.
    Mialem sytuacje, zdobylem na Piaskach jakiegos Bohatera, wyskoczyl wykrzyknik czyli wspolny magazyn, logika tak dyktuje.
    Do tej pory tak sie dzialo wylacznie jak sie zapelnial magazyn wyposazenia a teraz nowe zasady, mozna chocby poinformowac graczy o robieniu poprawek.
    Nie mam nic przeciwko wspolnemu magazynowi, ale pod warunkiem ze Bohaterow mozna przekuwac na takich samych zasadach jak wyposazenie.
    Bez tej funkcji pozostaje jedynie sprzedaz Bohaterow, bedaca jedynym sposobem pozbycia sie z magazynu, chyba wykonano aktualizacje i zmiana jest "chwilowo niedopracowana".
    P.S. Ciesiek, obawiam sie ze sie mylisz. Wczesniej nie bylo wykrzyknika jak zdobywalem Bohatera, mialem kilkakrotnie okazje sprawdzic bo zbieralem wyposazenie do zapelnienia magazynu na max., nastepnie pozostawiajac jedno wolne miejsce, aby sprawdzic jak dziala i czy jest wspolny magazyn, nie bylo wspolnego.

    Praktycznie magazyn mam cały czas zapchany... Efekt był od samego początku, czyli od wprowadzenia aktualizacji z bohaterami. Nic ostatnio się nie zmieniło w tejże materii.
  • edytowano 08.06.2015
    Tez tak mialem, potem usunalem troche z kazdego rodzaju (sprzedalem takze kilku Bohaterow lecz nie mialo wplywu na wykrzyknik), bo ciagle wyskakiwal wykrzyknik ale wylacznie wtedy jak zdobywalem uzbrojenie. Teraz wyskakuje takze po zdobyciu Bohatera, wiec chyba polaczono magazyny. Prawdopodobnie zapomniano o mozliwosci przekuwania Bohaterow albo, jak zwykle, pozostalo cos do poprawki na pozniej, tak sadze.
  • Jan MJan M Posty: 2,620
    edytowano 08.06.2015
    Witam,

    Swego czasu temat pojemności magazynu był nie raz na forum. Po wprowadzeniu "Bohaterów" magazyn pozostał tej samej pojemności co przed wprowadzeniem "Bohaterów". W jednym z postów CM Asia07 napisała:

    Asia07 napisał użytkownik: »
    Witam serdecznie,

    szafa pęka w szwach? To chyba nie jest najgorzej, bo jest w czym wybierać ;) Mówiąc poważnie, dziękuję Ci za wiadomość, ale podobna propozycja padła już na naszym forum i została przekazana twórcom gry. Pozostaje czekać na ich decyzję w tej sprawie. O ewentualnych zmianach, będziemy informować.

    Pozdrawiam i cieszę się, że aktywność na forum powoli wraca do normy :)

    Asia.

    Czyli propozycje Wasze/nasze na temat powiększenia magazynu znane są Twórcom Gry na tyle, że być może w tej kwestii i problemie dla wielu graczy, nastąpią zmiany w kierunku powiększenia magazynu dla "ubranek".

    Pozdrawiam, Jan
  • Ciesiek (PL1)Ciesiek (PL1) PL1 Posty: 3,665
    edytowano 08.06.2015
    Jan M napisał użytkownik: »
    [...]Czyli propozycje Wasze/nasze na temat powiększenia magazynu znane są Twórcom Gry na tyle, że być może w tej kwestii i problemie dla wielu graczy, nastąpią zmiany w kierunku powiększenia magazynu dla "ubranek".[...]

    Jak dla mnie pojemność magazynu jest wystarczająca, brakuje tylko wskaźnika ile pozostało do zapełnienia (może być liczba lub pasek jak w przypadku wiadomości). Ciekawsze byłyby wieszaki do "szybkiego przebierania"...
  • edytowano 08.06.2015
    Calkowicie zgadzam sie z Cieskiem.
    Magazyn jest wystarczajaco duzy ale brak jest informacji o ilosci wolnego miejsca na dany artefakt (obojetne lacznie czy kazdy osobno).
    Oczywiscie najlepiej jezeli bedzie tabela obrazkowa (moze sie nazywac "wieszak") pokazujaca wszystko co jest w magazynie, bez zbednego przewijania, tak jak napisales "do szybkiego przebierania".
  • Armourex (PL1)Armourex (PL1) PL1 Posty: 17
    edytowano 10.06.2015
    Chwilkę chwilkę. Dołączam się do tego wątku, bo właśnie podobny temat chciałem napisać ;)
    Ja przy 32 elementach ekwipunku mam już pełny magazyn. Nie ma znaczenia czy sprzedam jakiegoś bohatera czy nie. Co więcej wczoraj w okolicach poranka było jeszcze OK, natomiast po południu już jak chciałem niebieskie przekuć na pomarańczowe okazało się, że w diabły elementów wyposażenia poszło się paść :(
    Armourex @ pl 1
  • Armourex (PL1)Armourex (PL1) PL1 Posty: 17
    edytowano 12.06.2015
    Janie M, a możesz łaskawie powiedzieć JAK Się z supportem skontaktować? Przy wysyłaniu formularza (dla niezbyt rozgarniętych chyba) i pytań w stylu " czy jesteś pewien, że problem nadal istnieje" pojawił się komunikat:
    An error occurred. Please accept our apologies for the inconvenience and try again later.
    Mam miejsce na 32 elementy wyposażenia, a 2-3 dni temu było ich ok 70! Gdzie one są?
    Armourex @ pl 1
  • edytowano 12.06.2015
    Powinnismy miec jednoznaczna odpowiedz na ten temat, tez chce wiedziec co sie dzieje ze jest inaczej.
    Jezeli zostaly wprowadzone "poprawki" bez poinformowania graczy uwazam to za skandal i swinstwo, nie interesuje mnie zadne tlumaczenie, bedzie to przyklad braku jakiejkolwiek odpowiedzialnosci za prace wlozona w aktualizacje.
    Gracze potrafia sie nauczyc nowych zasad ale musza o nich wiedziec. :cool:
  • CM Asia07CM Asia07 Posty: 3,526
    edytowano 12.06.2015
    Armourex napisał użytkownik: »
    Janie M, a możesz łaskawie powiedzieć JAK Się z supportem skontaktować? Przy wysyłaniu formularza (dla niezbyt rozgarniętych chyba) i pytań w stylu " czy jesteś pewien, że problem nadal istnieje" pojawił się komunikat:
    An error occurred. Please accept our apologies for the inconvenience and try again later.
    Mam miejsce na 32 elementy wyposażenia, a 2-3 dni temu było ich ok 70! Gdzie one są?

    Witam,

    choć nie jestem Janem odpowiem, że przekazałam informację do Supportu, by ponownie zweryfikowali wpływanie formularzy (robimy to regularnie). Zasada kontaktu pozostaje niezmienna. Należy wypełnić formularz znajdujący się u dołu strony Zespołu Wsparcia Technicznego.

    Pozdrawiam
  • edytowano 12.06.2015
    Asiu, prosze, odpowiedz na pytanie.

    Czy zostaly wprowadzone jakies zmiany w funkcjonowaniu magazynu ?
    Jezeli gracze zaczna reklamowac zmiany o ktorych nie wiedza ze sa wprowadzone i mysla ze to jest bug, okres oczekiwania na weryfikacje zgloszenia wydluzy sie w nieskonczonosc, poniewaz dla wszystkich bedzie to bug a nie zmiana, chyba logiczne. ;)
    Chcialbym wiedziec, podobie jak kilku innych graczy, co sie zmienilo ? :confused:
    Mam podobna sytuacje, w magazynie zapas wolnego miejsca na kilka sztuk wszystkiego lacznie. Jest takze konkurs szlachecki polegajacy na przekuwaniu wyposazenia wiec potrzebuje zapas do przekuwania.
    Moim zdaniem zawsze powinienem zdazyc sprzedac to co jest moje, nie chce stracic jak inni stracili kiedy dotrze do mnie jakis bug albo aktualizacja o ktorej nie wiem, sygnaly wysylane ze strony innych graczy swiadcza takze o jakis zmianach.

    Pozdrawiam
  • CM Asia07CM Asia07 Posty: 3,526
    edytowano 12.06.2015
    metraco napisał użytkownik: »
    Asiu, prosze, odpowiedz na pytanie.

    Czy zostaly wprowadzone jakies zmiany w funkcjonowaniu magazynu ?
    Jezeli gracze zaczna reklamowac zmiany o ktorych nie wiedza ze sa wprowadzone i mysla ze to jest bug, okres oczekiwania na weryfikacje zgloszenia wydluzy sie w nieskonczonosc, poniewaz dla wszystkich bedzie to bug a nie zmiana, chyba logiczne. ;)
    Chcialbym wiedziec, podobie jak kilku innych graczy, co sie zmienilo ? :confused:
    Mam podobna sytuacje, w magazynie zapas wolnego miejsca na kilka sztuk wszystkiego lacznie. Jest takze konkurs szlachecki polegajacy na przekuwaniu wyposazenia wiec potrzebuje zapas do przekuwania.
    Moim zdaniem zawsze powinienem zdazyc sprzedac to co jest moje, nie chce stracic jak inni stracili kiedy dotrze do mnie jakis bug albo aktualizacja o ktorej nie wiem, sygnaly wysylane ze strony innych graczy swiadcza takze o jakis zmianach.

    Pozdrawiam

    Wszystkie zmiany związane z magazynem zapowiadano w Oficjalnych Ogłoszeniach. O żadnych dalszy zmianach nie wiem, dopytam dla Was i dam znać, gdy uzyskam odpowiedź.

    Pozdrawiam
  • Chciałbym powrócić do tego wątku, mam parę pytań:
    1. Ile jest obecnie miejsca na przedmioty wyposażenia w magazynie?
    2. Czy bohaterowie zajmują również to miejsce jak i inne przedmioty, czy nie?
    3. Czy dla klejnotów jest to samo miejsce co dla pozostałych elementów wyposażenia, a jeżeli nie to ile ich można zgromadzić?

    Bardzo proszę o konkretne i rzeczowe odpowiedzi, przygotowuję poradnik dotyczący korzystania z wyposażenia, kuźni zarówno dla początkujących jak i bardziej już zaawansowanych graczy ;)


Sign In to comment.