Strona główna Polish Wasze pytania do gry Porady & Triki

litera ą kasuje co wcześniej napisaliśmy w przeglądarce : google chrome - poradnik

fadi (PL1)fadi (PL1) PL1 Posty: 495
edytowano 03.03.2015 w Porady & Triki
Nigdzie takiego tematu/poradnika nie znalazłem

Witam, dzisiaj podam , poradnik z wkurzającym " bugiem " w przeglądarce Google Chrome, którego spotyka każdego użytkownika używającej tej o to przeglądarki . :)

Jeżeli jesteś użytkownikiem przeglądarki Google Chrome to zapewne nieraz byłeś/łaś szalenie zdenerwowany/a gdy w grze Goodgame Empire ( a raczej w grach opartych na flashu ) po naciśnięciu skrótu ALT+A cały wpis został skasowany.
Szczególnie jeśli wypowiedź była długa i ważna. Ale na szczęście to już nie problem i w bardzo prosty i szybki sposób można wszystko przywrócić do stanu normalnego.
Wystarczy wyłączyć dołączonego do Chrome Flasha znanego potocznie jako Pepper Flash, który jest powodem tychże problemów.
W tym celu będziemy musieli przejść do listy zainstalowanych w przeglądarce wtyczek, którą znajdziemy wpisując w pasek adresu znajdującego się na górze przeglądarki :

[B]chrome://plugins[/B]

Następnie naszym oczom powinno się ukazać następujące okienko:

55d73c13c624210f.jpg

W przypadku gdy wygląd listy będzie inny od tego pokazanego powyżej, sprawdźcie czy jest ona widokiem szczegółowym.
Gdy tak nie jest należy listę rozwinąć korzystając z ukazanego niżej przycisku.

1d9dcc90516479b2.jpg

Następnie musimy znaleźć na liście Adobe Flash Player. Jest on zawsze na pierwszej pozycji na liście wtyczek.
Teraz interesować nas będzie ten jego element będący źródłem problemu:

4c80927900a96f38.jpg

Ostatnim krokiem jaki będziemy musieli wykonać będzie jego wyłączenie za pomocą widocznego na obrazku niebieskiego guziczka - Wyłącz i odświeżenie strony.

jeszcze dodatkową informacją którą dodał gracz khartv:

khartv napisał użytkownik: »
Warto byłoby wspomnieć, że operację trzeba powtarzać po każdej aktualizacji Flasha.

Któremu serdecznie za ten wpis dziękuje, gdyż wypadło mi to z głowy. :)

Mam nadzieje że powyższy poradnik pomoże naprawić ten " bug " w przeglądarce Google Chrome . :)

Pozdrawiam,
Fadi. :)

EDIT 7.10.13

A tu filmik instruktażowy (Poradnik Video)


* Troszkę nie wyszedł , zamulony komputer, a raczej program do nagrywania źle ustawiony :p

Jeszcze raz
Pozdrawiam :)
Post edited by fadi (PL1) on

Komentarz

  • Nemezis124Nemezis124 Posty: 68
    edytowano 29.07.2013
    Na pewno się przyda, jak ktoś używa przeglądarki.

    Moderator mógłby to przykleić
  • ZmyslowaZmyslowa Posty: 310
    edytowano 30.07.2013
    Dziękuje pięknie.
    Teraz mogę szaleć na chacie :D

    W tej papierowej wojnie wszystko grało, wszystko funkcjonowało, wszystko było jasne i wszystko we wzorowym porządku. Tak być musi, wyjaśniali wojskowi. Armia to przede wszystkim porządek i ład.
    Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna pod względem porządku i ładu przypomina ogarnięty pożarem burdel.
    ~A.Sapkowski
  • khartv (PL1)khartv (PL1) Posty: 156
    edytowano 30.07.2013
    Warto byłoby wspomnieć, że operację trzeba powtarzać po każdej aktualizacji Flasha.



    Generalnie Chrome jest strasznie upierdliwa przeglądarką do gier Flashowych, lepiej używać Firefoxa. Ale co kto lubi.
  • CM Asia07CM Asia07 Posty: 3,526
    edytowano 30.07.2013
    Witam,

    bardzo dziękuję za Twój wpis Fadi, jestem przekonana, że okaże się bardzo pomocny wielu Graczom korzystającym z przeglądarki Google Chrome.

    Pozdrawiam,
    Asia.
  • napciunapciu Posty: 420
    edytowano 02.08.2013
    khartv napisał użytkownik: »
    Generalnie Chrome jest strasznie upierdliwa przeglądarką do gier Flashowych, lepiej używać Firefoxa. Ale co kto lubi.

    Ja osobiście do empire używam Maxthon. W moim subiektywnym odczuciu z flashem radzi sobie najpłynniej.
    napciu @ pl 1
  • skaut_kwatermasskaut_kwatermas Posty: 5
    edytowano 15.08.2013
    dzięki wielki ;)
    skaut_kwatermas @ pl 1
  • qbatqbat Posty: 5
    edytowano 15.08.2013
    thx.
    działa! upup.gif
    qbat @ pl 1
  • Tieru (PL1)Tieru (PL1) Posty: 624
    edytowano 22.09.2013
    Tylko że to jest jedna z bibliotek, z której korzysta plugin Flash Player, może nie do końca gra zawsze będzie działała.
    Bo przecież wyłączamy jedną z jego wtyczek, potem mogą niektóre funkcje nie działać.

    Ja zawsze wszystko piszę w notatniku, potem kopiuję bo nie raz się wkurzałem jak mi usuwało tekst :).
    5500564b47f9fpng
    SUPPORT
    Wideo Poradniki dot. gry GG Empire
    Zlecenia na sygnatury/avatara
    Zanim zapytasz... UŻYJ Wyszukiwarki! Znajdziesz w niej wszystko!

  • edytowano 03.11.2013
    dzieki Fadi,
    dziekitemu empire nawet plynniej chodzi :)
  • daisy021185daisy021185 Posty: 3
    edytowano 14.12.2013
    dzięki,
    pomogło na to nieszczęsne "ą" oraz na problem (który o dziwo pojawił się tylko u mnie) z uciekaniem obrazu po przejściu na mapę świata :O
    daisy021185 @ pl 1
  • Guestd5ZnhYGuestd5ZnhY Posty: 45
    edytowano 03.02.2014
    mi i tak nie działa i kasuje:mad:
    Gracz: Guestd5ZnhY
    poziom 52
  • khartv (PL1)khartv (PL1) Posty: 156
    edytowano 04.02.2014
    napciu napisał użytkownik: »
    Ja osobiście do empire używam Maxthon. W moim subiektywnym odczuciu z flashem radzi sobie najpłynniej.

    Maxthon jest fajny, ale brakuje mi do niego kilku wtyczek, które mam na FF... aczkolwiek FF z każdą kolejną wersją coraz bardziej mnie wkurza, więc kto wie, może w końcu się przesiądę.
  • irob1 (PL1)irob1 (PL1) Posty: 124
    edytowano 12.05.2014
    a mnie nie pomogło, w ogóle teraz mi się gra nie włącza :(((
    irob1 @ pl 1
  • edytowano 13.05.2014
    irob1 napisał użytkownik: »
    a mnie nie pomogło, w ogóle teraz mi się gra nie włącza :(((

    Witam,

    Spróbuj proszę wyczyścić pliki cookie i cache z przeglądarki i sprawdzić czy problem ponownie będzie występował. Ewentualnie sprawdź też proszę grę z pomocą innej przeglądarki, by mieć pewność, że problem nie pojawia się w innych miejscach.

    Pozdrawiam,
    Filip
  • frugo1991 (PL1)frugo1991 (PL1) Posty: 1,458
    edytowano 19.05.2014
    Temat trochę stary ale mam coś do dodania jak to wyłączyłem jakieś 3 miesiące temu to jak wszedłem na empire to było żeby flasha zainstalować :D Czyli gra nie wchodzi jak się to wyłączy.
    Frugo1991 @ WWW 2
  • BoyNH (PL1)BoyNH (PL1) Posty: 15
    edytowano 04.12.2014
    Witam,
    Mam ten sam problem tylko że na Operze, wyłączenie wtyczek nie pomaga a nawet nie pozwala wejść do gry.
    I nie mogę przewijać kółkiem od myszki. Pomóżcie bo to naprawdę irytujące.
    BoyNH @ pl 1
  • Akanteus (PL1)Akanteus (PL1) Posty: 11
    edytowano 17.01.2015
    hej
    ja używam opery, i tez mam ten wkurzający bug, jak to naprawić w operze , ktoś wie ???
    Akanteus @ pl 1
  • mailo3 (PL1)mailo3 (PL1) Posty: 87
    edytowano 18.01.2015
    wystarczy napisac ą i skopiowac i wkleic :D
    Masz pytanie pisz na pl1 mailo3 soj: ZOMBI 2 lvl: 59 chętnie odkupuje wioski produkcyjne ;)   http://empire.goodgamestudios.com?ic=4M-1B2YI&w=199947
  • gibemarvel (PL1)gibemarvel (PL1) PL1 Posty: 9
    edytowano 30.01.2015
    mailo3 napisał użytkownik: »
    wystarczy napisac ą i skopiowac i wkleic :D
    Na prawdę tak nisko sobie postawiłeś poprzeczkę jeżeli chodzi o znalezienie rozwiązania?;-)) To się nazywa fuszera:P
    gibemarvel @ pl 1
  • Pawulon4Pawulon4 Posty: 9
    edytowano 03.03.2015
    super dzięki
    Pawulon4 @ pl 1
Sign In to comment.