Főoldal Szövetség hírek

Új moderátorokra van szükségünk!


ModerátorCsapatunkba folyamatosan keresünk tehetséges embereket. Azaz éppen téged! Ha úgy gondolod, tudnál nekünk segíteni a szervezésben és a tájékoztatásban a közösségünk számára, és közben a szórakoztató oldaladat is megfelelően tudod használni, kérjük, jelentkezz. A fórumon, a bejelentésekkel közzétett kulisszatitkoknál, a Discordon és a közösségimédia-csatornáinkon is szükségünk van emberekre.


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kattints IDE.

Rendellenes & Fehér-holló Vs Deres & Armageddon

11043

Hozzászólások

 • Samak (HU2)Samak (HU2) HU2 Bejegyzések: 81
  Nem, nem kicsit bukó, mert ahogy mondtam is neked, meg írtam is, a másik részről is voltak szabályszegések korábban :) De ne zavarjanak a tények és próbáld meg atombombának beállítani a kk támadását :) Kiprovokálta a háborút :) Oké, persze :) És hogy került a képbe a Rendellenes meg az Arma? 

  Norbi vitte a szót? Mesélj még :) Adri lehet, hogy vitte a szót,  hiszen ismered, de nincs is ezzel gond, mivel ott voltunk mi is ezen a megbeszélésen. Veled ellentétben :) Viszont a konkrét békekötésen ott sem volt se Adri, se Norbi. Gondolom ez sem zavar :) Értem én, hogy próbálsz mindent megmagyarázni, de ennyi erővel tőletek jött 86 békekérés, mert Matyi Jóska meg Bőrönd Ödön ezt írta levélben. Mert ez ugye így szokott történni. Ne már Csabi...
  Samak @ hu 2
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 385
  Nagy kedvem lenne  pontról pontra.
  De nem teszem.
  Azért két-három lényegi dologra mondanék valamit:  a Rendellenesből 'átmentek' segíteni a Hollókhoz a Deres elleni háborúban, ami ugye valamikor márciusban kezdődött, és az szabályellenes, de 'elengedtük' - írja Samak úr. Hát én nem tudom, hogy a Bors akkori királya, Tamás, és az Armageddon alvezére Xhante mit keresett a Deresben a Rendellenes-Deres közti 1v1 háborúban januárban? Teljesen szabályosan, meg még néhány más játékos.
  Tudomásom szerint az egyezmény megkötése után a Borsot a Rendellenes nem támadta. Úgyhogy nem értem, milyen szabálytalan támadásról ír Samak úr? Az Armageddon ellen az egyezmény megkötése után 1 háborút vívtunk  a Deres elleni januári háború után. Amúgy  elég mini háború volt, mert az egyezmény lehetővé tette, hogy bármelyik fél 3 nap elteltével békét kérjen.  Az Armageddon vezetése élt is ezzel a szabállyal, a 3 nap épp letelt, és 2 perccel később már meg is jött a békekérő levél. Feltételt nem szabtunk, TS-t nem tartottunk, a levelet visszaigazoltuk, 20 perccel a békekérés megérkezte után béke lett, ha valaki erre azt mondja, hogy nem tartottuk be az egyezményt, hát azt kinevetem:)
  A többi dolgot illetően meg Samak úr talán rosszul emlékszik.
  Merítsen mindig tiszta forrásból. Most például a saját korábbi postjából, abból, amiben azt írja, hogy szándékosan szegték meg a Hollókkal szemben a csoportos támadásra vonatkozó szabályokat, mert úgy gondolták, a hollók 'elbírják' ezt. (És hát csak ez UTÁN, a Deres által a  Hollókkal szemben 'elfogadhatónak' tartott stílusban indítottunk támadást az Arma ellen. Azaz a mi támadásunk csak 'másolta', követte a Deres támadási stílusát. Ami meg azt illeti, hogy 'butaság' részemről, hogy a 'paktumossággal' érvelek, mert akkor az Arany Birodalmat és más szöviket is támadnunk kellett volna, arra csak annyit, hogy addigra már a Deres nyilvános szövileírásából kikerült a paktumosok listája, csak az Armageddon lapján szerepelt, hogy paktum van a Deressel, az AB-én nem, a Borsén se, sőt 2 további szövijén se, így aztán akkor nem volt más 'igazoltan' paktumos, bizony csak az egy Armageddon.
  Hogy a Hollók elleni egyezmény szellemével ellentétes csoportos támadási stílus pontosan milyen volt, arról a nemrég elhúnyt Baller Zoltán elég részletes leírást tett közzé ugyanabban a topicban, amiben leírja, miként történt a KK-k támadása, és amit eredetileg a moderátorok nyitottak a háborús hírek számára.
  Szerintem ez visszakereshető, akit érdekel, olvassa el.
  Ugyanott olvasható Samak úrtól is néhány érdekes mondat.
  Ezért aztán én nem is vitáznék Samak úrral arról, mi és hogyan történt.
  Baller Zoltán leírta.
  Nem én 'hamisítok', meg hazudok, hanem két szövi vezetője ugyanazt a dolgot két különböző módon látta.
  És ha már önkritikát tetszett gyakorolni, akkor én is hadd coming out-oljak...
  ennek a háborúnak a során elég keveset tettem:
  nem hódítottam erődöt
  nem költöztem
  de tudomásul vettem társaim azon igényét, hogy ők ezt megtegyék, viszonzásként, amiért a mi KK-inkra mennek a hódítások, hiszen éppen ezzel kezdődött a háború.
  A kör bezárult.
  Sahrazad
  'Minden állat egyenlő, de egyesek még egyenlőbbek'.
 • Samak (HU2)Samak (HU2) HU2 Bejegyzések: 81
  szerkesztette ezt: 04.08.2020
  Nem az a szabályellenes, hogy átmentek segíteni, hanem a 24 órán túl. De részletkérdés, nem ezen múlt, ezért is írtam, hogy ilyen apróságokkal nem foglalkoztunk. Most már érthető?

  A borsot támadtátok ugyanúgy. Előtte is, utána is. Ahogy az armát is, háború nélkül, napokon keresztül több száz leszedővel és éles támadással, majd napok után nyomtatok pirosat rájuk.

  A Holló részéről is történtek ugyanúgy szabályszegések, ahogy a részünkről is. Ezt nem is vitatta senki soha, szóval ezt felesleges felhozni 26-szor, mert mindig ugyanaz lesz rá a válasz. És nem, nem a Deres részéről kezdődtek a szabályszegések, bár ezt minek is bizonygatnám egy külsősnek? Hiszen mindenki azt hisz úgyis, amit akar, szimpátiától függően.

  A háború még mindig nem KK hódítással kezdődött, hanem KK támadással. A kettő között van azért némi különbség. Nem sok, de azért van és legyünk pontosak :)

  Leírtam a részünkről, hogy mit látunk, mit tapasztaltunk, újdonságot szerintem nem írtam. Védeni sem akarom az igazunkat, mi így láttuk az eseményeket, más pedig nem. 

  Azzal viszont szerintem nem kell vitázni, hogy miért fajult el idáig és lett ez egy 1v1 háborúból. Ti generáltátok ezt, ti léptetek be a háborúba, nyomtatok pirosat két szövire és kiáltottátok ki szerverháborúnak és indítottátok a hódításokat kis 13-as multi kastélyokból az Armánál. Ezek után azzal takarózni, hogy a ti KK-itokra ment hódítás... Nos, van egy diszkrét bája. Amit szerettem volna, azt megosztottam, átadom a terepet a kis kastélyoknak, multiknak, akik még magukat sem merik felvállalni egy játékban, hogy megmondják majd a nagy igazságokat és persze lehülyézzenek mindenkit :) Jó szórakozást hozzá mindenkinek! :) Ha már egyszer a moderátorokat nem érdekli, hogy ezek mit csinálnak.
  Post edited by BM Rot on
  Samak @ hu 2
 • csaba doki (HU2)csaba doki (HU2) HU2 Bejegyzések: 744
  "Azzal viszont szerintem nem kell vitázni, hogy miért fajult el idáig és lett ez egy 1v1 háborúból. Ti generáltátok ezt, ti léptetek be a háborúba, nyomtatok pirosat két szövire és kiáltottátok ki szerverháborúnak és indítottátok a hódításokat kis 13-as multi kastélyokból az Armánál. "

  Nem volt 1v1 háború és nem fajult idáig egy 1v1 háború. Nagyon benézed.

  Mivel látható volt, hogy átengedtétek a terepet Gladék randalírozásának és ahogy megtudtam azért, mert Glad azt ígérte nektek, hogy ha beveszitek a Deresbe, akkor 15 millát rátol a játékra és szétszedi a Hollót és a Rendellent. (Gondolom ezt is tagadod, bár a saját embereitek mondták el) :) ezért kaptatok pirosat mind a ketten, mert hiába szóltam neked, hogy állítsd le Gladot, nem tetted. Gondolom ezeket is cáfolod :))))

  Szóval mivel Glad bevétele előtt ugyebár egymással megbeszéltük, hogy lefektetünk békésebb szabályokat, hogy ne kelljen ilyen háborúkat vívni, ti bevettétek Gladot, aki mindent felrugott.

  Ez van Sanyikám. Kár kavarnod, mert akik ebbe részt vettek, azok ezt pontosan látták. Ahogy a ti tagságotok is látta, hogy Glad mit művelt. Szóval most a saját tagságod is látja, hogy mennyire vagytok szavahihetőek.

  De már teljesen mindegy. Százszor leírtuk, hogy minek mi volt az oka, a kamuzás erősen megy az oldalatokról, de a vége az lesz, hogy valamelyik oldal megmarad a másik valószínűleg elmegy a süllyesztőbe. És pontosan amiatt, mert bár fel lett nektek ajánlva a normális játékmód, de ti Gladot választottátok. 

  Ez a nagy büdös helyzet :) 

  Ja és nagyon szeretsz hivatkozni a diplomatánkra, akit ugyebár saját magad fenyegettél meg, hogy fel van jelentve :) 

  Aki elmegy egy háborús helyzetben, azért nem kár. Tőletek is mentek el, akkor az is azért volt, mert nem értettek egyet veletek? :) Ugye a kettős mérce érdekes dolog.

  Nem Samak. Azok mennek el, akik bár szeretik kiélvezni egy top szövetség adta előnyöket, de megvívni érte már nem szeretnek. Ezért aki megy, az menjen. A háborúknak egyszer vége lesz és a győztes oldalon a top szövetség adta biztonsáhgot azok fogják élvezni, akik hajlandóak voltak érte megküzdeni. Ez a játék sok mindenről szól. Becsületről, korrektségről, bátorságról.

  Sok mindent lehet látni. Bár ez elvileg "csak" egy játék :))

  Csaba doki
  Rendellenes szövetség
  Helyettes
 • Samak (HU2)Samak (HU2) HU2 Bejegyzések: 81
  Igen-igen, ezért lett szerverháború, mert bevettük Gladot és nem állítottuk le :) Akkor nem a KK támadása miatt? Ígyis-úgyis háború lett volna, indokot meg majd találtok, csak mert Glad nálunk játszik? Aha, ez teljesen érthető. Ahogy az is, hogy szerinted nem volt 1v1 háború, holott azért jó ideig csak a Holló háborúzott a Deressel :) Oké, ti már akkor azon dolgoztatok, hogy miként lehetne ebből jól kijönnötök, de hogy ezért még az Armára is pirosat kellett nyomni és behúzni őket... De persze a mi részünkről megy a kavarás, kamuzás, meg a rizsa, vagy hogy is írtad. 

  Kettős mérce? :) Milyen kettős mérce? Említettem egy szóval is azokat, akik elmentek tőlünk? :) Ööööö várj, nem, és nem is írtam olyat, hogy miért mentek el. Akkor milyen kettős mérce? :) Max. te gondolsz bele olyat, amit nem is ír az ember :)

  Kreáltatok egy szerverháborút magatoknak, most meg szétrohasztjátok belülről a szöviteket. Hajrá :)

  Majd hívj megint, ha úgy gondolod, hogy véget kell vetni a háborúnak most már. Mert ezt korábban rosszul írtam, nem Húsvétkor beszéltünk utoljára, hanem volt még egy beszélgetésünk, amikor a Hollót feltörték, és akkor mondtad, hogy legyen vége ennek és megszavaztatod a tagságot. Merthogy az a helyzet, hogy ha nem lesz vége a háborúnak, akkor x része megy el a szövinek, ha meg vége lesz, akkor y és ezt fel akarod mérni, hogy melyik részéért kár... Ennyit a sok békekérésről, ami a részünkről volt.

  További jó szórakozást, bizonygasd csak tovább, hogy miattunk lett a normál 1v1 háborúból ez :) Hátha elhiszi valaki, hajrá :)
  Samak @ hu 2
 • lucifer1 (HU2)lucifer1 (HU2) HU2 Bejegyzések: 92
  Sziasztok, nem terveztem, hogy írok a fórumra, de amikor ilyen levelet képesek egyes embernek nem nevezhető senkik írni, akkor nem tudtam megállni. Azt hittem mindenkiben van egy morális határ, amit nem lépne át senki, de tévedtem.... habár nem tudom mit vártam, miután azt tették egyesek a Hollóval, amit...
 • lucifer1 (HU2)lucifer1 (HU2) HU2 Bejegyzések: 92
  szerkesztette ezt: 04.08.2020
  [Fénykép eltávolítva]
  Post edited by BM Rot on
 • harcizombi (HU2)harcizombi (HU2) HU2 Bejegyzések: 398
  Samak! Nem mondom, hogy mindenben nincs igazad, mert igen is, van 1-2 dolog, amiben igazad van, de SZERINTEM: Persze, támadtak 5öt kkra, de nem vették észre, hogy kkra támadtak. Amikor támadás közben is látszik, támadás előtt is. Sőt, támadás közben  az ember pofájába nyomja a játék xd (Amikor mutatja, hogy jobb szárny, bal szárny, stb.) De nem, bizzzztos nem vették észre... bizztos ők a kis ártatlanok.... Amúgy tök mind1 hogy 5ből 4et vissza hívtak, az 1 is kk támadás, ki volt írva a holló leírásába is, a rendellenes leírásába is, HOGY KK TÁMADÁSÉRT HÁBORÚ JÁR!!! Ezt már nem tudom jobban leegyszerűsíteni. 
 • harcizombi (HU2)harcizombi (HU2) HU2 Bejegyzések: 398
  UI: Nem tudom, hogy hívtak-e vissza támadást, de legalább is Samak azt írta, csak azt mondom, hogy akkor is támadtak, ha 1 et is. De valszeg nem nagyon hívtak vissza egyet sem.
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 186
  Kedvencem Samak írásaiban hogy próbálja a legártatlanabb dolognak beállítani a háború kirobbantásának okát,és ezzel csak azt bizonyítja ahogy csaba doki is mondta,Gladot választotta a béke helyett.
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 385
  szerkesztette ezt: 03.08.2020
  Csak hogy hazudjak még egy jót, ide másolom a Samak úr által belinkelt szerverszabályzat megfelelő szakaszát, hogy legyen világos, mi is a gond az 5 (vagy7) támadással egy ugyanazon időben egy ugyanazon KK. ellen. Azt ugyanis még lehet mondani, hogy a KK elleni első támadás véletlen volt, nem is KK-t akart támadni, hanem valami mást. De legyen. Fogadjuk el Samak állítását, a Deres KK-t támadott, 1x véletlenül, de mi van a másik 4gyel (6tal)  Az 5x (vagy 7x) egymás utáni coincidence előfordulási esélye a valószínűségszámítás elvei szerint elég kicsiny mértékűek, mondhatni, parányiak. 
  Amúgy a dolog már a számmisztikánál megbukott. Ott ugyanis, hogy az 5 az nem egy, sőt a 7 sem egy, hanem egynél TÖBB.
  A Samak által belinkelt szabályzat szerint:

  "1 játékosra 1 időben 10 percen belül több sereg indítása béke időben Tilos."

  https://docs.google.com/document/d/16KURJez1RMJb23xYM4PqjRta6nqhzD02qF6KjJoj8OQ/edit

  Sahrazad
  'Minden állat egyenlő, de egyesek még egyenlőbbek'.
 • csaba doki (HU2)csaba doki (HU2) HU2 Bejegyzések: 744
  Valószínűleg az lesz a válasz, hogy Glad véletlenül vonatozott 1 helyre és ráadásul kk-ra. Ja és persze ez már az ötödik napja tartó 4-5 haverjával folyamatos támadások végpontja volt. Erre ment a Holló pirosa a telefonos figyelemeztetések után.

  De ugye nem a Deres akart háborúzni :)))) Ők csak támadgattak és vonatoztak, égő várat támadtak, amit nemsokkal korábban gyújtottak be.

  Szóval természetesen ezt a háborút is mi kezdtük, mert mi nyomtuk a pirosat (mi = Rendellen, Holló oldal).

  És hát nem is értem, hogy miért is kellett ebből nagyobb háborút kreálnunk, hiszen csak folyamatos szabályszegésekkel mentek a támadások a paktumosunkra és hiába telefonáltunk, ment tovább.

  Tehát megint mi hazudunk :))) Mi akartuk ezt a háborút :))
  Csaba doki
  Rendellenes szövetség
  Helyettes
 • levi úr (HU2)levi úr (HU2) HU2 Bejegyzések: 67
  szerkesztette ezt: 03.08.2020

  Kiegészítenem azért a fentieket annyival, hogy ha úgy nézzük a dolgokat, mint ahogy a rendellenes kollégák teszik, akkor már tavaly nyáron lehetett volna ekkora háborút csinálni. Ugyanis a rendellenes azóta csinálta ugyanezt a borssal, mint ami a hollóval történt 1-2 hétig. Na de hát ez van, ezek szerint a holló már ennyibe is belerokkant, nem mindenki húzhatja hónapokig. Nekik lehet, másnak nem. Mondhatni már megszoktuk... Ők soha nem hibásak semmiben, mindig csak a másik. Ahogy fentebb már írta samak most szimplán a rendellen eltaktikázta magát, azt hitték kiszáll majd az arma és 2v1-ben mehetnek a deresre. Tehát ők tényleg nem akartak háborút, más szövetséget elpusztítani meg főleg nem. :D

  Ja még annyit, hogy kántorka maga írta le feljebb, hogy a kk támadások csak ürügy volt a háború indítására, innentől kezdve nem értem a mentegezőzést


  Reagálni felesleges, mert én nem fogok válaszolni már senkinek, csak ezt az igazságérzetem nem engedte, hogy ne említsem meg.

  Post edited by levi úr (HU2) on
 • lucifer1 (HU2)lucifer1 (HU2) HU2 Bejegyzések: 92
  Szia Levi, ez igazából csak a paktumosaitokon múlt, ha annyira igazságtalan lett volna a helyzet, ahogy ezt ti leírjátok és ti szegény ártatlan báránykák voltatok, akkor miért nem álltak ki mellettetek, hol voltak? Miért nem nyomtatok pirosat hónapokkal ezelőtt? Ezek költői kérdések voltak, hiszen tudjuk rá a választ :smile:

  üdv
  Lucifer
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 186

  Kiegészítenem azért a fentieket annyival, hogy ha úgy nézzük a dolgokat, mint ahogy a rendellenes kollégák teszik, akkor már tavaly nyáron lehetett volna ekkora háborút csinálni. Ugyanis a rendellenes azóta csinálta ugyanezt a borssal, mint ami a hollóval történt 1-2 hétig. Na de hát ez van, ezek szerint a holló már ennyibe is belerokkant, nem mindenki húzhatja hónapokig. Nekik lehet, másnak nem. Mondhatni már megszoktuk... Ők soha nem hibásak semmiben, mindig csak a másik. Ahogy fentebb már írta samak most szimplán a rendellen eltaktikázta magát, azt hitték kiszáll majd az arma és 2v1-ben mehetnek a deresre. Tehát ők tényleg nem akartak háborút, más szövetséget elpusztítani meg főleg nem. :D


  Reagálni felesleges, mert én nem fogok válaszolni már senkinek, csak ezt az igazságérzetem nem engedte, hogy ne említsem meg.

  ha az igazságérzeted ilyen kitűnő akkor jól tudhatod hogy a bors az árulása miatt kapta amit kapott. köszi mégegyszer ezt a tartalmas kommentedet :D
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 385

  Kiegészítenem azért a fentieket annyival, hogy ha úgy nézzük a dolgokat, mint ahogy a rendellenes kollégák teszik, akkor már tavaly nyáron lehetett volna ekkora háborút csinálni. Ugyanis a rendellenes azóta csinálta ugyanezt a borssal, mint ami a hollóval történt 1-2 hétig. Na de hát ez van, ezek szerint a holló már ennyibe is belerokkant, nem mindenki húzhatja hónapokig. Nekik lehet, másnak nem. Mondhatni már megszoktuk... Ők soha nem hibásak semmiben, mindig csak a másik. Ahogy fentebb már írta samak most szimplán a rendellen eltaktikázta magát, azt hitték kiszáll majd az arma és 2v1-ben mehetnek a deresre. Tehát ők tényleg nem akartak háborút, más szövetséget elpusztítani meg főleg nem. :D

  Ja még annyit, hogy kántorka maga írta le feljebb, hogy a kk támadások csak ürügy volt a háború indítására, innentől kezdve nem értem a mentegezőzést


  Reagálni felesleges, mert én nem fogok válaszolni már senkinek, csak ezt az igazságérzetem nem engedte, hogy ne említsem meg.

  Kedves Levi Úr!
  Veled, sajnos, ugyanaz a gond, mint Samak úrral.
  Az ugyanis, hogy nem tanultátok meg az iskolában a történeti időrend használatát.
  Akkor leírom egyszerűen.
  1)Volt egy szabályzatlan szerver, ahol mindenki úgy ment, ahogy akart, tudott, mert.
  2)Az Armageddon kezdeményezte egy szabályrendszer felállítását tavaly nyár végén.
  3)Tavaly novemberben 9 szövetség (köztük a Bors, Deres, Armageddon, Hollók, Rendellenes, Ébredés) elfogadott egy szabálykeretet.
  4)Ez a szabálykeret az elfogadásával lépett életbe, hatályba, érvénybe, foganatosították az alkalmazást...írhatom sokféleképpen.
  5)Mivel az életbe lépés után kellett alkalmazni, az ezt követő ügyekben lehet(ett) elvárni az alkalmazását, a megalkotás előtti dolgokban nem, hiszen akkor még nem létezett.
  Tehát a szervver szövijei Tavaly NOVEMBERBEN húztak egy nagy cezúrát, és azt mondták, eddig ez volt, ezentúl most más lesz. Mi ekkor fogadtuk el, hogy nem támadunk éjjel, nem támadunk nem TOP30 szövit, nem támadunk zsinórban, stb. azóta ezt be is tartottuk. Hidd el, épp elég támadás ment volna a Borsra, ha nincsenek ezek a szabályok, de voltak, védték a szövit, tehát nem támadtuk.
  Én most úgy látom, hogy a velünk szemben korrekten eljáró szövik esetében mi ezeket a szabályokat továbbra is betartjuk, mindaddig, amíg velünk szemben az adott szövetség is így tesz. Ez a tapasztalatom.
  Aztán azt gondolom, a háború után ezekről a kérdésekről hasonlóan gondolkodó szövetségek körében érdemes lenne egy Ligát létrehozni, önkéntes alapon, aki akar, részt vesz, aki nem akar, nem. Ebben le lehetne fektetni 'korrekt', de a játékot nem korlátozó kölcsönösen elfogadható szabályokat. A szabályok csak a Liga tagjaira terjednének ki, és nem mondanának olyat, hogy az 'egész szerverre' érvényes, azt hiszem, a 9ek egyezményének ez volt az egyik nagy hibája, hogy sok szövi, amelyik nem volt részese, nem volt beleszólása, ezt egyfajta kényszerként élte meg. Tehát szerintem önkéntes alapon, a mostaninál kevesebb kötöttséggel és pontosabb megfogalmazással lehetne valamilyen keretrendszert létrehozni. Ha 2 szövetséggel, akkor annyival, ha 5tel, akkor annyival, ha meg 20szal, akkor annyival. A lényeg,hogy csak egymással szemben alkalmaznák a keretrendszert.
  No, de ehhez előbb végig kell játszani a háborút.
  Sahrazad
  'Minden állat egyenlő, de egyesek még egyenlőbbek'.
Sign In to comment.