Főoldal Hungarian Szövetség hírek

Csatlakozz a hivatalos Goodgame Discordhoz még ma!


Szeretnél olyan, hasonlóan gondolkodó játékosok közösségéhez csatlakozni, akikkel megvitathatod kedvenc játékaidat? Ne keress tovább, csatlakozz a GoodGame Empire Csoport Discord szerveréhez!


A szerverünk a tökéletes hely, hogy kapcsolatba lépj más játékosokkal a világ minden tájáról. Akár stratégiáról szeretnél beszélgetni, akár tippeket és trükköket szeretnél megosztani másokkal, vagy csak új barátokat szereznél, a közösségünkben mindezekre lehetőséged van.


És ez még nem minden - Discord szerverünk tagjaként exkluzív nyereményjátékokhoz és más különleges eseményekhez is hozzáférhetsz. Ez a tökéletes módja annak, hogy naprakész maradj a GoodGame Studios legújabb híreiről és frissítéseiről.


Szóval mire vársz még? Csatlakozz még ma a GoodGame Empire Csoport Discord szerveréhez, és kezdj el kapcsolatot teremteni harcostársaiddal a világ minden tájáról. Csak látogass el a https://discord.gg/goodgamestudios oldalra, hogy csatlakozz a mókához!

Rendellenes & Fehér-holló Vs Deres & Armageddon

1643

Hozzászólások

 • Sahrazad (HU2)Sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 481
  szerkesztette ezt: 10.07.2020
  Se Kántorka,se Harcizombi nem adott helyes választ.
  A kérdés ez volt:
  Az alábbiakban szereplő idézet kapcsolatba hozható egy közlekedési eszközzel.
  Az idézet: 'La historia me absolverá.'
  Milyen rokonsági fokkal írható le a magyar nyelvben a jármű 'keresztneve'?

  Erre a Fidel Castro - 1953 válasz nem helyes, mert nem ír le a magyar nyelvben egyetlen rokonsági fokot se. 

  Fidel Castro valóban 1953-as elbukott  lázadása (forradalma) miatt folyó pere során  mondta ezt a mondatot, de a kérdés nem ez volt.
  Ha az idézet 'értelmét' nézi a megfejtő, akkor már csak egy ugrásra van attól a közlekedési eszköztől, aminek segítségével kezdetét vette Castró 'történelmi felmentése'...mert ugye a történelmet mindig a győztesek írják, nem pedig a vesztesek...

  Ejej, kedves barátaim, ha könnyű lenne a válasz, és elég lenne hozzá egy egyszerű guglizás, nem nektek tettem volna fel, de nem elég :DDD
  Továbbra is várom a helyes választ, ami egy közlekedési eszköz 'kersztneve', a magyar nyelvben (azaz magyarul) egy rokonsági fokot ír le!
  Post edited by Sahrazad (HU2) on
 • Karesz53 (HU2)Karesz53 (HU2) HU2 Bejegyzések: 53
  Nagymama
 • Sahrazad (HU2)Sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 481
  Ott a piros pont:)
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 208
  üdv buborék királyság!
  A háború vagy talán szerverháború(?) menetével kapcsolatban érkeztem most ide!:)
  Mint tudhatjátok a Rendellenes helyt áll 5 szövetség ellen,ez nem is volt meglepő mert a szerver legerősebb csapata még most is! A deres heti 2 közösökkel próbál sikerélmnyt teremteni,persze ez nem jön össze mert a védelemre pontozott tagság 4 hullámosait nevetve lehet fogni :) továbbá... Glad és Bryll akik eddig pénzelték a deres győzelmét most nem játszanak,helyettük pár barátjuk lépked be és indít szánalmas támadásokat :D és oda is költöztek Diamond sanyi mellé.
  Idővel meglátszik hogy melyik oldalra fordul majd a kanna,de valljuk be...a Rendellenes győzelme 5 szövetség ellen nem semmi lesz! :D 
  Sajnálom hogy a holló nem tudott részt venni a győzelmi zászlók lerakásában,ha nem törték volna fel őket akkor talán már nem is létezne Deres! :) 
  bújjgurulj deres,ez a csigaház már összetört:D

  üdv : K ügynök! ;)
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 208

  Ha egyszer megtudják ki vagy barátom hidd el pillecukrot fognak rajtad sütögetni :)

  visszajön a szakasz stílus?:(( hogy még fórumon se lehet megbeszélni a dolgokat?:(( ejnye...azért még csak pár szakaszos tag van a deresbe:DD nem lesz itt BigBackComing :D
 • harcizombi (HU2)harcizombi (HU2) HU2 Bejegyzések: 477
  Deathwig! XD Én meg rajtad fogok pillecukrot sütni nyugi. Még erősebb vagyok nálad ;)
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 208
  doki ugy láttom neked valami emlékezetkiesésed van mert pont te és pcunter találtátok ki a deres támadást anno és ne tagad le mert ott voltam a megbeszélésen miért nem ment a bors mert a szerverháboruba pont az ilyenek miatt ment bele a bors és ezt meg is beszéltük hogy ilyen nem lesz többet és ti már ott megszegtétek az egyeséget ,lidércek ellen nem ment a bors ez sem igaz teljesen de akor a survi se ment ,hanem másik szövit csináltunk és onnan segitetünk ezt is letagadhatod igaz amikor a hollosok nem tudták hogy mi vagyunk és engem támadtak pont hozzátok léptem be hogy ne legyen csata de biztos ez sem igaz ,arrol meg ne beszéljünk hogy a lidércek miért is jöttek létre mert nem hagytátok békén a szakaszt peddig az is meg volt beszélve hogy nem a szakasz eltörlése a cél csak legyőzése .a tagságot ettetheted a hazugságokal de én ott voltam a megbeszéléseken meg még páran .
  uhh ez de aranyos:D Tamás te körülnéztél már hogy hol vagy?és miért kerültél oda ahol vagy?
  Miután a Rendellenest és a Hollót hátbaszúrtátok,megalkottátok az összefogást ami elbukot,eközben szét is lettetek kapva árulás miatt,amit az új pajtásotok csak nézett és tűrt:D aztán kiléptetek harcolni a deres oldalán pedig ők cserben hagytak titeket....hmm annyira romantikus:DD 
 • csaba doki (HU2)csaba doki (HU2) HU2 Bejegyzések: 751
  Úh kész vagyok 5 szövi?hanyas szorzóval dolgozol??Kántorka miért nem a saját kastból írsz?rendellenes létedre bújkálsz? B)
  jaj tényleg a KK-al mi van elvitte a cicus? :'(
  Sahrazad köszönjük értettük okos vagy nem kell többet bizonygatni elég lesz  o:)tessék tovább málnásozni :D:D>:)
  Ma hallottam egy jó mondást idézem"kevés vagy mint Csaba dokiban a férfiasság" :D:disappointed:
  adjátok fel szerintem ne vergődjetek tovább feleslegesen!
  Azta de kemény idézet. Sokat gondolkoztatok rajta ? :))) 

  Gondolom az ultra férfias lakótelepi suttyómacsó Belfegorplayernek volt ennyi esze. Tudod azt szídja, ami neki nincs. :)

  Szeretem, ahogyan írtok, mert olyan szépen égetitek magatokat, hogy öröm nézni. A vergődést meghagyjuk nektek, nem szeretnénk ezt a tiszteletre méltó semmit, amit műveltek, elvenni tőletek.

  Mondjá még ilyen nagyon frappáns beszólást. Annyira ütős, hogy hát azóta azt sem tudom mit mondjak rá.

  No sorold még. Visszaidézed az ovodás koromat, kb ott hallottam ilyen magasröptű megnyilvánulást Karcsikától :)
 • laracroft (HU2)laracroft (HU2) HU2 Bejegyzések: 12

  Már megint magával beszélget, milyen kis cuki. Már az oviban is mondták neked? Akkor csak van valami valóság alapja. Biztos már akkor is tudták, hogy mi az igazság. (mármint, hogy vegyestüzelésű vagy)

  Na mindegy inkább menjél védeni a kk-kat, mert a végén egy sem marad. Az meg biztos nagyon fájna nektek. Bár nem tudom minek vergődtök, ezt a háborút már elvesztettétek, csak a büszkeség nem engedi beismerni.

 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 208

  Már megint magával beszélget, milyen kis cuki. Már az oviban is mondták neked? Akkor csak van valami valóság alapja. Biztos már akkor is tudták, hogy mi az igazság. (mármint, hogy vegyestüzelésű vagy)

  Na mindegy inkább menjél védeni a kk-kat, mert a végén egy sem marad. Az meg biztos nagyon fájna nektek. Bár nem tudom minek vergődtök, ezt a háborút már elvesztettétek, csak a büszkeség nem engedi beismerni.

  Megint rossz várból írsz julcsi xd
  látszik mennyire bugyuta vagy:)
  egyébként meg pont nektek nem tetszik hogy a Rendellenes nem adta fel a harcot 5 szövivel szemben sem:) és fáj hogy erőfölényben sem tudtok nyerni...amúgy hogy érzik magukat azok a deresesek akik rögtön 60napra galambozódnak mikor oda költözik melléjük valaki?:D king79 tele is rakta a nadrágját mikor koncz mellé költözött:DD
  nagyon gáz ez a deres,nem is értem mit keresnek ott a normális játékosok(már ha vannak). egyébként szóljatok már Okt-nak hogy lehet támadni is ebben a játékban :D
 • laracroft (HU2)laracroft (HU2) HU2 Bejegyzések: 12

  Még jó, hogy te jó várból írsz xd

  Büdös bolond.

  Ennyi hülyeséget amit itt össze hordassz. :D Legalább fogalmad lenne róla mit írsz. A nagy győztes szövetségednek, a rendellennek a fele galambos. :D Még oda sem kell költözni. Látom a hollóval is jól összeolvadtatok, azóta is lépkednek ki tőletek az emberek. Meg is értem, onnan én is kilépnék. Jártam már ott, de nem mennék vissza. :D Az 5 szövetség meg nem tudom, hogy, hogy jön össze neked. Lehet nem jártál iskolába sem azért nem tudsz számolni. Ti nyomkodtátok nagy keményen a pirosakat, összesen 3-at, de ezeket sem egyidejűleg. Saját magatokat veretitek meg, a vergődés inkább ott megy nálatok. Amikor már egy kk-t nem tudtok megvédeni ott kezdődik a baj.

 • csaba doki (HU2)csaba doki (HU2) HU2 Bejegyzések: 751
  Mondod te egy béna költözős szövetségből. Látod te már leszerepeltél. Már szövetségetek sincs. :)))
  Szeretnéd látni, hogy veszítünk. Sajnos ez elég messze van a valóságtól. Megértem, hogy fáj. Mivel szét lettetek szedve a makacsságotok és árulásotok miatt, most azt hiszed, hogy más majd törleszt helyettetek? Kis naíva.

  279.000 erőpontod van. Ki is vergődik itt? :))) Játszod itt az eszed úgy, hogy neked semmihez sincs közöd, ami alakul a háborúban. Mint az öreg nyanya, aki a pálya széléről üvöltözik a botját lóbálva a játékosoknak, hogy hú de megverünk titeket :))))

  Fontos, hogy tudatosítsd magadban. Ti már régen veszítettetek. Ha egy másik szövetség győzne le minket, az neked max kárörvendés lenne és nem a ti eredményetek. De a vesztesek pont így gondolkoznak, ahogy te. Te már csak lúzer vagy, mindegy, hogy ez a háború hogyan végződik. A bénaságotokat és gyávaságotokat már semmi nem mossa tisztára. Max a beismerés, de arra láthatóan nem vagytok képesek.

  279.000-es erőpontos Laracroft :)))


 • laracroft (HU2)laracroft (HU2) HU2 Bejegyzések: 12

  Tyú csabika, befért nekem egy válasz 2 ... között? :D De hiányolok még vagy 5 hozzászólást tőled, csak ahogy megszoktuk. Úgyhogy hajrá húzzál bele.

  Nekem ha nem lenne szövetségem még az is jobb lenne, mint az a szemétdomb amit te annak nevezel. Ott létem alatt láttam 1-2 dolgot, ami nagyon bíztató volt. Informálni kéne a tagságot nem megvezetni. És látod ez a baj veled, te el akarsz törölni szövetségeket. Nagy lehet a baj ha nem fogod fel, hogy ez egy játék, ahol a szórakozás kéne, hogy a cél legyen és nem a másik tönkretétele. De ha már itt tartunk, akkor nem ártana ha te is felfognád, hogy ezt elbuktátok. Sajnálom a tagságot nálatok (1-2 kivételellel), hogy így alakulnak a dolgok, de azért látszik nekik sincs kedvük részt venni a hatalmas okosságaidban. Azzal járna mindenki a legjobban ha te fejeznéd be ezt az egészet, nem itt élnéd ki magad. Azért mert elvették az uzsonnádat a suliban még nem kell másokra haragudni.

 • Sahrazad (HU2)Sahrazad (HU2) HU2 Bejegyzések: 481
  szerkesztette ezt: 22.07.2020

  Tyú csabika, befért nekem egy válasz 2 ... között? :D De hiányolok még vagy 5 hozzászólást tőled, csak ahogy megszoktuk. Úgyhogy hajrá húzzál bele.

  Nekem ha nem lenne szövetségem még az is jobb lenne, mint az a szemétdomb amit te annak nevezel. Ott létem alatt láttam 1-2 dolgot, ami nagyon bíztató volt. Informálni kéne a tagságot nem megvezetni. És látod ez a baj veled, te el akarsz törölni szövetségeket. Nagy lehet a baj ha nem fogod fel, hogy ez egy játék, ahol a szórakozás kéne, hogy a cél legyen és nem a másik tönkretétele. De ha már itt tartunk, akkor nem ártana ha te is felfognád, hogy ezt elbuktátok. Sajnálom a tagságot nálatok (1-2 kivételellel), hogy így alakulnak a dolgok, de azért látszik nekik sincs kedvük részt venni a hatalmas okosságaidban. Azzal járna mindenki a legjobban ha te fejeznéd be ezt az egészet, nem itt élnéd ki magad. Azért mert elvették az uzsonnádat a suliban még nem kell másokra haragudni.


  2020.07.22. napi udvari krónika
  (összefoglaló a HU2 szerver életéből)
  Őszinte fájdalomtól elcsukló hangon adom mindenki tudtára, hogy I. avagy 'Másodkaribólkáráló'  Julcsi of Laracroft,  a Handabanda királynő ma komoly aggodalmát fejezte ki, mert a Rendellenes szövetség tagjai szerver szerte nem kapnak elegendő tájékoztatást a szövetség helyettes vezetőjétől, Csabától, aki vagy doki, vagy kocsmáros, és tudni lehet róla, hogy a suliban elvették az uzsiját...
  Mi hűséges Rendelleneses játékosok amúgy jól játszunk, és jól szórakozunk jelenleg is, kivéve azokat, akiktől Csabi ma visszavette a 6 éves korában tőle elcsórt uzsiszsacsit:DDD, csak a Handabanda királynő gondolja azt, hogy nem.  De azért a jó szórakozás közben  is mély megrendülést okozott, hogy a Handabanda királynő ilyen veszélynek tette ki magát. 
  Aggódunk, két dolog miatt is
  1. Handabanda királynő egészsége miatt, mert szívműködését fokozott veszélynek teszi ki, hogy neki is aggódnia kell a mi alul tájékozottságunk miatt. E közben persze tudjuk, hogy a nyakán kidagadó verőereken könnyen lehetne segíteni, ha elgurult gyógyszerét valamelyik udvari ajtonálló vagy hoppmester előkeresné és némi szikvízzel lesegítené a királynő torkán.
  2. Handabanda királynő szépsége miatt, akinek az aggodalom súlyos és mély ráncokat vájt sima, és ránctalan homlokára. Mi ezt nem szeretnénk. Azt szeretnénk, ha homloka épp olyan ránctalan és barázdálatlan lenne, mint szürkeállományának felülete.
  Ezúton szeretnék ezért őt biztosítani arról, hogy szövetségünk tagjai, ahogy eddig sem, eztán sem maradnak elegendő, megfelelő és kimerítő tájékoztatás nélkül.
  Továbbá én, mint a szerver nyírfakinevezett Főmesemendója biztosíthatom őt afelől, hogy Csaba doki ezúttal is a NATO 'békepartnerségi' katonai műveletekre irányadó logisztikai kézikönyvében foglaltaknak megfelelően hajtja végre tájékoztatási feladatait.
  Ennek során követi annak fő irányelveit, azaz a tájékoztatás 'just in time' (angolul nem tudok számára: éppen időben) történik, méghozzá
  a megfelelő helyen
  a megfelelő módon
  a megfelelő adattartalommal és ismerethalmazzal
  Ezúton is jelzem a Handabanda királynőnek, hogy legutóbb épp két napja (vagy három? ki emlékszik ebben a nagy levélforgalomban?) kaptam (kaptunk) kimerítő tájékoztatást az erre kijelölt vezetőnktől.
  Őszintén mondom, a tájékoztatás mind hosszát, mind tartalmát tekintve igen kimerítő volt.
  Én, például, bár főmesemondóként magam is szeretek kimerítő tájékoztatást adni, eléggé kimerültem, mire végig olvastam.
  Bizton állíthatom, hogy a Háború és Béke elolvasásához alig kellett másfélszer több idő és legalább olyan izgalmas volt, mint Agathe Christie 'Tíz kicsi négere', jóllehet, Csabi tájékoztatójának a végén több volt az életben maradottés nem megsemmisített játékosok száma, mint a Christie-féle regényben a vacsora túlélőié:DDD (Csabi, ezen azért még dolgozni kéne kicsit, hát hogy lesz ebből így Oszkár-díjas film?)
  Mivel a NATO-kézikönyvek ajánlásainak megfelelően e tájékoztató 'TOP SECRET' minősítést kapott, ezúttal mellőzném a Handabanda királynő beavatását a tartalmukba.
  Ha esetleg lenne olyan személy szövetségünkben (nem volt), akinek ez a bőséges információtenger nem oltotta volna a szomját, az fordulhat szövetségünk vezetéséhez az általunk használt három kommunikációs eszköz segítségével a nap 24 órájának bármelyikében (Csaba doki sosem alszik, vagy ha mégis felébresztjük), úgyis, mint TS, Discord és Bell ósdi telefonja.
  Remélem sikerült megnyugtató (és kimerítő mélységű) tájékoztatást adni szövetségünk belső tájékoztatás politikájának leglényegéről. Ha Handabanda királynőnek ezután is rémálmai lennének a mi alultájékozottságunk miatt, javaslom kérjen időpontot a területileg illetékes szakorvosi rendelőben, ahol a kiváló magyar orvosi kar nyilván ellátja majd megfelelő beutalóval az egészsége megóvását segítő valamelyik rémálomoldó-terápiás intézménybe.

  (Hát igen, barátaim, nyár van és meleg, mocskolódás helyett inkább nevessünk egy jót...)

  Utószó Vörösmarty Mihályt idézve:
  Midőn ezt írtam, tiszta volt az ég.
  Zöld ág virított a föld ormain.
  Munkában élt az ember, mint a hangya:
  Küzdött a kéz, a szellem működött,
  Lángolt a gondos ész, a szív remélt,
  S a béke izzadt homlokát törölvén
  Meghozni készült a legszebb jutalmat,
  Az emberüdvöt, melyért fáradott.
  Post edited by Sahrazad (HU2) on
 • kántorka (HU2)kántorka (HU2) HU2 Bejegyzések: 208
  Remélem Julcsi azért jól van,még rohamot kap a sok infótol:D

Hagyj üzenetet!

VastagDőltÁthúzottOrdered listSzámozatlan lista
Emoji
Kép
Balra igazításKözépre igazításJobbra igazításHTML nézet váltásteljes oldal váltásmegvilágítás váltás
Dobd ide a képet/fájlt