Új moderátorokra van szükségünk!
Csapatunkba folyamatosan keresünk tehetséges embereket. Azaz éppen téged! Ha úgy gondolod, tudnál nekünk segíteni a szervezésben és a tájékoztatásban a közösségünk számára, és közben a szórakoztató oldaladat is megfelelően tudod használni, kérjük, jelentkezz. A fórumon, a bejelentésekkel közzétett kulisszatitkoknál, a Discordon és a közösségimédia-csatornáinkon is szükségünk van emberekre.
Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kattints IDE.
Távoli Világok csak html5 ben érhető el...

A mostani távoli világ eventre aranyosan eldöntötték hogy csak html5 ben lehet játszani, flash player el nem
Pedig sokaknál még mindíg a flash verzió gyorsabb, stabilabb
Igy az a fura helyzet ált elő hogy a flash verzióban játszók ha Távoli világ eventet akarnak játszani, kénytelenek html5 re váltani.
Szerintem ez eléggé kis stilű szemétség.
Követeljük vissza a flash verzió ban történő játék használatot minden eventben:)
Post edited by BM Rot on
0
Külföldi fórumon írták is hogy mostantól a Horizont és a Távoli csak HTML5 verzióval lesz elérhető. Nekem se jó ez, mivel én adobe flash standalone-t használok, de meg tudom érteni a döntésüket. Év végéig át kell állnia a játéknak HTML5-re. Ez nem a fejelsztők hibája. Az a fejelsztők hibája (vagy a gépedé) hogy akad a játék neked HTML5-ben. Azért nem kell hozzá így se milliós gép, de lassan a kenyérpirítókat amúgy is le kell cserélni
Gondolom az a célja ennek, hogy a külön szerveren futó kalandoknál már most megszűntették a flash verziót, hogy felmérjék hogy ez milyen hatással van a részvételi számra és ez alapján következtetni tudnak majd, hogy mire számítsanak amikor a játékot kizárólag a html verzión lehet majd játszani.
Szabályzat Játék Androidon/IOS-en
A Microsoft is 2020 végéig kiveszi a Windowsból a flasht.
Ehhez a GGS-nek semmi köze, viszont mivel az Empire idáig flash alapon működött, így kénytelen volt átkódolni a játékot HTML5 szabványra, nem volt más választása. (Most azt hagyjuk, hogy ez a GGS-nek nem sikerült éppen a legjobban.)
Azt mondtam már, hogy a Windows 7 támogatását is megszüntette a Microsoft?
A számítógépeknél meg azt kell belátni, hogy maximum öt évenként, de előbb is, vérfrissítésre szorulnak, vagyis új programokra, alkatrészekre (memória, hdd, videókártya stb. cseréjére) szorulnak. A Windows 10-nek eleve nagy rendszerigénye van, egy 7-8 vagy több éves gép nehezen vagy nem tudja futtatni a Windows 10-et. Az Empire játék flash és html5 memóriaigénye elég nagy, a html5-é nagyobb, továbbá befolyásolja többek között még a hálózati kártya és a sávszélesség is, ezért a régebbi gépeken akad a játék. Tetszik vagy sem, ha régi a gép, akkor bizony akadni és összeomolni fog a játék.
A számítógép nem olyan, mint a régebbi időkben a hűtő, hogy megvesszük, és aztán 10 évig nem nyúlunk hozzá, mert működik.
A térkép egérrel való el mozdításakor ragad az egér kattintásakor és vissza megy oda ahova húzod pedig kattintáskor el kéne engednie a térképet!
Remélem érthető volt!
Az eszköz pakolás még mindig nem olyan mint a flash-ben!
A pari kiválasztás szintén rossz számomra hibás a kattintás ne mtisztán müködik van hogy olyan mintha 'beragadna!
Ezek a hibák a rossz kódolás ahogy írta Mab!
Nem a gépem hibája i7 stb stb cuccom van a futás folyamatos ezeken a hibákon kivül!
Hun-Foglalás szövetség
Marsall
A térképes probléma akkor lép fel, ha "túlhúzod" a térképet és a játék felületén kívül engednéd el. A flash verzión ha kihúztad a széléig, akkor automatikusan elengedte. Próbáld ki a nyilakkal való mozgatást, a tapasztalataim alapján azzal gyorsabban lehet szálguldozni.
A pakolásnál amit említesz annak pedig az az oka, hogy a kattintás kicsit másképp működik html verzión, mint flash verzióval. A flash verziónál ha pl. lenyomtad az egér gombját a 3. parancsnokodon, majd elmozdítottad az egeret a 4.-re és ott emelted fel, akkor a 4. lett kiválasztva. A html verzión fordítva van, ha lekattintasz valahol, utána hiába mozdítod el onnan az egeret és emeled fel máshol, ahol elsőként lekattintasz azt fogja a játék véghez vinni. Ezzel nem hinném, hogy tudnak mit csinálni, mivel ez a rendszer másképp működik mint a flash aminek a következménye pl. ez is. Én mióta van a html azóta használom azt és ezek elsőre nekem is szokatlanok voltak, de előbb utóbb ezt meg lehet szokni szerintem. Kénytelenek leszünk.
Szabályzat Játék Androidon/IOS-en
Vagy nem!
A megszokás az müködhet!
Köszönöm a segítséget!
Mab-nak tényleg igazat adok amit nem szoktam
Míg flash-n akár 3-4 óráig is el megy újra tőltés nélkül!
Hun-Foglalás szövetség
Marsall
kb 6-7 éve játszogatok amikor ídőm és kedvem van tisztába vagyok vele nem kötelező , hiányozni fog.
Szerintem a már amúgy is szellős térképet az 1 es szerveren mégjobban megfogja ritkitani ha a fő szerveren is csak a html5
lesz.
Nem azért van az átállás, mert ez bárkinek is érdeke, hanem a flash megszűnése miatt ez egy kényszerhelyzet a játék üzemeltetők számára. Hivatalosan az Edge Chromium nevű böngésző az ajánlott, én nem tudok nyilatkozni róla, mivel nem használom, de akinek problémás a játék, az próbálja ki, hátha jobban működik.
Rot
🗓️ Közelgő eventek 🗓️ | 💲 Prime Time-ok 💲 | ⛔ Szerver karbantartások, leállások ⛔ | 🎁 Fórumversenyek fantasztikus nyereményekkel 🎁
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem aki tudna segítsen ebben azért is hogy a tagjainknak is tudjak én is segíteni!
Eddigi pont számok: 470 körüli pontoknál a html5-s verzionál nagyon sok lassúlás és akadozások jelennek meg!(fehér képernyő,lassú reakció idő, befagyás vagy akár össze is omlik idővel a böngésző)
Amit látok a chrome-ra adja a legtöbb pontot!
Ami még tapasztalat az otthoni gépemben van videókártya!(nem alaplapi)
Az egyik tagunknak elméletben egy tökéletesen jó kis gépe van 8 gb ram és i5 proci!
Ehhez képest neki is 470 pontja van a html5 teszt oldalon és neki is nagyon lassú a játék!
Az én otthoni gépem 533 pontot kapott és flottul fut!
Mi lehet a gond a html5-nél?
Létezik hogy kell egy jó vagy bármiylen pc-be is egy videókártya? (a folyamatos futáshoz)
Hun-Foglalás szövetség
Marsall
Mint látom szép lassan mindnki kezdi meg érteni, hogy ez az átállás nem a Gge. döntése volt.
A Gge. most azon dolgozik gőzerővel, hogy a játék mindenki számára akadály mentesen elérhető és élvezhető legyen.
Ezért is fontosak a visszajelzéseitek amiket továbbítunk a fejlesztők felé. Ezekből tudnak ők is kiindulni és fejleszteni - javítani.
A szidalmazásokkal semmire nem megyünk, inkább az építő jellegü hozzászolások , kérdések a célravezetőbbek.
Még sok fejlesztére lessz szükség a tökéletes működés eléréséhez, tehát legyetek türelemmel.
Személyes tapasztalatom:
Nekem elfogadhatóan működik a Google Chrome leg újabb verziójával Windows 10 alatt. Nagyon jó a grafikája, kisé akadozik de nem fagy ki egyszer sem, (I.3 -as Acer laptop).
Most éppen a Goggle Chromium -on tesztelem és eggyelőre úgy néz ki, hogy jobban fut a játék mint a Chrome -n(Gyorsabb be töltés , kevesebb akadozás , jó grafika)
Egy fontos tényező, hogy az operációs rendszerednek (Windows) megfelelő leg ujabb böngésző legyen telepítve, tehát ajánlott a frisítés például a Google Chrome -ra.
A videó kártya nem egy döntő tényező ennél a játéknál, de nem árt ha van dedikált videókártya a grafika szempontjából.
(Dedikált videókártya = Különálló. < > Integrált videókártya = Nem különálló - be épített, alaplapi).
A Gge. ajánlásával a Goggle Chromium (2020 Január 15) itt le tölthető:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4501095/download-the-new-microsoft-edge-based-on-chromium
Sok sikert mindenkinek az akadálymentes játékhoz.
GY.I.K.
Support
Valóban magasabb a HTML5 gépigénye, de most már csak ez van, ebből kell kihozni a maximumot. Te legfeljebb annyit tudsz tenni, hogy kiválasztod a megfelelő böngészőt és megpróbálod kihozni a maximumot a gépedből.
A felméréseket biztos nem ok nélkül csinálják, fognak még fejleszteni a HTML verzión és mivel a flash verzióval már nem kell foglalkozniuk, így már remélhetőleg jobban tudnak összpontosítani erre - legalábbis ezt ígérik.
Rot
🗓️ Közelgő eventek 🗓️ | 💲 Prime Time-ok 💲 | ⛔ Szerver karbantartások, leállások ⛔ | 🎁 Fórumversenyek fantasztikus nyereményekkel 🎁