Sivatagi erődök, Sárkányok

Tisztelt Fórumozók, Uriel!

Az lenne a javaslatom, hogy eme tornyokhoz, ne legyen kiírva ki győzte le. Vannak olyan nemes és dicső 800asok akik szeretik beverni/szabotálgatni emiatt a kisebbeket, hogy "elviszik" előle. Szerintem sokunk örülne ennek, ha nem lenne kiírva.

Üdvözlettel:
Andor!

Hozzászólások

 • Kristofia665 (HU2)Kristofia665 (HU2) Bejegyzések: 20HU2
  Sziasztok!

  Teljes mértékben egyetértek Andor barátom felvetésével. Nem egyszer születik belőle probléma hogy a 600-700 szinttel nagyobbak ezért támadják és szabotálják a kisebbeket, mert valaki "el merte" előlük vinni a sárkányt. Nem beszélve arról ha valaki kiáll magáért és esetleg vissza szabotál akkor milyen következményei vannak... Értem én hogy háborús játék meg ez a lényege. Én beleállok ezekbe és ha bukik nálam szabotázs, visszamegyek természetesen. Ha bejövőm lett volna eddig miatta, abba is beleállnék és visszamennék becsületből, de nem sok eséllyel... Minden esetre jó volna ha anonimusz támadások lennének :)

  További jó fórumozást mindenkinek!
  Kristóf
 • Szik László (HU2)Szik László (HU2) Bejegyzések: 206HU2

  Engem ugyan nem érint, de nem rossz ötlet. Magam is elég kisstílűnek tartom az ilyen játékosokat...

  Szik László @ hu 2
  Szövetség: Corvinus
  Legendás szint:800
 • Mab (HU2)Mab (HU2) Bejegyzések: 704HU2
  szerkesztette ezt: 26.08.2019
  A fenti javaslat már egy ideje a GGS asztalán van, mivel - többek között - az új adatvédelmi/felhasználói szabályzat nem hozta meg a kellő változást ezen a téren. Hogy mikor vezetik ezt be a játékba és milyen módon, az tőlük függ.

  Aki le szeretné szedetni a tornyokról a neveket, írjon  a supportnak.
 • UrielUriel Bejegyzések: 2,436Moderator
  Sziasztok!
  Én is ugyanezt gondolom, meg is írtam a jelentésemben.
  Uriel
 • Kristofia665 (HU2)Kristofia665 (HU2) Bejegyzések: 20HU2
  Mab (HU2) mondta:
  A fenti javaslat már egy ideje a GGS asztalán van, mivel - többek között - az új adatvédelmi/felhasználói szabályzat nem hozta meg a kellő változást ezen a téren. Hogy mikor vezetik ezt be a játékba és milyen módon, az tőlük függ.

  Aki le szeretné szedetni a tornyokról a neveket, írjon  a supportnak.
  Írok majd nekik is, de azért jó ha kint van itt fórumon is hogy lássák hogy több játékos is tud azonosulni az ötlettel. Én nem vagyok nagy "áldozat" mert viszonylag szerencsés vagyok ami a szomszédaimat illeti, de Andor barátomra lassan két hete rá van szállva egy kedves játékostársunk aki naponta szabotálja többször is a saját, és multi váraiból. Gondolom ezért nyitotta a topicot, mert tele van a hócipője hogy folyamatosan olt :/
 • Mab (HU2)Mab (HU2) Bejegyzések: 704HU2
  szerkesztette ezt: 26.08.2019
  A "Használati feltételek" 5.3 d) pontja az, ami - többek között - a fent említett magatartás ellen lett betéve a feltételek közé, és amit minden most játszó játékos el is fogadott.

  Minél több olyan kérés érkezik be a supporthoz, hogy vegyék le a neveket a nagytornyokról/sárkikról, mert probléma van belőle, annál előbb veszik elő újból az ezzel kapcsolatos javaslatokat, amit több játékostól is kaptak, és talán találnak is megoldást a fenti problémára.


 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) Bejegyzések: 146HU2
  Amikor én még kicsi voltam, egy nagyon nagy szövi nagyon nagy alkirálya több tucatszor égetett végig sárkányozás bűnében való vétkesség miatt :D Kibírtam, erősödtem tőle.
  Aki sárkányozik, akkor is tudni fogja, hogy elvitték előle a sárkányt, ha a név nem lesz kiírva rá, akkor legfeljebb majd véletlenszerűen támadja a szomszédait. 
  Amúgy ha már egy háborús játékra regisztráltunk mindannyian, mi a baja a kedves fórumozó társaknak egy támadással? Megkapod, véded, ha nyertél, örülsz. Ha vesztettél, oltasz toborzol, bajod belőle nem lett. Nem vérzel, nem fáj.
  Sajna, már így túl sok erős és aktív játékos hagyta abba a játékot. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a háborúzás 'felpuhításával' nem sok kihívás nem maradt benne.
  Nem hiszem, hogy azt nagyon szórakoztatónak lehet tekinteni, ha egymás után 144szer támadja valaki a nomád sátrat az előbeállítási gomb 144szer történő megnyomásával. Nyilván, aki keveset játszik, egy event alatt 10-15 játékot, annak nem unalmas, de a TOP szövikben átlagosan 50 ezer-150 ezer, néha 300 ezer-400 ezer pontot csinálunk játékosonként minden event alatt. Az UFOból én pl. most 4 millió pontnál tartok. Ki lehet számolni, hogy az hány támadást jelent. 
  Amúgy meg ahogy Montecuccoli mondta (remélem helyesen írom a nevét), a háborúhoz 3 dolog kell, pénz, pénz és pénz. Esetünkben a rubin. No ez a magyarázat arra, hogy 'erős' játékosok betámadják a gyengébbeket, akiket a rendszer olyan szerencsében részesített, hogy közelebb rakta a kastélyukat egy (vagy több) sárkányhoz, mint másokat.
  Ha a nagy és erős játékosok megunják a felpuhított háborúzási feltételeket, meg az eventrabszolgaságot vagy túl sokba kerülne nekik az 'élvezet', kiszállnak. Tudnék sorolni az elmúlt fél évből 10-15 nevet, aki ezért tűnt el a játékból. 
  Aztán az a nagy kérdés, hogy ha fogynak a sokat és gyakran költő játékosok az őket egyre hátrányosabban érintő feltételek miatt, akkor meddig termelődik itt annyi bevétel, hogy érdemes legyen fenntartani a játékot.
  Szerintem a dolgok így függnek össze.
  A szövim a minap vívott egy kisebb háborút, inkább nem írom ide,nekem ez mibe került forintban.. Hogy mást ne mondjak, egy veti démon seregért fizettem 19990 rubint és 5 nap alatt kiment tőlem úgy 25 sereg, ennek harmada veti, harmada eventes démon. Eventre egy év alatt nem költök annyit, mint most 5 nap alatt egy hábira, de szerintem megérte. Volt izgi csata bőven.
  Amúgy pedig javasolnám Uriel, hogy a sárkányok meghódítóinak neve maradjon, hadd legyen büszke az, aki meghódította arra, hogy a rendszer őt közelebb tette le a sárkányhoz mint azt a játékost, akinek ugyan 2x olyan gyors a parija, de jóval messzebbről megy:DDD
  Javaslom továbbá, hogy állítsa helyre a GGE a támadás és védelem egyensúlyát, Azaz lehessen értelmesen támadni. A teljesség igénye nélkül néhány ötletecske:
  1.Emeljék vissza az eredeti szintre a védők élelemfogyasztását (növelni fogja a bevételt, új kajás panelek kellenek majd)
  2.Korlátozza az egy támadáshoz beküldhető védők számát egy szövetségen belül. (Pl. ne lehessen a támadólétszámot kétszeresen meghaladó számú védőt beküldeni, növelni fogja a rubinos védővásárlást).
  3.Javaslom a 7. támadási hullám bevezetését (például alternatív kapcsolóval, alkalmanként rubinért, ami növelné a bevételt).
  4.Javaslom, hogy az ingyenes védőparik (relikviás, alakváltós) ne legyenek 2x olyan erősek, mint a rubinért megvehető legerősebb támadópari.
  No, most nem leszek ettől népszerű, aki akar, jöjjön oszt támadjon meg.
 • Kristofia665 (HU2)Kristofia665 (HU2) Bejegyzések: 20HU2
  Üdv!

  Elég szép kis mesét írtál össze, de a legjobban a vége tetszett: "aki akar, jöjjön oszt támadjon meg". Biztos sokan vágynak arra hogy 65-en rászálljanak egy támadás miatt... Tudod mi a gáz? Olyan régen lehettél 800 alatti, hogy elfelejtetted hogy milyen nehéz is kicsiként fejlődni.

  És igenis szükséges hogy anonímak legyenek a támadások sárkányokra meg erődökre, ugyanis itt nem azzal van a gond hogy nem mer beleállni az ember a támadásba, hanem hogy inkorrekt támadásokra nem lehet felelni megfelelően. 200 legendás alatti vagyok, úgyhogy viszonylag "biztonságban vagyok" a nagyobbak támadásaival szemben, de azért kábé egy hete számoltam magamra 26 szabotázst amiért el mertem vinni egy erődöt. Tudom kik voltak, mert párszor buktak, de megbeszéltem vele békében a dolgot miután visszamentem. Sajnos 4 hullámmal esélytelen vagyok hogy bárkit is beüssek akinek akár csak minimális kajatermelése van a főben tehát ha becsületből vissza is mennék valakire a biztos halálba mennének a katonáim (ettől függetlenül megtenném mert nem hunyászkodok meg még a "hős" 800-asok előtt sem akik kicsiken farmolnak).

  Aztán ott a másik dolog. Ha valaki elvisz egy nagyobb orra elől egy sárkányt, mert résen volt/gyorsabb a parancsnoka (vittem én már tőlem 60-ra lévőket is) akkor lehet hogy nem is rá megy a megtorlás, hanem valaki másra a szöviben mert egy tag elvitt egy ilyen NPC-t. A gerinctelenség netovábbja leszámítva azt hogy háborús játék vagy sem. Én is jobban preferálom a PVP-t, de azért húzzuk már meg a határt hogy mit lehet és mit nem. Nekem eszembe se jutna nálam akár csak 100 szinttel kisebbre is rámenni ilyen miatt...

  Én büszke vagyok rá hogy mióta újrakezdtem, egy forintot sem költöttem. Mindent NPC-ből szedek ki magamnak és ehhez elengedhetetlenek a sárkányok és sivatagi erődök. Viszont ha emiatt naponta a játékidőm nagy részét arra kéne fordítanom hogy oltsak, akkor hamar elmenne a kedvem a dologtól és hagynám is a játékot. A GGS-nek gondolnia kell a kisebb játékosokra is, akik potenciális vásárlók. Ezt pedig úgy tudják megtenni hogy megpróbálják megakadályozni a nagyok szemétkedéseit.

  Kicsit idegesebb hangvételem miatt pedig várom a szabotázsokat vagy ne adj Isten a bejövőket. Remélem a szövetségemet nem sodrom veszélybe azzal hogy fel mertem ellened szólalni.

  További szép napot!
  Kristóf
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) Bejegyzések: 146HU2
  Üdv!

  Elég szép kis mesét írtál össze, de a legjobban a vége tetszett: "aki akar, jöjjön oszt támadjon meg". Biztos sokan vágynak arra hogy 65-en rászálljanak egy támadás miatt... Tudod mi a gáz? Olyan régen lehettél 800 alatti, hogy elfelejtetted hogy milyen nehéz is kicsiként fejlődni.

  És igenis szükséges hogy anonímak legyenek a támadások sárkányokra meg erődökre, ugyanis itt nem azzal van a gond hogy nem mer beleállni az ember a támadásba, hanem hogy inkorrekt támadásokra nem lehet felelni megfelelően. 200 legendás alatti vagyok, úgyhogy viszonylag "biztonságban vagyok" a nagyobbak támadásaival szemben, de azért kábé egy hete számoltam magamra 26 szabotázst amiért el mertem vinni egy erődöt. Tudom kik voltak, mert párszor buktak, de megbeszéltem vele békében a dolgot miután visszamentem. Sajnos 4 hullámmal esélytelen vagyok hogy bárkit is beüssek akinek akár csak minimális kajatermelése van a főben tehát ha becsületből vissza is mennék valakire a biztos halálba mennének a katonáim (ettől függetlenül megtenném mert nem hunyászkodok meg még a "hős" 800-asok előtt sem akik kicsiken farmolnak).

  Aztán ott a másik dolog. Ha valaki elvisz egy nagyobb orra elől egy sárkányt, mert résen volt/gyorsabb a parancsnoka (vittem én már tőlem 60-ra lévőket is) akkor lehet hogy nem is rá megy a megtorlás, hanem valaki másra a szöviben mert egy tag elvitt egy ilyen NPC-t. A gerinctelenség netovábbja leszámítva azt hogy háborús játék vagy sem. Én is jobban preferálom a PVP-t, de azért húzzuk már meg a határt hogy mit lehet és mit nem. Nekem eszembe se jutna nálam akár csak 100 szinttel kisebbre is rámenni ilyen miatt...

  Én büszke vagyok rá hogy mióta újrakezdtem, egy forintot sem költöttem. Mindent NPC-ből szedek ki magamnak és ehhez elengedhetetlenek a sárkányok és sivatagi erődök. Viszont ha emiatt naponta a játékidőm nagy részét arra kéne fordítanom hogy oltsak, akkor hamar elmenne a kedvem a dologtól és hagynám is a játékot. A GGS-nek gondolnia kell a kisebb játékosokra is, akik potenciális vásárlók. Ezt pedig úgy tudják megtenni hogy megpróbálják megakadályozni a nagyok szemétkedéseit.

  Kicsit idegesebb hangvételem miatt pedig várom a szabotázsokat vagy ne adj Isten a bejövőket. Remélem a szövetségemet nem sodrom veszélybe azzal hogy fel mertem ellened szólalni.

  További szép napot!
  Kristóf
  Én is voltam kicsi, de a támadásra nem azzal reagáltam, hogy jaj istenem bántanak, és tiltsák meg nekik, hanem azzal, hogy fejlődtem. Ez háborús játék, a GGE játékszabályzata tartalmaz lefelé támadási szintkorlátot. Ha egy legendás játékos lefelé támad, érdemet veszít.
  A többiben meg szerintem nincs igazad, elég ránézni a zöldre és látni a töménytelen mennyiségű romot.
  Ami meg arról szól, hogy én téged szabotálnálak a beírásod miatt, hát azt a leghatározottabban visszautasítom.
  Ez rosszindulatú rágalom, sértő és megaláz az emberségemben. Ki kérem magamnak a vádaskodást. 
  Meg lehet nézni,hogy szabotázs ügyében itt a Fórumon mit 'követtem el' néhány hete. Van erről egy önálló poszt, ugyan nem én indítottam, de olvasható a javaslatom. Talán mielőtt megvádolsz valakit, tájékozódnod kellene. Persze egyszerűbb rágalmazni a másikat.


 • Szik László (HU2)Szik László (HU2) Bejegyzések: 206HU2

  Ezzel együtt olvastunk már olyat a fórumon, hogy a programmal dolgozó kolléga azt írta a kisebbnek, hogy "ha mégegyszer elviszed a sárkányomat(!!!!!!), elverlek mint a sz*-art." Persze, engedi a játék, de a mentalítás......

  Szik László @ hu 2
  Szövetség: Corvinus
  Legendás szint:800
 • Kristofia665 (HU2)Kristofia665 (HU2) Bejegyzések: 20HU2
  szerkesztette ezt: 26.08.2019
  Na egyszer már legépeltem a szöveget, de egy óvatlan F5 miatt most újra. (Igen, tudom ügyes vagyok) :D

  Üdv!

  Először is azzal kezdeném hogy sajnálom ha esetleg megsértettelek, nem állt szánt szándékomban. Csak tudod rossz emlékeim vannak a Te és nagyobb szövetségekkel (tisztelet persze a kivételnek).

  Kicsit próbáld meg beleképzelni magad egy kisebb játékos helyzetébe, aki nem olyan szöviben van, ami meg tudja védeni magát egy 65 főből álló profi 800-as tagokkal teletömött szövivel szemben. Mit tud tenni szerinted ha rubint szeretne? Vagy vásárol vagy megpróbálja megoldani játékon belül. Az utolsó amire szüksége van hogy emiatt rászállnak és hetekig szabotálják és támadják a szövetségét (nem kitalálom, megtörtént).

  Mint a hozzászólásaim számából is látszik, nem fórumon játszom a játékot. Egyetértek az ötlettel, de ahogy látom nem vagyok egyedül. Uriel továbbította/továbbítani fogja a felvetést a fejlesztők felé. Ők fognak erről dönteni, kár nekünk itt vitatkozni róla. Úgy se rajtunk áll. Ha jónak gondolják az ötletet és megpróbálnak egyenlő esélyeket teremteni, elfogadják, ha nem értenek vele egyet, akkor nem.

  Én minden esetre itt lezárnám, szeretnék a játékra, és nem a fórumra koncentrálni. Örülnék ha be lenne vezetve a fent említett ötlet, de azt viszont én kérem ki magamnak hogy egyből szaladok fórumra siránkozni.

  További jó játékot!
  Kristóf

  Szerkesztés: Egyébként sötét alak most dobott be egy 61-es szintűt (nem legendás) és semmi érdemet nem veszítek ha támadom (gondolom nem kell mondanom hogy nem fogom megtámadni). Ez egy másik felvetés lehetne hogy kicsit balanszoljanak a játékon, de ezekre is volt már ötlet ha jól láttam. Pl. legendás szintek szerint 200-as csoportokra bontás.

  A szerkesztés szerkesztése: Ebben a pillanatban ért be Andor kollégámra a szokásos szabotázs áradat a két héttel ezelőtti sérelmek miatt
 • Andor26 (HU2)Andor26 (HU2) Bejegyzések: 4HU2
  Uriel, ha lehet kérném a topic lezárását, köszönöm! :)
 • Swifty (HU2)Swifty (HU2) Bejegyzések: 192HU2
  "ez egy háborús játék" duma sose megy ki a divatból. Az előhúzható kártya ami mindenre válasz.
  Ha már témába vagyok, ide böfögöm megint: Szabályozzák le kik támadhatnak erődöket, sárkányokat. Mert vannak olyan játékosok, akiknek az egész heti játékuk annyiban kimerül, hogy ébresztőt húznak az erődökre, sárkányokra és ennyi volt.
  Heti 3-4 milla fosztással miért kell elvinni az aktív, fejlődni vágyó játékosok elől az erődöket, sárkányokat? Hagyják meg azoknak akik aktívak. Részemről tök mindegy milyen szinten van, mennyi az erőpontja és milyen szövetségben van.. Csak ne úgy vigye őket, hogy mellette semmi mást nem csinál a játékban...Ez a beszélgetés lezárult..