Távoli Világok esélye egyenlőtlenség!

A távoli világos eventben csak rubintokért lehet venni támadó és védő parancsnokokat, aki erre nem költ azoknak kb a nullával egyenlő az esélye, mert betrancsírozzák.
Eddig lehetett venni aranyért is parancsnokot/várparancsnokot.
A rablók meg ilyen kis szinten csak nagyon gyenge felszereléseket adnak, így aki nem költ rá az alapból le van lőve ebben az eventben
Szerintem ez igy nagyon nem jó.
Vagy rakják vissza az aranyért vehető parancsnoki szetteket, vagy vegyék ki a rubénrt vehetőket(esetleg valami horribilis rubinért adják hogy kevesen vegyék meg)
Teljesen elbabrálnak minden eventet a zsugori előre nem átgondolt döntéseikkel.
Hu2 ön is ott vagyok ám

csak ki vagyok tiltva valamiért amire senki nem tudja a választ:)
«1

Hozzászólások

 • Bibi (HU2)Bibi (HU2) Bejegyzések: 82HU2
  Vehetsz aranyért is de fel emeleték az árát így ha eladod nem nyersz hanem buksz rajta...
 • Karesz53 (HU2)Karesz53 (HU2) Bejegyzések: 49HU2
  Ez egy akkora hülyeség lett amit csinálnak. Nesze neked lehetőség, esély mindenkinek egyformán. 

  Vagy a főkastiddal foglalkozol, vagy lesed mikor ütnek be a távoli világokban.
  Mi másra találták volna ki mint, hogy rubint vásárolj.

  Valami nagyon okos embert szerződtethettek, korábban a GGE-nél ilyen húzásokra, ilyen rövid idő alatt nem voltak képesek. 

  Karesz
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) Bejegyzések: 167HU2
  Kedves Karesz!
  Ez már nagyon régen nem a játékról szól, hanem arról, ki mennyit tud (akar) költeni. Az eventek győztesei se győztesek, hanem ők a legnagyobb 'vásárlók'. A GGE nem egy jótékonysági szervezet, hanem egy profit vezérelte cég. Vagy váltasz bankkártyára, ha nem akarsz égni a távoli világokban vagy ki se mész oda. Csak ha nem mész ki, nem tudsz majd olyan ütemben fejlődni, mint mások,  mert oda vitték át a legfontosabb fejlesztési 'alapanyagokat.
  Szerintem az amúgy rendben van, hogy fizetni kell a játékért, hiszen fizetünk a zsömléért, a parkolóhelyért, a mozijegyért is. De ha fizetek, és nem keveset a játékélményért, akkor játékélményt szeretnék. Az nekem nem élmény, hogy üssek be 128x egymásután egy nomád sátrat, hogy aztán 149x egymás után be tudjak ütni egy idegen a nomád táblán vett zászlókkal növelt dicspontokért. Van, akinek igen. Van, aki szereti a monotóniát. Én nem. Én az izgalmat szeretem. A nem megjósolható végeredményű csatákat.
  Mondjuk az 1v1 csatáknak és az 1v1 háborúknak lenne értelme, izgalmas is lenne, én fizetni is szívesen fizetnék érte. De azt meg sikerült úgy átalakítani, hogy az 'eventezést' semmi se zavarhassa meg, hogy értelmetlen támadni. Ha veszek 50-80k rubinért egy démonsereget és mögé rakom az elérhető legjobb támadóparit, elindulok, és már egy top30as szövibe támadva is összetolnak velem szembe 100k védőt. Szerencsés esetben kiszedek a 3ezer démonnal 1800 védőt. Ma még. Mert március közepétől jön a védőpari új generációja, lesz majd 100as udvaruk, és akkor majd 800-1000 védő lesz védelmi oldalon a veszteség. No, enni védőt 2 óra alatt letoborzok :D Ez nagy élmény a támadónak és nagy kockázat a védőnek. Legalább akkora kockázat mint prémért, gyöngyért, lélekért kockázat nélküli áltámadásokat vezetni olyan játékosok ellen, akiket éles támadással sose tudnál elkapni, mert hát ha egy kis szövi 100 ezer, akkor egy nagyobbacska 200 ezer védőt rak az udvarra, sőt, az én udvaromon egyszer egy nem túl veszélyes támadásnál volt már 275 ezer védő is...
  Sajna úgy 2 évvel ezelőtt, amikor lecsökkentették a védők ételfogyasztását, nem gondolták át ezt alaposan.
  Lehet egy ideig még nyűglődni, az ember nehezen mond le arról, amit 2-3-5 évig építgetett, de ha nem lesz valami változás, és bejönnek az új védőparik esélytelen lesz támadó játékot játszani. Akkor meg semmi más nem marad, mint az eventezés cél nélküli monotóniája.
  Én azért még nem adom fel, jó csapatban játszok, barátok, jó emberek között, hiányoznának...
 • Karesz53 (HU2)Karesz53 (HU2) Bejegyzések: 49HU2
  Kedves Sahrazad!

  Nekem, és szerintem sok-sok játékosnak nem mondtál újat avval, hogy ez már régen nem a játékról szól.

  Szerintem a lényeg fölött picit elsiklottál, amikor azt írtam, hogy ennyire gyorsan még nem reagáltak le semmit, mint a távoli világok változtatását. Ez meglepően gyors volt az indításhoz képest. Ez ediig nem volt jellemző a GGE-re.

  Lassan 4 éve amikor bejöttek az első reformok, avval a címszóval, hogy "a fejlődés érdekében".
  A második reform 3 éve, amikor azért alakították át a játékot, hogy a nagy különbségeket valahohy tompítsák.
  Ez csak duma volt akkor is, hiszen a játék 4-5 éve elérte csúcspontját. Azóta igen szellős lett a HU2 szerver térképe. 
  Mi csak egy vagyunk a sok közül. Az árakat pedig nem országokra bontják, hanem mondhatni egyformák. A fő vásárlóerő nem itt van, hanem máshol.

  Minden szerveren az a lényeg, hogy a játék ingyenes, de ha fejlődni akarsz akkor fizetned kell.
  Sajnos rohamosan haladunk ebbe az irányba, hogy minden jobb dologért fizetni kell.

  Ezért is nem akarják meghallani, beépíteni a játékosok által javasolt ötleteket.

  Mi meg buták vagyunk, hiszen tálcán kínáljuk a változtatás lehetőségét avval, ha valamit jobbítani szeretnénk mint felhasználó. Az ötlettár a felhasználói részről határtalan.
  Viszont a játék készítői gondban lennének, ha nem lenne javaslat.

  Karesz

 • Mab (HU2)Mab (HU2) Bejegyzések: 783HU2
  A Távoli világoknál vissza kellene térni oda, ha a GGS ragaszkodik ehhez az örökségpontos rendszerhez, hogy mindenki ugyanolyan 11-es szintű kastit kapjon kezdésként, és ne legyen rubis kezdő kastély. (Két órával a kezdés után már volt 70-es szintű játékos.) Akinek van pénze, az így is fog tudni haladni, viszont a mostaninál nagyon nagy a különbség, és aki egyébként venne rubint, az nem fog, mert esélye sincs a nagypénzűek ellen. Ez minden szerveren így lesz.

  Azért lehet látni, hogy az előzőnél sokkal többen voltak kint már az elejétől kezdve. Ha nem változtatnak a mostani felálláson, a következőnél sokkal kevesebben fognak kimenni, jóval kevesebb lesz a bevétel is. Annyi bevételt a nagyrubis játékosok sem fognak tudni összehozni, mint az előzőeknél.

  A játékosokat egy ideig az orruknál fogva lehet vezetni, viszont a végtelenségig ez sem megy. Így hamar el fog jönni az a pont, amikor a félrubis játékosok is felállnak az asztaltól és követik a nemrubis játékosokat. 

  A kevés rubint vásárlás még mindig több, mint a semmi, ezen gondolkodjanak el a GGS-nél. A mostani nagy lehúzásokkal rövid ideig nyernek, de hosszabb távon nem valószínű, hogy meg fogja érni.
 • UrielUriel Bejegyzések: 2,680Moderator
  szerkesztette ezt: 03.03.2019
  Sziasztok!
  Láthatóan azért valamit csináltak a Távoli Világok eseménnyel. Az egyenlőséget nem teljesen sikerült tökéletesre hozni, ezt többször is jelentettem. Viszont amiről senki sem ír semmit, az az ajándékok elosztása. Talán észrevettétek, hogy a 10,000-25,000 helyezettek is kapnak annyi építési és fejlesztési zsetont, ami éppen elég egy relikvia üvegház felépítéséhez és maximumra fejlesztéséhez. 
  Abban valóban igazatok van, hogy azok a fejlesztések, amiket a játékosok ötleteiből csinálnak, azok általában rubinvásárlással szerzhetőek meg. Vagyis megteszik a változást, mert láthatóan érdeklődésnek örvend, de bevételszerzési lehetőséget is kialakítanak ezekkel.
  Természetesen az ingyenes játék egy nagyon limitált lehetőséget nyújt csak. A vásárlások nem kötelezőek, de egyértelműen fontosak, ha valóban el akar érni valamit a játékos. Gondoljatok bele, hogy mi lenne, ha senki sem vásárolna rubint. A játék végét jelentené. Ezért nem csak arra kell a fejlesztés, hogy a játékélmény jobb legyen, hanem arra is, hogy vásárlásra ösztökélje a játékosokat. Ezt a kettőt harmoniába hozni nagyon nem egyszerű.
  Valóban a mi szerverünk egy kis szerver, nem túl sok költekező játékossal. Persze vannak itt is komoly befektetők. Az viszont tényleg fontos, hogy a többség szavát hallják, vagyis a nagyobb szerverek mutatói a mérvadóak.
  A feladatom az is, hogy a Ti ötleteiteket, kritikáitokat, javaslataitokat eljuttassam a fejlesztők felé, ezt én meg is teszem. A változásokat pedig mi érezzük és kedvelhetjük, vagy bosszantóak, de mivel játszunk, ezért még mindig lesznek újabb dolgok is.
  Uriel
 • Asinne (HU2)Asinne (HU2) Bejegyzések: 61HU2
  Sziasztok!

  Sajnos ha még a kezdő csomagot sem veszem meg, alig tudok katonát venni, főleg hogy 1 óra alatt kiköltözés után lerabolták az örökség pontjaimat, ezáltal most 44 000. vagyok.
  Visszatérve a régi rendszerhez, teszteltem, ha nem veszem meg a kezdő csomagot, és semmit amit rubinért kínálnak, akkor 8400. tudtam lenni. Kezdéskor 11 000.
  Jelenleg esélyem nincs rá.
  Ahogy pedig megszedném magam pár támadással örökségi pontnál, a körülöttem lévő 22-30 000 pontosak azonnal lerabolják, nem találgatok, próbáltam.
  Szóval ha nem fizetsz esélytelen zsetonokat nyerni.
  Még szerencse hogy Királysági ligán lehet, különben bajban lennék.

  Korábbi Távoli világok jobban tetszett.
  Sajnos ilyen feltételek mellett ki kell hagynom.

  - Játékban - Duplakeresztes (hu2) -
  - Ötletelő -


 • Mab (HU2)Mab (HU2) Bejegyzések: 783HU2
  @Uriel természetesen észrevettük, hogy az ajándék sokkal több lett, de ez nem fogja hosszabb távon a kieső játékélményt kompenzálni.
  Egyértelmű, hogy a rubinvásárlásokból tartja fent magát a GGS, de vajon megéri-e hosszabb távon a GGS-nek, ha azokat a játékosokat is elüldözi, akik néha vesznek rubint.

  A mostaninál viszont eléggé nyilvánvaló, hogy mire megy ki a játék a GGS részéről. Nagyon durván belenyúltak a játékba, előttem szólók is írták, a játékosoknak még csak ideje sem volt ráállni az előző verzióra.

  Ha a való életben bejön az ügyfél, és rögtön a képébe vágod, hogy csak a pénze kell, viszont nagyobb lett az ára annak, amit akar és aki többet fizet az többet kap (amit alapjáraton minden ügyfél is tud), akkor a pénzeszsák ügyfél ugrik rá, neki mindegy. A nem annyira gazdag és/vagy tudatos ügyfél azonban mérlegelni fog: meg fogja nézni, hogy mennyire éri meg a befektetés, mennyiért tud versenyképes maradni, ÉS milyen a kiszolgálás. Ha úgy érzi, hogy durván rátapadtál a pénztárcájára, mint pióca a halra és a szemed helyén is dollárjel van, akkor azt fogja mondani, "oké, tényleg több mindent kapok a pénzemért, de a kőgazdag ügyfelek is lényegesen nagyobb előnyhöz jutnak, ráadásul az eladó még pofátlanul bele is mászik a pénztárcába, hát bocsi."

  Ha szavazni lehetne, akkor azt mondanám, hogy inkább a régi Távoli Világok verzió legyen, kevesebb ajándékkal, mint a mostani. Az még mindig kiegyensúlyozottabb volt, mint a jelenlegi.

  A GGS döntse el, mi jobb neki: ha a játékosok egyszer/kevésszer vesznek részt az eventen és talán többet fizetnek, ha fizetnek, vagy ugyan kevesebbet fizetnek, de többször vesznek részt rajta, és a vásárlási hajlandóságuk is megmarad. És ha már döntött, akkor legyen szíves hosszabb ideig megmaradni a döntésénél és ne úgy forogni, mint a szélkakas, hogy a játékosoknak legyen idejük kidolgozni az eventre a stratégiát. Köszi.
 • tirerama (HU1)tirerama (HU1) Bejegyzések: 119HU1
  szerkesztette ezt: 03.03.2019
  Az a fő baj ezzel a távoli világos izével....
  Hogy a pénz nem arra kell hogy előnyhöz juss, hanem hogy egyáltalán részt vehess az eventben.
  Mert ha nem veszel rubint nincs várparid/paris aranyad időugród.
  És vergődhetsz, és semmire nem mész mert aki költ rá betarncsíroz és te csak égzs mint a fene és semmit nem tudsz tenni

  Mert ha nem veszel rubint milyen esélyeid vannak?
  rablózhatsz.... ütheted az alap rablókat amik semmit nem adnak, se nyersanyagokat se aranyat se felszereléseket.
  Gyakorlatilag aki nem vesz rubint az csak pislog kint mint a hala  szatyorban.
  És ez azért tényleg nagyon elhibázott tematika.

  Esetleg kezdésre kéen adni használható mennyiségű aranyat, esetleg magasabb szintű rablókat stb... amiből lehet fejlődni, védekezni/támadni pénz nélkül is.
  Így aki nem költ csak ég mnt a pinty és csak pislogni tud közben ;)
  Hu2 ön is ott vagyok ám

  csak ki vagyok tiltva valamiért amire senki nem tudja a választ:)
 • sahrazad (HU2)sahrazad (HU2) Bejegyzések: 167HU2
  Mab (HU2) mondta:
  A Távoli világoknál vissza kellene térni oda, ha a GGS ragaszkodik ehhez az örökségpontos rendszerhez, hogy mindenki ugyanolyan 11-es szintű kastit kapjon kezdésként, és ne legyen rubis kezdő kastély. (Két órával a kezdés után már volt 70-es szintű játékos.) Akinek van pénze, az így is fog tudni haladni, viszont a mostaninál nagyon nagy a különbség, és aki egyébként venne rubint, az nem fog, mert esélye sincs a nagypénzűek ellen. Ez minden szerveren így lesz.

  Azért lehet látni, hogy az előzőnél sokkal többen voltak kint már az elejétől kezdve. Ha nem változtatnak a mostani felálláson, a következőnél sokkal kevesebben fognak kimenni, jóval kevesebb lesz a bevétel is. Annyi bevételt a nagyrubis játékosok sem fognak tudni összehozni, mint az előzőeknél.

  A játékosokat egy ideig az orruknál fogva lehet vezetni, viszont a végtelenségig ez sem megy. Így hamar el fog jönni az a pont, amikor a félrubis játékosok is felállnak az asztaltól és követik a nemrubis játékosokat. 

  A kevés rubint vásárlás még mindig több, mint a semmi, ezen gondolkodjanak el a GGS-nél. A mostani nagy lehúzásokkal rövid ideig nyernek, de hosszabb távon nem valószínű, hogy meg fogja érni.
  Mab és én nem szoktunk egyet érteni. Most mégis. Mivel nekem nagyon-nagyon kell az üvegház, és az első 2 távolin nem voltam kint, az előzöre kimentem, hát raktam bele rendesen pénzt, de így is csak 10kba sikerült beférnem...még tanultam, mit hogyan kell. Most viszont sikerült jó egyenlőtlenséget csinálni. Hiába veszem én meg a kezdőcsomagot, meg fizetek utána is, ha a szomszédom egy olyan német 'munkás', akinek 10x annyi a jövedelme, mint nekem, sokkal könnyebben megengedheti magának a vásárlást, ez zöldön nem jön ki, mert nekünk magyaroknak ugyan minden drága egy kicsit, de mindenkinek az, azaz óriási különbségek nem alakulnak ki, zöldön, én a 'félrubis' (Mab találó szóhasználata arra, hogy egyszer-egyszer veszek ajánlatot a fontos eventeknél, de dem költök havi sok tízezret, mint a top 15-20 játékos) többé kevésbé tudom tartani a lépést a legnagyobbakkal.
  No, de a távolin, felhúztam én mindent, kicsit lobogtattam a bankkártyámat is, támadtam is párat, első nap végén már foglaltam az erődömet, 3452. voltam. Aztán a másnap azzal kezdődött, hogy megjelent a német szomszédom, 3 perc alatt felhúzott a rubinos csomaggal mindent, kint is volt jégen is, sivin is egy fél napon belül, aztán szemet vetett az én félig már felépített erődömre, és jött rám 500 katival, vette rubinért a parit, meg a katikat.  Bosszúból, hogy nem sikerült elvennie a félkész erődöt és neki magának kellett egyet építenie, azóta 7x verte végig a kastomat, amiben már kati sincsen. Erre költsek? A 3452. helyről valahová a 7000. hely tájára süllyedtem vissza. Azt a hátrányt, hogy a kezdetekkor egyik játékos fullra húzott világokkal indul, a másik meg nem engedheti ezt meg magának, behozni nem lehet. Pofozózsák lenni meg nem akarok, úgyhogy hiába akarom én az üvegházat, pénzt önteni abba, hogy a végén majd a 22.000 hely környékén végezzek és semmit se kapjak 20 napi nyüglődsért, bizony értelmetlen. Ha így marad, akkor ahogy Mab mondta, a kövi távolira nem megyek ki. Nem lehet egy magyar játékos és egy német játékos lehetőségeit összemérni. Egy ilyen meccsben mi csak vesztesek lehetünk. Nagy kár, amúgy az előzőnél csinálgattam szépen, hol égtem, hol én égettem másokat, és elfogadható árért elfogadható helyen végeztem, szereztem egy teljes üvegházat, amit 15ös szintre tudtam húzni....2 nap alatt most már többet raktam bele pénzben, mint korábban, de még a megemelt jutik mellett is hátrébb tartok.
  Hát igen, Mab, nagyon megfogtad a lényeget.
 • Szik László (HU2)Szik László (HU2) Bejegyzések: 216HU2
  szerkesztette ezt: 03.03.2019
  Sziasztok! Minden további elmélkedés helyett, nézzétek meg a ranglistát! Ha jól emlékszem a múlt hónapban 80 000 feletti játékos volt rajta.. Most alig  50 000. Mert a híre megelőzte az eventet... És ha megnézitek nagyon sok kastély kint van ugyan, de teljesen inaktív, mert szembesűltek a változásokkal, és nem tudnak, vagy nem akarnak ennyi pénzt költeni. Mindenki képzeletére bízom, hogy a következőre mennyien váltanak jegyet.....
  Hajrá GGS!

  imageimageimage
  Post edited by Szik László (HU2) on
  Szik László @ hu 2
  Szövetség: Corvinus
  Legendás szint:800
 • Mab (HU2)Mab (HU2) Bejegyzések: 783HU2
  A német fórumon is nagy az elégedetlenség a játékosok között, így talán van remény, hogy változtassanak a Távoli világokon.
 • Bibi (HU2)Bibi (HU2) Bejegyzések: 82HU2
  Túl világ mert én már csak így hívom...

  Mi egy elég merész stratégiát harcoltunk ki magunkat szövetségemmel mást nem tudsz.

  Támadj támadj falkázz másképp lenyomnak.. El kell lehetetlenítened a társaid ahhoz hogy te életbe maradj... Ki nek jó ez se neked se nekik ?  Előző körös jobban bejött..
   Ez a régi beri elvén működik amit nagyon élveztem és még vagyunk ezzel páran... De ott volt nyersi arany szerzés most itt nincs rubinból vedd az aranyat a katonát a nyersit... Szinte minden rubinból valamit arra talljanak ki hogy gyorsabban tudjunk fejlődni vagy felezzék az építési időt mert a kisebb szintűek akik nem költenek annyit rá feleslegesen jönnek jelenleg ki. 

  Horror az egész és nem csak a mi szerverünk érzi és vallja ezt sok szerver tagjaival beszéltem egynek se jön be próbálnak túl élni ahogy tudnak ők is.. 

   Szuper ennyi ajándék épp számoltam mire lesz elég :)  ennek nagyon is örülök de hol van az amit ráfordítunk ?
 • Bibi (HU2)Bibi (HU2) Bejegyzések: 82HU2
  @Uriel egy észrevétel a pont számláló nem tökéletesen számol míg van 120ezer pontom az összesítésben 92 ezret ír ki... :) napi zárásnál ,minden pont számít :)
 • tirerama (HU1)tirerama (HU1) Bejegyzések: 119HU1
  Amugy azt skubizom hogy 50-60 szintes játékosok tudnak szerezni örökség pontot 11-12 es szintesektől

  Azért ez is érdekes
  Aki költ rá csak learatja a kicsiket akik nem költenek azt ennyia  dolga
  röhej:D
  Hu2 ön is ott vagyok ám

  csak ki vagyok tiltva valamiért amire senki nem tudja a választ:)
 • Bibi (HU2)Bibi (HU2) Bejegyzések: 82HU2
  Igen így van engem már lehordtak mindent mert a Kán vezére vagyok :d ezt jobban át kell gondolnia a supportnak mert nem lesz egy népszerű event  én addig megyek  ki míg z üvegházakat fel nem építem utána tuti nem :D egy pénz temető és csak a legjobbak maradnak életben a többieknek  végük..
 • Mátra (HU2)Mátra (HU2) Bejegyzések: 10
  Sziasztok! Jól olvasom, hogy öröksegpontot csak a zöldön lehet nyerni vagy veszteni? Tehát ha kimész a jégre, az ottani támadás nem befolyásolja ?
 • Szik László (HU2)Szik László (HU2) Bejegyzések: 216HU2
  Tény, hogy nem egyértelmű...

  "Az, hogy az új pontozási rendszerben végzett támadások is rendesen előre haladnak: az örökséget a szokásos erőforrásként hozhatjátok el, miután sikeresen támadtatok az ellenfél fővárosára a Nagy Birodalomban és a Távoli világokban. "

  Mit ért Távoli világokon, hisz eleve ott vagyunk? A külső királyságokat?  Ez a" Nagy Birodalomban, ÉS a Távoli királyságokban", furcsa nekem is..

  Szik László @ hu 2
  Szövetség: Corvinus
  Legendás szint:800
 • Samak (HU2)Samak (HU2) Bejegyzések: 30HU2
  Mátra (HU2) mondta:
  Sziasztok! Jól olvasom, hogy öröksegpontot csak a zöldön lehet nyerni vagy veszteni? Tehát ha kimész a jégre, az ottani támadás nem befolyásolja ?
  Igen, pontosan így van, csak a zöldön tudsz örökségpontot szerezni más kastélyok támadásával. Csak a kastélyok támadásával, tehát erődnél nem érvényes ez és a jegesen, sivatagon és tüzesen sem. Amikor támadnál, akkor nem is mutat szerezhető örökségpontot.
  Samak @ hu 2
 • Mátra (HU2)Mátra (HU2) Bejegyzések: 10
  Köszönöm a választ!
Sign In to comment.