Főoldal Hungarian Hivatalos Hírek

Csatlakozz a hivatalos Goodgame Discordhoz még ma!


Szeretnél olyan, hasonlóan gondolkodó játékosok közösségéhez csatlakozni, akikkel megvitathatod kedvenc játékaidat? Ne keress tovább, csatlakozz a GoodGame Empire Csoport Discord szerveréhez!


A szerverünk a tökéletes hely, hogy kapcsolatba lépj más játékosokkal a világ minden tájáról. Akár stratégiáról szeretnél beszélgetni, akár tippeket és trükköket szeretnél megosztani másokkal, vagy csak új barátokat szereznél, a közösségünkben mindezekre lehetőséged van.


És ez még nem minden - Discord szerverünk tagjaként exkluzív nyereményjátékokhoz és más különleges eseményekhez is hozzáférhetsz. Ez a tökéletes módja annak, hogy naprakész maradj a GoodGame Studios legújabb híreiről és frissítéseiről.


Szóval mire vársz még? Csatlakozz még ma a GoodGame Empire Csoport Discord szerveréhez, és kezdj el kapcsolatot teremteni harcostársaiddal a világ minden tájáról. Csak látogass el a https://discord.gg/goodgamestudios oldalra, hogy csatlakozz a mókához!

GY. I. K. (Gyakran Ismételt Kérdések)

BM YodaBM Yoda Moderator Bejegyzések: 475

Kedves úrhölgyek és nagyurak!

A HTML5-re való átállás folytatódik 2020-ban, március végére már csak a Nagy Birodalom lesz elérhető Flashben. Minden más tartalom csak HTML 5-ben lesz hozzáférhető. A HTML5-re való átállással és a Flash hátrahagyásával kapcsolatos döntés megszületése nem igazán rajtunk múlt, hiszen a Flash megszűnik, mert elavult technológia.

2020 végére az Adobe, a Flash gyártója teljesen megszünteti a szoftver támogatását.

Az átállás másik oka az, hogy elkerülhessük a két verzió (Flash és HTML5) egyidejű fenntartásával járó többletmunkát: nemcsak a tesztelés és a hibajavítás kétszereződött volna meg, hanem számos további technikai lépés is szükséges az alaposan tesztelt és jól játszható verzió megjelenítéséhez vezető teljes folyamatban. Játékosként számotokra is előnyös az említett többletmunka elkerülése, ugyanis így egy verzió hibáinak kijavítására összpontosíthatunk, és kevesebb időre van szükség a változtatásokhoz és a funkciókhoz is. 

Még egyszer szeretnénk áttekinteni a HTML5-tel kapcsolatos legfontosabb információkat. 

 

Gyakran ismételt kérdések

Böngésző

Mely böngészők javasoltak a HTML5-höz?

A HTML5 olyan technológia, amely bármely támogatott böngészőben jól működik. Ha nem vagy biztos benne, hogy a böngésződ támogatja-e a HTML5-öt, kérjük, tekintsd meg a szoftverfejlesztő weboldalát további részletekért. Bár elméletileg bármelyik böngészőt használhatod, mi a Google Chrome, az Opera vagy a Firefox legújabb verziójának használatát javasoljuk. Semmiképpen ne használj Internet Explorert. Ennek okáról az alábbiakban írunk részletesen.

Jelenleg (2020. február) a Microsoft Edge a legoptimálisabb böngésző, különösen a Chromium-bővítménnyel. 

Honnan szerezhetem meg az Edge Chromiumot?

Az Edge Chromium telepítéséhez látogass el a gyártó weboldalára itt. Kattints a „Letöltés” lehetőségre, és a fájl letöltődik a gépedre. Megjelenik egy új ablak az oldal alján a letöltött fájllal. Kattints az előugró ablakra. Megjelenik egy újabb ablak, amely megkérdezi, mit szeretnél tenni a fájllal. Válaszd a „Kiválasztás” lehetőséget, és megjelenik a telepítési párbeszédablak. Kattints a „Telepítés” pontra, és a telepítés elindul. 

 

Honnan szerezhetem meg a Google Chrome-ot?

A Google Chrome-ot egyszerűen letöltheted a gyártó weboldaláról itt. „A Chrome letöltése” gombra kattintva felugrik egy új ablak, ahol meg kell erősítened a letöltést az „Elfogadás és telepítés” gombra kattintva. Ezelőtt a lépés előtt el kell döntened, hogy beállítod-e alapértelmezett böngészőnek a Google Chrome-ot, és azt is, hogy szeretnéd-e automatikusan elküldeni a használati statisztikákat és a hibajelentéseket a Google részére. A döntésednek megfelelően válaszd ki a megfelelő opciót, amint az megjelenik. Letöltődik egy telepítőfájl, és a telepítés azonnal el is indul, ha a fentiekhez Internet Explorert használsz (Firefox használata esetén a lap alján egy sáv jelenik meg a letöltött fájllal; erre kattints duplán, majd indítsd el a telepítést a „Futtatás” gombra kattintva).

Honnan szerezhetem meg az Opera böngészőt?

Az Opera telepítéséhez látogass el a gyártó weboldalára itt. Kattints a „Letöltés” lehetőségre, és a fájl letöltődik a gépedre. Megjelenik egy új ablak az oldal alján a letöltött fájllal. Kattints az előugró ablakra. Megjelenik egy újabb ablak, amely megkérdezi, mit szeretnél tenni a fájllal. Válaszd a „Kiválasztás” lehetőséget, és megjelenik az Opera telepítési párbeszédablaka. Kattints a „Telepítés” pontra, és a telepítés elindul. 

Honnan szerezhetem meg a Firefoxot?

A Mozilla Firefox telepítéséhez látogass el a gyártó weboldalára itt. Kattints a „Letöltés most” lehetőségre, és a fájl letöltődik a gépedre. Új ablak jelenik meg az oldal alján, amely megkérdezi, mit szeretnél tenni a letöltött fájllal. Válaszd a „Futtatás” parancsot, és megkezdődik a Mozilla Firefox telepítése (Google Chrome használata esetén a lap alján egy sáv jelenik meg a letöltött fájllal; erre kattints duplán, majd indítsd el a telepítést a „Futtatás” gombra kattintva). 

Mi a helyzet, ha már a Google Chrome, az Opera és/vagy a Firefox böngészőt használom? 

Elméletileg akkor már készen is állsz, és elkezdheted felfedezni az Empire HTML5-ös játékélményét! 

Előfordulhat azonban, hogy még egy dolgot meg kell tenned, ha ez eddig még kimaradt (vagy nem végzed el rendszeresen): frissítened kell a választott böngésződet az aktuálisan elérhető legfrissebb verzióra! Ez elvégezhető automatikusan vagy manuálisan, és/vagy letöltheted a legutóbbi verziót az egyes böngészőkre vonatkozó „Honnan szerezhetem meg...” című kategóriában/kérdésnél általunk megadott webhelyről. Fontos tehát, hogy frissítsd a böngésződet, és tartsd folyamatosan naprakészen! 

 

Miért nem javasolt az Internet Explorer használata?

Az Internet Explorer elavult böngésző, és idővel egyre több és több probléma fog vele felmerülni általános böngészés közben is. A Microsoft néhány kisebb biztonsági frissítés kivételével megszüntette a böngésző aktív támogatását, és idővel teljesen le fogja állítani a támogatást. Ha még mindig az Internet Explorert használod, nagyon fontos, hogy böngészőt válts, így biztosíthatod ugyanis a zökkenőmentes és biztonságos böngészési élményt, nemcsak az Empire-re, hanem általánosan az internethasználatra vonatkozóan is.

Böngészőt váltottam, és most nem találom a játékot! Mit tegyek?

Ne aggódj, a csapataid biztonságban vannak! Ha leváltottad az Empire játékhoz eddig használt böngészőt, a régi böngésződ könyvjelzői nem kerülnek át automatikusan az újba, ezért elsőre úgy tűnhet, hogy a játékhoz való csatlakozás eme egyszerű módja elveszett. A játékot azonban egyszerűen megtalálhatod, csak nyisd meg a https://empire.goodgamestudios.com/ weboldalt, majd mentsd el könyvjelzőként (ennek menetével kapcsolatosan részleteket lent találsz).

Hogyan tudok könyvjelzőt beállítani a böngészőben?

Google Chrome/Mozilla Firefox: 
⦁ Nyisd meg a weboldalt, amelyet el szeretnél menteni könyvjelzőként.
⦁ Kattints az URL-címsáv (címsor) jobb oldalán található csillag ikonra. 
⦁ Használhatod az előre megadott nevet, vagy el is nevezeted tetszés szerint a könyvjelződet; függően attól, hogy szeretnéd, hogy megjelenjen.
⦁ Add meg, hol szeretnéd látni a könyvjelzőt a mentés után. A legjobb hely a mentésre a könyvjelzősáv (Chrome/Firefox) vagy a Kedvencek sáv (Edge), így a könyvjelző mindig a böngésződ tetején fog megjelenni.

Már van könyvjelzőm, frissítenem kell?

Igen! Még ha működő könyvjelződ is van, javasoljuk, hogy ellenőrizd, az a https://empire.goodgamestudios.com/ webhelyre és nem más URL-címre vezet-e (partnerhivatkozások kivételével). Más URL-címek problémákhoz vezethetnek a játék betöltésével vagy elérhetőségével kapcsolatban, így mindenképpen ellenőrizd, hogy a mentett könyvjelzőid a megfelelő címet használják-e. Javasoljuk, hogy a biztonság kedvéért mindenképpen frissítsd a meglévő könyvjelzőt.
 

Általános

Helytelennek tűnő értékek jelennek meg a játékban, mit tehetek?

A jó öreg frissítés gomb (F5 billentyű a billentyűzeteden) jó szolgálatot tesz az ilyen helyzetekben, és valószínűleg megoldja a problémát. Ha továbbra is a helytelen értékek jelennek meg, és szerinted hiányoznak termékeid vagy más eszközeid, tárgyaid stb., kérjük, fordulj az ügyfélszolgálathoz, és jelentsd be számukra a problémát.

Hogyan játsszak az Empire-rel?

Az Empire játékkal a megszokott módon játszhatsz, egyszerűen keresd fel a https://empire.goodgamestudios.com/ webhelyet (mentheted is könyvjelzőbe ezt a hivatkozást, így mindig egyszerűen megtalálhatod), és jelentkezz be a fiókodba, vagy regisztrálj egy újat, ha még nincs fiókod. Kérjük, ne használj más hivatkozást a játék elérésére, ugyanis ez hibákhoz vezethet, vagy előfordulhat, hogy nem tudsz csatlakozni/játszani.

Mi a helyzet a különálló Flash Playerrel, amelyet eddig használtam?

Igaz, hogy korábban adtunk tanácsokat a különálló Flash Playerben való játékkal kapcsolatban, és néhányan jó ideje ezzel játszanak. Mivel a HTML5 és a Flash nem kompatibilis technológia, ez a jövőben már nem lesz lehetséges. Ha eddig a Flash Playert használtad, kérjük, ne próbálj meg az alkalmazáson keresztül vagy a https://empire.goodgamestudios.com/ hivatkozástól eltérő URL-címről csatlakozni, mivel nem fog működni, vagy nem enged tovább játszani.

El fogom tudni érni még a Flash verziót?

Igen, el fogod tudni érni a Flash verziót, de csak a Nagy Birodalommal fogsz tudni játszani. Minden más tartalom már támogatott a HTML 5 verzióban. 

Mi történik a fiókommal?

Semmi! Jól olvasod, nem módosítjuk a fiókodat, továbbra is hozzáférsz majd a játékhoz a régi fiókoddal, és folytathatod a játékot ezzel a fiókkal a HTML5-verzióban. Ennél egyszerűbb nem is lehetne!

Továbbra is működni fognak a bejelentkezési adataim?

A bejelentkezési adataid továbbra is érvényesek lesznek, és a szokásos módon jelentkezhetsz majd be. A jelszavad mindenképpen legyen hozzáférhető, és regisztráld az e-mail-címedet azzal, hogy begyűjtöd a játékon belüli üdvözlő ajándékot. Így biztosítható, hogy szükség esetén meg tudd változtatni a jelszavadat a segítségünk nélkül.

Mi történik a játékban elért haladásommal?

A kastélyod éppen abban a csodás állapotban lesz, ahogy hagytad (már ha csodás állapotban hagytad!). Ezzel kapcsolatban semmi sem változik, és nem tűnik el a haladásod.

Elfelejtettem a jelszavamat! Hogyan jelentkezhetek be?

Ha elfelejtetted a jelszavadat, és e-mail-címmel regisztráltál, egyszerűen beállíthatsz egy új jelszót a bejelentkezési oldalon található „Elfelejtetted a jelszavadat?” ikonra kattintva. Egyetlen kattintással megjelenik egy új panel, amelyben meg kell adnod a regisztrált e-mail-címedet. Add meg az e-mail-címet, kattints a zöld gombra, és hamarosan e-mailt kapsz a jelszó megváltoztatásának lépéseiről. Kérjük, ellenőrizd a levélszemétmappádat is, mivel néha az e-mailjeink oda kerülnek. Ha nem e-mail-címmel regisztráltál, kérjük, fordulj az ügyfélszolgálathoz a pontos felhasználóneveddel és egy érvényes e-mail-címmel, amelyen felvehetjük veled a kapcsolatot. Az ügyfélszolgálatot  itt találod. 

Nem tudom a fiókom bejelentkezési adatait! Mit tegyek?

Ha nem emlékszel a bejelentkezési adataidra, ne ess pánikba! Ha e-mail-címmel regisztráltad a fiókodat, a jelszavadat az „Elfelejtetted a jelszavadat?” gombra kattintva állíthatod vissza. Az e-mailben, amelyet küldünk neked, a felhasználónevedet is láthatod. Átnézheted a tőlünk kapott többi e-mailt is, például az üdvözlő ajándékot tartalmazó e-mailt, amelyet a játékban való regisztrálásért kaptál. Fontos, hogy valahogy visszaemlékezz a bejelentkezési adataidra, mivel az ügyfélszolgálati csapatunk csak akkor tud segíteni, ha a fiókod beazonosítható, ezért, kérjük, írd fel egy biztonságos helyre az adatokat a későbbiekre.

A fiókom blokkolva van/le van tiltva! Mit tegyek?

Ha a fiók blokkolva lett vagy le lett tiltva, és megjelenik egy üzenet ennek tényéről, amikor megpróbálsz bejelentkezni,  ide kattintva fordulj az ügyfélszolgálati csapatunkhoz további információért és segítségért.

Hogyan rövidíthetek le egy hivatkozást, hogy közzétehessem a játékon belüli csevegésben?

A hivatkozásrövidítő szolgáltatások nagyon gyakoriak, különösen, ha például Twitter-felhasználó vagy. Bár a Google-keresés jó pár találatot hoz, az Empire csapata a bitly hivatkozásrövidítő szolgáltatás használatát javasolja. Ezzel olyan hivatkozásokat illeszthetsz be, amelyek sokkal-sokkal rövidebbek, mint a teljes hosszúságú változat, így helyet takaríthatsz meg a csevegődobozban vagy az üzenetek között. A Google hivatkozásrövidítőjét  itt  érheted el, vagy írd be a „bitly.com” címet a böngésződbe. Ezután egyszerűen másold be a lerövidíteni kívánt hivatkozást, majd kattints a „Shorten” (Rövidítés) gombra, így megkapod a hivatkozásod kompakt verzióját, amelyet beilleszthetsz, ahová csak szeretnéd.
 
 
Köszönjük a sok kérdést, és hogy ilyen nagyszerűek vagytok!
 
Az Empire közösségi csapata
Sign In to comment.