Főoldal Kérdések a játékkal kapcsolatban Útmutatók

Új moderátorokra van szükségünk!


ModerátorCsapatunkba folyamatosan keresünk tehetséges embereket. Azaz éppen téged! Ha úgy gondolod, tudnál nekünk segíteni a szervezésben és a tájékoztatásban a közösségünk számára, és közben a szórakoztató oldaladat is megfelelően tudod használni, kérjük, jelentkezz. A fórumon, a bejelentésekkel közzétett kulisszatitkoknál, a Discordon és a közösségimédia-csatornáinkon is szükségünk van emberekre.


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kattints IDE.

Dekorációs kohó

rotkiv (HU2)rotkiv (HU2) HU2 Bejegyzések: 569
Íme egy rövid útmutató a dekorációs kohó működéséről! (Na jó, igazából nem lesz rövid.) Az alábbiakban információkat kaphatsz arról, hogy hogyan hajtható végre a dekorációk fejlesztése! (A spoiler ikonokra kattintva a magyarázatot segítő, magyar nyelvű feliratokkal ellátott képeket találsz.)

A dekorációs kohó a 70. szinttől elérhető, használatához nincs szükség egyéb épületre. Segítségével a dísztárgyaid közrend értékét tudod növelni. Ikonja a játékmező jobb alsó sarkában található. Erre kattintva felugrik egy ablak, ahol 5 különböző menüpontra kattinthatunk: Fúziós kohók, Katalizátorok áttekintése, Fúziós érmés piac, Rubinos piac és egy Rövid útmutatót nyújtó ikon.
Az alábbiakban eszerint az 5 fő pont szerint mutatom be a dekorációs kohó működését.

Rövid útmutató:

A Rövid útmutató ikonra kattintva a játék nyújt neked egy valóban elég rövid útmutatót. :) Leírja neked, hogy mik szükségesek a dísztárgyak fejlesztéséhez (illetve ezek közül se ír le neked mindent).

Szükséged lesz a következőkre:
  • 70. szint, hogy egyáltalán fúziós kohód legyen
  • Fúziós energia: ebből bizonyos időközönként kapsz bizonyos mennyiségűt, ami a kohód szintjétől függ.
  • Dísztárgypor: több folyamat elvégzéséhez is szükséges, alapvetően eventekből szerezhetsz, de megveheted a fúziós piacokon, vagy katalizátorok szétbontásából is szerezhetsz ilyet (ezekről a későbbiekben olvashatsz).
  • Fúziós érme: minden dísztárgy fejlesztéséhez szükséges (bár rubinokkal kiváltható), szintén beszerezhető az eventekről és megveheted a fúziós piacokon.
  • katalizátor: minden dísztárgy fejlesztéséhez szükséges, ezeket is megszerezheted az eventeken, de elő is állíthatod őket, illetve a meglévőeket szétbonthatod fúziós elemekre (a későbbiekben olvashatsz ezekről).
  • Cél: ez a fejleszteni kívánt dísztárgyad
  • Forrás: ez egy feláldozandó dísztárgy a céldísztárgy fejlesztéséhez
  • Királyi nyersanyagok (szén, olaj, üveg, vasérc): a dísztárgyak fejlesztéséhez szükségesek.

Fúziós érmés piac:

Ezen a lapon dísztárgyporból állíthatsz elő fúziós érméket, illetve fúziós érmékből állíthatsz elő dísztárgyport. A lap bal alsó sarkában meg tudod nézni, hogy hány fúziós érméd van.


Rubinos piac:

A rubinos piacon rubinért tudsz vásárolni dísztárgyport, fúziós érméket és két olyan dísztárgyat, amelyeket fúziós folyamatok során forrásként használhatsz és jóval hatékonyabban fejleszthető egy céldísztárgy ezek segítségével, mint egyéb tárgyak felhasználásával. Ennek oka az, hogy ezek a dísztárgyak magas fúziós szinttel rendelkeznek (100 ill. 125) és általánosan igaz, hogy minél magasabb a forrásként használt dísztárgy fúziós szintje, az annál nagyobb hatékonyságot nyújt a céldísztárgy fejlesztésében. Itt a rubinos piacon található tételeket az eventeken is meg tudod szerezni.

Katalizátorok áttekintése:

A katalizátorok áttekintése pont alatt összeállíthatsz, illetve szétszedhetsz katalizátorokat. Nem minden szintű katalizátorral tudod elvégezni ezeket a folyamatokat.

Íme példaként a 8-as szintű katalizátornál ezek a folyamatok: először a fenti ábrán látható módon a csúszka segítségével megkeressük a 8-as szintű katalizátort és az ábrán piros kerettel jelölt + jelre kattintva előhívjuk a következő lapot:

Segítségképp a fenti ábrán bejelöltem számokkal egyes helyeket, hogy egyértelműbb legyen a dolog.
Ezen a lapon látható, hogy egy ilyen 8. szintű katalizátor szétszedésével és összeállítással változik a száma az adott szintű katalizátorainknak (3.) (ez gondolom egyértelmű volt :)), a fúziós energiánknak (4.) és a dísztárgyporjainknak (5.).
A dísztárgyporjaink aktuális számát az (1.) pontban, a fúziós energiánk aktuális mennyiségét a (2.) pontban láthatjuk.
A (3.), (4.) és (5.) pontokkal ellátott sorok mindegyikére igaz, hogy a zárójel előtti részben látható mennyiségek lesznek elérhetőek a folyamat elvégzése után, a zárójelben írt mennyiségek pedig az aktuális (folyamat előtti) mennyiségekhez képest történő változást mutatja be. Ezek szerint pl. a szétszedésnél -1 darab 8. szintű katalizátorunk lenne a folyamat elvégzése után (ez látszik a szétszedésnél a (3.) számmal jelölt sorban), mivel jelenleg 0 darab van, azaz nem tudunk mit szétszedni (ezért van pirossal írva a szétszedésnél a (3.) számmal jelölt sorban a zárójel előtt a -1), így ezt a folyamatot jelen esetben nem tudjuk elvégezni (6.).
Az összeállításnál látszik, hogy jelen esetben egy ilyen folyamatot viszont el tudnánk végezni. Az adott szintű katalizátoraink (3.) száma +1-el nőne (ez látszik a zárójelben), tehát lenne belőle 1 db (ez látszik a zárójel előtt). A fúziós energiáink száma (4.) 900-al csökkenne a folyamat során (ez látszik a zárójelben) és 850 maradna a folyamat után (ez látszik a zárójel előtt). A dísztárgyporjaink száma (5.) 16-tal csökkenne a folyamat során (ez látszik a zárójelben) és 51 maradna a folyamat után (ez látszik a zárójel előtt). Mivel jelen esetben a zárójel előtti értékek közül egyik sem piros, így el tudjuk végezni a folyamatot (7.).
Amennyiben az adott tételeink mennyisége ezt lehetővé teszi, lehetőségünk van arra, hogy egyszerre többet is előállítsunk, vagy szétszedjünk ebből a szintű katalizátorból, ehhez a (8.) pontnál tudjuk állítani a mennyiségeket. 

Az alábbiak ismeretében minden adott ahhoz, hogy megtekintsünk egy dísztárgy fejlesztésének a folyamatát.

Fúziós kohók:

A játékmező jobb alsó sarkában a "Fúziós kohók" ikonra kattintva ez az oldal jelenik meg legelőször. Ezen az oldalon nem sok minden található, az (1.) számmal jelölt három vonalra kattintva a kohónkkal kapcsolatos néhány információt olvashatunk el, a 2. számmal jelölt terület környékére kattintva pedig megnyílik egy már több részletet tartalmazó lap:

Ezen a képen (1.) számmal ellátott résznél látszik a kohónk aktuális szintje. Ezt a szintet lehet (és érdemes is) fejleszteni, amit az itt található zöld ikonra kattintva tudunk megejteni. Ha rákattintunk erre az ikonra, akkor ott elég egyértelműen a tudtunkra lesz adva, hogy egy szintlépéssel milyen előnyökhöz juthatunk (nő a fúziós energia kapacitás, nő a fúziós energia újratöltés és a bónusz fúziós TP mennyisége). Ha a kohófejlesztéshez szükséges forrásaink megvannak, akkor a lap alján lévő "szintnövelés" gomb zöld és el tudjuk végezni a folyamatot.

A (2.) számmal ellátott résznél az aktuális fúziós energia mennyiségét láthatjuk. Ha ráviszed az egeret erre a részre, akkor kiírja neked (amennyiben nincs maximumon a kapacitás), hogy legközelebb mikor és mennyivel fog növekedni a fúziós energia mennyiséged. Ha türelmetlen vagy és nem szeretsz várni, akkor az itt található kék ikonra kattintva felugrik egy ablak, ahol rubinért azonnal fúziós energiához tudsz jutni

A (3.) számmal jelölt résznél látszik, hogy mennyi fúziós érméd van.

A (4.) számmal jelzett területre kattintva pedig elkezdheted a dísztárgy-fejlesztés folyamatát. Először felugrik egy ablak, ahol ki kell választanod a fejleszteni kívánt dísztárgyat.
A (3.) számmal jelölt résznél ki tudjuk választani, hogy melyik dísztárgyaink legyenek felsorolva: kiválaszthatunk egy adott kastélyt, vagy erődöt, de nézhetjük csak a tároltakat, csak a felépítetteket és az összeset is egyszerre.
Ezután az (1.) és a (2.) pontokkal választhatunk, hogy közrend szerinti növekvő vagy csökkenő, vagy fúziós TP szerinti növekvő vagy csökkenő sorrendben legyenek felsorolva az adott szempont (3.) szerint kiválasztott dísztárgyaink. Ha még így sem találnánk a fejleszteni kívánt dísztárgyunkat, akkor a (4.) számmal ellátott keresősávban név szerint is rákereshetünk.
Ha kiválasztottunk egy dísztárgyat (az általam bemutatott példában ez egy pagodás kert lesz), akkor a következő lapot kapjuk:
Itt választanunk kell egy katalizátort és egy beáldozandó forrástárgyat a céltárgyunk mellé. Ehhez a bal oldalon (1.) számmal jelölt, vagy a jobb oldalon (2.) számmal jelölt területre kell kattintanunk (ugyanarra a lapra irányít mindkét területre való kattintás). A (3.) számmal jelölt részt véletlenül jelöltem be, azzal itt még nem kell foglalkozni.) Íme a következőnek felugró ablak:

Itt nincs más dolgunk, mint választani egyet beáldozandó dísztárgynak közül (ezt csak a dísztárgy raktárban lévő dísztárgyaink közül tudjuk megtenni) és választani kell egy katalizátort. Én a fenti példában egy "belső béke szökőkútja"-t (1.) és egy 6. szintű katalizátort (2.) választottam. Itt látszik a beáldozandó dísztárgyaknál egy érték, hogy mennyi fúziós TP-t fog ez adni a választott fejlesztendő dísztárgyunkhoz. A jelen esetben választott beáldozandó tárgyunknál (1.) ez 220 TP, (de jól látszik, hogy a vásárolható és eventen megnyerhető fúziós park és fúziós kert miért is olyan jó, azok jelen esetben 1944 ill. 2508 pontot jelentenének). Ezen kívül látszik a választható beáldozandó dísztárgyaknál és a választható katalizátoroknál is egy % érték. Jelen esetben ez a választott beáldozandó dísztárgynál (1.) 9%, a választott katalizátornál (2.) 12%, tehát összeadva 21% (ez látszik a (3.) számmal jelölt értékek közül az elsőnél). Ez a % azt mutatja meg, hogy a dísztárgyunk fejlesztésekor kapott alap TP mellé (amit a választott beáldozandó dísztárgyunknál (1.) és a (3.) számmal jelölt értékek közül a harmadiknál látszik, hogy 220 TP) mennyi százalék az esélye annak, hogy bónusz fúziós TP-t kapunk (ennek értéke a (3.) számmal jelöltek közül a másodiknál látszik, hogy +126 TP lenne. Ez a bónusz érték egyébként függ a kohónk szintjétől és a fejleszteni kívántként választott dísztárgyunk minőségétől).

Mindezek ismeretében nyugodtan kattinthatunk a (4.) számmal jelölt pipára. Ezt követően az alábbi lap jelenik meg:

Ez az utolsó lap a dísztárgyunk fejlesztéséhez! :) Ezen a lapon nagyon sok információt láthatunk, amiket érdemes átnézni, mielőtt rögtön rákattintanánk a (7.) számmal jelölt gombok valamelyikére. Az (1.) számmal jelölt helyen található a fejleszteni kívánt dísztárgyunk. A (2.) helyen egy feláldozandó dísztárgy található, ez a folyamat elvégzése után el fog veszni. A (3.) helyen egy katalizátor található, ami szintén el fog veszni. A (4.) számmal jelölt helyen láthatjuk a fejleszteni kívánt dísztárgyunk fúziós szintjét és azt, hogy a következő szintig mennyi fúziós TP kell. Egy fúziós szintlépéssel 5-tel nő a fejleszteni kívánt dísztárgyunk közrendje. Az (5.) és (6.) számmal jelölt értékek megmutatják, hogy a folyamat elvégzésének milyen hatásai vannak. Az "egyszerű fúzió" esetében többféle érték is fel van sorolva, ennek oka, hogy a bónusz TP-t vagy megkapjuk, vagy nem. Itt az egyszerű fúziónál látszik (5.) hogy 220 vagy 346 TP-t fogunk kapni. Ha megnézzük a (4.) számmal jelölt részt láthatjuk, hogy a következő szintig 160 TP-re van szükség, tehát ha 220 TP-t kapunk, akkor a dísztárgyunk 30. szintű lesz és már 60 TP el lesz érve az ezt követő szinthez szükséges pontokból. Az ábrán látszik, hogy az egyszerű fúzióval szükségünk lesz még fúziós energiára, fúziós érmékre és királyi nyersanyagra (jelen esetben vasércre). Prémium fúzióval az utóbbi kettő helyett használhatunk rubinokat, illetve a (6.) számmal jelölt értékeket az (5.) számmal jelölt értékekkel összehasonlítva láthatjuk, hogy a prémium fúziót használva hatékonyabban tudunk fejleszteni.

Mindezt figyelembe véve a (7.) számmal jelölt "Egyszerű fúzió" vagy "Prémium fúzió" gombra kattintva megtörténik a dísztárgyunk fejlesztése.


Összességeben ennyit kell tudni a dekorációs kohóról, elég összetett a működése, de remélhetőleg segítségetekre volt ez az összefoglaló és tisztult a homály ezt átolvasva. :)

                               Tippek új fórumozóknak                                                                                Gyorsabb játékmenet                               

                                              Szabályzat                                                                                            Játék Androidon/IOS-en                               
És még sok más útmutató...
Ez a beszélgetés lezárult..