Home Technical Assistance

We need new Moderators!


ModeratorWe are always on the lookout for talented people to join the team. That means you! If you think you could help us organise and inform the community while entertaining everyone then apply. We need people to help out on the forum, behind the scenes with announcements, on Discord and on our other Social Media channels.


If this is something you think might be of interest to you, HERE

Bugwatch Thread - 14/06/2018

Manta BirostrisManta Birostris Bugwatch Posts: 175
edited 02.12.2019 in Technical Assistance
Good day ladies and gents,

New bugwatch thread for the new update, last one was getting too long and difficult to search for your issues. If you spot yourself an issue or a suspected bug, leave us a comment here and we'll take a look into this for you! 

Appreciate all of your time and assistance <3 

- Manta
Post edited by Crom Cruach on
“People don’t think it be like it be, but it do.”
«138

Comments

  • abab (GB1)abab (GB1) GB1 Posts: 12
    edited 14.06.2018
    Since todays update (14/6), I think there's a major issues with PO/Decorations now

    PO Calcualtions are now wrong.
    They dont appear to include any Horseman or Colossus decorations.
    Please fix ASAP as now losing lots of food.
  • Since todays update (14/6), I think there's a major issues with PO/Decorations now

    PO Calcualtions are now wrong.
    They dont appear to include any Horseman or Colossus decorations.
    Please fix ASAP as now losing lots of food.
    Hiya @abab (GB1)

    Thanks for your report!

    I took a look at your account but can't see the problem you're referring to, your PO points on your stored Colossus items are displaying correctly and when I add them to your castle the appropriate amount are being credited to that castles value. Maybe you could shoot a quick screenshot of exactly what you're seeing is wrong here?

    Cheers in advance,
    - Manta
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • Wiglema (NL1)Wiglema (NL1) NL1 Posts: 571
    I don't know what causes the issue that abab reports, but there does seem to be some problem indeed.
    Since the update, all my castles are loosing food faster than before.
    In my sand castle, I'm sure the number (and type) of soldiers did not change in the past few days, yet food went from black numbers (+190 per hour yesterday) to red (-55 per hour now).
    Perhaps I overlooked something, but food overseer, active VIP level, hunting lodge, resource villages, and Berimond title are all the same as a few days ago.
    Wiglema (NL1)
  • abab (GB1)abab (GB1) GB1 Posts: 12
    After the update i noticed some outposts/castles were in negative food, where i keep most of them in positive.
    That's when i noticed my PO's had changed, and that the decorative value under po did not include any  horseman/colossus.

    I've moved things round to simplify and try to resolve so now look at my Fire peaks (it happening in all castles/outposts)

    I now have
    24 x 220 = 5280 - fountain of inner peace
    1 x 31 = 31 - dragon well
    14 x 7 = 98 - ornamental trees
    Sub total : 5409

    Ruby Po's
    110 Firestation
    100 Masterbuilder
    120 Hospital
    110 Stronghold
    200 Drill ground
    110 Construction yard
    Sub Total : 750

    Total for decorative items : 6159

    Decorative item under public order in Fire peaks showing as 4891

    The difference is 1268 which was the value of the colossus/horseman i had there before/ straight after the undate.

    Despite removeing all of them and reorganising Fire peaks with only 'Fountain of inner peace' this 1268 difference remains.

    P.S. To test this, i temporarily removed all of the Fountains and my decoration value even went to a negative number (-609) see screen shot

    Hope that makes sense.




  • I don't know what causes the issue that abab reports, but there does seem to be some problem indeed.
    Since the update, all my castles are loosing food faster than before.
    In my sand castle, I'm sure the number (and type) of soldiers did not change in the past few days, yet food went from black numbers (+190 per hour yesterday) to red (-55 per hour now).
    Perhaps I overlooked something, but food overseer, active VIP level, hunting lodge, resource villages, and Berimond title are all the same as a few days ago.
    Thanks for getting in touch @Wiglema (NL1)!

    Changes in production and consumption are always difficult to track due to the amount of different influences and factors that could have made this difference.

    What I am able to do is check your castle, your stations troops and your stronghold and run your various numbers through my calculators, I'm happy to confirm that your consumption/production appears to be correct for this castle.

    Given the very small change in the amount consumed I'd suggest a switch of a base build production item or some additional fire damage on your castle could be the cause here, sadly there's no way for me to pin down exactly what this change was but I am happy that there are no errors currently on your account.

    - Manta 
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • Wiglema (NL1)Wiglema (NL1) NL1 Posts: 571
    edited 14.06.2018
    Thanks for checking, Manta.

    No build items were changed and no fires were added. A few fires were extinguished, but that shouldn't have a negative impact. Before the update I started an architect building and I would have noticed at that time if the food production had been red, so I'm pretty sure it was black this morning and that the update changed something.
    Maybe there was a bug causing too much production before and the update fixed that?

    Unfortunately I didn't make a screenshot nor did I do a calculation check before the update.
    As you state, the numbers do seem to match right now, although it's difficult for players to check them, because it is unclear how certain things are calculated.

    Edit: abab's screenshot above definitely shows that something is fishy.
    Wiglema (NL1)
  • Wow, @abab (GB1), this might well be my favorite bug report I have ever seen. 

    Clearly detailed, verified by yourself in several different manners, appropriate full screen screen shots. You're the MVP of bugwatch! 

    I took a look using the information you've provided and this definitely looks super odd, it might be something basic we're both missing but I've escalated this as a matter of importance! I'll swing back by once we've looked into it in depth and give you an update.

    As a token of my appreciation for the time you put into this report you'll find a 7 day look item; Sand of the end times, added to your inventory.

    - Manta

    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • Thanks for the response @Wiglema (NL1),

    It's a super tough one! 

    The exact manner in which food calculations overlap and interact with each other is not one that I either, understand entirely, or am at liberty to divulge. We do however have our official calculators to plug all the relevant details of an account into, in order to double check these things.

    Whilst it isn't always possible for players to work out exactly where there food should be please do feel free to write to us anytime. Food consumption and production is an extremely important aspect of the game and we are always happy to take the time to ensure it is working correctly.

    - Manta
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • ciscous (IT1)ciscous (IT1) IT1 Posts: 3,907
    edited 14.06.2018
    I confirm abab bug....
    the numbers of public order is changed after the update, please control.

    I think this bug affect all players

    Please verify the OP calculating, some decos or some building not work correctly.

  • eibbed62 (AU1)eibbed62 (AU1) AU1 Posts: 369
    edited 15.06.2018
    @Manta Birostris

    Mine isn't to do with the PO as far as I can tell, and I have only checked my Desert Castle so far, but adding all my food production buildings (Granaries and Keep) gives me a total of 14975. However according to the food production in my banner I am only making 14819.4. Making a shortfall of 155.6 per hour.

    I am not sure what else gets taken into account, but I feel this is something that needs an explanation.

    I will check my other castles over time and see if there are any other shortfalls.

    Regards,
    Debbie

    Oh bum!!! just rechecked my calculations and it's actually 14713 not 14975. so it's actually an excess. Still not sure how that came about either.

    Post edited by eibbed62 (AU1) on
    eibbed62 @ au 1
  • abab (GB1)abab (GB1) GB1 Posts: 12
    edited 15.06.2018
    Been offline for a few hours and on return it appears the 'Decorative item' value has been recalculated, as my Fire peaks, and any other castles where i don't currently have any Horseman/Colossus, are now calculating the 'Decorative item'/PO correctly.

    I dont know if anything was done/fixed your end ? or if there is just some sort of delay before it calculates it correctly ?

    BUT any castles with Horseman/Collossus decorations are still not including them in the 'Decorative item' value.

    i.e. In Everwinter i have the following decoration values:

    Ruby :
    110 Firestation
    100 Masterbuilder
    120 Hospital
    110 Stronghold
    200 Drill ground
    110 Construction yard
    Sub Total : 750

    Normal Decorations :
    2 x 208 = 416 - Seas of death
    1 x 208 = 208 - Throne of the necromancer
    2 x 208 = 416 - Hero of the underworld
    2 x 205 = 410 - Guardian of the light
    8 x 205 = 1640 - Royal Gallery
    1 x 31 = 31 - Dragon Well
    14 x 7 = 98-  Ornamental Trees
    Sub Total : 3219

    Horseman/Colossus :
    1 x 214 = 214 Horseman
    1 x 214 = 214 Colossus
    2 x 212 = 424 Colossus
    1 x 212 = 212 Horseman
    1 x 210 = 210 Horseman
    1 x 208 = 208 Colossus
    1 x 207 = 207 Horseman
    1 x 206 = 206 Horseman
    Sub Total : 1895

    That makes a total of 750+3219+1895=5864, yet GGE is only reporting a 'Decorative item' value of 3969 (see screenshot)
    That makes GGE out by 5864-3969 = -1895 i.e. GGE not inluding any of my Horsemann/Colossus values.


    If you need any other info please let me know.
  • Wiglema (NL1)Wiglema (NL1) NL1 Posts: 571
    Hi Debbie, that bug has been reported before and has been known for quite a while, but was never fixed. It has something to do with the individual granaries not showing the correct amount (I guess due to rounding in the occupation percentages).

    I can confirm abab's observation regarding the negative influence of Colossus-like statues.
    Eight hours ago I placed a (tiny) gold Colossus in my storm castle. Total decoration value was shown correctly at that time.
    But now, many hours later, the total is lowered by the value of the Colossus.
    Removing all decorations except the Colossus now gives a total of 0, see screenshot A.
    Also removing the Colossus gives a total of -23, see screenshot B, which (without the minus sign) is exactly the value of the Colossus, see screenshot C.

    Logging out (and back in) after putting the Colossus into storage does not reset the total decoration value. Perhaps it will reset after a few hours. Time will tell...

    Screenshot A: 

    Screenshot B:

    Screenshot C: 

    Wiglema (NL1)
  • VenomЖ (US1)VenomЖ (US1) US1 Posts: 110
    edited 15.06.2018

    I don't have any screenshots/battle reports for this.


    But when defending the khan I didn't have 533 troops on the wall (amount I have advertised in my defence menu), I was in the high 400s...


    I think the +55 bonus from build items didn't apply, but unsure.


    Edit: my account is on Asia1, so if you look for it on US you not gonna find much lol

  • Manta BirostrisManta Birostris Bugwatch Posts: 175
    edited 15.06.2018
    Good eyes @eibbed62 (AU1),

    I don't want to confide in you exactly how long ago this bug was originally pointed out to me in a bugwatch thread ( :# ). This is however a known issue and after investigating the documentation, it should be being actively being worked on. I've poked those responsible to see what the story is here.

    Appreciating your patience! 

    - Manta
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • Morning again @Wiglema (NL1) and @abab (GB1),

    Thanks again for all the info you guys have provided, I've made sure to send it all directly to the folks investigating this one. I don't know if we'll get a conclusion before the weekend but I'm pushing it as a priority on your behalf! 

    Hopefully I can be back soon with some solid information.

    Much love,
    - Manta
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • I don't have any screenshots/battle reports for this.


    But when defending the khan I didn't have 533 troops on the wall (amount I have advertised in my defence menu), I was in the high 400s...


    I think the +55 bonus from build items didn't apply, but unsure.


    Edit: my account is on Asia1, so if you look for it on US you not gonna find much lol

    Hiya @dark venom (US1)!

    Thanks for the report, I'm happy to say there is no bug here  o:)

    Unless you've switched Cast's since this attack happened you'll see your current set up gives a 16% bonus to unit limit on the wall when defending against enemy castle lords. 

    This bonus is shown in the 533 troops on the wall in your defense set up screen but if you're hit by a non-player character then your defense will be operated with a smaller number of troops on the wall as this bonus won't apply.

    Hope this info helps you plan your defense in the future! 

    - Manta


    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • VenomЖ (US1)VenomЖ (US1) US1 Posts: 110

    I don't have any screenshots/battle reports for this.


    But when defending the khan I didn't have 533 troops on the wall (amount I have advertised in my defence menu), I was in the high 400s...


    I think the +55 bonus from build items didn't apply, but unsure.


    Edit: my account is on Asia1, so if you look for it on US you not gonna find much lol

    Hiya @dark venom (US1)!

    Thanks for the report, I'm happy to say there is no bug here  o:)

    Unless you've switched Cast's since this attack happened you'll see your current set up gives a 16% bonus to unit limit on the wall when defending against enemy castle lords. 

    This bonus is shown in the 533 troops on the wall in your defense set up screen but if you're hit by a non-player character then your defense will be operated with a smaller number of troops on the wall as this bonus won't apply.

    Hope this info helps you plan your defense in the future! 

    - Manta



    *facepalm* thank you so much for the response, I never noticed they had, "against enemy castle lords" with castellans.


    Sorry if this wasted your time :/

  • Manta Uncle/Aunty/Sir/Madam...
    I think that GGS is one of the biggest group of liars in the history.
    I have contacted support but just there is a bug.
    I have-
    371 X 1 hour skips
    78 X 5 hours skips
    But when I go to use them its shows ERROR_101
                                                               NO_TIME_SKIPS_LEFT
    I AM SURE I HAVEN'T USED THEM...
    FIX IT !!!
    I am really disappointed by GGS from the past 3 years.
     :/  :/:/
    A proud member of Warlords Alliance.
    I want Revolution on the server ! ;):D:p
  • Hiya @Frozenvirus (IN1),

    Yikes! 

    I can certainly understand why you're upset here, we've been able to reproduce this matter on our testing servers and have written up the issue for further investigation. Hopefully we will be able to get this fixed as soon as possible for you and other players suffering from this one. 

    I wanted to take a quick look at your support ticket to see if there was more information in there but I cannot find any tickets from Frozenvirus on IN1 in the system. Perhaps you could PM me your server and username as well as what website you use to access the game? I'd appreciate the opportunity to follow up on this further.

    - Manta
    “People don’t think it be like it be, but it do.”
  • Also my account was hacked.
    A proud member of Warlords Alliance.
    I want Revolution on the server ! ;):D:p
Sign In to comment.