Κανόνες προώθησης ιδεών

tonakis2108 (GR1)tonakis2108 (GR1) Αναρτήσεις: 2,871
επεξεργάστηκε 30.05.2015 σε Ιδέες, έπαινοι και κριτική
Καλημερίζω την κοινότητα του φόρουμ με ένα τελευταίο μήνυμα το οποίο θα προσθέσω ως υπόμνημα στις ιδέες όπου θα αναγράφονται όλοι οι κανονισμοί που έχουμε αποφασίσει πως θα ισχύουν ως κοινότητα του φόρουμ. (Τα προηγούμενα θέματα θα σβηστούν μαζί με της δημοσκοπήσεις τους αλλά θα προστεθούν εδώ αναλυτικά για εξοικονόμηση χώρου)

Για να δείτε τις ΤΟΠ 5 ιδέες(κάθε μήνα) του Ελληνικού φόρουμ ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://el.board.goodgamestudios.com/empire/showthread.php?12656-%CE%A4%CE%9F%CE%A0-5-%CE%99%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82
Κανόνες


1. Αν κάποια ιδέα μαζέψει αρκετές αρνητικές αξιολογήσεις θα κλειδώνεται, αν προστεθεί στις χειρότερες ιδέες επίσης θα κλειδώνεται.

2. Στις θετικές αξιολογήσεις δεν θα είναι απαραίτητο να δικαιολογείτε παρά μόνον αν έχετε να αναφέρετε κάποιο πλεονέκτημα που δεν έχει καλυφθεί από τον δημιουργό της ιδέας.

3. Όταν αξιολογείται θα αξιολογείται μόνο θετικά +1 ή μόνο αρνητικά -1 όχι και τα 2.

4. Η αξιολόγηση με αρνητική βαθμολογία θα αξιολογείται και θα αναφέρετε το γιατί δεν την προτιμάτε, αν δεν έχετε να πείτε κάτι δικό σας απλά κάντε μια παράθεση με κάποιες από τις αρνητικές που συμφωνείτε.

5. Όταν φτιάχνετε μια ιδέα σας παρακαλώ να μην την σπάτε σε κομμάτια και να μην προτείνετε 2-3 ιδέες μαζί, δεν τις μετράω και θα κλείνουν αμέσως μετά από προειδοποίηση.

6. Ιδέες με greeklish, κεφαλαία θα σβήνονται.

7. Δεν μπορείτε να αξιολογείτε τις ιδέες που δημιουργείτε και φυσικά κάθε μήνα ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει μια φορά την ίδια ιδέα.

Εξαιρέσεις-Παράταση

Παράταση θα δίνεται ανάλογα με την κρίση του συντονιστή που τις ελέγχει, πιθανή παράταση παίρνουν ιδέες που έχουν φτιαχτεί στο τέλος του μήνα.

Οι συντονιστές πλέον θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις ιδέες.
Προϋποθέσεις

1. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 20 υποψήφιες ιδέες για να βγάλω το τοπ 5 για θετικές και τοπ 5 για αρνητικές αλλιώς αν δεν βγαίνει το τοπ 5 δεν θα υπάρχει αξιολόγηση.

2. Για να υπάρχει μια σταθερότητα στο σύστημα οι ιδέες πρέπει να έχουν 15 συνολικές αξιολογήσεις αλλιώς δεν θα μεταφέρονται στους υπεύθυνους λόγο του ότι δεν γίνεται να αποφασίζουν 5 άτομα για τις ανάγκες ενός σέρβερ ενώ 15 δείχνει μια προοπτική πως η ιδέα αξίζει.
Αυτή η ρύθμιση αυτόματα βοηθάει στην αύξηση των ψηφοφοριών, δείχνει στους υπευθύνους ότι η ιδέα υποστηρίζεται από κόσμο και δίνει το δικαίωμα στις ιδέες που δεν έχουν αξιολογηθεί ,εξαιτίας του χρόνου που δημιουργήθηκε κυρίως, να αξιολογηθούν από των απαραίτητο αριθμό ατόμων που της αρμόζει. Επίσης, θα δώσει στον υπεύθυνο για την την καταμέτρηση την ευχαρίστηση ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πως ο κόπος και ο χρόνος που αφιερώθηκε σε αυτό το πρόγραμμα αποδίδει.

3. Η αξιολόγηση θα κρατάει για 1 μήνα.

4. Οι παλιές ιδέες του φόρουμ δεν πρέπει με τίποτα να ξεχαστούν καθώς πάρα πολλές δεν έχουν μεταφερθεί στην εταιρία και άλλες τόσες δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά. Οπότε προτείνω μια ανανέωση αυτών των ιδεών η οποία θα αναδημιουργείται σε καινούργιο θέμα απαντώντας στο προαιρετικό της κομμάτι και η ιδέα είναι ακόμη ανοιχτή τότε θα την κλειδώνω αναφέροντας το καινούργιο θέμα που την ανανεώνει έτσι ώστε να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Φυσικά οι ιδέες που θα ανανεώνεται θα είναι μόνο αυτές που δημιουργήθηκαν πριν την αρχή του νέου συστήματος.
Με αυτόν τον τρόπο ανανεώνουμε τις παλιές ιδέες που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

5. Σε περίπτωση που γίνει αξιολόγηση και ηπαρατηρηθεί πως η ιδέα έχει ξαναπροταθεί παλαιότερα τότε η ιδέα θα κλείνει και οι ψήφοι θα μεταφερθούν στην παλαιότερη ιδέα. Γιαυτό έχω προτείνει και μια φόρμα συμπλήρωσης που λειτουργεί πολύ έυκολα με αντιγραφή-επικόλληση.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει κάποια αδικία όσον αφορά τους δημιουργούς των ιδεών και θα υπάρχει μια οργάνωση και ανακύκλωση ανεκπλήρωτων προτάσεων.
Συμβουλές
Φόρμα συμπλήρωσης - Η φόρμα συμπλήρωσης θα αποτελείται από:
Τίτλος Ιδέας:

Περιγραφή:

Θετικά ιδέας:

Αρνητικά Ιδέας:

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά από τον: ________ η τους: ______, ______, στο θέμα http://_______ (προαιρετικά, αν υπάρχει).
Η τάξη και η οργάνωση σε ένα θέμα κάνουν την ιδέα πολύ πιο κατανοητή σε όλους και με τον τρόπο της αντιγραφής-επικόλλησης δεν θα κουραστείτε καθόλου.


Διαμοίραση(sharing) - Για να υπάρχει κίνηση στα φόρουμ, θέλω να μιλάτε στο παιχνίδι για τις ιδέες σας, φίλους, συμμαχίες κ.τ.λ έτσι ώστε να μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία και να ψηφίζουν τις διάφορες ιδέες που ανεβάζετε.
Αυτό λύνει το πρόβλημα της ενημέρωσης των παικτών καθώς να παίρνουν πιο σοβαρά τα φόρουμ και θα αυξήσει τις ιδέες και τις αξιολογήσεις σε όλες τις ιδέες μας.


1η Δημοσκόπηση(Πρόταση για τις ιδέες σας):
Ψήφισαν 39 Άτομα συνολικά
36 Ναι
3 Όχι

2η Δημοσκόπηση(Ιδέες-Αναβάθμιση και αλλαγές συστήματος):
Ψήφισαν 26 Άτομα συνολικά
23 Συμφωνώ με τις παραπάνω ενημερώσεις
5 Αποκλεισμός ιδεών
4 Φόρμα Συμπλήρωσης
5 Παλιές Ιδέες
0 Δεν συμφωνώ με τις ενημερώσεις
1 Δεν συμφωνώ με τις ιδέες

3η Δημοσκόπηση(Νεο Σύστημα):
Ψήφισαν 52 άτομα συνολικά
44 Ναι
8 Όχι

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόν δημοκρατικών δημοσκοπήσεων για την Ελληνική Κοινότητα του GGE. Οι κανόνες είναι απόλυτοι και ισχύουν για όλους τους παίκτες, εξαιρούνται οι συντονιστές και παίκτες σε ειδικές περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν στο μέλλον, κανονισμοί, προϋποθέσεις κτλ.
Αν τα αναγραφόμενα παραβιαστούν ο υπεύθυνος-οι της καταμέτρησης έχουν το δικαίωμα να δώσουν ποινή ανάλογα με την κρίση τους (Πόντοι ποινής - προσωρινός αποκλεισμός).

Καθώς η κοινότητα είναι αυτή που αποφασίζει αφήνω το θέμα ανοιχτό προς συζήτηση και αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι θα ενημερώνεστε από αυτό το θέμα. Ακολουθεί ανώνυμη δημοσκόπηση που θα σας παρακαλούσα όλους να της συμπληρώσετε.

Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις για τις εξαιρέσεις που προαναφέρθηκαν, θέλω να σας πω πως για όλα υπάρχει μια πιθανότητα στα εκατό να συμβεί οπότε ο κάθε συντονιστής πρέπει να είναι προετοιμασμένος να συμβιβαστεί με την κατάσταση. Οποιαδήποτε ανήθικη συμπεριφορά συντονιστή θα κατακρίνεται!


Υπεύθυνος-οι:
tonakis2108
Μην σκέφτεσαι τον πόνο, ο πόνος είναι η "αδυναμία" που φεύγει από το σώμα, το αποτέλεσμα είναι που πραγματικά μετράει, Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Σχόλια

Αυτή η συζήτηση έχει κλείσει.