Αρχική Greek Goodgame Empire - Νέα Επίσημες ανακοινώσεις

Κανόνες Forum

EnchantressEnchantress Αναρτήσεις: 2,845
επεξεργάστηκε 19.09.2015 σε Επίσημες ανακοινώσεις

Κανόνες

1. Μόνο Ελληνικά
Όπως και με τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού, σε αυτό το forum γράφουμε μόνον Ελληνικά. Παρακαλούμε να περιορίσετε την χρήση κάποιας ξένης γλώσσας μόνο σε σύντομα quotes ή φράσεις (συνήθεις ξένες φράσεις και στην καθομιλουμένη) και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

1.α. Greeklish
Στο forum απαγορεύονται τα Greeklish. Απαγορεύονται οι αιτήσεις υποστήριξης καθώς και τα μηνύματα σε μέλη της ομάδας του φόρουμ γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish) και τέτοια δεν θα απαντιούνται.

1.β. Κεφαλαία
Τα κεφαλαία στην γλώσσα του internet δείχνουν πως κάποιος φωνάζει-τονίζει με έντονο τρόπο αυτό που λέει. Παρακαλούμε να αποφεύγετε την εκτεταμένη χρήση τους και να την περιορίζετε σε συγκεκριμένες λέξεις-φράσεις που θέλετε να τονίσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονη γραμματοσειρά (bold).

2. Συμπεριφορά
Παρακαλούμε να συμπεριφέρεστε με σεβασμό και με ευγένεια στους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι εδώ μέσα υπάρχουν άτομα διάφορων ηλικιών και με διαφορετικές γνώσεις και εμπειρία στο παιχνίδι. Γι' αυτό, θα ήταν συνετό να έχετε υπομονή σε περίπτωση που κάποια απορία σας φανεί "κουτή" ή "παιδιάστικη".

2.α. Προσωπικές προσβολές δεν επιτρέπονται πουθενά μέσα στο forum ή σε οποιοδήποτε άλλη λειτουργιά του forum (πχ προσωπικά μηνύματα). Παρακαλούμε να προσέχετε όλα σας τα "πειράγματα" ή τα "flames" να έχουν αυστηρή σχέση με το παιχνίδι. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του καθενός, θα τιμωρείται αυστηρά.

2.β. Γραμματική/ορθογραφία
Δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός της γραμματικής/ορθογραφίας ενός άλλου μέλους. Αν η γραμματική/ορθογραφία ενός μέλους δεν είναι κατανοητή, παρακαλούμε να το αναφέρετε, ώστε ένας διαχειριστής του παιχνιδιού ή του φόρουμ να μπορέσει να τη διορθώσει.

3. Δημιουργία Posts/ thread
Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε post παρακαλούμε διαβάστε τους Κανονισμούς του Forum. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τους κανονισμούς παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν υπεύθυνο moderator.

Πρωτόκολλο δημιουργίας posts
- Αποφύγετε την δημιουργία thread με θέμα ίδιο με ήδη υπάρχον thread. Κάντε "αναζήτηση" για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη thread με θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.
- Αποφύγετε την δημιουργία πολλαπλών posts. Μπορείτε σε ένα post να κάνετε περισσότερες της μιας "παράθεσης" από posts άλλων παικτών (προκειμένου να απαντήσετε ή να σχολιάσετε πολλούς μαζί) καθώς και να χρησιμοποιήσετε την "επεξεργασία" για να διορθώσετε ένα post σας αντί να φτιάξετε καινούριο.
- Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε το post που έχετε δημιουργήσει για την αποφυγή λαθών. Το post σας θα διαβαστεί από πολλά μέλη και θα πρέπει να είναι κατανοητό.
- Όταν κάνετε "παράθεση" κάποιο άλλο post, χρησιμοποιείστε μόνον το τμήμα του post στο οποίο θέλετε να απαντήσετε ή να σχολιάσετε. Δεν χρειάζεται να βάλετε ολόκληρο το post. Κατ' αυτόν τον τρόπο γίνεται και οικονομία χώρου και οι συμπαίκτες σας μπορούν να διαβάσουν το δικό σας post πιο εύκολα.
- Για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων επιχειρημάτων παρακαλούμε διαβάστε ολόκληρο το thread πριν απαντήσετε.
- Παρακαλούμε επιλέξτε κατάλληλο τίτλο πριν την δημιουργία ενός thread. Παρακαλούμε αποφύγετε την χρήση ημιτελών ή "προκλητικών προσοχής" τίτλων διότι θεωρούνται ανεπιθύμητοι. Γενικοί τίτλοι όπως "Ερώτηση", "Βοήθεια", "lol" θα πρέπει να αποφεύγονται.

3.α. Posts εκτός θέματος
Παρακαλούμε απαντήστε ή σχολιάστε απαντήσεις άλλων αναφερόμενοι στο θέμα του συγκεκριμένου thread. Αν δεν δώσετε μια λογική και τεκμηριωμένη απάντηση, καλύτερα να μην απαντήσετε καθόλου. Επίσης ισχύει και για μονολεκτικές απαντήσεις όπως για παράδειγμα "lol".

3.β. Εισαγωγή Εικόνων
Επιτρέπεται η εισαγωγή εικόνων χωρίς κανένα επιπρόσθετο σχόλιο εφόσον ταιριάζουν με το θέμα του thread. Οι εικόνες που θα εισάγετε θα πρέπει να έχουν μέγιστο μέγεθος 640x480 pixels. Αν θελήσετε να εισάγετε εικόνα μεγαλύτερη από τις διαστάσεις που αναφέρονται, παρακαλούμε να εισάγετε το link προς το ιστότοπο στον οποίο βρίσκεται η εικόνα, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο BB-code.

3.γ. Διαφημιστικά Μηνύματα
Απαγορεύεται η χρήση του forum του Goodgame Empire για να διαφημίσετε κάποιον ιστότοπο (site) ή να διαφημιστείτε. Παράβαση του κανονισμού θα οδηγεί σε μόνιμο αποκλεισμό.

3.δ. Ιστότοποι (sites)
Οι χρήστες με την δημοσίευση (post) ενός ιστότοπου (site) είναι υπεύθυνοι ότι ο ιστότοπος αυτός είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς του forum. Δημοσίευση ιστοτόπων που περιέχουν ακατάλληλο και ακραίο περιεχόμενο θα τιμωρείται.

3.ε. Δημιουργία/Εισαγωγή νέου thread στην αντίστοιχη περιοχή του forum
Παρακαλούμε πριν δημιουργήστε ένα νέο thread σιγουρευτείτε ότι το έχετε αναρτήσει στην σωστή περιοχή του forum, ώστε να μην χρειαστεί οι διαχειριστές να το μετακινήσουν αργότερα. Επίσης σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε σωστά τους κανονισμούς που υπάρχουν σε κάποιες υποκατηγορίες του forum. Παρακαλούμε να τους διαβάστε πριν κάνετε ανάρτηση του thread.

3.στ. Αποφυγή επαναδημιουργίας thread
Παρακαλούμε αποφύγετε την ανάρτηση thread με θέμα που έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν και υπάρχει ήδη στο forum. Κάντε "αναζήτηση" για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη thread με θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.

4. Προκλητικό Περιεχόμενο
Οτιδήποτε είναι ακραίο, οτιδήποτε εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, οτιδήποτε είναι πορνογραφικό, οτιδήποτε έχει περιεχόμενο απαγορευμένο από τον νόμο, οτιδήποτε είναι απαράδεκτο-αηδιαστικό-προκλητικό απαγορεύεται στο forum είτε γίνει απευθείας με post είτε αναφερθεί με link. Ρατσιστικά ή εθνικιστικά σχόλια είναι επίσης απαγορευμένα. Η αναφορά σε φαρμακευτικές ουσίες επιτρέπεται, αλλά σχόλια που αναφέρονται στην χρήση απαγορευμένων ουσιών καθώς και στην διακίνησή τους απαγορεύονται αυστηρά. Παρακαλούμε σημειώστε ότι φράσεις ή λέξεις όπως "Γ****σαι" δεν είναι επιτρεπτές. Είναι απολύτως κατανοητή η σημασία τους και για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η χρήση τους.

5. Προσωπικά Δεδομένα
Παρακαλούμε μην αναφέρετε Προσωπικά Δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με άλλα μέλη δίχως την προέγκρισή τους, καθώς είναι ενάντια στους Νόμους περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώστε ότι εδώ αναφερόμαστε στην εισαγωγή φωτογραφιών μελών καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με οικογενειακό, μαθητικό και εργασιακό περιβάλλον κλπ.

5.α. Προσωπικά μηνύματα/ Αναρτήσεις από φόρα του παιχνιδιού Απαγορεύεται ρητά η ανάρτηση προσωπικών μηνυμάτων από το παιχνίδι και post που έκαναν μέλη στα εσωτερικά φόρουμ της συμμαχίας. Μπορείτε να αναρτήσετε προσωπικά μηνύματα & in game post μόνο αν έχετε επεξεργαστεί το όνομα του άλλου χρήστη ώστε να μην φαίνεται καθόλου. Για καταγγελίες παικτών πρέπει να απευθύνεστε στην υποστήριξη.

5.β. Πνευματικά Δικαιώματα
Μην χρησιμοποιείτε υλικό που είναι κατοχυρωμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

6. Διάλογος για Παράβαση των Κανονισμών του Παιχνιδιού
Για να αναφέρετε την παράβαση των κανονισμών του παιχνιδιού από ένα άλλο μέλος εντός τους παιχνιδιού παρακαλούμε να κάνετε χρήση του Κέντρου Υποστήριξης. Μην ανοίγετε για αυτόν τον σκοπό threads/posts παραπόνων/διαμαρτυρίας στο forum. Οποιαδήποτε αναφορά σε εντός του παιχνιδιού επιβολή τιμωριών, συζήτηση με αναφορά σε τιμωρίες που έχουν επιβληθεί στο παιχνίδι αλλά και απόπειρα εξαπάτησης παικτών απαγορεύεται. Να επισημάνουμε ότι εδώ αναφερόμαστε και στην εξαπάτηση μέσω διαφημίσεων(πχ. προσφορά premium πόντων για υπηρεσίες εντός παιχνιδιού κλπ). Η Ομάδα Διαχείρισης του Goodgame Empire θα δράσει άμεσα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η προστασία Προσωπικών Δεδομένων που υπάρχει μεταξύ της Ομάδας Διαχείρισης και των Παικτών και πιστεύουμε να βοηθήσετε να επιτευχθεί το συγκεκριμένο. Εδώ αναφερόμαστε στην Διαχείριση τόσο του Παιχνιδιού όσο και του Forum.

7. Διαχείριση Forum

Οι Συντονιστές Forum (mods) είναι εθελοντές που επιλέγονται από τον Community Manager.

7.α. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την Διαχείριση του Forum ή κάποιας υποκατηγορίας του, παρακαλούμε μην δημιουργείτε θέμα στο forum. Απευθυνθείτε σε κάποιον Συντονιστή Forum για το πρόβλημα που σας προέκυψε και θα κάνει ότι μπορεί για να σας εξυπηρετήσει και να σας το λύσει. Δημιουργία κάποιου thread/post σχετικά με πρόβλημά σας στο forum μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει και δεν θα βοηθήσει στην επίλυσή του.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα θέμα ευχαριστώντας την Διαχείριση, παρακαλούμε συμβουλευτείτε έναν Διαχειριστή Forum πρώτα.

7.β. Απαγορεύονται οι συζητήσεις σχετικά με αποκλεισμούς στο forum, ενέργειες Συντονιστών Forum, καθώς επίσης και με τιμωρίες που έχουν επιβληθεί στο παιχνίδι (καθώς και οποιασδήποτε απόπειρα εξαπάτησης της Ομάδας Διαχείρισης). Αν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με αποκλεισμούς/τιμωρίες παιχτών εντός του παιχνιδιού, παρακαλούμε στείλτε στο Κέντρο Υποστήριξης μια Αίτηση Υποστήριξης. Το ίδιο ισχύει και για παράπονο ή απορία που έχετε με αποκλεισμό/τιμωρία παικτών από το forum.

7.γ. Οι Συντονιστές του Forum έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά να εκτελέσουν: Θα πρέπει να κρατήσουν καθημερινά το forum σε μια ισορροπία και θα πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά και με ψυχραιμία σε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο που μπορεί να τους γίνει. Θα σας παρακαλούσαμε να είστε ψύχραιμοι, υπομονετικοί και ευγενικοί όταν μιλάτε μαζί τους. Αυτό θα τους βοηθήσει στο έργο τους και θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός πιο ευχάριστου forum.

7.δ. Παρακαλούμε προσέξτε ότι πολλοί Συντονιστές Forum είναι παράλληλα και παίκτες. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να δημιουργούν threads/posts όπως οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Θυμηθείτε ότι είναι και αυτοί εθελοντές, καθώς επίσης και παίκτες όπως και εσείς. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της ιδιότητας τους ως Συντονιστές, μπορείτε να τους συμπεριφερθείτε όπως σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη σε threads/posts όπου λειτουργούν ως παίκτες (δείτε Κανονισμούς Συμπεριφοράς). Η ιδιότητα τους ως Συντονιστές Forum δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητά τους ως παίκτες.

8. Επιβολή Ποινών
Παράβαση Κανονισμών του Forum θα οδηγήσει αρχικά σε προειδοποίηση (warning) και κατόπιν εξακολούθησης σε επιβολή ποινής (infraction). Η δημιουργία άλλων λογαριασμών στο forum από τον ίδιο χρήστη, μετά τον αποκλεισμό του αρχικού του λογαριασμού δεν επιτρέπεται και τιμωρείται.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση που έχετε αποκλειστεί, σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στο forum με κανέναν άλλο τρόπο. Η δημιουργία ενός επιπλέον λογαριασμού, η χρήση πιθανώς υπάρχοντος ήδη άλλου λογαριασμού (εάν έχετε λογαριασμούς σε διαφορετικούς κόσμους με διαφορετικά usernames ή λογαριασμούς που υφίστανται μετά από διαγραφή στο παιχνίδι) καθώς και ή δημιουργία threads/posts από έναν άλλο χρήστη για λογαριασμό σας επίσης τιμωρείται.

  • Απαγορεύεται ρητά η χρήση λογαριασμού άλλου χρήστη από αποκλεισμένο εκ του φόρουμ χρήστη. Σε τέτοια περίπτωση θα αποκλείεται και ο δανεικός λογαριασμός.

  • Απαγορεύεται η επεξεργασία μίας απάντησης μετά την είσοδο προειδοποίησης-τιμωρίας είναι ενάντια στους κανόνες και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προειδοποίηση-τιμωρία.

  • Σφετερισμός στοιχείων μέλους του προσωπικού (όνομα, avatar, υπογραφή, τρόπος γραφής κλπ.) οδηγεί σε άμεσο αποκλεισμό από το φόρουμ και σε ακραίες περιπτώσεις και από το παιχνίδι.

  • Δεν επιτρέπεται να εκπροσωπήσετε αποκλεισμένους χρήστες. Αν το κάνετε θα προειδοποιηθείτε-τιμωρηθείτε. Μόνη εξαίρεση μπορεί να γίνει για θέματα αποχαιρετισμού (με προηγούμενη άδεια του διαχειριστή).

  • Το posthunting (το να γράφεις απαντήσεις μόνο κ μόνο για να ανέβει το 'νούμερο' των ποστ ή το 'level' σου) θα δέχεται προειδοποίηση-τιμωρία, ή σε ακραίες περιπτώσεις άμεσο αποκλεισμό.

8.α. Οι Συντονιστές Forum έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, να διαγράψουν και να κλειδώσουν ένα θέμα. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Συζητήσεις σχετικά με την συμπεριφορά τους θα τιμωρούνται. Μπορείτε να το αναφέρετε μόνο στο Κέντρο Υποστήριξης.

Οποιοδήποτε παράπονο ή κριτική σχετικά με την Διαχείριση του Forum θα γίνεται μόνο δια μέσω του Κέντρου Υποστήριξης ή με μήνυμα στον Συντονιστή με του οποίου την απόφαση διαφωνείτε. Αν νομίζετε ότι το παράπονο σας έχει σχέση με την πλειοψηφία των άλλων μελών και πρέπει να συζητηθεί δημόσια, παρακαλούμε να δημιουργηθεί thread στο "Γενικά" και να περιέχει εκφράσεις βάσει των Κανονισμών του Forum καθώς επίσης να μην έχει προπαγανδιστικό χαρακτήρα.

Δημιουργία θεμάτων που έχουν ως σκοπό την διαμάχη με την Ομάδα Διαχείρισης τόσο του Παιχνιδιού όσο και του Forum θα τιμωρείται και θα οδηγεί σε διαγραφή τους.

Αν επισημάνετε ότι το θέμα που είχατε δημιουργήσει μετακινήθηκε ή διαγράφηκε, έχει γίνει καλοπροαίρετα. Παρακαλούμε μην το αναδημιουργείτε. Ρωτήστε έναν Συντονιστή Forum για να σας επισημάνει τον λόγο διαγραφής/μετακίνησης του.

Διατηρούμε το δικαίωμα να αποβάλλουμε από το Forum ακόμα και χρήστες που δεν έχουν παραβεί τους Κανονισμούς του.

9. Επιπλέον Θέματα

9.α. Ο κάθε χρήστης του forum πρέπει να αντιστοιχεί σε κάποιον παίκτη στο παιχνίδι. Η ομάδα διαχείρισης θα πραγματοποιεί ελέγχους σε περιπτώσεις που θα κρίνει ότι πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία του παίκτη στο παιχνίδι με τον λογαριασμό του στο forum. Στην περίπτωση που η ομάδα διαχείρισης δεν καταφέρει να αντιστοιχίσει έναν χρήστη του forum με έναν παίκτη του παιχνιδιού τότε αρχικά θα ζητήσουμε από τον χρήστη του forum να μας αποδείξει το ποιος είναι στο παιχνίδι. Αν δεν μας απαντήσει τότε θα προβούμε σε αποκλεισμό του χρήστη στο forum και διαγραφή όλων των μηνυμάτων-θεμάτων που άνοιξε. Η ομάδα διαχείρισης δεν θα αποκαλύψει ποτέ το όνομα του χρήστη δημόσια, απλά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για αυτούς που εκφέρουν άποψη. Θέλουμε να γνωρίζουμε πως άποψη εκφέρουν μόνο μέλη του παιχνιδιού μας και όχι τυχαίοι βαλτοί χρήστες που έχουν ως σκοπό τους την δημιουργία εντάσεων ανάμεσα στα ενεργά μας μέλη.

Χρησιμοποίηση ιδιωτικών μέσων αποστολής μηνυμάτων
Συνομιλίες και διαφωνίες μελών θα πρέπει να γίνονται με προσωπικά μηνύματα και όχι στο forum. Παρακαλούμε χρησιμοποιείστε τα προσωπικά μηνύματα σας ή κάποιο άλλο μέσο όπως Μsn, Skype, κτλ.

Διαφημίσεις
Η δημοσίευση threads/posts με σκοπό την διαφήμιση άλλων ιστοτόπων (sites) εκτός του Goodgame Empire και της Goodgame Studios απαγορεύεται.
Συζητήσεις σχετικά με άλλα παιχνίδια επιτρέπονται.

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν κάτι είναι ενάντια στους Κανονισμούς, παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν Συντονιστή Forum πρίν κάνετε οποιοδήποτε βήμα.
Θα σας συμβουλεύουμε άμεσα σχετικά με το αν επιτρέπεται ή όχι.

Λοιπά

Αυτοί οι κανόνες μπορούν να αλλαχθούν, επεξεργασθούν, και να προστεθούν άλλοι ανά πάσα στιγμή.
Είναι δική σας ευθύνη να είστε ενημερωμένοι για αλλαγές.

Η ομάδα διαχείρισης διατηρεί το δικαίωμα να παραβιάσει κάποιους κανόνες αν κρίνει πως έτσι θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του forum.

Η ερμηνεία των κανόνων εναπόκειται στην ομάδα του Φόρουμ.


Post edited by Enchantress on
Αυτή η συζήτηση έχει κλείσει.