Начало Bulgarian Goodgame Empire – Играта Въпроси, свързани с играта Съвети и трикове

Синтезни ковачници

     Целта на това нововъведение е да се подобряват съществуващи декорации. Има декорации, които притежават добър показател за сила, но нисък обществен ред (ОР). Спрямо показателя за обществения ред, декорациите са разделени по „нива на синтез“, като за нулево ниво е прието 100 обществен ред, съпката на вдигане на нивата е 5 ОР. Т.е. декор със 105 ОР е с 1 ниво на синтез,..... декор с 200 ОР е с 20 ниво на синтез.

     Бутонът за „синтезните ковачници“ се намира най-долу, вдясно на екрана. При кликване в/у него се отваря прозорец с 4 бутона най-отгоре, в следния ред:

1.     „Синтезни ковачници“ – името съвпада с оновния бутон и предполагам, че по-нататък във времето, ще пуснат и ковачница за оборудването (вече сложиха цифри на брони, щитове....).

Под основните бутони излиза прозорец с надпис „Декорации“. В горния десен ъгъл, под формата на падащо меню, има бутон с изобразени 3 ленти. При натискането му се получава информация за показателите на ковачницата – нивото ѝ, количеството „прах за декорации“ и възможно ли е вдигането на нивото.

При кликване в/у „Декорации“ се отваря нов прозорец „Ковачница за декорация“. Отгоре на прозореца има три надписа:

·       „Ковачница“ – има падащо меню вдясно, откоето се вдига нивото на ковачницата. Всяко ниво се вдига с определено количество „прах за декорации“. Там е описано и с колко ще се вдигат показателите: „капацитет за синтезна енергия“; „презареждане на ситезна енергия“ и „бонус опит от синтез“, при вдигане на нивото ѝ;

·       „Презареждане на синтезна енергия“ – има бутон вдясно (син, две стрелки в кръг). От тук може да се презареди, ако вече е използвана и не ни се чака да се самовъзстанови, както и да вдигне енергията със 100% (но това струва рубини);

·       „Синтезни монети“ – показва наличните синтезни монети. Те и „прахта за декорации“ се печелят като награди от събития. „Синтезните монети“ могат и да се закупят с рубини от „Пазар за рубини“.

Под тези три надписа има 3 слота за поставяне на:

·       в средния – декорацията, която ще подобряваме (ще вдигаме обществения ѝ ред). Препоръчвам, като начало и докато свикнем, да се вдигат нивата на декорации с нисък ОР и висока сила. Например „Цар на вечноста“ и „Бранител на честта“. Ако се пазят, тези декори са от първо ниво на синтез с 105 ОР, но с добър показател сила. При кликване в/у слота се появява прозорец „Избор на продукт“, от който можем да избираме декорации за подобряване. Отгоре има 4 ленти – 3 бутона и търсачка.

С първия бутон сортираме декорите по възходящ и низходящ ОР. С втория сортираме по възходящ и низходящ опит от синтез – това ще ни покаже кои декорации сме започнали да подобряваме и докъде е стигнало подобряването им (напр. от 21 до 22 ниво за подобряване се изисква 120 опит от синтез, а ние до момента може да сме стигнали 50).

С третия бутон - падащо меню, търсим декорациите по замъци или в склада „съхранени“. Това е с цел улеснение, защото броят им е голям.

Четвъртият – търсачка е пак за улеснение, за търсене на декорите по име, като е достаъчно да се напише само част от него.

·       След като сме избрали декорът, които ще подобряваме, стават активни и десният, и левият слот. Независимо на кой ще кликнем се отваря прозорец, от които трябва да изберем 1.„Суровина“ и 2. „Катализатор“. За „суровината“ се избира друг декор от склада - „съхранени“. В зависимост от неговия ОР е „опитът за синтез“. Колкото е по-голям ОР, толкова и „опитът за синтез“ се вдига. Също се вдига и процентът да се „хване“ бонусът за „опитът за синтез“ (за него се отнасят процентите). Например, ако изберем „теракотени воини“ за суровина“, те носят 83 т. „опит за синтез“ и 11% шанс за бонус към тях. Бонусът е фиксиран от играта, напр 20 точки и се изписва долу, в средата на прозореца.

Изборът на катализатор също влияе на бонуса. Като от 1 ниво процента е нула, 2 – 4%,..., 5 ниво – 16%. Препоръчвам катализаторите от 3, 4 и 5 ниво да не слагат за вдигане на малки „нива на синтез“, защото за вдигане на големите нива, могат да се ползват само големи нива катализатори!!!!

                 След като сме избрали суровина и катализатор, трябва да потвърдим избора си чрез кликване на тикчето. След кликването се връщаме в прозореца „Ковачница за декорация“, но със запълнени слотове и два избора – бутони „Стандартен синтез“ и „Премиум синтез“ – с рубини. Над тях е изписано как ще се подобри декорацията: нивото, което ще стане; „опитът за синтез“, като при „ Премиум синтез“ е гарантиран бонуса от синтез, а при „стандартен“ бонусът зависи от процентите на суровината и катализатора; изписва се и бъдещия ОР на подобряваната декорация. Под тази информация има друга, която показва колко "синтезна енергия" ще отнеме подобряването и колко "синтезни монети", колко и какъв специален ресурс ще трябват. Аз избирам „стандартен“, за да не харча рубини. Трансформацията е моментална, като „синтезната енергия“ изисква време за самовъзстановяване.

2.     „Катализатори за декорация“ – те са 5 нива. Като се кликне на „+“ в/у избран катализатор от дадените, се отваря прозорец и се дава възможност те да се разглобяват или да се сглобяват. Изписана е и информация за това, какво ще се получи при двата вида операции. Например, ако разглобим катализатор от 1 ниво (за целта трябва да имаме поне 1бр, като с цифри е показана наличността, а в скобите какви промени ще настъпят), най-отгоре пише колко катализатори от същото ниво ще ни останат, след това колко „синтезна енергия“ ще се използва за разглобяването и накрая с колко ще се увеличи „прахта за декорации“. При сглобяването е същото, като накрая се получава катализатор от същото ниво.

3.     „Пазар за синтезни монети“ – тук срещу монети може да се купува „прах за декорации“ за „синтезни монети“ в съотношение 1/10;

4.     „Пазар за рубини“ – тук срещу рубини може да се закупуват „синтезни монети“ в съотношение 1/100. Също и декорациите „Градина на замъка“ и „Парк, като синтезните им нива са мн високи – 75 и 50.

Това е в основни линии принципът на действие, като не претендирам за достоверност и изчерпателност :)

Коментари

  • Откъде се закупува  декорацията за нов изглед на замъка при това събитие - Хелуин ?

  • Lord NikonLord Nikon Публикации: 229
    Здравей,

    Това се казва облик и се купува с рубини.Дава ги на специялна оферта.
    Поздрави.

Оставяне на коментар

ПолучерКурсивЗачеркнатоOrdered listНеподреден списък
Емотикон
Изображение
Изравнете отлявоПодреждане в центъраПодравняване вдясноПревключете HTML изгледПревключване на цяла страницаПревключване на светлини
Пускане на изображение/файл