Начало Bulgarian Goodgame Empire - Новини Официални съобщения

Обявление - Битката за Меча на гнева

Скъпа общност,


Както вероятно сте забелязали, се задава нещо легендарно, а вие вече няколко дни търпеливо го чакате и се чудите какво ли ще бъде голямото разкритие. 


Радваме се да ви кажем, че търпението ви е възнаградено и чакането приключи! 

Хората казват, че една картина струва повече от хиляда думи. Ние можем да отидем и още по-далеч.

С гордост ви представяме най-новия супер проект от Awe Me. 

Вижте видеото в техния канал в YouTube и гледайте как страхотно талантливите хора от екипа на Man at Arms изковават истински шедьовър на безупречната изработка! 

Стига толкова церемонии - насладете се на това легендарно произведение на изкуството:      
Историята на кипящия гняв

Някога много отдавна, преди съвременната ера на Великата империя, земите на Беримонд били населени от родовете на двама крале: Крал Леополд I от рода Гербрант и крал Гюнтер от рода Урсидей. Години наред тези два рода съжителствали сравнително мирно, като всеки уважавал границите на другия и насочвал вниманието си само към растежа и благоденствието на своето собствено кралство. 

Обаче при ерата на научното просвещение, книжовниците и учените от двата рода открили, че земите на Беримонд са богати на един рядък минерал, който би могъл да се използва, за да разширят своите културни, икономически и военни хоризонти по-далеч, отколкото могат да си представят. Някога топлите отношения между двата рода скоро пропаднали до недоверие и съперничество, като всеки крал желаел пълно господство над земите и богатствата, скрити под тях. 

Не след дълго по бойните полета се разразила първата Велика битка за Беримонд и докато двамата крале посвещавали вниманието си на този конфликт, в някога благоденстващите кралства на Гербрант и Урсидей настанали смутни времена. 

След дългогодишни битки, хаосът на войната започнали да привличат групи бандити и анархисти от планините, за които конфликтът бил идеалната възможност да разграбят богатствата на Беримонд без страх от наказания. Най-голямата от тези групи била тази на прочутите Рицари-металолеяри.

Тези майстори ковачи, които били толкова способни с меча и щита, колкото с чука и наковалнята, били свирепи воини и разкъсвали оскъдната съпротива, която срещали при разграбването и плячкосването на богатствата от земята. Не след дълго присъствието им в Беримонд се превърнало в сериозен проблем за двата рода и всеки крал обявил висока награда за главите на генералите на рицарите. 

Докато кървавата война продължавала да се вихри на бойните полета, малки групи ловци на глави претърсвали планините в издирване на Рицарите-металолеяри. Накрая, след дълги месеци търсене, една малка група била открита и заловена от грабители, верни на рода Гербрант. 

Когато ги завели пред самия крал Леополд I, заловените рицари очаквали да бъдат хвърлени в тъмницата или екзекутирани, но вместо това получили предложение: в замяна на верността им на бойното поле, кралят щял да върне свободата на Рицарите-металолеяри и да им позволи да задържат богатствата, които са заграбили. Генералите приели предложението на краля и с тяхна помощ първата Велика битка за Беримонд скоро била спечелена от рода Гербрант. 

Ерата на Гербрант започнала. 

След победата си крал Леополд I удържал на думата си и освободил рицарите, като им осигурил безопасен път към планините и ги уверил, че хората му повече няма да ги преследват. 

През следващите дванадесет месеца никой не видял рицарите, докато един техен старейшина изненадващо не се завърнал в Беримонд, за да поднесе на краля дар в знак на благодарност – меч, изкован в огньовете на огнените върхове и изработен с минералите, заграбени от земите. Кралят получил уверения, че това било най-могъщото острие в империята. 

Следващите години били белязани от още сблъсъци на бойното поле, тъй като родът Урсидей се опитвал да възвърне властта си над земите. Обаче, за разлика от първата Велика битка за Беримонд, която продължила много години, в следващите битки родът Гербрант печелел лесно и решително, и без значение колко дуели били проведени, колко нагръдници били пробити или колко врагове били посечени, новият меч на краля останал непокътнат. Неогънат, незатъпен, непобеден. 

Такова било превъзходството на Леополд на бойното поле през тези години, че получил прякора Гневния крал, а меча му наричали Мечът на гнева. Всъщност, в очите на мнозина, именно мечът, а не кралят, бил причината за надмощието на Гербранд по време на войната и ковачи и учени от всички краища на земята посветили живота си на това да пресъздадат силата му. Никой обаче не успял дори бегло да наподоби майсторството на емблематичното творение на Рицарите-металолеяри. Наистина, както уверявали и краля, това било най-могъщото острие в империята.

След смъртта на крал Леополд I, Мечът на гнева бил предаден на най-големия му син и наследник на трона на Гербрант – принц Дексимус. Младият принц бил израснал на бойните полета на Беримонд и бил известен с капризния си нрав и жаждата за кръв и скоро след като се възкачил на трона, той започнал работа по стратегия, с която да заличи рода Урсидей от Беримонд завинаги.

Дексимус знаел, че армиите му нямат нужната сила и екипировка, за да унищожат напълно последните останки на заклетите им врагове, затова се обърнал към Рицарите-металолеяри за помощ. Младият крал изпратил пратеник с неизмерими богатства дълбоко в планините с надеждата, че рицарите ще му изковат достатъчно мечове, с които да въоръжи всичките си воини. Обаче рицарите, които вече били мирна и усамотена общност, грижеща се най-вече за безопасността и оцеляването на хората си, отказали да изпълнят желанието на новия крал и върнали богатствата, които им предложил.

Арогантният млад крал, разгневен от нежеланието им да зачетат властта му, им отвърнал, като изпратил 100 от най-силните си мъже в планините, за да заловят рицарите и да ги върнат в двора му. 

След дванадесет дни един-единствен воин се завърнал и носел послание, според което заради предателството си, кралят трябвало да върне Меча на гнева в планините, преди седмото слънце да изгрее.

Дексимус, разбира се, отказал.

В утрото на седмото слънце, кралят се събудил и видял, че ровът с вода около замъка му бил почервенял от кръвта и останките на онези 99 воини, които не се завърнали от планините. Кралят невъзмутимо държал меча до себе си и всяка сутрин се будел с новините, че още от командирите и воините му са изчезнали през нощта. 

След един месец неумолими кръвопролития, които разкъсали армията му на парчета, Дексимус най-после се примирил и върнал меча на рицарите, които го запечатали в омагьосан камък и го поставили високо в планините на Беримонд като вечен спомен за предателството му. 

Без меча и с армии, покосени от отмъстителните Рицари-металолеяри, Дексимус скоро изгубил властта си над земите на Беримонд, а родът Урсидей започнал да възвръща силата си на бойното поле. 

Ерата на Гербрант приключила.

През годините воини, книжовници и благородници от двата рода изкачвали планините в опити да освободят меча от гробницата му, но никой не успял.

Войните се вихрели, а ловци, разузнавачи и армии изследвали планините, в търсене на легендарните Рицари-металолеяри, но така и не ги намерили. 

Изглеждало, че мечът ще остане погребан завинаги, а рицарите, които го изработили, останали само в легендите. 

Или поне до днес, когато във Великата империя пристигна пратеник със свитък, подпечатан с емблемата на вече легендарните Рицари-металолеяри. 

Тъй като се страхува, че някой ден някой ще разкрие тайната за това как мечът да бъде освободен от гробницата си, последният пазител на Рицарите-металолеяри се обръща към властелините на замъците във Великата империя, в търсене на наследник, достоен да защити острието и да го опази от кръвожадните крале на Беримонд. 

За да покаже, че е достоен, следващият пазител на Меча на гнева трябва да докаже способността си да защитава земите си от нахлуващи армии, да доминира на бойните полета на Беримонд и да защитава народа си от заплахата от метаморфите. 

Онзи властелин на замък, който най-много впечатли последния пазител на Рицарите-металолеяри в тези начинания, ще спечели правото да защитава Меча на гнева и сам да стане пазител на Рицарите-металолеяри.

Време е да освободите гнева на бойните полета!

 


Ново събитие: Битката за Меча на гнева

Свирепи воини на нашата Велика империя, приветстваме ви в Битката за Меча на гнева.

В това събитие вие, играчите, ще можете да спечелите реалния меч, изкован от екипа на Man at Arms от Awe Me, който вече видяхте в клипа в YouTube! Освен това можете да спечелите и щит, носен от легендарните воини от рода Урсиде, както и специално създадена илюстрация, подписана от целия екип разработчици.


Може би се питате „Как изглежда това събитие и как ще определите победителя?”.

Е, да преминем към конкретиката! 


 

Какво мога да спечеля?

Играчите от финалния Топ 3 ще бъдат възнаградени с реалните награди, които вече споменахме: 

Класиралият се на 3-то място ще получи страхотна илюстрация, която показва ключовата визуализация за нашето събитие „Битката за Меча на гнева" с автографи от целия екип.

Класиралият се на 2-ро място ще бъде възнаграден с истинския щит на Урсиде.

Крайният победител, класирал се на 1-во място, ще получи легендарния истински меч на крал Леополд: Меча на гнева!!!


Не забравяйте, че Топ 3 на играчите се определя и от двете игри, което означава, че няма отделен Топ 3 за Empire и Топ 3 за Empire: Four Kingdoms. Топ 3 ще се състои от 3-мата най-добри играчи в двете игри! 


Освен това, всеки играч от сървъра със съответния ранг ще получи посочената награда:


Етап 1 - Фестивалът на пролетните нощи (7 май - 22 май): НАГРАДИ

Златен 500 x елитно подсилване за точки на Беримонд

Сребърен 500 x подсилване за точки на Беримонд


Етап 2 - Битката за Беримонд (2 май - 25 май): НАГРАДИ

Златен Подсилване за дългосрочни точки от събития с 300% за 6 часа

Сребърен Подсилване за дългосрочни точки от събития със 100% за 6 часа


След финалния етап 3 (25-30 май) играчите в събитията ще получат следните награди:

 

Топ 3 сървъри: 

Всички играчи от сървърите в топ 3 


Наковалнята на гнева, 400 обществен ред. 

 

В допълнение, играчите ще получат базовия строителен елемент за производство на храна от ниво 9.

 

Други сървъри: 

Всички играчи от тези сървъри ще получат декорацията „Гробницата на гнева" с 275 обществен ред и базовия строителен елемент за производство на храна от ниво 7. 

 


Гробницата на гнева, 275 обществен ред.
Играчите от Топ 50 на Empire/играчите от Топ 50 на E4K: 

В допълнение към гореспоменатите награди, играчите в Топ 50 на Empire/играчите в Топ 50 на Empire: Four Kingdoms ще получат декорацията „Камъка на кипящия гняв" с невероятните 1000 точки обществен ред! 


Камъкът на кипящия гняв, 1000 обществен ред.

 

Как работи това събитие? 

Събитието е базирано на структурата „сървър срещу сървър", която вече сме използвали в миналото, но сега е доразработена, за да подхожда на такова специално събитие като Битката за Меча на гнева:


 

Събитието ще трае 3 седмици и ще бъде разделено на 3 етапа, които са фокусирани върху класирането на играчите в сървърите (както ви е познато от предишните събития „сървър срещу сървър"), както и на индивидуалните класирания на съответните сървъри. 


Етап 1 ще продължи от 7 май до 22 май и е етапът от събитието, в който ще участват всички играчи и в който трябва да се състезавате за точки в текущото събитие за дългосрочни точки.  От страната на сървъра, междинните награди ще се дават след този етап, по същия начин както в предишни събития като Пролетното предизвикателство, Зимното нападение и др. 


Но много интересната част за индивидуалните класирания започва с края на този първи етап: 

Играчите от Топ 1000 в Empire и играчите от Топ 1000 в Empire: Four Kingdoms (общо 2000 играчи) ще продължат с участие в етап 2 на индивидуалните класирания.  


Етап 2 ще продължи от 22 май до 25 май и в този етап от събитието играчите ще се състезават в събитието за Беримонд за най-много точки за галантност, а сървърите ще получат още междинни награди. 

Гореспоменатите играчи от Топ 1000 от Empire и Empire: Four Kingdoms (общо 2000 играчи) също така ще се състезават за точки галантност в събитието за Беримонд, като само Топ 50 от Empire и Топ 50 от Empire: Four Kingdoms (общо 100 играчи) ще стигнат до финалния етап.


Финалната схватка ще се състои в етап 3, който ще продължи от 25 май до 30 май.

Играчите ще се съревновават в събитието с метаморфите за финалните награди за сървъри. 


Играчите, които стигнат до Топ 50 в индивидуалните класирания на Empire и Empire: Four Kingdoms (общо 100 играча) ще се състезават и в събитието на метаморфите, а победителите от този етап ще бъдат определени и измерени от най-добрата серия, която имат през това събитие. 


Важно:

Серията точки, които се броят за събитието с метаморфите, ще бъдат нулирани за последно на 30 май в 01:00 ч. CEST, което означава, че в този час ще преброим последните точки за цялостното класиране. В случай на малко вероятната ситуация, при която двама или повече играчи постигнат еднакъв брой точки в Топ 3, тогава ще използваме следния подход за вземане на решение: 


Ако имат точно еднакъв брой точки във финалното класиране с точки от серията с метаморфите, тогава ще погледнем броя точки за галантност, който са изкарали в етап 2 (Битката за Беримонд). Ако случайно имат и еднакъв брой точки за галантност, тогава ще сравним броя точки, които са спечелили в събитието за дългосрочни точки в първия етап (Фестивалът на пролетните нощи). В изключително малко вероятния случай да имат еднакъв брой точки и в това събитие, тогава ще определим победителя чрез хвърляне на монета.


 

Как ще обявите класиранията?

Тъй като това е събитие с много силна конкуренция, ще даваме на играчите списък с Топ 100 всеки ден до самия край на събитието. Това означава, че всеки ден ще има стрийминг на вашето класиране в Twitch. Освен това създадохме и специален Център за общността за това събитие и за допълнителни взаимодействия с всички вас. Можете да достигнете центъра на подобаващо наречения домейн https://empire.community

 

 

Допълнително

  • Тъй като ние в GGS искаме да честваме успехите на нашите невероятни победители по подобаващо епичен начин, бихме искали играчите, които спечелят меча и щита, да ни изпратят снимки, щом получат наградите си, и да ни позволят да използваме тези снимки за PR и маркетинг. 
  • ⦁ В зависимост от това в коя страна бъдат изпратени нашите награди, може да поръчаме и заснемане от професионален фотограф.
  • Играчите, спечелили меча и щита, ще трябва да подпишат формуляр за освобождаване от задължения, предоставен от GGS.
  • Също така искаме да ви осведомим, че за това състезание важат нашите насоки за състезания/томболи, които можете да видите:
  • В допълнение GGS ще заплати до 1250 $ за покриване на изпращането на наградите (за данъци, колетна служба и др.). 
Sign In to comment.