Начало Bulgarian Goodgame Empire – Играта Въпроси, свързани с играта Съвети и трикове

Съотношение на армия - ниво

Хора може ли някой от силните (от 50 ниво нагоре) да каже приблизително, за кои нива колко армия трябва да имам и как да я издържам защото и преди съм играл но винаги имам проблем с армията (поддръжката, съотношението м/у брой войска и ниво) 

П.п. ако може да напише и за тактика за атака.

Отговори

 • Cannonball (BG1)Cannonball (BG1) Публикации: 7
  Няма някакво определено правило за съотношение ниво - армия, но принципа е колкото повече, толкова повече.
  Това, което мога да ти кажа е, че без рубини, аванпсотове и замъци в други кралства няма как да стане, особено рубини, защото тогава можеш да постриш и надстрояваш пекарна, която намалява консумацията на храна и разбира се да се ползваш много други бонуси, както е и във всяка друга игра, че дори и в живота. Ловната хижа, която поучаваш малко по-нагоре в нивата също е от полза, защото тогава може да увеличиш производството с до 20%, но пък за сметка на това ще се намали драстично прозиводството на камък и дърво. Чрез аванпсотове, дори тези, които не произвеждат основно храна можеш да си помогнеш за издръжката, на войската, като или разквартируваш част от войсите по тях, или осъществяваш търговия. Също преди да пуснеш атака избери от падащия лист опцията войските ти да се фокусират главно върху плячкосването на храна. Ако имаш рубини купи и мародер, който увеличава плячката.
  Единици най-лесно се печелят по време на събития и най-лесно се издържа тогава и войската въпреки загубите на храна, защото плячката от храна е голяма и ако не спираш с активността хем ще намаляваш равномерно бройката им, хем ще печелиш нови награди и едниници, хем ще печелиш и точки сила, точки за постижения и при Чуждестранните и Кървавите гарвани дори слава, които ти печелят още награди, отключват символи на гербоете, някои от които увечличават производството на храна, а славата отключва някои специални единици и намалява разходите в монети или времето за набиране.
  При мен лично при ниво 60+ някъде по време на събитие при сравнително доста постоянна активност максималното производтво на храна беше около 2500-3000 на час, войската максимум 2500, а постоянните нападения ми осигуряваха пълен склад, който обаче се изпразваше напълно за период от 12 до 24 часа. Много е трудно, разбира се,  да запазиш тази численост след края на събитието. Вариант е атаката по разбойнически крепости, но ако те не са високо ниво няма как да стане и тук идва мястото на рубините, които правят магията. Без тях няма как да си държиш войската и да й се радваш псотоянно, но и нивото ти, и съюза ти, и товоята активност са важен фактор. Ако влизаш по-рядко и не си отдаден на играта, което е напълно разбираемо, защото иначе няма пък да имаш социален живот, което е по-кофти според мен, няма да имаш и голяма войска. Или едното, или другото е. Аз съм виждал с очите си отчети от битки с оклоло 30 000 нападатели, но предстви си какво стои зад това. Така че във формулата за успех си замесен и ти самия и от теб и товите амбиции, услиле и очакавания зависи как ще се предствавш.
  За атаки мога да кажа само, че по ботове винаги си струва да пренебрегнеш единия фланг и да пуснеш автоматична атака. 
  Поздрави,
  Cannonball


   Голям камък хвърли, но гледай да не е много голям !

                                                                        -Cannonball

Оставяне на коментар

ПолучерКурсивЗачеркнатоOrdered listНеподреден списък
Емотикон
Изображение
Изравнете отлявоПодреждане в центъраПодравняване вдясноПревключете HTML изгледПревключване на цяла страницаПревключване на светлини
Пускане на изображение/файл