Начало Goodgame Empire - Новини Официални съобщения

Stillfront и Goodgame Studios обединяват сили

Скъпа общност,

Днес с гордост и радост потвърждаваме, че Goodgame Studios ще се слее със Stillfront Group и ще стане част от семейството на Stillfront и тяхното портфолио от игри и студия.

Заедно Stillfront и Goodgame Studios ще се съсредоточат върху развиването на дългосрочни стратегически игри. Goodgame Studios ще работи по същия начин като текущите студия на Stillfront, т.е. - полу-автономно.

Това ново постижение е крайъгълен камък за Goodgame Studios и означава началото на нова глава на сътрудничество с някои от най-добрите студия за игри в света.

„Goodgame Studios и Stillfront са идеална стратегическа комбинация и формират истински европейски гейминг шампион със завладяващи и допълващи се игри и оперативна синергия. С нетърпение очакваме да работим заедно за бъдещия растеж и развитие на бизнеса" каза Йорген Ларсон, CEO на Stillfront.

„Предложената трансакция е важна стъпка и означава признание за дългосрочната стратегия на Stillfront да изгради диверсифицирано портфолио от независими творци, издатели и дистрибутори на цифрови игри", посочва Анет Бродин Рамп, председател на Stillfront.

„Това е последователна стъпка към нашата дългосрочна визия за създаване на една от водещите гейминг компании в света. През последните години Stillfront постига продължителен, предвидим и надежден растеж. Заедно имаме наистина уникална възможност да се възползваме изцяло от този растящ пазар", казва д-р Кай Вавржинек, CEO на Goodgame Studios

„Много се вълнувам за сливането със Stillfront! Съчетаването на нашите портфолиа и оползотворяването на знанията ни за маркетинг и дистрибуция ще бъдат страхотна формула за успех. Очаквам нашето светло съвместно бъдеще", заяви д-р Кристиян Вавржинек, CSO на Goodgame Studios

ЧЗВ:

Кои са Stillfront Group?

Stillfront е група от независими творци, издатели и дистрибутори на цифрови игри – с визия да бъдат водещата група от независими създатели и издатели на игри. Stillfront работи чрез осем почти автономни дъщерни компании: Bytro Labs в Германия, Coldwood Interactive в Швеция, Power Challenge в Обединеното кралство и Швеция, Dorado Online Games в Малта, Simutronics в САЩ, Babil Games в ОАЕ и Йордания, eRepublik в Ирландия и Румъния и OFM Studios в Германия. Игрите на Stillfront се разпространяват на световния пазар. Основните пазари са Франция, Обединеното кралство, Германия, САЩ, Близкия изток и Северна Африка.

Можете да прочетете повече за визията и амбицията на Stillfront Group тук.

Кога ще се състои сделката?

Трансакцията трябва да се състои в началото на януари 2018 г.

Как ще се отрази това на съществуващите игри на Goodgames?

Макар че Stillfront Group придобива 100 процента от дяловете в Altigi/Goodgame Studios, не се планират промени на портфолиото от текущи игри на Goodgames и ще продължим да разработваме и поддържаме нашите текущи игри като Big Farm, Goodgame Empire, Empire: Four Kingdoms или Big Farm - Mobile Harvest. В допълнение ще продължим да разработваме и започнатите проекти, включително Empire: Millennium Wars.

Ще се запази ли марката Goodgame Studios?

Да, Goodgame Studios ще остане отделна марка и ще работи полу-автономно в съдействие със Stillfront Group. Вярваме, че марката Goodgame Studios е добре позната в гейминг индустрията и ще продължим да работим под това име.

Очакваме нашето светло бъдеще след сливането със Stillfront Group и истински се вълнуваме за многото възможности, които ни осигурява това сътрудничество. Благодарим на вас, нашите всеотдайни играчи, за постоянната подкрепа и лоялност.

С най-добри пожелания,

Вашият екип за общността на GGS


areaareaarea
Sign In to comment.