Начало Bulgarian Goodgame Empire – Съюзи, пактове и братя по оръжие Новини от съюзите

ВОЙНАТА: Поурс vs Спартакус

rosenbd (BG1)rosenbd (BG1) Публикации: 376
редактирано 22.12.2014 в Новини от съюзите
Здравейте,
като пряк участник и виждайки интереса към може би най-голямата война в БГ сървъра реших да напиша една кратка история за: КОЕ, КАК и ЗАЩО….


Предистория:


Преди да се стигне и въобще да се говори за войната между Поурс и Спартакус, мисля че е редно да се започне с причините и поводите довели до тази война.

Лично според мен всичко започна, като следствие от войната между Феласите и Емпире. В края на тази война се намесиха Спартакус и Поурс. По това време Феласите бяха може би най-силния съюз - имаха столица и стабилни стари играчи. Емпире беше леко на отживяване (лично мое виждане) но все още стабилни благодарение на столицата си. Поурс и Спартакус бяха двете нови звезди изгряващи на хоризонта. Два сравнително нови съюза набиращи сила и съответно жадни да се докажат и наложат като сила. С включването си във войната везните се наклониха в полза на Емпире, което доведе и до логичния изход. Не казвам, че Феласите се предадоха даже обратното бяха си машинки. Тогава може би се постави и един своеобразен рекорд от ФИЛ, който за една нощ спря бая голям брой атаки(има тема ако не ме лъже паметта). Края на войната обаче дойде в следствие на отказването или спирането на игра на играчи, който бяха основни за Фелас. Паралелно с това се разбра и че България не е толкова голяма страна и ВОИН и Тодор се оказаха комшии. Тези неща поставиха и началото на дружбата между Поурс и Фелас. Естествено това стана възможно и поради премахването (или напускането) на някой видни за времето си играчи като: Лъки, Ангел и други. Няма нужда да коментирам, че по време на тази война Поурс и Спартакус бяха станали доста близки - ежедневни телефонни разговори между Роман и Тодор (и други), стратегии, виждания и взаимна подкрепа.


С времето обаче започна да се наслагва и напрежението - огромна част идваше от съюзническите турнири, които Спартакус спечели. Как и дали с уредени битки или не бяха основните неща който наливаха допълнително масло в иначе все още малкото огънче.
Факта е обаче, че за мен това беше нещо нормално - и двата съюза бяха силни, набиращи скорост и двата търсеха своя път за доказване, като най-силен съюз в сървъра.


Защо разказвам всичко това? Така мисля, че ще се разбере по-добре самата война и развитието на съюзите. Факт доста набързо и доста повърхностно, но все пак е по-добре от нищо : )


Войната - началото:


Някъде Август - Септември 2013 се засили напрежението между Спартакус и Феласите, което логически завърши с началото на война в която Поурс се включи на страната на Феласите. Причината за това, както изтъкнах е настроението на хората и създалото се напрежение. Така де борбата за първото място беше основната движеща сила.


Като цяло Феласите не мисля че се включиха значително или поне не за дълго. Те си имаха своите проблеми, с които нито съм запознат в детайли нито са основополагащи за темата. Факта е че те напуснаха войната и реално от Октомври може би до наши дни трае войната между Поурс и Спартакус.


Как премина тя……

Естествено започна с директни атаки между Поурс и Спартакус…. определено може би равностойно в началото. Поурс бяха подкрепени от идването на Мармот и столицата, която реално създаде една сигурност. От друга страна Спартакус си имаха техните силни страни и значителен брой под съюзи.

Стратегически бих казал, че Поурс диктуваха нещата докато Спартакус събираха доста поддръжници. Във войната на страната на Поурс бяха (по едно или друго време): Френдс, Емпире, Елитсолджер, Атила, Акси ФФ Фронт, Тим Малчо, СССР, Плиска, Ел Грандо, Тангра и може би пропускам някой друг съюз.
От всички Френдс, Емпире и Елита поемаха удари до самия край. Някой отпаднаха, като под съюз а други просто решиха да минат в неутралитет.
На страната на Спартакус бяха (по едно или друго време): Братята, Софянци в5, Канове, Дон 7-25, Блек Еинджълд, Триколов, Форевър Уар, Крусеидер, Респект, Млади и Смели, Големите, Непокорните 77, Светците, Килл ем Алл…. и може би пак пропускам някой.


Естествено такава война искаше хора, които да пазят нощем, хора които да творят стратегии и планове и не на последно място - армии…..


Като цяло стратегиите (от сегашна гледна точка) на двата съюза бяха доста различни: - Поурс целеше максимално разширение и промотиране на най-добрите от под съюзите си, като се целеше един много силен основен съюз, който да е гръбнака. От една страна това беше добре, защото така се създаваше закрилник на под съюзите. Но от друга доведе до прекомерното отслабване на някой под съюзи и тяхното изчезване. Защото обикновено най-активните бяха и лидерите или организаторите на тези под съюзи.
- Спартакус от своя страна не целеше толкова разширение колкото мотивиране на достатъчно голям брой съюзи да нападат - тук включвам под съюзи и съюзи които им помагаха.
Факта е че тези съюзи даваха време на Спартакус да почива и презарежда така да се каже. Пример: Софянци в5 - отнеха доста време на Поурс, после Дон, после другите и накрая Братята….. това даваше време на Спартакус да почива. Тъй като когато изникнеше нов съюз подпомагащ Спартакус, то той трябва да бъде премахнат - разделяй и владей, както се казва.
Спартакус не стояха по-назад. Те също обработваха Емпире, Френдс и останалите. Беше въпрос на нерви и на кой хората ще жертват повече и до кога….


На няколко пъти войната взимаше своите повратни моменти:

1-вия Беше когато се откри бъга със клонирането на армиите. Спартакус бяха леко притиснати в ъгъла, когато изведнъж те, подкрепени от Дон и Соф 5 за едно денонощие пуснаха над 600-700 атаки…. Поурс бяха на ръба - все пак от изневиделица започна един непрестанен дъжд от атаки. Единствен факта, че не бяха координирани и почти без инструмент даде възможност за спирането им не без огромните усилия на основни фигури в Поурс. Спомням си, че Събота срещу Неделя и Поурс разбраха за този бъг и ответния удар не закъсня - нещата бяха нормализирани. Подкрепата отстранена… и в Понеделник бъга отстранен...... интересен уикенд стига да имаш монети и рубини нямаше лимит за брой атаки..... Нападаше се с Ужаси, кралски и кво ли не..... :)


2-рия път когато нещата вървяха отново доста добре за Поурс стана проблема с хакването на акаунтите - отново голям удар - основни играчи бяха премахнати. Доста от тях успяха да се съвземат, но удара беше голям за съюза тъй като ставаше въпрос за 6-7 профила. Но Поурс благодарение на личния контакт между хората си успя да се спаси и продължи напред.


Въпреки това войната не спираше, а напротив изменяше се и преминаваше през нови и нови етапи.
Планиране на атаки, цели, информация, къртици - манджа с грозде както се казва.

Спартакус вкарваха значителен ресурс и време, Поурс също. Но основен момент според мен беше броя активни играчи, който благодарение на стратегията за силен основен съюз беше в полза на Поурс. Не е тайна, че и двата съюза (както и много други) имат кухи профили, просто Поурс имаше доста повече активни.
И докато при Спартакус отсъствието на няколко човека се усещаше значително, то при Поурс не даваше чак толкова голям ефект.

Като цяло войната през тези 4-5 месеца се развиваше така, леко равностойно…… И дори някой да имаше превес, то той не беше достатъчен за да се принуди другия да поиска мир. Все пак в тази война бяха вложени адски много време и пари.


Трябваше изход, нервите бяха опънати и се започна със стъпка едно - саботажите. Спартакус, като цяло не бяха готови за това и имаха малко на брой стражи, което беше улеснение за тяхното саботиране. Факт саботажите не са победа , но бяха пътя към нея. Освен че изнервяха Спартакус, гътаха производителност, храна и така на татък. Това накара Спартакус да засилят натиска върху под съюзите на Поурс.


Друг интересен момент бяха на няколко пъти размяната на села… ОСА-та беше един от първите които се постара да го има този интересен момент.


Така след безброй дълги дни и за някой доста безсънни нощи стигнахме до месец Март. Доста играчи се бяха отказали и от двата съюза… доста се бяха сменили…. но на финала бяха Поурс срещу Спартакус….. Братята бяха последните, който Поурс трябваше да отстрани ( както съм казвал под съюзите според мен не трябваше да се бъркат а просто да се бият едни с други…. но това е друг въпрос).


Започна Мартенската офанзива…. Поурс постави началото със рекорден брой атаки - 125 броя в 1:00…… Отлично постижение. Спартакус отвърнаха със също завиден брой атаки - 100+ (не съм сигурен за бройката, но все някой ще я каже като коментар).
Поурс продължи като покачи бройката и интензитета на атаките….. и според мен това беше началото на края на войната.
Самия край, как се е развил не мога да кажа от страна на Спартакус и като действия на Поурс….. Тъй като поради лични причини трябваше да си взема малко почивка от играта, естествено не преди да направя и някоя и друга глупост…
Факта е че накрая се е започнала кражба на села (кой първи не знам) но според мен на вече достатъчно опънатите нерви на Спартакус, това просто е било лимита и съответно е довело до разпадането на съюза.

Според мен нямаше друга опция освен на финала един от двата съюза да се разпадне. Защо? - бяха вложени прекалено много ресурси (време и пари) за да може, който и да е от двата да сведе глава и да се признае за победен.


Бонус Сцени:


Измежду всички битки и дерзания се появиха Столици, Кули, Метрота…. това допълнително удължи войната тъй като трябваше да бъдат превзети и запазени. Тук в последствие Спартакус предприеха една доста добра стратегия, но която не завършиха според мен. Преместиха замъци до повечето кули и метрота на Поурс….. Беше си изненада и пораждаше голяма доза опасност, тъй като ако беше задействана и бяха взети кулите то Спартакус щеше да има превес с бонуса при атака на Метрота и Столица. А атака по Столицата щеше да се спре с цената на доста жертви. За радост на Поурс плана куцаше от към изпълнение и бързата реакция им (също започнаха местене на замъци за да си защитят кулите и метротата) успяха да го блокират в последствие.Факти:

С преминаването на Мармот и столицата при Поурс, те вече имаха един голям коз и лек превес. След появата на кулите и метротата то превеса се усили. Поурс имаха повече Метрота = повече храна (800-900 на час), повече кули и столица. Това заедно с повечето активни играчи неизбежно щеше да доведе до резултат в тяхна полза.


Факт е че и двата отбора загубиха доста, както и играта като цяло според мен. Защото тази война накара и доста хора да се откажат тъй като в една или друга степен изроди самата игра и повече заприлича на казарма от колкото на място за релакс и забавление. Имаше периоди на обиди (в които няма как да се отрече, че не бях участник) но дано края на тази война е начало на нещо друго.


Сигурен съм, че има много което изпускам и хора които може да не им хареса моето мнение (постарах се статията да бъде неутрална и все пак споделям виждането малко или много през призмата на Поурс) но всичко друго ще бъде допълнено в коментарите.

Това е от мен за сега.
Post edited by rosenbd (BG1) on
rosenbd @ bg 1
«1345

Коментари

 • Caliph Hasan IVCaliph Hasan IV Публикации: 2,716
  редактирано 26.03.2014
  Наистина впечатляваща история на войната, дълго ще се говори за нея.
  Реших да те улесня - темата, създадена от fil:
  http://bg.board.goodgamestudios.com/empire/showthread.php?556-%D0%9D%D0%90%D0%99-%D0%A1%D0%98%D0%9B%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%A1%D0%AA%D0%AE%D0%97%D0%98!!!
  ПС: Габриел в една тема беше публикувал голям брой битки...
 • РУСИТЕ7 (BG1)РУСИТЕ7 (BG1) Публикации: 45
  редактирано 26.03.2014
  Отлично написано ! Като играч, нямащ (много) общо със войната, ми беше изключително приятно и интересно да отделя 20 мин и да прочета в захлас за ставащото, в така да кажа, в бг сървъра ! Малко обаче се натъжавам, тъй като много достойни играчи, може би никога няма да поискат да застанат отново зад името на goodgame, но надеждата умира последна ! Респект към всички, независимо победител или победен, за отделеното време,здраве и крупна сума пари, защото тези хора в крайна сметка доказаха нещо пред всички нас , а и на себе си !
 • martinchoooyyy (BG1)martinchoooyyy (BG1) Публикации: 31
  редактирано 26.03.2014
  Браво Росене за труда за написването на тази тема..Наистина беше много интригуващо :) Поздравления за победата.
  "нямаше друга опция освен на финала един от двата съюза да се разпадне. Защо? - бяха вложени прекалено много ресурси (време и пари) за да може, който и да е от двата да сведе глава и да се признае за победен."
  Напълно вярно..
  martinchoooyyy @ bg 1
 • THE KNIGHT (BG1)THE KNIGHT (BG1) Публикации: 227
  редактирано 26.03.2014
  Браво !
  Наистина много добре написана история , и доста вълнуваща !
  :rolleyes:
  "Ела при нас ! Ела седни ! Изпий едно-изпий три ! А грижите си заеби, а утре нека,ууутре нека ни боли !! Мараба ,всички пияни на тарба ! " :);)


  THE KNIGHT @ bg 1
 • restore (BG1)restore (BG1) Публикации: 57
  редактирано 26.03.2014
  браво Росене добра статия......
  chuchuna @ bg 1
 • TzarBeboTzarBebo Публикации: 20
  редактирано 27.03.2014
  Рядко пиша, но в случая искам да те поздравя ! Историята е наистина добра, и не мисля,че може да бъде написана по по-обективен начин от който и да е човек от двата лагера !
  За жалост е много верен факта,че играта се превърна в много натоварваща и ангащираща за много хора , вместо да е за развлечение и отдих :)
  TzarBebo @ bg 1
 • Águila Roja (BG1)Águila Roja (BG1) Публикации: 1,279
  редактирано 27.03.2014
  Caliph Hasan IV написа: »
  Наистина впечатляваща история на войната, дълго ще се говори за нея.  Реших да те улесня - темата, създадена от на fil:  http://bg.board.goodgamestudios.com/empire/showthread.php?556-%D0%9D%D0%90%D0%99-%D0%A1%D0%98%D0%9B%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%A1%D0%AA%D0%AE%D0%97%D0%98!!!  ПС: Габриел в една тема беше публикувал голям брой битки...
  Вярно,но ми кажи кои са участниците в тези битки отишли в други съюзи за да се спасят и прададоха лидера си и останалите,а други просто напуснаха или пък като Ned_1 си изтриха акаунтите.Заради тези играчи които решиха да се откъснат него бяха направили можеше да се продължи.
  Вярвам в/на това,което реша!
  Без значение истина или-не е то! 
 • Águila Roja (BG1)Águila Roja (BG1) Публикации: 1,279
  редактирано 27.03.2014
  Забрави да споменеш и 5 номември.
  Вярвам в/на това,което реша!
  Без значение истина или-не е то! 
 • romijeromije Публикации: 654
  редактирано 27.03.2014
  rosenbd написа: »
  Здравейте,
  като пряк участник и виждайки интереса към може би най-голямата война в БГ сървъра реших да напиша една кратка история за: КОЕ, КАК и ЗАЩО….


  Предистория:


  Преди да се стигне и въобще да се говори за войната между Поурс и Спартакус, мисля че е редно да се започне с причините и поводите довели до тази война.

  Лично според мен всичко започна, като следствие от войната между Феласите и Емпире. В края на тази война се намесиха Спартакус и Поурс. По това време Феласите бяха може би най-силния съюз - имаха столица и стабилни стари играчи. Емпире беше леко на отживяване (лично мое виждане) но все още стабилни благодарение на столицата си. Поурс и Спартакус бяха двете нови звезди изгряващи на хоризонта. Два сравнително нови съюза набиращи сила и съответно жадни да се докажат и наложат като сила. С включването си във войната везните се наклониха в полза на Емпире, което доведе и до логичния изход. Не казвам, че Феласите се предадоха даже обратното бяха си машинки. Тогава може би се постави и един своеобразен рекорд от ФИЛ, който за една нощ спря бая голям брой атаки(има тема ако не ме лъже паметта). Края на войната обаче дойде в следствие на отказването или спирането на игра на играчи, който бяха основни за Фелас. Паралелно с това се разбра и че България не е толкова голяма страна и ВОИН и Тодор се оказаха комшии. Тези неща поставиха и началото на дружбата между Поурс и Фелас. Естествено това стана възможно и поради премахването (или напускането) на някой видни за времето си играчи като: Лъки, Ангел и други. Няма нужда да коментирам, че по време на тази война Поурс и Спартакус бяха станали доста близки - ежедневни телефонни разговори между Роман и Тодор (и други), стратегии, виждания и взаимна подкрепа.


  С времето обаче започна да се наслагва и напрежението - огромна част идваше от съюзническите турнири, които Спартакус спечели. Как и дали с уредени битки или не бяха основните неща който наливаха допълнително масло в иначе все още малкото огънче.
  Факта е обаче, че за мен това беше нещо нормално - и двата съюза бяха силни, набиращи скорост и двата търсеха своя път за доказване, като най-силен съюз в сървъра.


  Защо разказвам всичко това? Така мисля, че ще се разбере по-добре самата война и развитието на съюзите. Факт доста набързо и доста повърхностно, но все пак е по-добре от нищо : )


  Войната - началото:


  Някъде Август - Септември 2013 се засили напрежението между Спартакус и Феласите, което логически завърши с началото на война в която Поурс се включи на страната на Феласите. Причината за това, както изтъкнах е настроението на хората и създалото се напрежение. Така де борбата за първото място беше основната движеща сила.


  Като цяло Феласите не мисля че се включиха значително или поне не за дълго. Те си имаха своите проблеми, с които нито съм запознат в детайли нито са основополагащи за темата. Факта е че те напуснаха войната и реално от Октомври може би до наши дни трае войната между Поурс и Спартакус.


  Как премина тя……

  Естествено започна с директни атаки между Поурс и Спартакус…. определено може би равностойно в началото. Поурс бяха подкрепени от идването на Мармот и столицата, която реално създаде една сигурност. От друга страна Спартакус си имаха техните силни страни и значителен брой под съюзи.

  Стратегически бих казал, че Поурс диктуваха нещата докато Спартакус събираха доста поддръжници. Във войната на страната на Поурс бяха (по едно или друго време): Френдс, Емпире, Елитсолджер, Атила, Акси ФФ Фронт, Тим Малчо, СССР, Плиска, Ел Грандо, Тангра и може би пропускам някой друг съюз.
  От всички Френдс, Емпире и Елита поемаха удари до самия край. Някой отпаднаха, като под съюз а други просто решиха да минат в неутралитет.
  На страната на Спартакус бяха (по едно или друго време): Братята, Софянци в5, Канове, Дон 7-25, Блек Еинджълд, Триколов, Форевър Уар, Крусеидер, Респект, Млади и Смели, Големите, Непокорните 77, Светците, Килл ем Алл…. и може би пак пропускам някой.


  Естествено такава война искаше хора, които да пазят нощем, хора които да творят стратегии и планове и не на последно място - армии…..


  Като цяло стратегиите (от сегашна гледна точка) на двата съюза бяха доста различни: - Поурс целеше максимално разширение и промотиране на най-добрите от под съюзите си, като се целеше един много силен основен съюз, който да е гръбнака. От една страна това беше добре, защото така се създаваше закрилник на под съюзите. Но от друга доведе до прекомерното отслабване на някой под съюзи и тяхното изчезване. Защото обикновено най-активните бяха и лидерите или организаторите на тези под съюзи.
  - Спартакус от своя страна не целеше толкова разширение колкото мотивиране на достатъчно голям брой съюзи да нападат - тук включвам под съюзи и съюзи които им помагаха.
  Факта е че тези съюзи даваха време на Спартакус да почива и презарежда така да се каже. Пример: Софянци в5 - отнеха доста време на Поурс, после Дон, после другите и накрая Братята….. това даваше време на Спартакус да почива. Тъй като когато изникнеше нов съюз подпомагащ Спартакус, то той трябва да бъде премахнат - разделяй и владей, както се казва.
  Спартакус не стояха по-назад. Те също обработваха Емпире, Френдс и останалите. Беше въпрос на нерви и на кой хората ще жертват повече и до кога….


  На няколко пъти войната взимаше своите повратни моменти:

  1-вия Беше когато се откри бъга със клонирането на армиите. Спартакус бяха леко притиснати в ъгъла, когато изведнъж те, подкрепени от Дон и Соф 5 за едно денонощие пуснаха над 600-700 атаки…. Поурс бяха на ръба - все пак от изневиделица започна един непрестанен дъжд от атаки. Единствен факта, че не бяха координирани и почти без инструмент даде възможност за спирането им не без огромните усилия на основни фигури в Поурс. Спомням си, че Събота срещу Неделя и Поурс разбраха за този бъг и ответния удар не закъсня - нещата бяха нормализирани. Подкрепата отстранена… и в Понеделник бъга отстранен...... интересен уикенд стига да имаш монети и рубини нямаше лимит за брой атаки..... Нападаше се с Ужаси, кралски и кво ли не..... :)


  2-рия път когато нещата вървяха отново доста добре за Поурс стана проблема с хакването на акаунтите - отново голям удар - основни играчи бяха премахнати. Доста от тях успяха да се съвземат, но удара беше голям за съюза тъй като ставаше въпрос за 6-7 профила. Но Поурс благодарение на личния контакт между хората си успя да се спаси и продължи напред.


  Въпреки това войната не спираше, а напротив изменяше се и преминаваше през нови и нови етапи.
  Планиране на атаки, цели, информация, къртици - манджа с грозде както се казва.

  Спартакус вкарваха значителен ресурс и време, Поурс също. Но основен момент според мен беше броя активни играчи, който благодарение на стратегията за силен основен съюз беше в полза на Поурс. Не е тайна, че и двата съюза (както и много други) имат кухи профили, просто Поурс имаше доста повече активни.
  И докато при Спартакус отсъствието на няколко човека се усещаше значително, то при Поурс не даваше чак толкова голям ефект.

  Като цяло войната през тези 4-5 месеца се развиваше така, леко равностойно…… И дори някой да имаше превес, то той не беше достатъчен за да се принуди другия да поиска мир. Все пак в тази война бяха вложени адски много време и пари.


  Трябваше изход, нервите бяха опънати и се започна със стъпка едно - саботажите. Спартакус, като цяло не бяха готови за това и имаха малко на брой стражи, което беше улеснение за тяхното саботиране. Факт саботажите не са победа , но бяха пътя към нея. Освен че изнервяха Спартакус, гътаха производителност, храна и така на татък. Това накара Спартакус да засилят натиска върху под съюзите на Поурс.


  Друг интересен момент бяха на няколко пъти размяната на села… ОСА-та беше един от първите които се постара да го има този интересен момент.


  Така след безброй дълги дни и за някой доста безсънни нощи стигнахме до месец Март. Доста играчи се бяха отказали и от двата съюза… доста се бяха сменили…. но на финала бяха Поурс срещу Спартакус….. Братята бяха последните, който Поурс трябваше да отстрани ( както съм казвал под съюзите според мен не трябваше да се бъркат а просто да се бият едни с други…. но това е друг въпрос).


  Започна Мартенската офанзива…. Поурс постави началото със рекорден брой атаки - 125 броя в 1:00…… Отлично постижение. Спартакус отвърнаха със също завиден брой атаки - 100+ (не съм сигурен за бройката, но все някой ще я каже като коментар).
  Поурс продължи като покачи бройката и интензитета на атаките….. и според мен това беше началото на края на войната.
  Самия край, как се е развил не мога да кажа от страна на Спартакус и като действия на Поурс….. Тъй като поради лични причини трябваше да си взема малко почивка от играта, естествено не преди да направя и някоя и друга глупост…
  Факта е че накрая се е започнала кражба на села (кой първи не знам) но според мен на вече достатъчно опънатите нерви на Спартакус, това просто е било лимита и съответно е довело до разпадането на съюза.

  Според мен нямаше друга опция освен на финала един от двата съюза да се разпадне. Защо? - бяха вложени прекалено много ресурси (време и пари) за да може, който и да е от двата да сведе глава и да се признае за победен.


  Бонус Сцени:


  Измежду всички битки и дерзания се появиха Столици, Кули, Метрота…. това допълнително удължи войната тъй като трябваше да бъдат превзети и запазени. Тук в последствие Спартакус предприеха една доста добра стратегия, но която не завършиха според мен. Преместиха замъци до повечето кули и метрота на Поурс….. Беше си изненада и пораждаше голяма доза опасност, тъй като ако беше задействана и бяха взети кулите то Спартакус щеше да има превес с бонуса при атака на Метрота и Столица. А атака по Столицата щеше да се спре с цената на доста жертви. За радост на Поурс плана куцаше от към изпълнение и бързата реакция им (също започнаха местене на замъци за да си защитят кулите и метротата) успяха да го блокират в последствие.  Факти:

  С преминаването на Мармот и столицата при Поурс, те вече имаха един голям коз и лек превес. След появата на кулите и метротата то превеса се усили. Поурс имаха повече Метрота = повече храна (800-900 на час), повече кули и столица. Това заедно с повечето активни играчи неизбежно щеше да доведе до резултат в тяхна полза.


  Факт е че и двата отбора загубиха доста, както и играта като цяло според мен. Защото тази война накара и доста хора да се откажат тъй като в една или друга степен изроди самата игра и повече заприлича на казарма от колкото на място за релакс и забавление. Имаше периоди на обиди (в които няма как да се отрече, че не бях участник) но дано края на тази война е начало на нещо друго.


  Сигурен съм, че има много което изпускам и хора които може да не им хареса моето мнение (постарах се статията да бъде неутрална и все пак споделям виждането малко или много през призмата на Поурс) но всичко друго ще бъде допълнено в коментарите.

  Това е от мен за сега.
  ти си я написал като историята за "Троянския цикъл" и браво
 • skyarmyskyarmy Публикации: 500
  редактирано 27.03.2014
  а аз да те питам как разбра за това
  както един "мъдър" "учен" казва-zapomenete pradnqta e jovot
 • MephalaMephala Публикации: 23
  редактирано 27.03.2014
  Браво Росене!!!
  Наистина написано кратко , точно и ясно!
  Евала!
  Mephala @ bg 1
 • ДОБРЕДОБРЕ Публикации: 7
  редактирано 27.03.2014
  Мога да поздравя този , който е написал историята и нямам намерение да се впускам в подробностите и неточностите - има си извинение за тях предварително !

  С риск да те убидя Роско - това не е твоят език или поне никога до този момент не си писал толкова добре или без грешки , а за идеята за историята - БРАВО
  ДОБРЕ @ bg 1
 • rosenbd (BG1)rosenbd (BG1) Публикации: 376
  редактирано 27.03.2014
  gabriel1800 - бях решил да ги напиша и започнах с Поурс...... и когато видях колко народ се е отказал или преместил ( бях стигнал до 10-15 човека) реших просто да не го правя. Относно кой и защо - мисля че не си заслужил с нищо да даваш оценка защо тези хора са взели това решение. А Нед_1 беше решил да се отказва още когато тъкмо започваше войната и точно заради приятелите си в съюза реши да остане.....

  skyarmy - бях там, нямаше как да не разбера..... :)

  ДОБРЕ - имаш право, просто не си имал възможност да видиш другото ми лице :)
  rosenbd @ bg 1
 • skyarmyskyarmy Публикации: 500
  редактирано 27.03.2014
  благодаря за отговора
  както един "мъдър" "учен" казва-zapomenete pradnqta e jovot
 • Águila Roja (BG1)Águila Roja (BG1) Публикации: 1,279
  редактирано 27.03.2014
  rosenbd написа: »
  gabriel1800 - бях решил да ги напиша и започнах с Поурс...... и когато видях колко народ се е отказал или преместил ( бях стигнал до 10-15 човека) реших просто да не го правя. Относно кой и защо - мисля че не си заслужил с нищо да даваш оценка защо тези хора са взели това решение. А Нед_1 беше решил да се отказва още когато тъкмо започваше войната и точно заради приятелите си в съюза реши да остане.....
  Да прав си.Но да си кажем честно точната дума е разпадна защото отказаха това са само 10-15 другите са в подсъюзи.Но не си писал или аз не съм разбрал по каква причина сте започнали войната тест защо пауър стар са я обявили.
  Вярвам в/на това,което реша!
  Без значение истина или-не е то! 
 • ivaylolevskiivaylolevski Публикации: 1
  редактирано 27.03.2014
  Имаше нужда от написването на историята!Браво на Росен!Сега е времето Звездите да покажат благородство и да подадат ръка на спартакус...
  ivaylolevski @ bg 1
 • the best BGthe best BG Публикации: 1,536
  редактирано 27.03.2014
  евала росене ! напълно добре написана история :) и интересна,което също е важно
  за жалост доста хора се отказаха,което е неприятно
  the best BG @ bg 1
 • редактирано 27.03.2014
  историята много ми хареса но
  защо е обявена тази война вярно че все четях в форума че spartakus атакуват слаби играчи и т.н. но сигорно е имало и свестни хора там!
 • THE KNIGHT (BG1)THE KNIGHT (BG1) Публикации: 227
  редактирано 27.03.2014
  Човека си каза започнала война СПАРТАКУС-ФЕЛАС и пауър на страната на феласите, феласите излизат от войната и остават само пауър и спартакус и някои подкрепящи двете страни съюзи
  "Ела при нас ! Ела седни ! Изпий едно-изпий три ! А грижите си заеби, а утре нека,ууутре нека ни боли !! Мараба ,всички пияни на тарба ! " :);)


  THE KNIGHT @ bg 1
 • todor fedortodor fedor Публикации: 90
  редактирано 27.03.2014
  сега да кажа защто точно беше обявена заради раидак една неделна сутрин тел ми званна и в нашият чат видях обиди от него кам наш член и преди това имаше две провокации от членове на спартакус но тогава ги оправихме все пак по онова време с роман бяхме близки но росен е прав вече имаше напрежение между саюзите и при условие че нямаше причина за тах наште хора побесняха и единодушно се реши да обявим воина на спартакус това го пиша защтото много хора мислеха че това е предварително планирано но всичко беше спонтанно това го мислеха защото бяхме много близки с ВОИН И ВАТО бяха ми като братя но пак казвам всичко беше спонтанно и браво на росен за това което е написал
  todor fedor @ bg 1

Оставяне на коментар

ПолучерКурсивЗачеркнатоOrdered listНеподреден списък
Емотикон
Изображение
Изравнете отлявоПодреждане в центъраПодравняване вдясноПревключете HTML изгледПревключване на цяла страницаПревключване на светлини
Пускане на изображение/файл