Конкурс - Известни рицари

CleoCleo Публикации: 690
редактирано 05.04.2014 в Развлечение и забавление
Здравейте,

Ето го и обещаното предизвикателство!

Както вече споменах, историята е голямата ми слабост. А тъй като и Empire е свързана с тази тематика, реших, че едно състезание с 'нюанс' история ще бъде забавно. Ето и условията:

Всички ние, които се забавляваме с играта, сме рицари. Идеята ми е да опитате да намерите допълнителна интересна информация за известни рицари от световната история. Разбира се, ще има награди за трите най-добри изложения. С две думи, намерете интересни факти за дадена историческа личност (автобиографии, лозунги, приказки - каквото решите, имате пълна свобода) и ги представете с няколко изречения (можете да добавите и снимка на личността, снимка на герба и тн.). Важното е текстът да бъде написан от вас, а не взаимстван (ще проверим ;)). Най-оригиналните истории ще бъдат наградени. Целта е да научим нещичко, докато се забавляваме. ;)

Можете да публикувате вашите творения в тази тема. С нетърпение очаквам рицарските ви истории.

П.С. За малко да забравя за наградите.

1-во място – 1 500 рубина
2-ро място – 1 000 рубина
3-то място – 500 рубина

Поздрави,

Клио
Post edited by Cleo on
«1

Коментари

 • vendovvendov Публикации: 19
  редактирано 24.02.2014
  20.12.1943
  36 не опити рицари с криле срещу 200 ветерана но един се отличава - Димитър Списаревски.
  Закъснял за бойното си кръщение поради проблем в първия си самолет той догонва бойните си другари
  влиза в битка в дъжд от куршуми и сваля първия си самолет, пръв за него но и първа загубена летяща крепост за янките до сега. Виждайки че свършва своите боеприпаси за по малко от 2 минути той решително разсича втори бомбардировач със своя самолет посрещайки смъртта си и оставайки в световната историята като първия човек свалил този смятан до сега за непобедим бомбардировач, но по важно е е може би главният виновник вражеските летци да побягнат преди да са стигнали целта си и да изсипят пагубния си товар над София.
  За тази епична битка с уважение и страхопочитание свидетелства Лейтенант Джон Маклендън (американси пилот).
  vendov @ bg 1
 • THE KNIGHT (BG1)THE KNIGHT (BG1) Публикации: 227
  редактирано 24.02.2014
  Ето и нещо от мен :)
  Януш Хуниади
  Унгарски ,държавник роден около 1387 година в днешна Румъния .През 1441 г. Той отблъсква османците в Трансилвания , където загива османския водач Мезид Бей .През 1442г. Той побеждава многобройна турска войска ,водена от Шехабедин Паша ,а през 1443 участва в Кръстоносен поход организиран от унгарския крал Владислав iii . Те успяват да завладеят османските крепости –Ниш , Пирот и София и опожаряват околностите им .Решаващата битка за този поход се състои между София и Златица ,като унгарците отстъпват и разбиват османците пти Драгоман . През октомври същата година започва втория поход на Януш Хуниади оглавен отново от Владислав iii те пресичат от Дунав и опустушават околностите като срещат съпротива само при Никопол и Търново .Те превземат Шумен и Провадия . При Варна се състои решителното сражение където Владислав iii загива а Януш Хуниади а принуден да се оттегли . През 1455 е организиран нов поход като бургундски флот навлиза в дунав с вллашка помощ завзема Тутракан , Гюргево и Русе . През 1448 започва поредния поход срещу Османците , но претърпява поражение в последвалата Втора косовска битка . През 1454 организира пореден поход ,отблъсквайки османците от две завзети през лятото крепости .Януш Хуниади успява да отблъсне обсадата над Белград ,като Османците водени от Султан Мехмед изтеглят войските си ,поради тежките поражения. На 11 Август 1456 година той умира от чума в Белград .
  "Ела при нас ! Ела седни ! Изпий едно-изпий три ! А грижите си заеби, а утре нека,ууутре нека ни боли !! Мараба ,всички пияни на тарба ! " :) ;)


  THE KNIGHT @ bg 1
 • nedelenedele Публикации: 1,322
  редактирано 25.02.2014
  Сър ланселот
  Според легендата сър ланселот е един от рицарите на кръглата маса.описан е като един от най храбрите рицари помогнали на крал Артур.според келтската митология е покръстен във вълшебните води на езеро от езерна фея и затова е известен под прозвището ланселот от езерото той не иска никоя красавица защото е влюбен във жената на артур(кралицата) и когато крал артур разбрал осъдил жена си на смърт,но ланселот я спасява като по-късно след смърта на артур той се отдава на отшелничеството,а тя става монахиня.
  посетете групата ни във facebook на https://www.facebook.com/groups/goodgamebulgaria/
  Защитата преди всичко че инак като атакуваш и нямаш защита...
  http://prntscr.com/3sm96h
  Дори и да отпаднат испания са ми любимци и махнете бъговете
 • CleoCleo Публикации: 690
  редактирано 25.02.2014
  Поздравления за първите, които се престрашиха!

  Приятно съм изненадана от избора ви и с нетърпение очаквам още рицарски истории!

  Поздрави,

  Клио
 • CleoCleo Публикации: 690
  редактирано 25.02.2014
  Реших и аз да споделя с всички вас любимия ми рицарски персонаж. :)

  Гледала съм „Смело сърце“ десетки пъти и всеки път съм възхитена от историята на храбрия Уилям Уолъс. Грабваше ме отношението му към живота, към родината, към близките му, към любовта. Дотолкова ставах част от случващото се във филма, че едва преди няколко месеца осъзнах, че Уилям Уолъс е реален исторически персонаж. Живял в края на xiii век, за мен той е идеалния пример за значението на думата „рицар“. В неговия характер, или поне в моето възприятие за неговия характер, са вплетени основните рицарски добродетели – чувство за чест и достойнство, лоялност и мъжество.Смятам, че всяко момче и всеки мъж тайно си мечтае да прилича повече на тази изключителна фигура от войните за шотланска независимост.Също така мисля, че не съществува жена, която да не се е влюбвала в Мел Гибсън, гледайки „Смело сърце“. По-важното в случая е, че всички ние се влюбваме в рицаря Мел Гибсън, в Уилям Уолъс!
 • vendovvendov Публикации: 19
  редактирано 25.02.2014
  Най добрата битка е тази в която няма жетви това е почти немислимо, но не и за Цар Камбиз.
  Заповядвайки на своята армия да завържат живи котки за щитовете си персийската армада влиза в Египед без да влезе в битка. Египтяните предпочитата да развеят бялото знаме пред това да наранят свещенното животно.
  vendov @ bg 1
 • vendovvendov Публикации: 19
  редактирано 25.02.2014
  Вилхелм Тел, най - големият герой във Швейцария. Смята се че именно той е главният виновник за съществуването на една от най богатите държави отцепила се от австрийско владичество. Австрийските управници постоянно тероризирали суровите планинци мъчейки се да ги покорят но капакът бил поставен от Хермен Геслер издигайки кол на градския площад а на върхът му поставил своята шапка, всеки който минел от там трябвало да и се покланя в знак на уважение. Неблагоразумието на Вилхелм го поставя в доста неприятна ситуация. Отминавайки омразният обелиск без да се поклони той си навлича гнева на градския управник. Накаран е да стреля по ябълка със лък а ябълката е поставена на главата на детето му. Ако откаже и двамата ще бъдат убити. Вилхмелм стреля и преминава това изпитание, талпата ликува, но ядосаният градоначалник го осъжда на каторга. По пътя тел успява да избяга и дори да убие Хермен.
  С тази си героична постъпка е поставено и началото на една от най уважаваните държави.
  (А един мармот сгъвал шоколада :o ).
  vendov @ bg 1
 • AtilaWe99AtilaWe99 Публикации: 64
  редактирано 26.02.2014
  Историята започва в двора на крал Артур в Камелот в навечерието на Нова година. Огромен Зелен рицар с брадва влиза в залата, в която рицарите пируват и отправя предизвикателство. Той иска някой от рицарите да вземе брадвата и да го удари с нея, при условие че след една година и един ден ще може да върне на удара. След период на мълчание сър Гауейн, най-младият рицар от Кръглата маса, както и племенник на крал Артур, приема предизвикателството и отсича главата на великана със сразителен удар, очаквайки смъртта му. Зеленият рицар, обаче, вдига главата си, напомня на Гауейн да го чака в Зеления параклис след една година и един ден, качва се на коня си и си заминава.


  Сър Гауейн и Зеленият рицар, от оригиналния ръкопис, художникът е неизвестен


  Лейди Бертилак изкусява сър Гауейн, от оригиналния ръкопис
  В Деня на Вси светии Сър Гауейн се въоръжава, взема своя червен щит с изобразен на него златен пентаграм, символизиращ петте качества от рицарския кодекс: приятелство, честност, целомъдрие, учтивост и състрадание и тръгва да търси Зеления параклис. След лутане из дивите гористи и скалисти местности в Западна Англия и Северен Уелс, Гауейн достига в навечерието на Коледа замъка на Бертилак де Отдезер и неговата красива съпруга, които се радват да приемат такъв виден гост. Гауейн им казва за нарочената си среща при Зеления параклис на Нова година и че на следващия ден трябва да продължи пътуването си. Бертилак се усмихва и отговаря, че търсенето му е приключило, тъй като Зеленият параклис е на не повече от две мили разстояние.
  Господарят на замъка тръгва на лов на следващия ден и предлага на Гауейн спогодба: той ще му даде каквото е уловил в гората, а Гауейн ще му даде каквото е получил през деня в замъка. Гауейн приема. След като господарят излиза, господарката на замъка, лейди Бертилак, посещава спалнята на Гауейн, за да го прелъсти. Гауейн, обаче, не ѝ позволява друго освен една целувка. Когато лорд Бертилак се връща с елен, който е убил, Гауейн му отвръща с целувка, без да обяснява откъде я е получил. На следващия ден дамата идва отново, този път по-настоятелна и този път глиганът на Бертилак де Отдезер е разменен срещу две целувки. На третия ден лейди Бертилак е още по-пламенна и освен вниманието си предлага на сър Гауейн зелено-златен копринен пояс, който според нея ще го опази от всякакво телесно нараняване. Гауейн отново учтиво я отблъсква, като двамата си разменят само три целувки, но приема подаръка. Същата вечер лорд Бертилак се връща с убита лисица и я разменя срещу три целувки, но Гауейн не му дава копринения пояс.
  На следващата сутрин Гауейн тръгва към Зеления параклис с копринения пояс. Той открива там Зеленият рицар, който остри брадвата си и според уговорката Гауейн се навежда, за да получи удар. Зеленият рицар замахва веднъж и Гауейн се мръдва, втория път Зеленият рицар спира ръката си, а при третия замах леко удря Гауейн по врата. Зеленият рицар разкрива, че е Бертилак де Отдезер и обяснява, че предизвикателството е замислена от магьосницата Моргана ле Фей, полусестра на крал Артур. Гауейн се разстройва и разкайва, но двамата остават приятели и Гауейн се връща в Камелот, носейки зеления пояс като символ на срама си. Крал Артур, обаче, заповядва всички рицари занапред да носят зелен ремък като признание на приключението на Гауейн. ( :) ето и една историйка от мен)
  WTF IS THIS GGE ?
  35lf6nr.jpg
 • Rai (BG1)Rai (BG1) Публикации: 173
  редактирано 27.02.2014
  Искам да насоча вниманието ви към един испански рицар (и не, това не е Дон Кихот, макар че и той е много привлекателен образ). Нека, ако някой проявява интерес, да представи в конкурса Родриго Диас де Вивар (Rodrigo Díaz de Vivar), известен още като Ел Сид или Мио Сид (El Cid/Mío Cid; а даже може и "Цид" да се срещне на български) :)
  Пишете на кирилица във форума!
  Когато създавате тема, поставете подходящо заглавие, съдържащо ключови за съдържанието на темата думи.
  Ако имате нужда да се свържете със съпорт, можете да го направите оттук: http://support.goodgamestudios.com/
 • Caliph Hasan IVCaliph Hasan IV Публикации: 2,716
  редактирано 27.02.2014
  Attachment not found.

  Джузепе Гарибалди (Giuseppe Garibaldi) роден на 4 юли 1807г. е италиански генерал. ,,Героят на двата свята'' спечелва репутация благодарение на участието си във военните действия в Европа и Южна Америка, също така взима активно участие в освободителните войни в Латинска Америка (1836-1847г.). През 1862 и 1867г. опитва да свали Папата от властта си над Рим. Умира на 2 юни 1882г. - 2 години след третия си брак. Погребан е във фермата си на о. Капрера.
 • vendovvendov Публикации: 19
  редактирано 27.02.2014
  Caliph Hasan IV
  много "сухо" си го написал малко в стил копи-пейст
  съдейки по никнейма прочети и преразкажи една от най епичните битки на остров Родос :) - как и защо Сюлейман безумний си е лепнал това прозвище :)
  (това събитие е било по голямо и от брега на острието :p )
  vendov @ bg 1
 • nedelenedele Публикации: 1,322
  редактирано 27.02.2014
  Кога сваршва това състезание
  посетете групата ни във facebook на https://www.facebook.com/groups/goodgamebulgaria/
  Защитата преди всичко че инак като атакуваш и нямаш защита...
  http://prntscr.com/3sm96h
  Дори и да отпаднат испания са ми любимци и махнете бъговете
 • CleoCleo Публикации: 690
  редактирано 27.02.2014
  Здравейте,

  Крайният срок за публикуване на истории е понеделник. Победителите ще бъдат обявени до четвъртък. :)

  Поздрави,

  Клио
 • ani_mishkataani_mishkata Публикации: 81
  редактирано 27.02.2014
  Cleo, виждам , че си на линя. Я кажи кога ще бъде обявен резултата,победителите.. от конкурса св. валентин?
  ani_mishkata @ bg 1
 • CleoCleo Публикации: 690
  редактирано 27.02.2014
  ani_mishkata написа: »
  Cleo, виждам , че си на линя. Я кажи кога ще бъде обявен резултата,победителите.. от конкурса св. валентин?

  Още утре ;)
 • DANUTA (BG1)DANUTA (BG1) Публикации: 793BG1
  редактирано 27.02.2014
  Ще паднете от смях но е истина!!!!!!
  1388 година английската армия била пресрещната от френската войска при Виронфос никой не бил готов за бой защотото това се случило случайно.И изведнъж по обяд някакав заек изскочил на полето.Французите се меънали на конете и подгонили животинката.Англичаните били по малко и помислили че ги нападат.И за пет минути графът на Айно посфетил 14 момчета в рицарство.До бой така и не се стигнало но те си останали рицари.БИЛИ НАРЕЧЕНИ РИЦАРИ НА ЗАЕКА.
 • ivaneivane Публикации: 24
  редактирано 27.02.2014
  Ланселот според легендата е най-известният, първият от рицарите на Кръглата маса в двора на крал Артур. В литературата е описван като един от най-храбрите, благородни, красиви и верни рицари, помогнал на Артур. Известен е с прозвището Ланселот от Езерото, защото според келтската митология като дете е бил покръстен от езерната фея във вълшебните води на езерото.

  Сър Ланселот отхвърля всички красавици, защото е влюбен в кралицата, жената на крал Артур, Гуиневир. Когато Артур разбира, той иска да осъди кралицата на смърт, но Ланселот я спасява като убива братята на Гавейн, Агравейн, Гарет Бомейн, Гахерис и още 37 рицари. След смъртта на Артур, Гуиневир става монахиня, а Ланселот се отдава на отшелничество.
  ivane @ bg 1
 • ivanivanov13ivanivanov13 Публикации: 160
  редактирано 27.02.2014
  Ето един рицар и от мен-Рицарят от кухнята или казано по друг начин-сър Гарет.Това е и неговата история:
  На една Петдесетница в Камелот се появява мъж.Той не казва своето име.Иска от крал Артур храна и напитки за цяла година.Получава робота в кухнята.
  След една година в Камелот се появява Линет.Тя твърди,че тиранинът,Червеният рицар,е заключил сестра и и е завзел земите и.На подвика е пратен Рицаря от кухнята. По пътя побеждава Черния рицар.След това казва името си и сър Ланселот,който върви след новодошлия , го провъзгласява за рицар.
  Ланселот се връща в камелот и оставя лейди Линет и сър Гарет да продължат.През целия път Линет се оплаква за всичко.Рицарят от кухнята побеждава Зеления рицар и Синия рицар(след тази победа лейди Линет не се оплаква).Накрая,след дълга биткас Черния рицар,който е силен колкото 7 мъже,Гарет изпълнява подвига си.

  П.П:Историята е със съкращения.Тя продължава още малко,но ме мързи да пиша повече.
  ivanivanov1 @ bg 1
 • Caliph Hasan IVCaliph Hasan IV Публикации: 2,716
  редактирано 27.02.2014
  vendov написа: »
  Caliph Hasan IV
  много "сухо" си го написал малко в стил копи-пейст
  съдейки по никнейма прочети и преразкажи една от най епичните битки на остров Родос :) - как и защо Сюлейман безумний си е лепнал това прозвище :)
  (това събитие е било по голямо и от брега на острието :p )

  Дали сухо, дали влажно аз преценявам. ;)
 • Zlat0mir (BG1)Zlat0mir (BG1) Публикации: 341
  редактирано 28.02.2014
  Forest написа: »
  Искам да насоча вниманието ви към един испански рицар (и не, това не е Дон Кихот, макар че и той е много привлекателен образ). Нека, ако някой проявява интерес, да представи в конкурса Родриго Диас де Вивар (Rodrigo Díaz de Vivar), известен още като Ел Сид или Мио Сид (El Cid/Mío Cid; а даже може и "Цид" да се срещне на български) :)

  Родриго Диас де Вивар е кастилски благородник и военен лидер в средновековна Испания,произхождал от богато семейство,но бил считан за човек на народа.Сражавал се за крал Санчо II а след смърта на краля и за неговия заместник Алфонсо VI и бил перфектен във всеки един аспект на битките.Неговото произношение Ел Сид(Господ) идва от маврите,срещу когото се бори,едни от най важните моменти от неговата военна кампания са битките при Кабра през 1079 година,където побеждава Abd Allah от Гранада,както и войските на Ordonez.Най голямото му постижение е битката при Валенсия,където успява да разгроми войските на маврите,а след това да управлява града до неговата смърт през 1099г.
  Zlat0mir @ bg 1
Sign In to comment.