Acasă Romanian Goodgame Big Farm - Ştiri Concursuri Forum

Concurs: HAI LA CAMP!

IRISIRIS ModDarkGreen Postări: 1,305
editat 13.06.2019 în Concursuri Forum
                                                                        


A venit si finalul  lunii mai cu parfumul florilor de salcam  si ca sa ne mai înveselim putin, dupa atatea ploi, m-am gandit sa mai organizez un concurs.
In ce consta concursul? Trebuie sa postati aici cate un text (de maxim 100 de cuvinte) despre o planta care se cultiva in Big farm: flori de camp, porumb, napi, varza, lucerna, grau, papadie, orz, salata mielului, iasomie, levantica, vanilie sau aloe vera. Textul va fi insotit de cate o imagine a plantei respective. Nu se vor lua in considerare postarile care contin aceleasi informatii (deci va provoc sa gasiti si lucruri mai putin cunoscute :P )

Se vor acorda 10 premii care se vor extrage in mod aleator, iar joi 23 mai este ultima zi de concurs. Vineri se vor afisa castigatorii si se vor comunica rezultatele la GGS.
 Premiile vor consta din cate: 4.000 gold + 100 ingrasamant alge + 10 humus alge + 100 hrana alge + 4000 carti de vizita + 5000 casa de marcat + 2000 lucru in echipa.
Va doresc mult succes!
    

Post edited by Artemis (FormerMod) on

Comentarii

  • madutza1 (RO1)madutza1 (RO1) RO1 Postări: 21
    Lucerna

    Lucerna este o plantă ierboasă care poate atinge 1 m înălțime. Rădăcinile plantei ating o adâncime de peste 1-2 m, această caracterstică permite plantelor să supraviețuiască în perioadele de seceta. Ca și majoritatea leguminoaselor, lucerna are la rădăcină nodozități, unde trăiesc bacterii fixatoare de azot cu care planta trăiește în simbioză. După un studiu realizat în Suedia, florile plantei sunt polenizate în proporție de 78 % de bondari și 1 % de Albine. De acea în Scandinavia se cultivă lucerna în regiunile unde trăiesc bondari. Planta conține un procent ridicat de proteine, fiind folosită ca nutreț, pentru însilozare, ori uscată ca fan. Ea este o plantă perenă, care atinge o vârstă de 4 până la 12 ani. În Germania, o cultură de lucernă este folosită 2-3 ani. În funcție de sol și regiunile climatice, lucerna poate asigura o canitate de 10 t de fân la hectar. Pentru a obține recolte mai mulți ani la rând din aceași cultură, se recomandă recoltarea lucernei după perioada înfloritului o dată pe an.

    Planta provine din Persia,unde era un nutret valoros pentru cai După unele izvoare din antichitate, lucerna a fost adusă prin anul 470 î.Hr. în Grecia și prin anii 150–50 î.Hr. în Italia unde era folosită în furajarea oilor. Pe la începutul secolului XVI a fost dusă de coloniștii spanioli în Mexic de unde apoi a ajuns în toată America. În Australia și Noua Zeelanda planta va ajunge abia prin secolul XIX unde la început au apărut probleme create de lipsa bondarilor. La propunerea lui Charles Darwin au fost aduși în 1885, bondari pentru a asigura polenizarea florilor de lucernă. Planta, mulțumită rădăcinilor adânci ,poate suprieviețui în regiunile aride tropicale.




  • elly1234567890 (RO1)elly1234567890 (RO1) RO1 Postări: 10

    Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord."[1] Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.... ).[2] Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la A. vera. Extractele de A. vera sunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice.[3][4][5] Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de A. vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii.[6][7][8][9] Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de A. vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman.[8] Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi mananantrachinonă și lectine.[8][10][11]

    În compoziția chimică a frunzei de Aloe vera se găsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esențiali: valinăleucinăizoleucinăfenilalaninămetioninălisină și threonină), prin care asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare[12]. Deasemenea conține vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C și E) și minerale (fiercalciumagneziucuprucromiodseleniumanganzinc) fiind esențială unei alimentații sănătoase, dezvoltarea optimă a organismului și protejarea sănătății[13][14]. Alte substanțe prezente în frunza de Aloe Vera sunt sterolii (colesterinăsitosterolcampesterollupeol), hormonii (auxine și gibereline ), lignină și saponine , prin care se se adaugă proprietăților plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral și antiinflamator [15] . Prezența acestor substanțe, împreună în compoziția chimică a plantei, asigură acesteia un efect de ameliorare sau chiar vindecare unor boli cum ar fi diabetartrităhepatităcancerHIVboli cardiovasculareleucemiepsoriazisdermatită, fiind numită în diferite studii “planta miracol”[16].


  • dariadia (RO1)dariadia (RO1) RO1 Postări: 2
    Iasomia

    Iasomia este un arbust cu nu mai puțin de 200 de specii. Își are originea în regiunile tropicale și temperat calde ale globului. Se cultivă mai ales pentru flori. Acestea se pot folosi pentru ceaiuri (China), siropuri (Franța) sau uleiuri esențiale (India, Egipt, China sau Maroc). Există specii cu frunze căzătoare toamna sau specii care își păstreaza frunzele tot timpul anului.

    Iasomia are însă și o importanță culturală, ea fiind simbolul unor țări ca Indonezi, Filipine sau Pakistan.

    Dintre speciile folosite pentru cosmetice amintim Jasminum Sambac și Jasminum Grandiflorum. Chiar daca cele două specii sunt foarte asemănătoare, ambele încântându-ne cu aroma lor îmbătătoare, prima dintre ele poate fi percepută ceva mai fină și mai dulce.

    Dintre cosmeticele naturale Endea, untul de corp Jasmine Spell are în componență acest ingredient prețios. Pe lângă parfumul delicat, ceara naturală de iasomie combate deshidratarea și formează unui film protector la suprafața pielii.

    Jasmine Spell, pe langa această ceară naturală parfumată, mai înglobează în componență ulei de argan, ulei de jojoba sau unt de shea, mango și cacao. Efectele lor benefice sunt recunoscute deja: împiedică îmbătrânirea pielii și o lasă fermă și suplă.

    Floare de iasomie

  • rasputynn (RO1)rasputynn (RO1) RO1 Postări: 1

    Orzul este o cereala intens cultivata in tara noastra si pentru o vreme indelungata, acesta a facut parte din culturile principale, alaturi de grau si mei. Totusi, in momentul de fata, cel mai mare producator si importator de orz este China.

    Vedei imaginea surs

    Orzul are multiple intrebuintari atat ingospodarie , cat si in comert. Iata care sunt acestea:

    Orzul se foloseste la fabricarea berii

    Unul dintre ingredientele care stau la baza acestei bauturi preferate de barbati. Alaturi de hamei si drojdie  este chiar orzul. Aceasta cereala nu este esentiala la fabricarea produselor de panificatie ,  dar cu siguranta nu ne-am mai putea bucura de gustul racoritoar al berii daca orzul nu s-ar afla pe lista de ingrediente. 
    Orzul folosit la fabricarea berii trebuie sa fie incoltite, dupa care uscate si macinate pentru a da bauturii acea aroma deosebita. Procesul este unul foarte complex si necesita multa rabdare, insa rezultatul este pe masura.

    Orzul este hrana pentru animale

    In gospodaria taranului roman, un ingredient cheie pentru hrana pasarilor si a animalelor il constituie orzul. Acesta este hranitor si ajuta la dezvoltarea vietatilor din curte intr-un mod cat mai natural si sanatos.


    Pe langa alte ingrediente cu care sunt hranite pasarile pe animalele, orzul este unul dintre cele mai benefice, santoase si hranitoare. Ca si hrana pentru animale, orzul se poate oferi vietatilor sub forma de boabe simple, in amestec cu verdeturi sau macinat.


    Hrana pentru oameni 

    Orzul macinat reprezinta un ingredient din care se gabrica produsele de panificatie (paine si cerealele integrale). In cazul produselor de panificatie integrale, orzul mai poate fi amestecat cuseminte de floarea soarelui sau de dovleac, germeni de grau etc.


    Nutritionistii recomanda produsele de panificatie fabricate din cereale integrale in defavoarea celor facute din faina de grau deoarece cele dintai sunt mai sanatoase, mai consistente si contin mai multe vitamine si antioxidanti.

    De asemenea, orzul curatat se mai gaseste si sub denumirea de arpacas, utilizat la pregatirea colivei.

    Cafea de malt


    Cafeaua de malt este o bautura obtinuta exclusiv din boabe de cereale incoltite, uscate si macinate, iar ingredientul principal este maltul de orz. Acesta, in amestec cu pudra de cacao puternic degresata, cicoare solubila , sirop de porumb si zahar brut constituie o bautura sanatoasa si hranitoare mai ales pentru copii. 

  • Vio Vio (INT1)Vio Vio (INT1) INT1 Postări: 10
    editat 23.05.2019
    ALOE VERA
    Aloe Vera este o planta originara din nordul Africii si prefera clima blanda. Este o planta perena, xerofita, suculenta, are frunze triunghiulare, carnoase, cu margini zimtate, flori galbene si fructe cu numeroase seminte. In frunze gasim un gel transparent ce are in componenta vitamine, lipide, aminoacizi. Aloe vera este una dintre plantele cunoscute popular ca plante-minune, panaceu pentru aproape orice afecțiune. 

    Aloe vera este o plantă suculentă de 60-100 cm înălțime, cu tulpina foarte scurtă sau fără tulpină. Frunzele ei sunt groase, cărnoase, de culoare verde sau verde închis, cu margini zimțate, iar secțiunea frunzei este triunghiulară.

    Aloe vera functioneaza ca un adevarat tonic pentru sistemul imunitar, avand un rol important in activarea raspunsului sistemului imunitar al organismului precum si in intarirea inumitatii in general.Studiile medicale au aratat o eficacitate a gelului in bolile inflamatorii ale pielii, in cazul ranilor, arsurilor, arsurilor solare, degeraturilor precum si a acneei, psoriazis-ului, eczemelor si intepaturilor de insecte. 



    Post edited by Vio Vio (INT1) on
  • marina11 (RO1)marina11 (RO1) RO1 Postări: 8

    Iasomia

    iasomia

    Iasomia  este o adevarata comoara in gradina. Iasomia are flori mici, albe, simple sau batute, toate foarte exceptional de frumos mirositoare.

    Parfumul dulce al florilor de iasomie se simte mai ales seara, dupa zilele calde de vara si dupa ploaie. Originara din sudul Europei, iasomia este un arbust cu frunze cazatoare, destul de usor de ingrijit.

  • TitiOana (RO1)TitiOana (RO1) RO1 Postări: 36

    Levănţică

    Denumire ştiinţifică: Lavandula angustifolia, familia Lamiaceae.
    Denumiri populare: lavandă, aspic, spichinat, şpic, levant.

    Origine: Levănţica este originară din ţinuturile mediteraneene, Africa de Nord, Asia de Sud-Vest şi insulele Canare unde creştea spontan pe terenuri aride, pietroase. Primele culturi de lavandă au fost realizate în Arabia, de unde au fost aduse în Europa de către negustorii greci, cu 6000 ani î.H. Denumirea ştiinţifică de Lavandula derivă din latinescul lavare – „a spăla”, florile de lavandă fiind utilizate de romani la parfumarea băilor.

    Aromă: Lavanda are un miros specific, floral, pătrunzător plăcut, cu nuanţă prospătă de mentă şi lămâie. Aroma lavandei este considerată parfumul amintirilor, parfumul romanticilor.

    Întrebuinţări culinare: Lavanda este un condiment utilizat mai ales în bucătăria mediteraneană. Fiind un condiment delicat şi rafinat, este şi unul incredibil de versatil putând fi utilizat atât la mâncărurile dulci, cât şi picante. Se potriveşte de minune la deserturi: îngheţată, şerbet, sufleu, cremă, caramel, ciocolată, aluat, sirop. Se poate prepara zahăr cu lavandă. Este folosită la salate şi aperitive. Se întâlneşte cu preparate de carne, îndeosebi de vânat, miel, porc. Deşi toate părţile plantei au aromă, în culinărie se folosesc mai ales florile sau mugurii. Florile pot fi folosite deopotrivă proaspete şi uscate. Aroma plantei este foarte puternică şi trebuie folosită cu moderaţie. Se îmbină cu vanilia, ghimbirul, nucile greceşti, fisticul, migdalele, fructele de pădure, cireşele, prunele. Se poate prepara un amestec uscat de cimbru şi levănţică în proporţie de 5:1 şi folosit pentru a înnobila mâncărurile până acum condimentate doar cu cimbru. În plus, acest amestec este destinat pofticioşilor pentru a le regla apetitul şi astfel şi greutatea. În final, rămurele florale de levănţică se folosesc la decorul bucatelor, atât deserturi cât şi preparatelor din carne.

                                    
  • Sunshine (RO1)Sunshine (RO1) RO1 Postări: 1

    VANILIA, AROMA SERENITĂŢII

     Vanilia, fructul unei orhidee căţărătoare ce putea fi găsită inițial doar în centrul continentului american, a reușit, de când a fost descoperită de spanioli, în secolul 16, să cucerească toată planeta cu aroma ei dulce, inconfundabilă. Păstăile de vanilie sunt bogate în antioxidanți ce sprijină buna funcționare a sistemului imunitar, luptă cu infecțiile și ard caloriile.

    Și beneficiile aromaterapeutice ale vaniliei sunt multiple, cel mai important fiind starea de bine, de calm și de serenitate indusă de mirosul ce te învăluie plăcut și persistent. Pentru a beneficia de acest efect antistres, aprinde din când în când o lumânare cu aromă de vanilie.

    Efect antidepresiv

     În momentele în care viața nu ți se mai pare tocmai roz, vanilia te va ajuta să alungi starea depresivă și să oferi minții și sufletului tău pacea de care au nevoie. Pregătește-ți o baie caldă, iar în apă adaugă câteva picături de ulei esențial de vanilie.

     Efect antiîmbătrânire

     Dacă le întrebi pe femeile din Madagascar de ce iubesc vanilia, îți vor răspunde că nu atât pentru aroma grozavă pe care seva acestei orhidee o împrumută delicateselor dulci, cât pentru puterea sa de a alunga anii de pe chip. Ele adaugă pastă de vanilie în produsele de înfrumusețare home-made, pentru că știu că astfel pielea le va fi protejată de radiațiile ultraviolete, va fi apărată de vânt și praf, datorită efectului antibacterian, și va fi vindecată de răni, datorită substanțelor cicatrizante din compoziția naturală. Produsele de îngrijire care conțin vanilie pură au efect regenerant, menținând tinerețea și fermitatea pielii. 


  • IRISIRIS ModDarkGreen Postări: 1,305

     
                        


                                               REZULTATELE CONCURSULUI

    La concurs au participat 22 de jucatori, care au preferat la postare urmatoarele plante: iasomia,  aloe vera, vanilia  cu cate 3 postari si flori de camp, lavanda si orz de cate 2 ori, restul plantelor avand cate o postare.

     Generatorul de numere aleatoare a extras urmatoarele numere castigatoare, corespunzatoare jucatorilor:
                                                       
      7- ellybora
    13- madutza1
      9 - YukiMatsumoto
    21 - TitiOana
    16- elly1234567890
      8- VIOLETA 20001
    14- David Nepot

    20 - malina90
    18- rasputynn
      4 - Smilly_51yUser

    Felicitari castigatorilor care vor primi fiecare cate: 4.000 gold + 100 ingrasamant alge + 10 humus alge + 100 hrana alge + 4000 carti de vizita + 5000 casa de marcat + 2000 lucru in echipa.
    Va voi anunta când au intrat premiile in conturile voastre.
                    
                     

  • IRISIRIS ModDarkGreen Postări: 1,305
                                 
    Premiile au intrat in conturile castigatorilor!

Sign In to comment.