Acasă Romanian Goodgame Big Farm - Ştiri Concursuri Forum

Concurs: HAI LA CAMP!

IRISIRIS Guest Postări: 1,305
editat 13.06.2019 în Concursuri Forum
                                                                        


A venit si finalul  lunii mai cu parfumul florilor de salcam  si ca sa ne mai înveselim putin, dupa atatea ploi, m-am gandit sa mai organizez un concurs.
In ce consta concursul? Trebuie sa postati aici cate un text (de maxim 100 de cuvinte) despre o planta care se cultiva in Big farm: flori de camp, porumb, napi, varza, lucerna, grau, papadie, orz, salata mielului, iasomie, levantica, vanilie sau aloe vera. Textul va fi insotit de cate o imagine a plantei respective. Nu se vor lua in considerare postarile care contin aceleasi informatii (deci va provoc sa gasiti si lucruri mai putin cunoscute :P )

Se vor acorda 10 premii care se vor extrage in mod aleator, iar joi 23 mai este ultima zi de concurs. Vineri se vor afisa castigatorii si se vor comunica rezultatele la GGS.
 Premiile vor consta din cate: 4.000 gold + 100 ingrasamant alge + 10 humus alge + 100 hrana alge + 4000 carti de vizita + 5000 casa de marcat + 2000 lucru in echipa.
Va doresc mult succes!
    
Post edited by Artemis (FormerMod) on

Comentarii

  • Mutzy (RO1)Mutzy (RO1) RO1 Postări: 358
    Lavanda sau Levantica (Lavandula angustifolia) este o planta aromatica si medicinala, cu tulpini ramificate care formeaza o tufa de 30 - 50 cm inaltime. Lavanda este o planta perena, considerata ca fiind arbust de talie mica, deoarece crengile capata duritatea lemnului. Frunzele de culoare verde-argintiu si le pastreaza chiar și iarna. Plantele ating maturitatea in 2-5 ani si pot trai fara probleme intre 40-50 de ani.

    Levantica obisnuita, cu frunze inguste, este un semiarbust originar din regiunea Marii Mediterane. A fost introdusa in Europa de catre romani, care o foloseau in scopuri cosmetice. Florile, cu un parfum placut, proaspat se foloseau la prepararea sapunului sau se adaugau la apa de baie.

    In prezent, lavanda este adaptata cu succes si la clima din tara noastra.

    Image result for culturi de lavanda poze

  • maria_7474 (RO1)maria_7474 (RO1) RO1 Postări: 127
    Aloe sau Aloë, este un gen din care fac parte aproximativ 500 speciii de plante. Cea mai răspândită și cea mai cunoscută specie este Aloe vera. Acest gen este originar din Africa, și este comun în Africa de Sud, munții din Africa tropicală, insulele din Africa (inclusiv Madagascar) și Peninsula Arabică.
    Originea plantei Aloe Vera nu este cunoscuta. Planta s-a raspandit in intreaga lume prin intermediul marinarilor si exploratorilor. De aceea, in zilele noastre o puteti gasi in multe locuri, cum ar fi Marea Mediterana de Sud, Asia, India, America de Sud, precum si in Africa. Aloe Vera este, de asemenea, numita "planta fierbinte", pentru ca poate sfida un climat extrem de cald, fara ploaie luni de zile.Desi planta seamana cu un cactus, face parte din familia liliaceelor si nu are legatura cu cactusii. 
    In frunze au fost gasite aproximativ 220 substante active cum ar fi vitamine, enzime, minerale, aminoacizi si polizaharide. Substantele din polizaharidele ajuta la intarirea sistemului imunitar. Exista substante in polizaharide care sunt produse si de corpul uman pana la inceputul pubertatii.
  • angelica3006 (RO1)angelica3006 (RO1) RO1 Postări: 7
    editat 20.05.2019

    Vanilia este o plantă tropicală, originară din America Centrală. Se prezintă ca un arbust agăţător, fiind o liană din familia orhideelor. Are tulpini lungi până la 100 de metri, lemnoase, care se fixează de arborii din pădurea tropicală, planta ajungând, în cele din urmă, să se hrănească în mod parazit. În aceste condiţii, rădăcina „vrejului” de vanilie se atrofiază. Florile vaniliei au culoare albă. Fructul este o capsulă alungită, sub forma unei păstăi, în care se află vanilina. Această vanilină va ajunge, însă, la mirosul și calităţile pe care le cunosc consumatorii, numai dacă fructul este supus fermentaţiei.Vanilia are efecte tonice, stimulative și afrodiziace. Tonifică activitatea gastro-intestinală, intensifică activitatea bilei, impulsionează activitatea rinichilor și a căilor urinare, fiind, totodată, și un dezinfectant activ. Vanilia este cunoscută și ca depurativ pentru căile respiratorii, îmbunătăţind funcţionarea acestora. Planta de vanilie produce între 50 şi 100 de păstăi în fiecare an, iar în medie o păstaie are nevoie de 9 luni pentru a ajunge la maturitate. Practic, vanilia este cel mai scump condiment din lume după şofranul natural.

    plant alb floare verde natural botanic galben grdin flor arbust vanilie iasomie planta cu flori epidendrum Dendrobium teren de plante floare de vanilie planifolia

    Post edited by angelica3006 (RO1) on
  • Graul

        Grâul este originar din Asia de sud-vest. Cele mai vechi dovezi arheologice referitoare la cultivarea grâului au fost descoperite în așa numitul Corn al Abundenței(regiune fertilă în vestul Asiei, care cuprinde teritoriul SirieiIordanieiTurcieiArmeniei și Irakului (de astăzi). Acum aproximativ 9000 de ani, o specie de grâu sălbatică (einkorn, Triticum boeoticum) a fost recoltată și apoi cultivată de către locuitorii acelor meleaguri, fapt confirmat de dovezile arheologice ale agriculturii sedentare din zonă. Aproximativ 1000 de ani mai târziu, o mutație a survenit în cadrul altei specii de grâu, numită emmer (Triticum dicoccoides), rezultând o plantă cu boabele mai mari, care nu se mai puteau împrăștia în bătaia vântului. Deși această plantă nu s-ar fi putut reproduce în sălbăticie, oferea mai multă hrană pentru oameni și astfel a întrecut celelalte specii, devenind primul strămoș al varietăților moderne de grâu.

        La început, boabele de grâu se pare că erau consumate crude, mai apoi fiind prăjite sau fierte în apă, sau sub formă de turte, făcute din făina grosieră rezultată prin măcinarea lor între două pietre. Grâul se impune ca aliment de bază în cultura occidentală, fiind prezent în mesele zilnice sub formă de pâinegriș, paste făinoase, produse de patiserie, biscuiți, etc.


  • Aranea (RO1)Aranea (RO1) RO1 Postări: 20
        Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee din familia compozitelor, cu frunze lungi, crestate și cu flori galbene grupate în capitule. Mai este numită și buhă, bășina porcului, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă.
        Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curăță organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.


  • dana-s (RO1)dana-s (RO1) RO1 Postări: 18
    Salata mielului (Valerianella olitoria), denumita si fetica, este o planta apreciata indeosebi in Italia. Frunzele sale, bogate in acid folic si vitamina C, sunt folosite la prepararea salatelor si a supelor.

    Planta este foarte putin pretentioasa fata de sol, crescand atat pe pamanturi nisipoase cat si cele grele, argiloase. Este o planta erbacee, anuala, care prefera climatul mai cald, mediteranean, de aceea este afectata de temperaturile scazute, in special de brumele cazute primavara tarziu.

    Fetica se cultiva pe straturi inaltate pentru a preveni baltirea apei in zona coletului; terenul trebuie sa fie bine pregatit inainte de insamantare, sapat si greblat. Insamantarea se face primavara devreme, imediat ce trece pericolul brumelor. Pamantul este bine sa fie ingrasat, pentru a stimula dezvoltarea frunzelor.

    In mod normal, acestea ar trebui sa fie suficient de mari pentru recoltare la doua luni de la initierea culturii.

    Proprietati anti-stress: Fetica face parte din aceeasi familie cu odoleanul (Valeriana officinalis). Ambele plante contin foarte mult acid folic, o substanta care previne insomnia si alunga oboseala si iritabilitatea.

    O salata gustoasa si tonica: fetica si grapefruit. Se curata si se taie un fruct de grapefruit in bucatele, impreuna cu o mana de frunze de fetica bine spalate. Se adauga suc de lamaie, sare si ulei de masline, dupa gust.


  • ellybora (RO1)ellybora (RO1) RO1 Postări: 2
    Porumbul sau Zea mays este o cereala originară din America centrala cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezintă alături de grâu, 80% din producția de cereale. 100 g de porumb – 97 kcal. Conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc și potasiu. Magneziul, care este prezent în cantități mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului. Boabele de porumb sunt utilizate în industria amidonului, a spirtului, glucozei și dextrinei. Germenii sunt utilizați pentru extragerea uleiului, utilizat în alimentația dietetică.Porumbul are efect împotriva stresului. Este bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are efect asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii. Porumbul conține de asemenea un antioxidant de frunte și anume vitamina E, care protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul zilnic micșorează riscul apariției bolilor de inimă și a cancerului. Carbohidrații cuprinși în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii.
    Picture
  • VIOLETA 2000 (RO1)VIOLETA 2000 (RO1) RO1 Postări: 2
    Flori de camp
    Florile de câmp impresionează prin culorile lor vii, precum şi prin formele şi miresmele lor încântătoare, iar rolul principal al acestora este să producă seminţe pentru a se înmulţi. Tocmai de aceea, florile de câmp au fost create în aşa fel încât să atragă insectele, păsările şi chiar liliecii, care le polenizează. De fapt, ele fac deliciul fluturilor şi al păsărilor cântătoare. În termeni foarte simpli, ele sunt plante cu flori care cresc fără intervenţia omului. 
    Seminţele străbat pământul în lung şi-n lat. Unele fac lungi călătorii pe aripile vântului sau pe valurile apelor. Majoritatea însă nu călătoresc la fel de mult, deoarece sunt create special pentru anumite zone. Vântul poate duce la mari distanţe seminţe cât firul de praf. Totuşi, seminţele cu structuri de forma unei umbreluţe, precum seminţele păpădiei, pot zbura doar pe distanţe mici.Probabil veţi fi surprinşi să aflaţi că multe dintre florile de câmp din America de Nord, în prezent plante autohtone, au fost aduse de pe alte meleaguri. Odată ce omul s-a avântat în larg spre noi ţinuturi, o mulţime de plante ori seminţe şi-au părăsit patria şi s-au răspândit în lumea largă. Multe dintre acestea se trag din Europa sau din Asia. Unele au fost „invitate“, iar altele au călătorit „clandestin“. De fapt, multe plante cu care se mândreşte în prezent peisajul nord-american „au ajuns [pe acest continent] ca buruieni. Seminţele lor s-au strecurat printre seminţele plantelor de cultură, printre cereale, în baloturi de paie şi fân ori în balastul navelor . . . Altele au fost introduse ca plante medicinale sau aromatice şi pentru a fi folosite la prepararea vopselelor şi a parfumurilor.
    Într-adevăr, universul florilor de câmp e de-a dreptul fascinant. Unele cresc pe pajiştea sau în grădina voastră ori le zăriţi de-a lungul drumului sau prin păduri. Opriţi-vă o clipă: admiraţi-le modelele complicate şi bucuraţi-vă de splendidele lor culori şi de încântătoarele lor miresme. 
  • YukiMatsumoto (RO1)YukiMatsumoto (RO1) RO1 Postări: 21
    Iasomia (Jasminus communis) - Cunoscuta in India sub denumirea de "regina florilor", iasomia nu este considerata doar o planta decorativa, ci si un remediu impotriva stresului si a altor tulburari nervoase.
    Iasomia este un arbust cu flori albe, galbene, roz sau purpurii, cu un parfum puternic diafan, originar din Caucaz, zona muntilor Himalaya, din Persia si Kashmir, venerata si considerata o planta sacra, floarea sfanta a zeului hindus al dragostei, Kama.
    Numele de iasomie vine de la cuvantul persan "yasmin" care inseamna "dar al Domnului". In China, floarea de iasomie simbolizeaza delicatetea feminina, in Siria este simbolul Damascului, numit si "Orasul Iasomiilor", iar in India floarea se foloseste in impletirea cununilor folosite in ceremoniile de nunta, prevestind dragostea eterna a viitorului cuplu.

  • skorpio73 (RO1)skorpio73 (RO1) RO1 Postări: 3
    ORZUL
    Orzul este un tip de cereala integrala bogata in fibre si proteine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate celor care il consuma.Fiert, orzul are o aroma delicioasa de alune si textura gumata. in plus, orzul este o sursa excelenta de carbohidrati si poate fi consumat la micul dejun. Este apreciat pentru continutul sau ridicat de fibre si proteine, care stimuleaza sanatatea metabolismului si ajuta la cresterea nivelului de energie.
    Orzul este bogat in mangan, seleniu, fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc si potasiu, insa cantitatea de calciu, vitamina C si acid pantotenic din compozitia sa, este destul de redusa.Orzul este bogat in vitamina B6, diamina, niacina, riboflavina si acid folic. Consumul a 100 grame de orz ofera unei persoane 352 calorii. Aceste cereale integrale sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si aminoacizi esentiali pentru sanatate.Mai mult, orzul este una dintre cele mai importante surse de fibre atat solubile cat si insolubile si este bogat in tocotrienol, un antioxidant care diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovascularesi a problemelor declansate de colesterolul crescut.



  • dariadia (RO1)dariadia (RO1) RO1 Postări: 2

    NAPUL : 

    Astăzi aproape uitată, napul (Brassica rapa) este un medicament oferit gratuit de către natură, ce ar trebui folosit cu încredere şi din ce în ce mai des.

    Datorită calităţilor puternice de imunomodulator cu acţiune tonică generală, napul îndeplineşte visul tuturor medicilor din antichitate şi până în zilele noastre - prevenirea bolilor, chiar şi a celor mai grave: accidente vasculare cerebrale, cancere, depuneri de săruri, exces de colesterol.

    Bulbii napilor conţin o cantitate mare de fier, fapt pentru care sunt recomandaţi persoanelor cu anemie. Napul este indispensabil în profilaxia şi vindecarea afecţiunilor sistemului cardio-vascular, deoarece ajută la curăţarea sângelui, asigură o bună circulaţie a acestuia şi scad tensiunea arterială.

    Leguma, soră cu cartoful, este uşor asimilabilă şi de către diabetici. Dacă sunt consumaţi cu regularitate de diabetici, napii stabilizează nivelul zahărului în sânge şi contribuie la îmbunătăţirea funcţionării pancreasului. Această legumă rădăcinoasă vindecă rănile, are un efect diuretic, anti-inflamator, antiseptic și analgezic.

    Napul crud conține până la 9% de zahăr, o cantitate foarte mare de vitamina C (de două ori mai mult decât în altă legumă rădăcinoasă), B1, B2, B5, PP, provitamina A, polizaharide ușor digerate, sterol (element necesar în tratamentul aterosclerozei).

    Rădăcinoasa-medicament activează funcţionarea ficatului şi secreţia bilei şi previne formarea calculilor biliari. Celuloza sprijină motilitatea intestinală şi previne stagnarea substanţelor nutritive. Această legumă conţine chiar şi un antibiotic care încetineşte dezvoltarea unor ciuperci periculoase pentru organismul uman.

    Napii conţin un element rar - glucoraphanin, analog vegetal de sulforafan, ce deţine proprietăți anti-cancer foarte puternice. Leguma reprezintă un adevărat leac contra tumorilor datorită conţinutului bogat în vitamina C, un antioxidant foarte puternic ce previne apariţia diverselor forme de cancer, (cancer de stomac, de pancreas sau de vezică urinară).

    Iată şi alte beneficii ale consumului de napi, de care ar fi păcat să nu profitaţi:

    - ajută la stabilizarea sistemului nervos
    - întăreşte imunitatea organismului
    - scade nivelul colesterolului
    - este un antibiotic natural
    - este tonic, având efect de revitalizare
    - ameliorează simptomele astmului
    - îmbunătăţeşte somnul
    - contribuie la tratarea acneei şi a eczemelor
    - reprezintă un remediu pentru guturai şi dureri în gât
    - ajută în procesul de slăbire


  • nemony (RO1)nemony (RO1) RO1 Postări: 3

    Varza alba (Brassica oleracea)

    Varza alba este o planta ale carei calitati terapeutice au fost descoperite inca din antichitate si utilizate de foarte multe popoare.

    Cea mai cunoscuta utilizare a verzei inca din cele mai vezhi timpuri este tratarea persoanelor aflate in stare de ebrietate. :)

    Acestora li se recomanda a bea zeama de varza sau a manca varza acra.

    Varza alba este foarte usor de procurat, ieftina si binefacatoare.

    Aceasta este recomandata in tratarea: anemiei, bronsitei, diabetului zaharat, litiazei biliare, enteritei, colitei ulceroase, raguselii, tusei (suc de varza + miere), viermilor intestinali (samanta de varza), afectiunilor renale, hemoroizilor, durerilor de ficat (varza cruda sub forma de cataplasme), arsurilor, ranilor, inflamatiilor (frunze de varza), gastritei, ulcerului gastric, diabetului, artritei, litiazei urinare (consum regulat de varza cruda), actioneaza ca laxativ, vitaminizant (pentru pacientii care de refac dupa o perioada in care au zacut), ajuta la prelungirea vietii (vitamina A continuta intarzie imbatranirea, hranind tesuturile), vindeca avitaminoza, ciroza.

    Brassica_oleracea2jpg 800600


  • madutza1 (RO1)madutza1 (RO1) RO1 Postări: 21
    Lucerna

    Lucerna este o plantă ierboasă care poate atinge 1 m înălțime. Rădăcinile plantei ating o adâncime de peste 1-2 m, această caracterstică permite plantelor să supraviețuiască în perioadele de seceta. Ca și majoritatea leguminoaselor, lucerna are la rădăcină nodozități, unde trăiesc bacterii fixatoare de azot cu care planta trăiește în simbioză. După un studiu realizat în Suedia, florile plantei sunt polenizate în proporție de 78 % de bondari și 1 % de Albine. De acea în Scandinavia se cultivă lucerna în regiunile unde trăiesc bondari. Planta conține un procent ridicat de proteine, fiind folosită ca nutreț, pentru însilozare, ori uscată ca fan. Ea este o plantă perenă, care atinge o vârstă de 4 până la 12 ani. În Germania, o cultură de lucernă este folosită 2-3 ani. În funcție de sol și regiunile climatice, lucerna poate asigura o canitate de 10 t de fân la hectar. Pentru a obține recolte mai mulți ani la rând din aceași cultură, se recomandă recoltarea lucernei după perioada înfloritului o dată pe an.

    Planta provine din Persia,unde era un nutret valoros pentru cai După unele izvoare din antichitate, lucerna a fost adusă prin anul 470 î.Hr. în Grecia și prin anii 150–50 î.Hr. în Italia unde era folosită în furajarea oilor. Pe la începutul secolului XVI a fost dusă de coloniștii spanioli în Mexic de unde apoi a ajuns în toată America. În Australia și Noua Zeelanda planta va ajunge abia prin secolul XIX unde la început au apărut probleme create de lipsa bondarilor. La propunerea lui Charles Darwin au fost aduși în 1885, bondari pentru a asigura polenizarea florilor de lucernă. Planta, mulțumită rădăcinilor adânci ,poate suprieviețui în regiunile aride tropicale.




  • David Nepot1 (INT1)David Nepot1 (INT1) INT1 Postări: 5

    Bucuraţi-vă de acest fascinant univers vegetal

    Nu poţi să nu te laşi furat de frumuseţea sălbatică a colinelor împădurite, când, primăvara, albul imaculat al florilor de trilium şi albastrul pur al florilor de cicoare le dau un plus de culoare. Dimineaţa, cicoarea se deschide, se întoarce după soare, iar în lumina puternică a după-amiezii îşi închide corola. Aceste flori nu vestesc decât începutul unei splendide parade de frumuseţe. În toate anotimpurile anului, florile se întrec să atragă privirile. Pe scena naturii, crinul arămiu, de pildă, este doar în trecere. Cât despre rujile galbene, ele înfloresc de primăvara târziu până vara prin dumbrăvi însorite sau la marginea drumurilor.

    Într-adevăr, universul florilor de câmp e de-a dreptul fascinant. Unele cresc pe pajiştea sau în grădina voastră ori le zăriţi de-a lungul drumului sau prin păduri. Opriţi-vă o clipă: admiraţi-le modelele complicate şi bucuraţi-vă de splendidele lor culori şi de încântătoarele lor miresme. Acceptaţi-le aşa cum sunt: un dar de la Făuritorul lor, Creatorul nostru generos.

    Imagini pentru flori de camp
  • David Nepot1 (INT1)David Nepot1 (INT1) INT1 Postări: 5

    Floarea vaniliei înfloreşte doar o singura zi pe an.

    Ştiţi de ce este vanilia atât de scumpă? Este cultivată în principal în Madagascar (cam 90% din producţia mondială) şi în Indonezia. Însă floarea de vanilie se deschide, atenţie, o singură dată pe an, aşa că trebuie “pândită” de către lucrătorii de pe plantaţiile de vanilie şi trebuie polenizată manual (în maximum 12 ore de la deschidere), pentru a produce apoi păstaia ce conţine vanilia pură. Interesant este că florile înfloresc pe rând, fiecare durând doar o singură zi, iar polenizarea lor este efectuată de un singur soi de albine. Iar după ce este culeasă păstaia de vanilie trece printr-un proces natural de îmbogăţire a aromei (uscare, menţinere în camere cu aer cald, etc) ce poate dura până la 6 luni. De abia după acest termen seminţele din interiorul păstăii, acele micuţe puncte negre, sunt bune de recoltat şi folosit.
    vanilie 3

  • elly1234567890 (RO1)elly1234567890 (RO1) RO1 Postări: 10

    Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord."[1] Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.... ).[2] Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la A. vera. Extractele de A. vera sunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice.[3][4][5] Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de A. vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii.[6][7][8][9] Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de A. vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman.[8] Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi mananantrachinonă și lectine.[8][10][11]

    În compoziția chimică a frunzei de Aloe vera se găsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului (7 din cei 8 esențiali: valinăleucinăizoleucinăfenilalaninămetioninălisină și threonină), prin care asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare[12]. Deasemenea conține vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C și E) și minerale (fiercalciumagneziucuprucromiodseleniumanganzinc) fiind esențială unei alimentații sănătoase, dezvoltarea optimă a organismului și protejarea sănătății[13][14]. Alte substanțe prezente în frunza de Aloe Vera sunt sterolii (colesterinăsitosterolcampesterollupeol), hormonii (auxine și gibereline ), lignină și saponine , prin care se se adaugă proprietăților plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral și antiinflamator [15] . Prezența acestor substanțe, împreună în compoziția chimică a plantei, asigură acesteia un efect de ameliorare sau chiar vindecare unor boli cum ar fi diabetartrităhepatităcancerHIVboli cardiovasculareleucemiepsoriazisdermatită, fiind numită în diferite studii “planta miracol”[16].


  • dariadia (RO1)dariadia (RO1) RO1 Postări: 2
    Iasomia

    Iasomia este un arbust cu nu mai puțin de 200 de specii. Își are originea în regiunile tropicale și temperat calde ale globului. Se cultivă mai ales pentru flori. Acestea se pot folosi pentru ceaiuri (China), siropuri (Franța) sau uleiuri esențiale (India, Egipt, China sau Maroc). Există specii cu frunze căzătoare toamna sau specii care își păstreaza frunzele tot timpul anului.

    Iasomia are însă și o importanță culturală, ea fiind simbolul unor țări ca Indonezi, Filipine sau Pakistan.

    Dintre speciile folosite pentru cosmetice amintim Jasminum Sambac și Jasminum Grandiflorum. Chiar daca cele două specii sunt foarte asemănătoare, ambele încântându-ne cu aroma lor îmbătătoare, prima dintre ele poate fi percepută ceva mai fină și mai dulce.

    Dintre cosmeticele naturale Endea, untul de corp Jasmine Spell are în componență acest ingredient prețios. Pe lângă parfumul delicat, ceara naturală de iasomie combate deshidratarea și formează unui film protector la suprafața pielii.

    Jasmine Spell, pe langa această ceară naturală parfumată, mai înglobează în componență ulei de argan, ulei de jojoba sau unt de shea, mango și cacao. Efectele lor benefice sunt recunoscute deja: împiedică îmbătrânirea pielii și o lasă fermă și suplă.

    Floare de iasomie

  • rasputynn (RO1)rasputynn (RO1) RO1 Postări: 1

    Orzul este o cereala intens cultivata in tara noastra si pentru o vreme indelungata, acesta a facut parte din culturile principale, alaturi de grau si mei. Totusi, in momentul de fata, cel mai mare producator si importator de orz este China.

    Vedei imaginea surs

    Orzul are multiple intrebuintari atat ingospodarie , cat si in comert. Iata care sunt acestea:

    Orzul se foloseste la fabricarea berii

    Unul dintre ingredientele care stau la baza acestei bauturi preferate de barbati. Alaturi de hamei si drojdie  este chiar orzul. Aceasta cereala nu este esentiala la fabricarea produselor de panificatie ,  dar cu siguranta nu ne-am mai putea bucura de gustul racoritoar al berii daca orzul nu s-ar afla pe lista de ingrediente. 
    Orzul folosit la fabricarea berii trebuie sa fie incoltite, dupa care uscate si macinate pentru a da bauturii acea aroma deosebita. Procesul este unul foarte complex si necesita multa rabdare, insa rezultatul este pe masura.

    Orzul este hrana pentru animale

    In gospodaria taranului roman, un ingredient cheie pentru hrana pasarilor si a animalelor il constituie orzul. Acesta este hranitor si ajuta la dezvoltarea vietatilor din curte intr-un mod cat mai natural si sanatos.


    Pe langa alte ingrediente cu care sunt hranite pasarile pe animalele, orzul este unul dintre cele mai benefice, santoase si hranitoare. Ca si hrana pentru animale, orzul se poate oferi vietatilor sub forma de boabe simple, in amestec cu verdeturi sau macinat.


    Hrana pentru oameni 

    Orzul macinat reprezinta un ingredient din care se gabrica produsele de panificatie (paine si cerealele integrale). In cazul produselor de panificatie integrale, orzul mai poate fi amestecat cuseminte de floarea soarelui sau de dovleac, germeni de grau etc.


    Nutritionistii recomanda produsele de panificatie fabricate din cereale integrale in defavoarea celor facute din faina de grau deoarece cele dintai sunt mai sanatoase, mai consistente si contin mai multe vitamine si antioxidanti.

    De asemenea, orzul curatat se mai gaseste si sub denumirea de arpacas, utilizat la pregatirea colivei.

    Cafea de malt


    Cafeaua de malt este o bautura obtinuta exclusiv din boabe de cereale incoltite, uscate si macinate, iar ingredientul principal este maltul de orz. Acesta, in amestec cu pudra de cacao puternic degresata, cicoare solubila , sirop de porumb si zahar brut constituie o bautura sanatoasa si hranitoare mai ales pentru copii. 

  • Vio Vio (INT1)Vio Vio (INT1) INT1 Postări: 10
    editat 23.05.2019
    ALOE VERA
    Aloe Vera este o planta originara din nordul Africii si prefera clima blanda. Este o planta perena, xerofita, suculenta, are frunze triunghiulare, carnoase, cu margini zimtate, flori galbene si fructe cu numeroase seminte. In frunze gasim un gel transparent ce are in componenta vitamine, lipide, aminoacizi. Aloe vera este una dintre plantele cunoscute popular ca plante-minune, panaceu pentru aproape orice afecțiune. 

    Aloe vera este o plantă suculentă de 60-100 cm înălțime, cu tulpina foarte scurtă sau fără tulpină. Frunzele ei sunt groase, cărnoase, de culoare verde sau verde închis, cu margini zimțate, iar secțiunea frunzei este triunghiulară.

    Aloe vera functioneaza ca un adevarat tonic pentru sistemul imunitar, avand un rol important in activarea raspunsului sistemului imunitar al organismului precum si in intarirea inumitatii in general.Studiile medicale au aratat o eficacitate a gelului in bolile inflamatorii ale pielii, in cazul ranilor, arsurilor, arsurilor solare, degeraturilor precum si a acneei, psoriazis-ului, eczemelor si intepaturilor de insecte. 



    Post edited by Vio Vio (INT1) on
  • marina11 (RO1)marina11 (RO1) RO1 Postări: 8

    Iasomia

    iasomia

    Iasomia  este o adevarata comoara in gradina. Iasomia are flori mici, albe, simple sau batute, toate foarte exceptional de frumos mirositoare.

    Parfumul dulce al florilor de iasomie se simte mai ales seara, dupa zilele calde de vara si dupa ploaie. Originara din sudul Europei, iasomia este un arbust cu frunze cazatoare, destul de usor de ingrijit.

  • TitiOana (RO1)TitiOana (RO1) RO1 Postări: 36

    Levănţică

    Denumire ştiinţifică: Lavandula angustifolia, familia Lamiaceae.
    Denumiri populare: lavandă, aspic, spichinat, şpic, levant.

    Origine: Levănţica este originară din ţinuturile mediteraneene, Africa de Nord, Asia de Sud-Vest şi insulele Canare unde creştea spontan pe terenuri aride, pietroase. Primele culturi de lavandă au fost realizate în Arabia, de unde au fost aduse în Europa de către negustorii greci, cu 6000 ani î.H. Denumirea ştiinţifică de Lavandula derivă din latinescul lavare – „a spăla”, florile de lavandă fiind utilizate de romani la parfumarea băilor.

    Aromă: Lavanda are un miros specific, floral, pătrunzător plăcut, cu nuanţă prospătă de mentă şi lămâie. Aroma lavandei este considerată parfumul amintirilor, parfumul romanticilor.

    Întrebuinţări culinare: Lavanda este un condiment utilizat mai ales în bucătăria mediteraneană. Fiind un condiment delicat şi rafinat, este şi unul incredibil de versatil putând fi utilizat atât la mâncărurile dulci, cât şi picante. Se potriveşte de minune la deserturi: îngheţată, şerbet, sufleu, cremă, caramel, ciocolată, aluat, sirop. Se poate prepara zahăr cu lavandă. Este folosită la salate şi aperitive. Se întâlneşte cu preparate de carne, îndeosebi de vânat, miel, porc. Deşi toate părţile plantei au aromă, în culinărie se folosesc mai ales florile sau mugurii. Florile pot fi folosite deopotrivă proaspete şi uscate. Aroma plantei este foarte puternică şi trebuie folosită cu moderaţie. Se îmbină cu vanilia, ghimbirul, nucile greceşti, fisticul, migdalele, fructele de pădure, cireşele, prunele. Se poate prepara un amestec uscat de cimbru şi levănţică în proporţie de 5:1 şi folosit pentru a înnobila mâncărurile până acum condimentate doar cu cimbru. În plus, acest amestec este destinat pofticioşilor pentru a le regla apetitul şi astfel şi greutatea. În final, rămurele florale de levănţică se folosesc la decorul bucatelor, atât deserturi cât şi preparatelor din carne.

  • Sunshine (RO1)Sunshine (RO1) RO1 Postări: 1

    VANILIA, AROMA SERENITĂŢII

     Vanilia, fructul unei orhidee căţărătoare ce putea fi găsită inițial doar în centrul continentului american, a reușit, de când a fost descoperită de spanioli, în secolul 16, să cucerească toată planeta cu aroma ei dulce, inconfundabilă. Păstăile de vanilie sunt bogate în antioxidanți ce sprijină buna funcționare a sistemului imunitar, luptă cu infecțiile și ard caloriile.

    Și beneficiile aromaterapeutice ale vaniliei sunt multiple, cel mai important fiind starea de bine, de calm și de serenitate indusă de mirosul ce te învăluie plăcut și persistent. Pentru a beneficia de acest efect antistres, aprinde din când în când o lumânare cu aromă de vanilie.

    Efect antidepresiv

     În momentele în care viața nu ți se mai pare tocmai roz, vanilia te va ajuta să alungi starea depresivă și să oferi minții și sufletului tău pacea de care au nevoie. Pregătește-ți o baie caldă, iar în apă adaugă câteva picături de ulei esențial de vanilie.

     Efect antiîmbătrânire

     Dacă le întrebi pe femeile din Madagascar de ce iubesc vanilia, îți vor răspunde că nu atât pentru aroma grozavă pe care seva acestei orhidee o împrumută delicateselor dulci, cât pentru puterea sa de a alunga anii de pe chip. Ele adaugă pastă de vanilie în produsele de înfrumusețare home-made, pentru că știu că astfel pielea le va fi protejată de radiațiile ultraviolete, va fi apărată de vânt și praf, datorită efectului antibacterian, și va fi vindecată de răni, datorită substanțelor cicatrizante din compoziția naturală. Produsele de îngrijire care conțin vanilie pură au efect regenerant, menținând tinerețea și fermitatea pielii. 


  • IRISIRIS Guest Postări: 1,305

     
                        


                                               REZULTATELE CONCURSULUI

    La concurs au participat 22 de jucatori, care au preferat la postare urmatoarele plante: iasomia,  aloe vera, vanilia  cu cate 3 postari si flori de camp, lavanda si orz de cate 2 ori, restul plantelor avand cate o postare.

     Generatorul de numere aleatoare a extras urmatoarele numere castigatoare, corespunzatoare jucatorilor:
                                                       
      7- ellybora
    13- madutza1
      9 - YukiMatsumoto
    21 - TitiOana
    16- elly1234567890
      8- VIOLETA 20001
    14- David Nepot

    20 - malina90
    18- rasputynn
      4 - Smilly_51yUser

    Felicitari castigatorilor care vor primi fiecare cate: 4.000 gold + 100 ingrasamant alge + 10 humus alge + 100 hrana alge + 4000 carti de vizita + 5000 casa de marcat + 2000 lucru in echipa.
    Va voi anunta când au intrat premiile in conturile voastre.
                    
                     
  • IRISIRIS Guest Postări: 1,305
                                 
    Premiile au intrat in conturile castigatorilor!
Sign In to comment.