Acasă Romanian Goodgame Big Farm - Ştiri Concursuri Forum

Concurs Forum De Paste - A Cincea Etapa

BeoFarmerBeoFarmer Postări: 1,853
editat 20.04.2017 în Concursuri Forum
Salutare tuturor,

Aceasta este ultima runda a concursului de Paste!

In aceasta runda trebuie sa creati o poveste cu tema Pastele in BigFarm. Recompensele in gold vor fi dezvaluite doar la final, insa in acest concurs pot fi castigate 2 decoratiuni ale comunitatii: Una pentru povestea care imi place mie cel mai mult iar alta pentru numarul de aprecieri primite

Concursul se sfarseste maine la ora 17:00, astfel incat sa puteti primi toate recompensele de la toate editiile pana vineri

Mult succes! :)
Post edited by BeoFarmer on

Comentarii

 • Andrei-Liviu (RO1)Andrei-Liviu (RO1) RO1 Postări: 45
  BeoFarmer a zis:
  Salutare tuturor,

  Aceasta este ultima runda a concursului de Paste!

  In aceasta runda trebuie sa creati o poveste cu tema Pastele in BigFarm. Recompensele in gold vor fi dezvaluite doar la final, insa in acest concurs pot fi castigate 2 decoratiuni ale comunitatii: Una pentru povestea care imi place mie cel mai mult iar alta pentru numarul de aprecieri primite

  Concursul se sfarseste maine la ora 17:00, astfel incat sa puteti primi toate recompensele de la toate editiile pana vineri

  Mult succes! :)
  Buna ziua.
  E un concurs de creatie, sau se poate sa postam si povesti de pe internet - ale altor autori?
  Unde se sfarseste inspiratia si unde incepe plagiatul? :)
  Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Gasca, care stie tot ce se petrece-n ferma si anunta  orice nou venit, orice miscare, orice schimbare.

  Vazand-o pe Bunica Fulguta scuturand paiele, cand nici nu se urcase soarele, a intrebat mirata:
  - Vai, soro, iar faci treaba? N-ai mai sfarsit odata?
  - Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Fulguta. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si natura renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca  trupul Mantuitorului reinviat. In loc de barfit, mai bine te-ai duce la spovedit. Te-astepta dohovnicul Tapul Titi, sa marturisesti ce-ai barfit si ce-ai mintit!
  Abia pleca manioasa doamna Gasca, ca aparura in ferma Doru Caprioru si trei puisori dolofani, pasamite nepoteii bunicii cei nazdravani, Pufosul, care ducea in spate un sac de faina, Galbioru, tragand, cu zahar si mirodenii, o plasa si mezinul Cioculet, purtand in aripioare ditamai cosul cu oua. Intre cornitele mititele, Doru Caprioru tinea o cutie cu fel de fel de vopsele.
  - Of, ce nepotei minunati! Ati venit sa ma ajutati si l-ati luat cu voi si pe Caprior, ca sa ne fie mai usor, zise Bunica Fulguta. In cotet, curatenia e aproape gata; ferestrele le-au spalat mama si tata, eu am scuturat paiele, iar voi o sa vopsiti ousoarele. Impreuna o sa facem pasca si cozonaci, ca nu degeaba sunteti nepotii mei dragi!
  - Cum zici tu, Bunicuto, asa vom face, dar foamea nu ne da pace! mormai Pufosul lepadand sacul de faina.
  - Postul Mare-i de vina, Postul Mare-i de vina! Dar si cand se va termina, sa vezi ce vom manca ... De toate, pe saturate, raspunse Galbioru, uitandu-se gales la zaharul din plasa.
  - Iarba proaspata de primavara! Asa delicatesa, mai rar! rase Fulguta voioasa. Poftim la masa!
  Numai ca Doru Caprioru si Cioculet intrasera-n casa. Nu mai aveau pic de rabdare. Voiau sa-ncondeieze ouale de sarbatoare. Pe cele mai multe cu rosu luminos, amintind sangele lui Hristos, pe restul, in celelalte culori, ca primavara cu flori. Din doua nuieluse pe care lipisera par din codite luat, facura cele mai grozave pensule de pictat.
  - Toate la timpul lor, se supara Fulguta batand din picior. Ouale-ntai trebuie spalate, apoi desenate si-abia apoi fierte-n vopsea. Daca lipim pe ele o frunza sau o floare, vor iesi o splendoare! Inainte de fiert, punem oul cu desenul pe el, intr-un ciorapel ... Asa se imprima orice model!
  Mancara pana la urma si cei doi nerabdatori. Apoi Bunica Fulguta facu repejor focul la cuptor. Pe o buturuga , in ditamai covata pusera faina, zahar, lapte, oua si-o cana de roua. Framantara ei ce framantara, cat ziua de primavara, si pe rand, si toti deodata, dar coca era piatra.
  Cu palaria pe ceafa, tocmai trecea doamna Scroafa. Cand vazu Purcica Luna cum se chinuiau cu aluatul, cum bateau cu aripioarele de-a lungul si de-a latul fara vreun spor, le sari-n ajutor. Si cand mi ti se opinti in covata, se-nmuie coca de frica, pe data. Trosc! Pleosc! Buf! de trei ori ... Se facu moale ca un fuior, numai buna de bagat la cuptor.
  Pentru pasca ii ajuta Iepuroiul Clopi si copiii lui, patru iepurasi. Sareau de pe-o craca si bateau cu labutele branza de vaca. Risipeau peste ea galbenusul oualor, aur curat, si amestecau apoi cu stafide si zahar vanilat.
  Harnici, puisorii, incondeiara toate ouale pana spre seara. Pictara pe ele frunze si floricele, gaze si ingerasi, ba chiar si mutrisoare vesele de animalute. Erau obositi, dar fericiti. Cu putin inainte de miezul noptii, sub luna plina, se dusera sa ia Lumina. Bunica Fulguta le facuse lumanarele din surcele mici, in capat cu-un Licurici.
  In sfarsit venira acasa. Se asezara la masa cu bucurie si graba, toti cei ce ajutasera la treaba. Bunica Fulguta si cei trei nepoti, iepuroiul Clopi si copiii lui, mamica Gainusa, taticul Cocos, Purcica Luna, Capriorul si doamna Gasca, care urmarise tot ce se-ntamplase-n ferma.
  Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
  “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la  sarbatoarea sfantului Paste, partas.
   Altfel, cum as fi scris povestea asta cu animalute? ...
  "Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Cotofana, care stie tot ce se petrece-n poiana si anunta......
  - Vai, sorrro, iar faci treaba? N-ai mai sfarrrsit odata?-
   Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Iepurica. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si padurea renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca trupul Mantuitorului reinviat......
  ...................................... Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
  “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la sarbatoarea Sfantului Paste, partas.
   Altfel, cum as fi scris povestea asta cu iepurasi? ......."
  citat din Poveste de Paste- de Passionaria Stoicescu

  Sau poate e un concurs - gaseste diferentele?
  originalul poate fi gasit aici :
  http://www.interferente.ro/poveste-de-paste-de-passionaria-stoicescu.html


  Draga mea Ariel

  intradevar povestea este  luata de acolo de unde ai zis, insa eu am adaptat-o 
  originala  actiunea se desfasoara in poiana, a mea la ferma
  am schimbat personajele, etc....
  nu iti inteleg oricum frustrarea
  participa ca concurs , fa o poveste mai buna si aduna like-uri, daca esti asa intrigata 

  mult succes!
 • chiriacingrid (RO1)chiriacingrid (RO1) RO1 Postări: 15
  domnu andrei/liviu...esti cam plagiator.....
 • chiriacingrid (RO1)chiriacingrid (RO1) RO1 Postări: 15

  PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.

  sursa: DEX
Aceasta discutie a fost inchisa comentariilor!