Acasă Romanian Goodgame Big Farm - Ştiri Concursuri Forum

Concurs Forum De Paste - A Cincea Etapa

BeoFarmerBeoFarmer Postări: 1,853
editat 20.04.2017 în Concursuri Forum
Salutare tuturor,

Aceasta este ultima runda a concursului de Paste!

In aceasta runda trebuie sa creati o poveste cu tema Pastele in BigFarm. Recompensele in gold vor fi dezvaluite doar la final, insa in acest concurs pot fi castigate 2 decoratiuni ale comunitatii: Una pentru povestea care imi place mie cel mai mult iar alta pentru numarul de aprecieri primite

Concursul se sfarseste maine la ora 17:00, astfel incat sa puteti primi toate recompensele de la toate editiile pana vineri

Mult succes! :)
Post edited by BeoFarmer on

Comentarii

  • Andrei-Liviu (RO1)Andrei-Liviu (RO1) RO1 Postări: 45
    editat 20.04.2017
    Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Gasca, care stie tot ce se petrece-n ferma si anunta  orice nou venit, orice miscare, orice schimbare.

    Vazand-o pe Bunica Fulguta scuturand paiele, cand nici nu se urcase soarele, a intrebat mirata:
    - Vai, soro, iar faci treaba? N-ai mai sfarsit odata?
    - Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Fulguta. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si natura renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca  trupul Mantuitorului reinviat. In loc de barfit, mai bine te-ai duce la spovedit. Te-astepta dohovnicul Tapul Titi, sa marturisesti ce-ai barfit si ce-ai mintit!
    Abia pleca manioasa doamna Gasca, ca aparura in ferma Doru Caprioru si trei puisori dolofani, pasamite nepoteii bunicii cei nazdravani, Pufosul, care ducea in spate un sac de faina, Galbioru, tragand, cu zahar si mirodenii, o plasa si mezinul Cioculet, purtand in aripioare ditamai cosul cu oua. Intre cornitele mititele, Doru Caprioru tinea o cutie cu fel de fel de vopsele.
    - Of, ce nepotei minunati! Ati venit sa ma ajutati si l-ati luat cu voi si pe Caprior, ca sa ne fie mai usor, zise Bunica Fulguta. In cotet, curatenia e aproape gata; ferestrele le-au spalat mama si tata, eu am scuturat paiele, iar voi o sa vopsiti ousoarele. Impreuna o sa facem pasca si cozonaci, ca nu degeaba sunteti nepotii mei dragi!
    - Cum zici tu, Bunicuto, asa vom face, dar foamea nu ne da pace! mormai Pufosul lepadand sacul de faina.
    - Postul Mare-i de vina, Postul Mare-i de vina! Dar si cand se va termina, sa vezi ce vom manca ... De toate, pe saturate, raspunse Galbioru, uitandu-se gales la zaharul din plasa.
    - Iarba proaspata de primavara! Asa delicatesa, mai rar! rase Fulguta voioasa. Poftim la masa!
    Numai ca Doru Caprioru si Cioculet intrasera-n casa. Nu mai aveau pic de rabdare. Voiau sa-ncondeieze ouale de sarbatoare. Pe cele mai multe cu rosu luminos, amintind sangele lui Hristos, pe restul, in celelalte culori, ca primavara cu flori. Din doua nuieluse pe care lipisera par din codite luat, facura cele mai grozave pensule de pictat.
    - Toate la timpul lor, se supara Fulguta batand din picior. Ouale-ntai trebuie spalate, apoi desenate si-abia apoi fierte-n vopsea. Daca lipim pe ele o frunza sau o floare, vor iesi o splendoare! Inainte de fiert, punem oul cu desenul pe el, intr-un ciorapel ... Asa se imprima orice model!
    Mancara pana la urma si cei doi nerabdatori. Apoi Bunica Fulguta facu repejor focul la cuptor. Pe o buturuga , in ditamai covata pusera faina, zahar, lapte, oua si-o cana de roua. Framantara ei ce framantara, cat ziua de primavara, si pe rand, si toti deodata, dar coca era piatra.
    Cu palaria pe ceafa, tocmai trecea doamna Scroafa. Cand vazu Purcica Luna cum se chinuiau cu aluatul, cum bateau cu aripioarele de-a lungul si de-a latul fara vreun spor, le sari-n ajutor. Si cand mi ti se opinti in covata, se-nmuie coca de frica, pe data. Trosc! Pleosc! Buf! de trei ori ... Se facu moale ca un fuior, numai buna de bagat la cuptor.
    Pentru pasca ii ajuta Iepuroiul Clopi si copiii lui, patru iepurasi. Sareau de pe-o craca si bateau cu labutele branza de vaca. Risipeau peste ea galbenusul oualor, aur curat, si amestecau apoi cu stafide si zahar vanilat.
    Harnici, puisorii, incondeiara toate ouale pana spre seara. Pictara pe ele frunze si floricele, gaze si ingerasi, ba chiar si mutrisoare vesele de animalute. Erau obositi, dar fericiti. Cu putin inainte de miezul noptii, sub luna plina, se dusera sa ia Lumina. Bunica Fulguta le facuse lumanarele din surcele mici, in capat cu-un Licurici.
    In sfarsit venira acasa. Se asezara la masa cu bucurie si graba, toti cei ce ajutasera la treaba. Bunica Fulguta si cei trei nepoti, iepuroiul Clopi si copiii lui, mamica Gainusa, taticul Cocos, Purcica Luna, Capriorul si doamna Gasca, care urmarise tot ce se-ntamplase-n ferma.
    Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
    “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la  sarbatoarea sfantului Paste, partas.
     Altfel, cum as fi scris povestea asta cu animalute? ...
    Post edited by Andrei-Liviu (RO1) on
  • mihaela.denisa (RO1)mihaela.denisa (RO1) RO1 Postări: 33
       
                                                                   Albert si ferma lui

        A fost o data un iepuras pe nume Albert,el avea o ferma mare de animale care se numea BIG FARM,cu vacute ,purcelusi ,gainii  si chiar si un catelus. Albert isi iubea foarte mult animalele,le trata ca pe niste prieteni nicidecum ca pe niste animale. Se apropia pastele iar Albert se simtea singur in sinea lui pentru ca isi dorea o iubita care sa il iubeasca si pe el.Vacuta Milka si porcusorul Ben vazandu  -si suparat stapanul au plecat sa ii gaseasca o iubita,dupa lungi cautari acestia gasira pe Angela o iepuroaica frumoasa si isteata . Milka si Ben ii face cunostinta cu Angela, Iar Albert vazando se indragosti  -ra pe loc de ea. Cei doi se iubeau din ce in ce mai mult,iar dupa un timp Angela sa mutat la ferma.Animalele erau foarte fericite vazandusi  stapanul fericit.  Cei doi si animalele sarbatorira impreuna Pastele cu mare fast si bucurie.
          Intro  zi Angela a mers in padure la o vrajitoare care ia dat un morcov vrajit, asfel incat Albert sa faca dupa cum porunceste ea. Asa sa si intamplat Albert a inceput sa vanda din animale si plece la oras. Angela era o tanara iepuroaica frumoasa la infatisare, dar urata la suflet ea dorea sa locuiasca la oras si sa faca cumparaturi,pe Albert nu il iubea,doar il folosea. Intre timp vacuta Milka si porcusorul Ben isi dadu seama de intentiile rele ale Angelei,ei se hotari sa faca ceva,dar ce ?
         Dupa cateva zile vacuta Milka si porcusorul Ben isi dadu seama ce sa faca,au mers si ei la vrajitoare si dupa lungi negocieri au facut rost de un morcov vrajit care sa il readuca la normal.  Dupa ce iepurasul Albert a mancat morcovul ,si  -a dat seama cine este defapt Angela. Aceasta nepasandu  -i de el,la parasit pentru altul ,mai bogat.Lui Albert i se facu sila de ea asa ca a lasato sa plece ,el stia ca animalele lui sunt mult mai importante si va fi mult mai fericit alaturi de animalele lui . Albert sa reintors la ferma, si a recuperat animalele ,traind alaturi de ele .Si asa sa terminat povestea lui Albert si ferma lui SFARSIT !
  • Dany71772 (RO1)Dany71772 (RO1) RO1 Postări: 445

                    Cocosul de foc simbol al primaverii, al responsabilitatii a alungat iarna cu un cucurigat puternic si a readus anotimpul vietii peste tinutul Big Farm. Odata cu primavara vine cea mai frumoasa sarbatoare din an cu cea mai puternica semnificatie pentru fermieri, Pastele. Big Farm reprezinta o lume moderna de la tara, astfel trebuie sa respecte traditiile sarbatorii si sa inceapa pregatirile.

                    Pentru inceput Lester incearca sa-i bine dispuna pe fermieri cu o vanatoare de oua incondeiate, dar cel mai dragut lucru al vanatorii este chiar imaginea cu Lester imbracat intr-un costum roz de iepuras. Noi ne vom gasi oaule frumos pictate, dar ce vor face personajele din Big Farm? Raspunsul e foarte simplu si poate nu va asteptati, personajele noastre preferate au aflat ca Greta are o pasiune secreta pentru incondeierea oualelor si au chemat-o sa-i ajute cu pregatirile.

                    Aceasta lume minunata este totodata si una foarte dulce, deci bunicuta Matilda si frumoasa Eva vor prepara prajiturile, atat cele cu frisca cat si cele cu mere si bineinteles preferatele lui Steve, briosele cu migdale. Steve fiind un arhitect exceptional a decis sa construiasca cat de repede poate un foisor si cateva leagane,pentru a petrece Pastele afara impreuna cu noi toti, dar timpul era foarte scurt asa ca a decis sa-l cheme in ajutor pe Nils, un specialist in constructiile din lemn.

                    Monty ne propune cateva invartiri gratis la „Roata de Paste”, acestea sunt atat pentru noi cat si pentru copiii acestei lumi atragatoare. Putin suspans, ii cunoasteti? Poate v-ati gandit doar la cei mai cuminti, dar Monty ii pretuieste pe toti la fel de mult buni sau poznasi deoarece copii rai nu exista de Paste. Lana si gemenii nostri preferati se vor bucura foarte mult de cadoul lui Monty. George se arata si el incantat de aceasta activitatea deoarece la varsta lui i-a fost recomandat sa se distreze mai mult, sa petreaca timp cu cei mici si sa se bucure de fiecare cadou pe care viata  il ofera.

                     Vicky vrea sa ne usureze munca si ne-a promis ca se va ocupa de animalutele noastre indragite in aceasta perioada pentru a se asigura ca sunt sanatoase si fericite. Lilly se va ocupa de aranjamentele florare, deoarece nu exista sarbatoare fara parfumult dulce de levantica si iasomie.

                    Daniel, Benny si Tessa vor pregati preparatele traditionale de Paste. Daniel are multe cunostinte in afara fermei pentu a putea face rost de produse, iar Tessa este o bucatareasa minunata. Cred ca ati ghicit de ce s-a alaturat si Benny acestei sarcini, fiind Romeo al jocului el intotdeauna se va oferi so o ajute pe Tessa, chiar daca este putin neindemanatic. Prietenii nostri din Germania le-au oferit un mielut tacut, dar personajele din Big Farm au o inima foarte mare si s-au indragostit pe loc de el, astfel incat si azi mielul este viu si se afla in ferma alaturi de catel si celelalte animale.

                   Personajele au facut toate pregatirile si ne invita sa fim oaspetii propriilor noastre ferme pe durata acestei sarbatori. Sa ciocnim un ou rosu, sa stam in leagane si sa ne bucuram de frumusetea primaverii alaturi de colegii nostri dragi din cooperative este tot ce isi poate dori un fermier de Paste. Bineinteles ca mangaierea si hranirea  iepurasilor nu a lipsit.

                    Ati observat ca la pregatiri nu a partcipat o adolescenta foarte draguta? Nu va faceti griji a avut propriul ei plan, de aceea Rose a cautat un loc in care sa ne intalnim toti fermierii alaturi de cei mai puternici si mai frumosi armasari pe care ii avem. Ea a gasit o pajiste senzationala astfel incat in prima zi de Paste a primit toate recunostinta fermierilor acestia putand sa admire caii pur sange ai colegilor lor si totodata sa participe la curse alaturi de ei.

                 Aceasta este povestea mea intitulata „Pastele in Big Farm”, intotdeauna o poveste cu tenta realista face ca cititorii sa se simta ca si cum ar fi prezenti in acel loc, la acel moment prin verosimilitatea si veridicitatea actiunii.

  • Ariel_9 (RO1)Ariel_9 (RO1) Postări: 80
    BeoFarmer a zis:
    Salutare tuturor,

    Aceasta este ultima runda a concursului de Paste!

    In aceasta runda trebuie sa creati o poveste cu tema Pastele in BigFarm. Recompensele in gold vor fi dezvaluite doar la final, insa in acest concurs pot fi castigate 2 decoratiuni ale comunitatii: Una pentru povestea care imi place mie cel mai mult iar alta pentru numarul de aprecieri primite

    Concursul se sfarseste maine la ora 17:00, astfel incat sa puteti primi toate recompensele de la toate editiile pana vineri

    Mult succes! :)
    Buna ziua.
    E un concurs de creatie, sau se poate sa postam si povesti de pe internet - ale altor autori?
    Unde se sfarseste inspiratia si unde incepe plagiatul? :)
    Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Gasca, care stie tot ce se petrece-n ferma si anunta  orice nou venit, orice miscare, orice schimbare.

    Vazand-o pe Bunica Fulguta scuturand paiele, cand nici nu se urcase soarele, a intrebat mirata:
    - Vai, soro, iar faci treaba? N-ai mai sfarsit odata?
    - Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Fulguta. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si natura renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca  trupul Mantuitorului reinviat. In loc de barfit, mai bine te-ai duce la spovedit. Te-astepta dohovnicul Tapul Titi, sa marturisesti ce-ai barfit si ce-ai mintit!
    Abia pleca manioasa doamna Gasca, ca aparura in ferma Doru Caprioru si trei puisori dolofani, pasamite nepoteii bunicii cei nazdravani, Pufosul, care ducea in spate un sac de faina, Galbioru, tragand, cu zahar si mirodenii, o plasa si mezinul Cioculet, purtand in aripioare ditamai cosul cu oua. Intre cornitele mititele, Doru Caprioru tinea o cutie cu fel de fel de vopsele.
    - Of, ce nepotei minunati! Ati venit sa ma ajutati si l-ati luat cu voi si pe Caprior, ca sa ne fie mai usor, zise Bunica Fulguta. In cotet, curatenia e aproape gata; ferestrele le-au spalat mama si tata, eu am scuturat paiele, iar voi o sa vopsiti ousoarele. Impreuna o sa facem pasca si cozonaci, ca nu degeaba sunteti nepotii mei dragi!
    - Cum zici tu, Bunicuto, asa vom face, dar foamea nu ne da pace! mormai Pufosul lepadand sacul de faina.
    - Postul Mare-i de vina, Postul Mare-i de vina! Dar si cand se va termina, sa vezi ce vom manca ... De toate, pe saturate, raspunse Galbioru, uitandu-se gales la zaharul din plasa.
    - Iarba proaspata de primavara! Asa delicatesa, mai rar! rase Fulguta voioasa. Poftim la masa!
    Numai ca Doru Caprioru si Cioculet intrasera-n casa. Nu mai aveau pic de rabdare. Voiau sa-ncondeieze ouale de sarbatoare. Pe cele mai multe cu rosu luminos, amintind sangele lui Hristos, pe restul, in celelalte culori, ca primavara cu flori. Din doua nuieluse pe care lipisera par din codite luat, facura cele mai grozave pensule de pictat.
    - Toate la timpul lor, se supara Fulguta batand din picior. Ouale-ntai trebuie spalate, apoi desenate si-abia apoi fierte-n vopsea. Daca lipim pe ele o frunza sau o floare, vor iesi o splendoare! Inainte de fiert, punem oul cu desenul pe el, intr-un ciorapel ... Asa se imprima orice model!
    Mancara pana la urma si cei doi nerabdatori. Apoi Bunica Fulguta facu repejor focul la cuptor. Pe o buturuga , in ditamai covata pusera faina, zahar, lapte, oua si-o cana de roua. Framantara ei ce framantara, cat ziua de primavara, si pe rand, si toti deodata, dar coca era piatra.
    Cu palaria pe ceafa, tocmai trecea doamna Scroafa. Cand vazu Purcica Luna cum se chinuiau cu aluatul, cum bateau cu aripioarele de-a lungul si de-a latul fara vreun spor, le sari-n ajutor. Si cand mi ti se opinti in covata, se-nmuie coca de frica, pe data. Trosc! Pleosc! Buf! de trei ori ... Se facu moale ca un fuior, numai buna de bagat la cuptor.
    Pentru pasca ii ajuta Iepuroiul Clopi si copiii lui, patru iepurasi. Sareau de pe-o craca si bateau cu labutele branza de vaca. Risipeau peste ea galbenusul oualor, aur curat, si amestecau apoi cu stafide si zahar vanilat.
    Harnici, puisorii, incondeiara toate ouale pana spre seara. Pictara pe ele frunze si floricele, gaze si ingerasi, ba chiar si mutrisoare vesele de animalute. Erau obositi, dar fericiti. Cu putin inainte de miezul noptii, sub luna plina, se dusera sa ia Lumina. Bunica Fulguta le facuse lumanarele din surcele mici, in capat cu-un Licurici.
    In sfarsit venira acasa. Se asezara la masa cu bucurie si graba, toti cei ce ajutasera la treaba. Bunica Fulguta si cei trei nepoti, iepuroiul Clopi si copiii lui, mamica Gainusa, taticul Cocos, Purcica Luna, Capriorul si doamna Gasca, care urmarise tot ce se-ntamplase-n ferma.
    Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
    “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la  sarbatoarea sfantului Paste, partas.
     Altfel, cum as fi scris povestea asta cu animalute? ...
    "Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Cotofana, care stie tot ce se petrece-n poiana si anunta......
    - Vai, sorrro, iar faci treaba? N-ai mai sfarrrsit odata?-
     Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Iepurica. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si padurea renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca trupul Mantuitorului reinviat......
    ......................................
    Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
    “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la sarbatoarea Sfantului Paste, partas.
     Altfel, cum as fi scris povestea asta cu iepurasi? ......
    ."
    citat din Poveste de Paste- de Passionaria Stoicescu

    Sau poate e un concurs - gaseste diferentele?
    originalul poate fi gasit aici :
    http://www.interferente.ro/poveste-de-paste-de-passionaria-stoicescu.html






  • Andrei-Liviu (RO1)Andrei-Liviu (RO1) RO1 Postări: 45
    BeoFarmer a zis:
    Salutare tuturor,

    Aceasta este ultima runda a concursului de Paste!

    In aceasta runda trebuie sa creati o poveste cu tema Pastele in BigFarm. Recompensele in gold vor fi dezvaluite doar la final, insa in acest concurs pot fi castigate 2 decoratiuni ale comunitatii: Una pentru povestea care imi place mie cel mai mult iar alta pentru numarul de aprecieri primite

    Concursul se sfarseste maine la ora 17:00, astfel incat sa puteti primi toate recompensele de la toate editiile pana vineri

    Mult succes! :)
    Buna ziua.
    E un concurs de creatie, sau se poate sa postam si povesti de pe internet - ale altor autori?
    Unde se sfarseste inspiratia si unde incepe plagiatul? :)
    Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Gasca, care stie tot ce se petrece-n ferma si anunta  orice nou venit, orice miscare, orice schimbare.

    Vazand-o pe Bunica Fulguta scuturand paiele, cand nici nu se urcase soarele, a intrebat mirata:
    - Vai, soro, iar faci treaba? N-ai mai sfarsit odata?
    - Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Fulguta. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si natura renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca  trupul Mantuitorului reinviat. In loc de barfit, mai bine te-ai duce la spovedit. Te-astepta dohovnicul Tapul Titi, sa marturisesti ce-ai barfit si ce-ai mintit!
    Abia pleca manioasa doamna Gasca, ca aparura in ferma Doru Caprioru si trei puisori dolofani, pasamite nepoteii bunicii cei nazdravani, Pufosul, care ducea in spate un sac de faina, Galbioru, tragand, cu zahar si mirodenii, o plasa si mezinul Cioculet, purtand in aripioare ditamai cosul cu oua. Intre cornitele mititele, Doru Caprioru tinea o cutie cu fel de fel de vopsele.
    - Of, ce nepotei minunati! Ati venit sa ma ajutati si l-ati luat cu voi si pe Caprior, ca sa ne fie mai usor, zise Bunica Fulguta. In cotet, curatenia e aproape gata; ferestrele le-au spalat mama si tata, eu am scuturat paiele, iar voi o sa vopsiti ousoarele. Impreuna o sa facem pasca si cozonaci, ca nu degeaba sunteti nepotii mei dragi!
    - Cum zici tu, Bunicuto, asa vom face, dar foamea nu ne da pace! mormai Pufosul lepadand sacul de faina.
    - Postul Mare-i de vina, Postul Mare-i de vina! Dar si cand se va termina, sa vezi ce vom manca ... De toate, pe saturate, raspunse Galbioru, uitandu-se gales la zaharul din plasa.
    - Iarba proaspata de primavara! Asa delicatesa, mai rar! rase Fulguta voioasa. Poftim la masa!
    Numai ca Doru Caprioru si Cioculet intrasera-n casa. Nu mai aveau pic de rabdare. Voiau sa-ncondeieze ouale de sarbatoare. Pe cele mai multe cu rosu luminos, amintind sangele lui Hristos, pe restul, in celelalte culori, ca primavara cu flori. Din doua nuieluse pe care lipisera par din codite luat, facura cele mai grozave pensule de pictat.
    - Toate la timpul lor, se supara Fulguta batand din picior. Ouale-ntai trebuie spalate, apoi desenate si-abia apoi fierte-n vopsea. Daca lipim pe ele o frunza sau o floare, vor iesi o splendoare! Inainte de fiert, punem oul cu desenul pe el, intr-un ciorapel ... Asa se imprima orice model!
    Mancara pana la urma si cei doi nerabdatori. Apoi Bunica Fulguta facu repejor focul la cuptor. Pe o buturuga , in ditamai covata pusera faina, zahar, lapte, oua si-o cana de roua. Framantara ei ce framantara, cat ziua de primavara, si pe rand, si toti deodata, dar coca era piatra.
    Cu palaria pe ceafa, tocmai trecea doamna Scroafa. Cand vazu Purcica Luna cum se chinuiau cu aluatul, cum bateau cu aripioarele de-a lungul si de-a latul fara vreun spor, le sari-n ajutor. Si cand mi ti se opinti in covata, se-nmuie coca de frica, pe data. Trosc! Pleosc! Buf! de trei ori ... Se facu moale ca un fuior, numai buna de bagat la cuptor.
    Pentru pasca ii ajuta Iepuroiul Clopi si copiii lui, patru iepurasi. Sareau de pe-o craca si bateau cu labutele branza de vaca. Risipeau peste ea galbenusul oualor, aur curat, si amestecau apoi cu stafide si zahar vanilat.
    Harnici, puisorii, incondeiara toate ouale pana spre seara. Pictara pe ele frunze si floricele, gaze si ingerasi, ba chiar si mutrisoare vesele de animalute. Erau obositi, dar fericiti. Cu putin inainte de miezul noptii, sub luna plina, se dusera sa ia Lumina. Bunica Fulguta le facuse lumanarele din surcele mici, in capat cu-un Licurici.
    In sfarsit venira acasa. Se asezara la masa cu bucurie si graba, toti cei ce ajutasera la treaba. Bunica Fulguta si cei trei nepoti, iepuroiul Clopi si copiii lui, mamica Gainusa, taticul Cocos, Purcica Luna, Capriorul si doamna Gasca, care urmarise tot ce se-ntamplase-n ferma.
    Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
    “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la  sarbatoarea sfantului Paste, partas.
     Altfel, cum as fi scris povestea asta cu animalute? ...
    "Cine crezi c-a observat zorul si n-a mai urmarit televizorul? Doamna Cotofana, care stie tot ce se petrece-n poiana si anunta......
    - Vai, sorrro, iar faci treaba? N-ai mai sfarrrsit odata?-
     Auzi cine ma-ntreaba, ii raspunse Bunica Iepurica. Pana si ciorile stiu ca vin Sarbatorile! Se-apropie Sfantul Paste si padurea renaste. Totul trebuie sa fie schimbat si curat, ca trupul Mantuitorului reinviat......
    ...................................... Fiecare lua cate un ou din cel incondeiat si-l ciocnea zicand:
    “Hristos a inviat”, “Adevarat a Inviat”! Iar la masa, vezi bine, m-au chemat si pe mine, la sarbatoarea Sfantului Paste, partas.
     Altfel, cum as fi scris povestea asta cu iepurasi? ......."
    citat din Poveste de Paste- de Passionaria Stoicescu

    Sau poate e un concurs - gaseste diferentele?
    originalul poate fi gasit aici :
    http://www.interferente.ro/poveste-de-paste-de-passionaria-stoicescu.html






    Draga mea Ariel

    intradevar povestea este  luata de acolo de unde ai zis, insa eu am adaptat-o 
    originala  actiunea se desfasoara in poiana, a mea la ferma
    am schimbat personajele, etc....
    nu iti inteleg oricum frustrarea
    participa ca concurs , fa o poveste mai buna si aduna like-uri, daca esti asa intrigata 

    mult succes!
  • chiriacingrid (RO1)chiriacingrid (RO1) RO1 Postări: 15
    domnu andrei/liviu...esti cam plagiator.....
  • chiriacingrid (RO1)chiriacingrid (RO1) RO1 Postări: 15

    PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.

    sursa: DEX
  • BeoFarmerBeoFarmer Postări: 1,853
    Rezultate concurs:

Aceasta discutie a fost inchisa comentariilor!