Acasă Romanian HTML5

HTML5 - Întrebări și răspunsuri

IRISIRIS ModDarkGreen Postări: 1,305
editat 31.03.2019 în HTML5
Bună ziua fermieri,
Comutarea noastră la HTML5 este acum finalizată și suntem bucuroși să vă avem pe toți la bord pentru plimbare! Am fost fortati sa luam decizia de a face upgrade la HTML5 și de a lăsa Flash în spate deoarece Flash va fi în curând dezactivat ca o tehnologie învechită. Astăzi sunteți "doar" rugați să permiteți Flash pe un site web oricând îl vizitați, până în iulie 2019, si browsere precum Chrome vor dezactiva automat Flash și va trebui să schimbați ceva în setările browserului pentru ca acesta să funcționeze. Până în 2020, Adobe va opri complet sprijinul pentru acest software. Deoarece noi introducem noi fermieri în joc, a fost foarte important să facem trecerea la HTML5 înainte de iulie 2019, așa că avem încă o șansă de a atrage noi fermieri fără ca ei să fie nevoiți să se ocupe de setările browserului. Un alt motiv pentru a schimba cât mai curând posibil a fost să evitați efortul suplimentar de menținere a două versiuni (Flash & HTML5) la un moment dat: nu este doar dublul efortului de testare și fixare a erorilor, dar și alți pași tehnici suplimentari care trebuie să se întâmple în întregul proces, la o versiune care poate fi jucată. În total, beneficiați și de economisirea acestui efort, deoarece ne putem concentra pe fixarea erorilor pentru o singură versiune și vom avea mai puțin timp să lucrăm la schimbări și caracteristici.
Ne-ar plăcea să facem o editare finală pentru HTML5 și să aducem împreună toate capetele libere. Acesta este motivul pentru care în acest anunț veți găsi raspuns la toate întrebările dvs. cele mai presante.

DEPANARE

Dacă aveți probleme cu HTML5, vă rugăm să consultați această secțiune de depanare!

Probleme comune cunoscute

- Viteză / performanță: Dacă utilizați Edge, încercați să comutați la Chrome, Firefox sau Opera. De asemenea, puteți citi câteva sfaturi generale de depanare pentru probleme de viteză de mai jos din ghidul nostru. Lucrăm la îmbunătățiri de viteză și performanță și sperăm să îmbunătățim acest lucru pentru utilizatorii noștri.
- Probleme de vizibilitate a fontului / grafică neclară: Primim rapoarte de la jucători despre dimensiunea fontului și despre problemele de citire datorate fonturilor neclare, precum și  a graficelor neclare. Puteți încerca să creșteți puțin nivelul de zoom al browserului (Windows: Ctrl + și Ctrl -, Mac: ⌘ + și ⌘ -), dar lucrăm la rezolvarea problemelor de citire și de estompare. Dacă acest lucru nu este eficient pentru dvs., vă rugăm să consultați mai jos câteva etape suplimentare sub titlul " Ce pot sa fac daca unele texte / imagini sunt neclare sau FUZZY?"
- Navigarea cu ecran tactil: Utilizatorii de pe dispozitivele touchscreen (inclusiv PC-uri touchscreen / laptop-uri și dispozitive mobile) nu pot să deruleze în jurul fermei. Deși nu intretinem direct dispozitivele cu ecran tactil pe Big Farm, analizăm dacă și cum putem face orice pentru a rezolva acest lucru.

Ce pot face daca unele texte / imagini sunt neclare?
Activele neclare au fost raportate de unii utilizatori în versiunea HTML5 și în prezent lucrăm la o remediere pentru această problemă, progresul înregistrându-se foarte bine! Dacă ați încercat deja să măriți nivelul de zoom în browserul dvs., așa cum este descris mai sus în secțiunea de depanare și nu a fost eficient pentru dvs., puteți încerca și pașii următori pentru computerele Windows 10.
Du-te pe desktop și faceți clic cu butonul drept al mouse-ului
În meniul care apare, faceți clic pe "Setări afișare"
  • În meniul care apare, faceți clic pe "Setări afișare"
     

           În meniul Afișare, găsiți secțiunea intitulată "Scalare si aspect", apoi găsiți opțiunea "Setari complexe scalare" și faceți clic pe aceasta.


  • În meniul nou, introduceți o valoare între 100-500, reprezentând procentajul de zoom și faceți clic pe "Aplicați", dacă doriți să o modificați din nou, urmați aceiași pași și încercați o altă valoare în câmpul de text


  • Rețineți că, dacă ați mărit deja browserul dvs. și, de asemenea, adăugați acest pas pe partea superioară, este posibil să îl măriți prea mult. Încercați să setați browserul înapoi la zoom-ul de 100% (utilizând Ctrl - sau făcând clic pe pictograma lupă și revenind la 100%)

Acest pas este o soluție temporară și puteți reveni întotdeauna la aceste instrucțiuni pentru a seta nivelul de mărire înapoi la ceea ce a fost anterior. Avem deja o soluție pentru care s-a lucrat pentru această problemă; deși nu este încă completă, sperăm că activele neclare vor fi în curând un lucru al trecutului. Între timp, încercați pașii de mai sus pentru a vă face experiența de joc mai confortabilă până atunci.

Grafica / activitățile jocului nu se încarcă conform destinației, ce pot face?

În cazul în care tocmai ați început jocul, dar nu există elemente grafice afișate sau nu se încarcă corect, vă rugăm să fiți atât de buni și apăsați "F5" pentru a reîncărca browserul. Acest lucru ar trebui să remedieze cele mai frecvente probleme legate de activele grafice care lipsesc sau care nu sunt încărcate.

Am probleme cu decalajul, ce pot face?

Aveți întotdeauna opțiunea de a dezactiva animațiile și de a reduce calitatea când întâmpinați probleme legate de performanță cu jocul dvs. Acest lucru ar putea ajuta la decolorări și înghețări. Pentru aceasta, deschideți meniul "opțiuni", care poate fi găsit în colțul din dreapta sus al ecranului, selectați "setări" și debitați caseta pentru "animații" și setați o calitate inferioară, "medie" sau "scăzută".

În plus, ar mai putea ajuta și ștergerea memoriei cache și ștergerea cookie-urilor din browserele dvs. pentru a obține o performanță mai bună. Instrucțiuni suplimentare despre cum puteți face acest lucru pot fi găsite aici

Am probleme de conectare, ce pot face?

La început, vă rugăm să vă asigurați că utilizați URL-ul corect  http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ și nu altul pentru că cel mai probabil aceasta va determina probleme (linkurile partenerilor sunt, desigur, excluse). Dacă v-ați asigurat că utilizați linkul corect, verificați dacă v-ați șters memoria cache și modulele cookie. De asemenea, este întotdeauna o opțiune bună să încercați să utilizați browsere diferite pentru a identifica ulterior problema. Dacă nu funcționează niciuna dintre opțiunile de mai sus, vă recomandăm să contactați asistența noastră sau să lăsați un comentariu în forum cu privire la problema dvs. Astfel, echipa noastră este informată și putem investiga mai mult problema.

Ce pot să fac daca fereastra mea mică de chat arată cele mai vechi mesaje disponibile în loc de cele mai noi?
În acest caz, puteți să faceți clic pe fereastra de chat și se va actualiza la cele mai recente mesaje.

Browser

Ce browsere sunt recomandate pentru HTML5?

HTML5 este o tehnologie care ar trebui să funcționeze bine în orice browser acceptat pe care îl alegeți. Dacă nu sunteți sigur dacă browserul dvs. acceptă HTML5, verificați site-ul web al dezvoltatorului de software pentru mai multe detalii. În timp ce ar trebui să puteți utiliza orice browser, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune a browserului Google Chrome, Mozilla Firefox sau Opera. Vă sfătuim în mod special să nu utilizați Internet Explorer. Găsiți explicații suplimentare cu privire la motivul de mai jos.
În prezent (februarie 2019), Microsoft Edge nu funcționează optim. Microsoft intenționează să facă câteva modificări în următoarele câteva luni, ceea ce va face ca browserul lor să funcționeze mai mult ca si  Chrome și sperăm că acest lucru va îmbunătăți și experiența utilizatorului în viitor. Fii atent la actualizările lor pentru mai multe știri despre asta.

De unde pot accesa Google Chrome?

Puteți descărca cu ușurință Google Chrome de pe site-ul lor aici. După ce dați clic pe "Descărcați Chrome", va apărea o nouă fereastră, unde va trebui să confirmați descărcarea făcând clic pe "Accept și instalare". Înainte de această etapă, vă rugăm să decideți dacă
doriți să setați Google Chrome ca browser prestabilit și dacă doriți să
permiteți browserului să trimită în mod automat statistici de utilizare și
rapoarte de eroare la Google, apoi selectați opțiunile relevante așa cum apar.
Un fișier de instalare va fi descărcat și instalarea va începe imediat dacă efectuați acest lucru cu Internet Explorer (când se utilizează Firefox, în partea de jos a paginii va apărea o bară cu fișierul descărcat, pe care va trebui să faceți dublu clic și apoi acceptați instalarea selectând "Execută).

De unde pot obține Firefox?

Pentru a instala Mozilla Firefox vă rugăm să vizitați site-ul lor aici. Selectați "Descărcați acum" și fișierul va fi descărcat pe computer. O fereastră nouă va apărea în partea de jos a paginii, întrebându-vă cum să continuați cu fișierul descărcat. Alegeți "Run" și Mozilla Firefox va fi instalat (când se utilizează Google Chrome există o bară cu fișierul descărcat va apărea în partea de jos a paginii, pe care va trebui să faceți dublu clic și apoi să acceptați instalarea selectând "Execută" ).

De unde pot obține Opera?

Pentru a instala Opera, vă rugăm să vizitați site-ul lor aici . Selectați "Descărcați" și fișierul va fi descărcat pe computer. O fereastră nouă va afișa în partea de jos a paginii fișierul descărcat. Faceți clic pe fereastra de tip pop-up. Va apărea o altă fereastră nouă care vă va întreba cum să continuați cu fișierul. Alegeți "Selectați" și se va afișa dialogul de instalare Opera. Faceți clic pe "Install" (Instalare) și instalarea va începe.

De ce să nu folosesc Microsoft Edge?

Începând cu luna februarie 2019, Edge nu este recomandat din cauza unor probleme legate de performanță, dar ulterior actualizările de la Microsoft pot îmbunătăți acest lucru. Pentru moment, utilizați Chrome, Firefox sau Opera.

De ce să nu folosesc Internet Explorer?

Internet Explorer este un browser învechit și va continua să producă în timp mai multe probleme cu navigarea dvs. generală. Microsoft a încetat să sprijine în mod activ browserul, cu excepția unor mici actualizări de securitate și în cele din urmă
va elimina complet asistența.
Dacă utilizați în continuare Internet Explorer, este esențial să-l actualizați pentru a vă asigura o experiență lină și sigură de navigare în viitor, nu numai pentru Big Farm, ci și pentru utilizarea generală a internetului.

Mi-am schimbat browserul, însă nu mai pot găsi jocul! Ce să fac?

Nu te îngrijora, vacile tale sunt în siguranță! Dacă ți-ai schimbat browserul pe care îl utilizezi pentru Big Farm, marcajele tale din browserul vechi nu sunt transferate automat și metoda ta simplă de conectare la joc poate fi pierdută la început. Însă poți găsi ușor jocul vizitând site-ul web http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ și salvându-l ca marcaj (vezi întrebarea de mai jos pentru mai multe detalii despre cum faci acest lucru). 

Cum setez un marcaj pentru browser?

Google Chrome/Mozilla Firefox

  1. Accesează site-ul web pentru care vrei să salvezi un marcaj.
  2. Fă clic pe pictograma tip stea din partea dreaptă a barei URL (caseta Adresă).
  3. Poți să utilizezi un nume prestabilit sau să îți denumești marcajul după cum vrei ca el să apară.
  4. Stabilește unde vrei să vezi marcajul după ce îl salvezi. Cea mai bună locație pentru a îl salva este bara Marcaje (Chrome/Firefox) sau bara Favorite (Edge), astfel încât să îl vezi întotdeauna în partea de sus a browserului.

Dacă am deja un marcaj, trebuie să îl actualizez?

Da! Deși este posibil să aveți deja un marcaj de lucru, vă recomandăm să vă asigurați că acesta duce la adresa

http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ și nici o altă adresă URL. Alte adrese URL pot duce la probleme cu încărcarea sau accesarea jocului, prin urmare, asigurați-vă că marcajul salvat utilizează adresa corectă. Vă recomandăm oricum să vă actualizați marcajul curent, doar pentru a fi în siguranță.

Generalități 

Valorile afișate in joc par a fi incorecte. Ce pot să fac?

O reîncărcare veche (tasta F12 de pe tastatură) rezolvă această problemă. Dacă sunt afișate valori greșite și credeți că vă lipsesc produse sau altceva, contactați asistența și raportați pierderea.

Cum pot juca Big Farm?

Puteți juca Big Farm în același mod ca de obicei, vizitați http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ (puteți marca acest link prea, astfel încât este întotdeauna ușor de găsit) și conectați-vă la contul dvs. existent sau înregistrați un nou unul dacă nu ați făcut-o încă. Nu utilizați niciun alt link pentru a accesa jocul, deoarece acest lucru poate duce la erori sau incapacitatea de conectare / redare.

Cum rămâne cu playerul Flash autonom?

Este adevărat că în trecut am oferit sfaturi despre cum să jucăm jocul folosind un player Flash autonom, pe care unii îl folosesc de ceva vreme. Deoarece tehnologiile HTML5 și Flash nu sunt compatibile, acest lucru nu va mai fi posibil. Dacă ați utilizat anterior playerul Flash, încetați să încercați să vă conectați prin intermediul acestei aplicații sau al oricărei alte adrese URL decât http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/  deoarece nu va funcționa și nu vă va permite să mai jucați.

Ce se va întâmpla cu contul meu? 

Nimic! Adică nu vom schimba nimic la contul tău și poți accesa în continuare jocul cu contul vechi și poți continua să joci cu contul respectiv în versiunea HTML5. Nimic mai simplu!

Datele mele de conectare vor funcționa în continuare?

Datele tale de conectare vor fi în continuare valide și te vei putea conecta ca de obicei. Verifică dacă ai parola disponibilă și înregistrează-te cu adresa de e-mail colectând cadoul de bun venit din joc, întrucât acest lucru va asigura că poți întotdeauna să îți schimbi parola fără ajutorul nostru, dacă trebuie să faci acest lucru.

Ce se va întâmpla cu evoluția jocului meu?

Ferma ta va rămâne în condiția curată pe care ți-o amintești (câtă vreme ai lăsat-o într-o condiție curată!). Nimic nu se va schimba aici și evoluția nu se va pierde.

Mi-am uitat parola! Cum mă pot conecta din nou?

Dacă ai uitat parola și te-ai înregistrat cu o adresă de e-mail, poți recupera cu ușurință o parolă nouă cu ajutorul pictogramei „Ai uitat parola?” de pe pagina de conectare. Trebuie doar să faci clic pe ea și va apărea o nouă casetă care îți va cere adresa de e-mail înregistrată. Introdu adresa, fă clic pe butonul verde și vei primi un e-mail cu instrucțiunile pentru schimbarea parolei. Te rugăm să verifici și folderul spam deoarece uneori e-mailurile noastre pot ajunge acolo. Dacă nu te-ai înregistrat cu o adresă de e-mail, contactează serviciul de asistență cu numele de utilizator corect și o adresă de e-mail ca să te putem contacta. Poți găsi serviciul de asistență aici

Nu știu datele de conectare ale contului meu! Ce pot să fac?

Dacă nu îți amintești datele de conectare, nu te panica! Dacă ți-ai înregistrat contul cu o adresă de e-mail, îți poți recupera parola cu ajutorul butonului „Ai uitat parola?”. E-mailul pe care îl vei primi va specifica, de asemenea, numele tău de utilizator. De asemenea, poți verifica alte e-mailuri pe care ți le-am trimis, precum un e-mail cu un cadou de bun venit pentru a te înregistra pentru joc. Este important să îți amintești datele de conectare, întrucât echipa noastră de asistență nu te poate ajuta decât dacă este localizat contul tău, așadar asigură-te că îți notezi datele într-un loc sigur pentru referință.

Contul meu este blocat/interzis! Ce pot face?

În cazul în care contul tău a fost blocat sau interzis, lucru indicat printr-un mesaj care apare și te anunță acest lucru când încerci să te conectezi, poți contacta departamentul nostru de asistență pentru mai multe informații și asistență făcând clic aici.

Cum pot scurta un link pentru a-l posta în chat în timpul jocului?

Serviciile de scurtare a legăturilor sunt foarte frecvente, mai ales dacă sunteți utilizator de Twitter, de exemplu. În timp ce o căutare Google va aduce câteva rezultate,
echipa Big Farm recomandă utilizarea serviciului de scurtare a link-urilor. Acest lucru vă permite să inserați linkuri care sunt mult, mult mai scurte decât versiunea întreagă și să economisiți spațiu în caseta de chat sau în mesaje. Puteți accesa link-ul de scurtare a link-urilor Google făcând clic aici  here or sau tastând "bitly.com" în browser-ul dvs. Apoi pur și simplu lipiți link-ul pe care doriți să-l scurtați și faceți clic pe butonul  ‘Shorten’  pentru a obține o versiune frumoasă și compactă a link-ului dvs. pentru a lipi unde vă place.

Pot sa joc Big Farm pe dispozitive mobile?

În afară de versiunea noastră mobilă a jocului Big Farm: Mobile Harvest, noua versiune HTML5 a jocului poate fi redată pe browsere mobile obișnuite. Jocul se adresează în continuare dispozitivelor pentru PC-uri desktop, iar erorile care rezultă din redarea pe un dispozitiv mobil nu pot fi luate în considerare, dar ar trebui să fie disponibilă posibilitatea de a încerca să jucați jocul pe telefonul mobil! Consultați explicația noastră pe această temă aici.

În prezent, bucuria de a juca Big Farm pe dispozitivele mobile este blocată de o problemă, ceea ce îi împiedică pe utilizatorii unor aplicații de browser, cum ar fi Google Chrome și Firefox, să navigheze în ferma lor, ceea ce face ca agricultura să fie o provocare. Dar Big Farm este încă jucabil cu browserul Puffin. Iată o mică soluție pentru dvs.: activați caracteristica cursorului mouse-ului sau trackpad-ului din setarea meniului, țineți apăsat cursorul mouse-ului sau trackpad-ul pentru un puțin  timp până când apare cercul pe ecran. Cand cercul este încărcat, puteți glisa ecranul și puteți deplasa ferma. Pentru celelalte opțiuni, vom vedea dacă se poate face ceva din partea noastră.

Rețineți: acest anunț va fi actualizat în mod regulat de noi pentru a acoperi întotdeauna toate întrebările importante pe care le aveți.


Vă mulțumim pentru toate întrebările dvs. și pentru că ați fost atât de minunați!

Echipa Comunității tale

Post edited by Artemis (FormerMod) on
Sign In to comment.