Acasă Romanian Goodgame Big Farm - Jocul Sugestii, laudă, critică

Actualizarea contractelor

Buna ziua!
Postez aici o noua propunere care vizeaza un aspect esential pentru toata lumea: contractele
Au fost introduse in vara lui 2015 si de atunci nu au avut parte de nici o actualizare notabila
(doar in background s-a lucrat la rezolvari de buguri care faceau sa se ceara cantitati infime la lapte sau oua si ulterior la adaugarea unor cifre ireale privind cantitatile de porci ceruti).
Au fost introduse 2 noi culturi: napii si lucerna care nu sunt luate in considerare, insa cel mai important....au aparut pestii si produsele finite de la pescarie.
In conditile in care fermele temporare merg "back to back" fara pauza, in conditile in care pretul ultimelor terenuri de pe fermele temporare a crescut pana la dublu ( initial era 15 mil $ si acum e 30 mil $), in conditile in care a aparut scoala Matildei, Copacul Lui Lester si laboratorul care au preturi uriase, in conditile in care campionatul cooperativelor e la 2 saptamani si in conditile in care au aparut noi loturi de teren de cumparat, toate aceastea inseamna consumuri extra uriase de dolari, iar fizic singurele surse noi de dolari sunt copacul lui Lester (dar nu ceva foarte evident in cond in care contractele sunt gresit generate) si posibilitatea de a pune mai multe sectii de productie pe f1 si pe f2, deoarece pe f3, suplimentarea lor nu aduce un beneficiu notabil.

De aceea pestii si produsele din pescarie pot fi elementul care sa reechilibreze un pic balanta. Cu cat un produs este mai valoros, cu atat el aduce mai multi bani prin utilizarea contractelor.
De aceea, ar fi in interesul intregii comunitati, sa se realizeze o actualizare a contractelor iar acestea sa contina produse de la pescarie.

Am si un calcul care sa sustina clar si fara echivoc aceasta propunere.
Reteta cu stiuca, deblocabila la nivel 28, este una foarte buna si la indemana majoritatii fermierilor (pana la niv 28 se ajunge rezonabil..de acolo lucrurile devin mult mai dificile)
La nivelul 7 al pescariei, veniturile aduse de aceasta reteta in 1 ora si jumatate sunt de 36*2387 = 85.943$
In 24 de ore, s-ar putea realiza 16 astfel de retete, generandu-se un venit de 1.374.912$
Un contract cu cifra de 99 aduce real un surplus de 31,25% fata de situatia in care produsele s-ar vine la liber din managementul fermei (5% este baza, plus de la 0,1 la 25% in functie de cifra contractului...iar 25% aplicat la 1.05 inseamna 0.2625, iar 1.05 +0.2625 fac 1.3125 sau 131,25% din valoarea unui produs ; 131.25% - 100% (atunci cand se vinde la liber) fac acel 31.25% surplus)
31.25% aplicat la 1.374.912$ inseamna ca zilnic pierdem pana la 429.660$ prin faptul ca nu avem contracte cu aceasta reteta, de exemplu...
Fireste ca la retetele mult mai profitabile de la niveluri mari de pescuit, pierderea de dolari prin lipsa de contracte ar fi mult mai mare!!
Aceste calcule justifica in mod cert o astfel de propunere.

Apoi, ar trebui stimulata investitia in copacul lui Lester...in forma actuala genereaza mult prea putini dolari in comparatie cu costurile de upgradare...ar fi cazul poate sa avem posibilitatea de a avea in paralel, in acelasi timp nu 6 ci poate 8 sau 10 sau 12 contracte...cu produse cat mai diferite....in felul asta,..contributia de la copac ar fi mai simtitoare.

Si nu in ultimul rand,am spus ca ar trebui o generare mai corecta a contractelor. Daca un jucator are 6 contracte si deja sunt completate cu mere si produse scumpe, si nu le poate expedia deoarece i se cer si 30-40.000 porci, si este blocat pana ii compelteaza, NU este in ordine.
Este necesara o mai buna echilibrare din acest punct de vedere.

Un alt simplu calcul arata faptul ca un fermier ce produce de exemplu 10.000 mere la o colectare, daca este blocat si nu-0si mai poate trimite merele in contracte si trebuie sa le vanda singur din administrarea fermei, are pierderi zilnice URIASE!
CONCRET..daca isi cuelge merele d e6 ori pe zi..strange 60.000 mere..care vandu-te la pretul maxim dat de cercetari de 56$ aduc un venit de 3.360.000$ zilnic
Daca ar avea insa posibilitatea sa le valorifice prin contracte, ar castiga 3.360.000$ *1.3125 = 4.410.000$
Ceea ce inseamna ca fiind blocat de PORCI sau alte produse cerute in exces, va PIERDE ZILNIC 1.050.000$..ca nu isi poate da merele la contracte...
dezi ZILNIC PIERDE PESTE 1 MILION DE DOLARI!!!

Cred, ca ,cu aceste cifre am spus totul....asteptam ca aceste propuneri sa fie luate cat mai in serios!
PS: Potcoavele si partile de deco din contracte sunt excelente....poate ar fi si mai grozav daca s-ar adauga si 1 jeton izolat..sau alte asemenea itemuri...s-ar face lucrurile si mai stimulative pentru jucatori!
Toate bune!clinn @ ro 1
Retired since September 2020
Leader of "My time"Comentarii

 • PlayerDana28 (RO1)PlayerDana28 (RO1) RO1 Postări: 138
  Imi doresc mult contracte cu retete de la pescarie.
  Iar actualizarea contractelor  ne-ar fi de mare ajutor.
  PlayerDana28 @ ro 1
 • AddY37Add (RO1)AddY37Add (RO1) RO1 Postări: 161
  si mie mi-ar placea sa fie contracte cu pesti si retete pesti,
  cu cit sint mai multe produse cu atat ar fi mai interesante  contractele 

 • rody-rodion (RO1)rody-rodion (RO1) RO1 Postări: 125
  sustin propunerea , contractele ar trebui diversificate si sa cuprinda toate produsele din ferme.
  rody-rodion @ ro 1
 • Blurr01 (RO1)Blurr01 (RO1) RO1 Postări: 84
  o propunere excelenta !!!!

  Blurr01 @ ro 1
 • flori763 (RO1)flori763 (RO1) RO1 Postări: 46
  editat 22.02.2017
  daca s-ar cere doar reteta cu stiuca, ar fi bine. mai sunt inca patru retete pana la aceasta si sigur vor fi cuprinse si ele in contracte. daca le vom primi dupa modelul deja cunoscut al fermei floricola (multe buchete de flori iar din retetele valoroase mai degraba materia prima decat produsul finit: sapunuri sau crema cu miere), atunci vom avea contracte cu muult tacos de bonito si eventual stiuca rar si putin.

  vreau sa fiu optimista si sa sper ca va fi luata in calcul doar reteta cu stiuca.

  sa avem posibilitatea de a valorifica prin contracte toata crema cu miere ar fi ideal.


  Post edited by flori763 (RO1) on
  flori763 @ ro 1
 • DA sant total de acord cu aceasta propunere.

Lasati un comentariu

BoldCursivTăiat cu o linieOrdered listListă neordonată
Emoticon
Imagine
Aliniere la stângaAliniere la centruAliniere la dreaptaComutați vizualizarea HTMLComutați întreaga paginăLumini de comutare
Adăugați imagine/fişier