Strona główna Polish Problemy techniczne i błędy

Beta Big Farm w HTML5 – opinie i zgłoszenia błędów

11618

Komentarz

  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 178
    miki1948 (PL1) powiedział(a):
    Tylko jak mam udoatępnić skoro nie  mam  takiej opcji zaznaconej są tylko 2 paski  do udostepnienie a 3 nie ma 
    Musisz przesunąć stronkę w dół. 
  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 440
    dzięki ale już wpadłam na to poprzednio klikłam na szczypce i pokazało się wszystko a teraz w tym nowym okienku to staciłam 2 dni bo mogłam dawno to przekazać ale jestem gapa 

  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 178
    Witam. Taki błąd mi się pokazuje, na wszystkich farmach go widać, przelogowanie nie pomaga.

  • dangor14 (PL1)dangor14 (PL1) PL1 Posty: 2
    brak napisów czasu od kwiatowej farmy w dół.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    dangor14 (PL1) powiedział(a):
    brak napisów czasu od kwiatowej farmy w dół.
    Witam :)
    Zostało to już zgłoszone.
    Diana
  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 178
    edytowano 30.09.2021
    Po dzisiejszej  aktualce nie mogę wejść na grę przez przeglądarkę chrome, pokazuje błąd

    Post edited by MonikaGien (PL1) on
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    edytowano 30.09.2021
    MonikaGien (PL1) powiedział(a):
    Po dzisiejszej  aktualce nie mogę wejść na grę przez przeglądarkę chrome, pokazuje błąd

    Witaj :smile:
    Przekażę do Zespołu. Sprawdziłaś czy ten sam problem występuje na innej przeglądarce? Strony oznaczone zakładkami mogą powodować problemy po aktualizacji.
    Diana
  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 178
    Na innej działa, ale znowu na ff gra mi muli :-(
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    MonikaGien (PL1) powiedział(a):
    Na innej działa, ale znowu na ff gra mi muli :-(
    Wyczyść historię przeglądania ,powinno pomóc.
    Diana
  • Styska9 (PL1)Styska9 (PL1) PL1 Posty: 3
    TOM powiedział(a):
    Witaj, dziękujemy za wiadomość, problem małych przesunięć oznaczeń o gotowości do zbioru występuje u wielu graczy, zostało to zgłoszone i mamy nadzieję że w kolejnej aktualizacji zostanie to poprawione.

    Pozdrawiam

  • Styska9 (PL1)Styska9 (PL1) PL1 Posty: 3
    A u mnie od wielu tygodni występuje ten sam komunikat!!!
    Nie mogę zebrać zbiorów i nic wyprodukować, a nawet nie mogę zbierać odbierać prezentów.
    Błąd ogólny. Zwróć się o pomoc do działu wsparcia Goodgame Studios.

    Support-Info: 
    Command: PBFarmCollectProductsResponse
    Error-Code: 2
    Timestamp: 1639727505
    Zone: 5
    PID:1407918
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    Styska9 (PL1) powiedział(a):
    A u mnie od wielu tygodni występuje ten sam komunikat!!!
    Nie mogę zebrać zbiorów i nic wyprodukować, a nawet nie mogę zbierać odbierać prezentów.
    Błąd ogólny. Zwróć się o pomoc do działu wsparcia Goodgame Studios.

    Support-Info: 
    Command: PBFarmCollectProductsResponse
    Error-Code: 2
    Timestamp: 1639727505
    Zone: 5
    PID:1407918
    Witam :)
    Przekazałam, spróbuj na innej przeglądarce włączyć grę i skontaktuj się z Supportem gry.
    Diana 
  • Dwa miesiące mnie nie było, zajrzałem i na Krainie Marzeń Teresy jedyna opcja po prawej stronie to "wróć do domu" reszty nie ma. Za dwa miesiące zajrzę ponownie i pewnie kolejna niespodzianka.


  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,122
    Ta "reszta"? Czy chodzi Ci o Zwinny Siewnik i Turbożniwiarkę? Bo jeżeli tak, to one są - nie zniknęły. Albo raczej zniknęły na chwilę. Wyloguj się z gry i zaloguj ponownie - powinno pomóc. U mnie pomogło i pojawiły się z powrotem :) Tylko rzeczywiście musi to być wylogowanie, a nie zamknięcie karty przy włączonej opcji "zapamiętaj mnie" i otworzenie jej ponownie. 
  • Wróciło, ciekawe co będzie jutro.
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    Aby siewnik i żniwiarka były widoczne, wystarczy kliknąć na niebieską strzałkę po prawej. Nie trzeba się wylogowywać.
  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,122
    edytowano 28.12.2021
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    Aby siewnik i żniwiarka były widoczne, wystarczy kliknąć na niebieską strzałkę po prawej. Nie trzeba się wylogowywać.
    Niestety czasem trzeba. Kliknięcie na niebieską strzałkę tylko ukrywa panel i go wysuwa. Tak, jak by w ogóle tych opcji nie było w grze. Czasem wystarczy przejść z Krainy na Główną i z powrotem. Czasem pomaga samo wylogowanie i zalogowanie. Czasem dodatkowo trzeba przeprowadzić całą procedurę czyszczenia wszystkiego, co się da. Najzwyczajniej w świecie siewnik i turbożniwiarka pojawiają się i znikają. Zaczęło się od ostatniej Tessy i dopadło również aktualną Gretę - opcje w grze raz są, raz ich nie ma. 

    edit: Normalnie panel przed schowaniem powinien wyglądać tak:



    a z niedziałającą opcją siewnika i turbożniwiarki procedura wygląda tak:





    Post edited by karadok (PL1) on
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    karadok (PL1) powiedział(a):
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    Aby siewnik i żniwiarka były widoczne, wystarczy kliknąć na niebieską strzałkę po prawej. Nie trzeba się wylogowywać.
    Niestety czasem trzeba. Kliknięcie na niebieską strzałkę tylko ukrywa panel i go wysuwa. Tak, jak by w ogóle tych opcji nie było w grze. Czasem wystarczy przejść z Krainy na Główną i z powrotem. Czasem pomaga samo wylogowanie i zalogowanie. Czasem dodatkowo trzeba przeprowadzić całą procedurę czyszczenia wszystkiego, co się da. Najzwyczajniej w świecie siewnik i turbożniwiarka pojawiają się i znikają. Zaczęło się od ostatniej Tessy i dopadło również aktualną Gretę - opcje w grze raz są, raz ich nie ma. 

    edit: Normalnie panel przed schowaniem powinien wyglądać tak:



    a z niedziałającą opcją siewnika i turbożniwiarki procedura wygląda tak:





    To u mnie ten panel działa tak jak powinien.


    Za to gra dziś nie działa tak jak powinna... co chwilę się zawiesza... chciałam przed chwilą przeczytać "gazetkę", kliknęłam i gra się zawiesiła... wcześniej też próbowałam z takim samym skutkiem...
    na wyspie chciałam posiać len i znów gra stoi...
  • malaga (PL1)malaga (PL1) PL1 Posty: 1,407
    Tak ''gazetka'' zawiesza grę, trzeba niestety odświeżać stronę :|
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    mistrzostwa są a wyszukiwarka misji nie działa...
    i nie chodzi o to, że długo szuka misji, nawet nie zaczyna szukać...
    pewnie usunięcie ciasteczek i hostorii pomoże na chwilę... 
    jak włączę widłaka i będę musiała po każdym odłożeniu kasować historię...
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    mistrzostwa są a wyszukiwarka misji nie działa...
    i nie chodzi o to, że długo szuka misji, nawet nie zaczyna szukać...
    pewnie usunięcie ciasteczek i hostorii pomoże na chwilę... 
    jak włączę widłaka i będę musiała po każdym odłożeniu kasować historię...
    malaga (PL1) powiedział(a):
    Tak ''gazetka'' zawiesza grę, trzeba niestety odświeżać stronę :|
    Tak ogłoszenie w grze zawiesza ją, już to zostało zgłoszone. Co do wyszukiwania misji to jutro to zgłoszę.
    Diana
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    edytowano 06.01.2022
    Na polach z globalnego nie widać tego co się posieje

    A jak już piszę o tych polach, nie dają żadnych wypadajek z eventów.

    Turbożniwiarka po włączeniu siłacza nie pokazuje tego, co jest do zbioru. Trzeba się wylogować, czasem przejście na smakosza czy inną farmę pomaga.
    Tak samo jest na grecie, tylko tam po włączeniu traktorka trzeba wrócić na główną aby prawidłowa ilość się wyświetliła.

    Pola z globalnego z dojrzałymi fiołkami


    Nie dostaliśmy diamentów za krainę marzeń, która dziś się skończyła. Dlaczego???
    Post edited by Nuka (PL1) on
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 694

    halo, chce powiadomć, że nie działa event z pszczolami..własnie zebrałam wszystkie pola kukurydzy i nie odkryła się  ani 1szt. ...juz poprzednio nie działa, ale nie miałam czasu o tym powiadomic...jak widac, zostały juz tylko 2 dni z 3
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    edytowano 07.01.2022
    Paralusek (PL1) powiedział(a):

    halo, chce powiadomć, że nie działa event z pszczolami..własnie zebrałam wszystkie pola kukurydzy i nie odkryła się  ani 1szt. ...juz poprzednio nie działa, ale nie miałam czasu o tym powiadomic...jak widac, zostały juz tylko 2 dni z 3
    Nie rozumiem ,z kukurydzy nie wypadła żadna pszczoła? Masz już chyba zebrane wszystkie? Pszczoły wypadają losowo czasem może tak być że nie wypadnie żadna .
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    Na polach z globalnego nie widać tego co się posieje

    A jak już piszę o tych polach, nie dają żadnych wypadajek z eventów.

    Turbożniwiarka po włączeniu siłacza nie pokazuje tego, co jest do zbioru. Trzeba się wylogować, czasem przejście na smakosza czy inną farmę pomaga.
    Tak samo jest na grecie, tylko tam po włączeniu traktorka trzeba wrócić na główną aby prawidłowa ilość się wyświetliła.

    Pola z globalnego z dojrzałymi fiołkami


    Nie dostaliśmy diamentów za krainę marzeń, która dziś się skończyła. Dlaczego???
    Już to zgłosiłam ,diamenty wczoraj zostały wypłacone.
    Diana
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    edytowano 08.01.2022
    Efekt kliknięcia w inf o nagrodzie, chyba za światowe

    Trzeba się wylogować...

    A dziś weszłam w klasyfikację i kliknęłam na ostatnią krainę grety.
    Zobaczyłam takie dane:


    Post edited by Nuka (PL1) on
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    Dlaczego w czasie promocji % są umieszczone na działkach, na których nie obowiązują???

    są na tych, które możemy kupić tylko za diamenty...
    wprowadza to w błąd, wiele osób robiło badania właśnie po to, aby farmę powiększyć...
    jak zrobili i poczekali na promocję, okazało się, że mimo % na działce, nie ma żadnej zniżki...
    chyba informatycy w Zespole potrafią zrobić jakieś ograniczenie, prawda? Aby w czasie promocji na ostatnich dwóch działkach na głównej nic się nie wyświetlało? Tak samo na smakoszu i kwiatowej...
    wkleiłam zrzut właśnie z kwiatowej. Tam nie mam badania, pewnie jeszcze długo go nie zrobię... bo trzeba uzbierać oprócz obsydianów masę diamentów jako, że Zespół na te działki nie chce dać żadnej promocji... a % na nich umieszcza...
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,005
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    Dlaczego w czasie promocji % są umieszczone na działkach, na których nie obowiązują???

    są na tych, które możemy kupić tylko za diamenty...
    wprowadza to w błąd, wiele osób robiło badania właśnie po to, aby farmę powiększyć...
    jak zrobili i poczekali na promocję, okazało się, że mimo % na działce, nie ma żadnej zniżki...
    chyba informatycy w Zespole potrafią zrobić jakieś ograniczenie, prawda? Aby w czasie promocji na ostatnich dwóch działkach na głównej nic się nie wyświetlało? Tak samo na smakoszu i kwiatowej...
    wkleiłam zrzut właśnie z kwiatowej. Tam nie mam badania, pewnie jeszcze długo go nie zrobię... bo trzeba uzbierać oprócz obsydianów masę diamentów jako, że Zespół na te działki nie chce dać żadnej promocji... a % na nich umieszcza...
    Witam :)
    Myślę, że jak jest promocja na zakup ziemi to obejmuje ona wszystkie pola jakie można kupić .Na pewno to nie jest błąd.
    Diana
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    Diana powiedział(a):
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    Dlaczego w czasie promocji % są umieszczone na działkach, na których nie obowiązują???

    są na tych, które możemy kupić tylko za diamenty...
    wprowadza to w błąd, wiele osób robiło badania właśnie po to, aby farmę powiększyć...
    jak zrobili i poczekali na promocję, okazało się, że mimo % na działce, nie ma żadnej zniżki...
    chyba informatycy w Zespole potrafią zrobić jakieś ograniczenie, prawda? Aby w czasie promocji na ostatnich dwóch działkach na głównej nic się nie wyświetlało? Tak samo na smakoszu i kwiatowej...
    wkleiłam zrzut właśnie z kwiatowej. Tam nie mam badania, pewnie jeszcze długo go nie zrobię... bo trzeba uzbierać oprócz obsydianów masę diamentów jako, że Zespół na te działki nie chce dać żadnej promocji... a % na nich umieszcza...
    Witam :)
    Myślę, że jak jest promocja na zakup ziemi to obejmuje ona wszystkie pola jakie można kupić .Na pewno to nie jest błąd.
    Diana
    Niestety nie. Koleżanka z sojuszu o tym pisała. Zrobiła badanie, była promocja, chciała kupić działkę na głównej ale nie było na to żadnej zniżki.
  • Gdzie jest Greta, była przerwa konserwacyjna teraz połączenie przerwane i  połączyć się ponownie. Tak bez końca. Co zajrzę na grę od czasu do czasu i te same kwiatki czyli błędy.
  • dangor14 (PL1)dangor14 (PL1) PL1 Posty: 2
    po dzisiejszej aktualizacji nie mogę wejść na krainę marzeń, ciągle przerywa połączenie.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik