Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Aktualizacja 30/07/2020 - koktajle mleczne, naleśniki i żetony!!!

Cześć Farmerzy!!!
Pojawiło się nowe ogłoszenie dotyczące  aktualizacji .
Zapraszam  wszystkich do zapoznania się z treścią ogłoszenia TUTAJ, możecie wyrażać swoje opinie i komentarze w postach poniżej ,do czego serdecznie zachęcam.
Diana
«134

Komentarz

  • Jarzyna (PL1)Jarzyna (PL1) PL1 Posty: 9
    ciekawi mnie dlaczego akurat od poziomu 150?
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Jarzyna (PL1) powiedział(a):
    ciekawi mnie dlaczego akurat od poziomu 150?
    Witaj :) 
    Mleczarnia została stworzona specjalnie dla graczy z wyższym poziomem. Aby zrozumieć dobrze zasady działania , gracze potrzebują pewnego doświadczenia z Bigfarm. 
    Diana
  • Doris40 (PL1)Doris40 (PL1) PL1 Posty: 159
    Mnie natomiast ciekawi czy ktoś się zastanowił gdzie mam postawić ten nowy budynek, kosztem jakiego innego obiektu? Przecież każdy wysoki poziom ma farmy obsadzone na maxa, a żeby wygospodarować miejsce to trzeba coś po prostu usunąć. Znowu jest zmiana niekorzystna uważam dla graczy.
  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 326
    "Możecie posiadać do trzech budynków mlecznych na Waszych farmach."
     rozumiem ,ze mozna postawic na wszystkich trzech farmach ? czy tylko na głównej ,bo jakoś nie widzę mozliwości postawienia np.na smakoszu
    Kaspaldo @ pl 1
  • W jaki sposób przenieść chlewy do Świńskiego pałacu bo jakoś nie mogę? Czy tez dopiero od 150 lvl-a?
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Kaspaldo (PL1) powiedział(a):
    "Możecie posiadać do trzech budynków mlecznych na Waszych farmach."
     rozumiem ,ze mozna postawic na wszystkich trzech farmach ? czy tylko na głównej ,bo jakoś nie widzę mozliwości postawienia np.na smakoszu
    Witaj 
    Mleczarnię można postawić tylko na głównej farmie ,w tłumaczenie wdarł się błąd przepraszam zaraz to poprawię
    malek-robalek (PL1) powiedział(a):
    W jaki sposób przenieść chlewy do Świńskiego pałacu bo jakoś nie mogę? Czy tez dopiero od 150 lvl-a?
    Wybierasz opcję przesuń i przesuwasz do Świńskiego pałacu.
    Diana
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Doris40 (PL1) powiedział(a):
    Mnie natomiast ciekawi czy ktoś się zastanowił gdzie mam postawić ten nowy budynek, kosztem jakiego innego obiektu? Przecież każdy wysoki poziom ma farmy obsadzone na maxa, a żeby wygospodarować miejsce to trzeba coś po prostu usunąć. Znowu jest zmiana niekorzystna uważam dla graczy.
    Też się nad tym zastanawiałam.Kupiłam Świński pałac ,schowałam 2 świnie i miejsce się znalazło.
    Diana
  • Jarzyna (PL1)Jarzyna (PL1) PL1 Posty: 9
    to długo jeszcze muszę się uczyć aby zrobić jakiś koktajl,czyli i tak większość będzie niezadowolona,większe levele że nie mają gdzie ustawić budynku,mniejsze że zostali pominięci.
  • juz widze ze tez  wiec jaki sens ma umozliwianie budowy tych nowych cudów niższym poziomom
  • W końcu ggs można za cos pochwalić, fajna mechanika, sporo możliwości.  Fajny pomysł z żetonami wzmocnień, w końcu cos nowego, czym można zaskoczyć przeciwników chocby w misjach. Jak na pierwszy rzut oka same praktycznie plusy, minus moze tylko taki, ze nie mozna tych zetonów uzywac na polach.Możecie postawic trzy budynki na głownej farmie tylko.  Produkty produkowane wymieniacie na targu na żetony, tych sporo róznorakiego rodzaju. Żetonami wzmacniacie obory i sady.

  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    edytowano 30.07.2020
    malek-robalek (PL1) powiedział(a):
    juz widze ze tez  wiec jaki sens ma umozliwianie budowy tych nowych cudów niższym poziomom
    Budynki społeczności są dostępne w zakładce buduj za diamenty.Nawet gracze z niższymi levelami mogą je postawić.
    Gracz ma poziom 32 i ma możliwość zakupu budynków. 
    Diana
  • Jarzyna (PL1)Jarzyna (PL1) PL1 Posty: 9
    jeżeli można zaskoczyć przeciwników w misjach,to powinni być dobierani gracze również według poziomów,bo tzw.mało doświadczeni gracze za żadne skarby nie zbierze tyle co levely doświadczone
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Jarzyna (PL1) powiedział(a):
    jeżeli można zaskoczyć przeciwników w misjach,to powinni być dobierani gracze również według poziomów,bo tzw.mało doświadczeni gracze za żadne skarby nie zbierze tyle co levely doświadczone

    Jarzyna (PL1) powiedział(a):
    to długo jeszcze muszę się uczyć aby zrobić jakiś koktajl,czyli i tak większość będzie niezadowolona,większe levele że nie mają gdzie ustawić budynku,mniejsze że zostali pominięci.
    Musisz mieć poziom 150.Misje można odstawić,zrobić minimum itp.Nie koniecznie trzeba zbierać tyle samo co gracz z wyższym poziomem.
    Diana
  • Jarzyna (PL1)Jarzyna (PL1) PL1 Posty: 9
    hym czyli w zasadzie wszystko jest tworzone pod lepsze poziomy.w zasadzie nie widzę potrzeby dyskusji 
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    edytowano 30.07.2020
    Jarzyna (PL1) powiedział(a):
    hym czyli w zasadzie wszystko jest tworzone pod lepsze poziomy.w zasadzie nie widzę potrzeby dyskusji 
    Poziom 150 masz rozbudowane farmy, bo do mleczarni potrzebujesz produktów ze wszystkich 3 farm:
    Diana
  • Jarzyna (PL1)Jarzyna (PL1) PL1 Posty: 9
    no faktycznie sporo tego,ale zawsze można zrobić niższym levelom,a ulepszać od wyższych tak jak ma to miejsce z innymi budynkami,natomiast wszystkie ulepszenia można już zrobić jak i postawić mleczarnię od poziomu 150
  • Doris40 (PL1)Doris40 (PL1) PL1 Posty: 159
    Diana powiedział(a):
    Doris40 (PL1) powiedział(a):
    Mnie natomiast ciekawi czy ktoś się zastanowił gdzie mam postawić ten nowy budynek, kosztem jakiego innego obiektu? Przecież każdy wysoki poziom ma farmy obsadzone na maxa, a żeby wygospodarować miejsce to trzeba coś po prostu usunąć. Znowu jest zmiana niekorzystna uważam dla graczy.
    Też się nad tym zastanawiałam.Kupiłam Świński pałac ,schowałam 2 świnie i miejsce się znalazło.
    Diana
    Fajnie, tylko, że takie rozwiązanie jest za diamenty, a ja je przeznaczam na inne cele. Cóż, odkładam na bok nowy budynek, bo nie wpasował się on w mój sposób gry. Podobnie jak inne nowości. Nie muszę korzystać ze wszystkiego, a w końcu może dojdę do wniosku, że nie muszę też grać i pewnie wyjdzie mi to na zdrowie.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Jarzyna (PL1) powiedział(a):
    no faktycznie sporo tego,ale zawsze można zrobić niższym levelom,a ulepszać od wyższych tak jak ma to miejsce z innymi budynkami,natomiast wszystkie ulepszenia można już zrobić jak i postawić mleczarnię od poziomu 150
    Doris40 (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Doris40 (PL1) powiedział(a):
    Mnie natomiast ciekawi czy ktoś się zastanowił gdzie mam postawić ten nowy budynek, kosztem jakiego innego obiektu? Przecież każdy wysoki poziom ma farmy obsadzone na maxa, a żeby wygospodarować miejsce to trzeba coś po prostu usunąć. Znowu jest zmiana niekorzystna uważam dla graczy.
    Też się nad tym zastanawiałam.Kupiłam Świński pałac ,schowałam 2 świnie i miejsce się znalazło.
    Diana
    Fajnie, tylko, że takie rozwiązanie jest za diamenty, a ja je przeznaczam na inne cele. Cóż, odkładam na bok nowy budynek, bo nie wpasował się on w mój sposób gry. Podobnie jak inne nowości. Nie muszę korzystać ze wszystkiego, a w końcu może dojdę do wniosku, że nie muszę też grać i pewnie wyjdzie mi to na zdrowie.
    Przekażę Twoją sugestię Zespołowi gry.
    Oczywiście każdy sam najlepiej wie co ma zrobić i jak grać.
    Diana
  • marrio13 (PL1)marrio13 (PL1) PL1 Posty: 80
    Czy dobrze widzę że ulepszenie mleczarni na drugi poziom za złoto?
    marrio13 @ pl 1
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    marrio13 (PL1) powiedział(a):
    Czy dobrze widzę że ulepszenie mleczarni na drugi poziom za złoto?
    Witam
    Mleczarnia ulepszana jest punktami doświadczenia mleczarni lub za złoto.
    Diana
  • marrio13 (PL1)marrio13 (PL1) PL1 Posty: 80
    Dzięki doszłam do tego
    marrio13 @ pl 1
  • Diana powiedział(a):

    Też się nad tym zastanawiałam.Kupiłam Świński pałac ,schowałam 2 świnie i miejsce się znalazło.
    Diana
    Kupiłaś Świński pałac ja też kupiłem, miałaś wolne miejsce to postawiłaś, ja mam farmę zabudowaną co do kwadracika i postawić nie mogłem.. Pytanie jak postawić Świński pałac nie mając miejsca na postawienie ??.

    ManagerWaldi @ pl 1
  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 439
    edytowano 31.07.2020
    Wszystko ładnie  i pięknie ale nim zbiore te 200 żetonów żeby coś wzmocnić to rok upłynie  i znowu będzie coś innego a mistrzostwa dalej będą co 3 dzień za takie same nagrody jakieś tekturowe  konstrukcje.Druga sprawa do  mleczarni potrzeba 10 pracowników i na nastepne kolejne rozbudowy po 4 pracowników gdzie stawiać kolejne domy gdy nie ma miejsca  pole kolejne do wykupu kosztuje kosmiczne kwoty .domy które są można tylko do 8 poziomu .Niema innej możliwości jak pozbyć się czegoś żeby postawić kolejny dom .Musiałam wyburzyć kurnik .Przy tak częstych mistrzostwach  i tylu zadań na farmach nie ma możliwości żeby jeszcze siedzieć na krainie marzeń i zarabiać diamenty ,przecież realne życie też istnieje nie tylko gra i nikt nie może sobie pozwolić na to żeby siedzieć 24 godz na dobe na grze bo albo laptop albo człowiek nie wytrzyma tego natłoku.
    Post edited by miki1948 (PL1) on

  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,551
    miki1948 (PL1) powiedział(a):
    Wszystko ładnie  i pięknie ale nim zbiore te 200 żetonów żeby coś wzmocnić to rok upłynie  i znowu będzie coś innego a mistrzostwa dalej będą co 3 dzień za takie same nagrody jakieś tekturowe  konstrukcje.Druga sprawa do  mleczarni potrzeba 10 pracowników i na nastepne kolejne rozbudowy po 4 pracowników gdzie stawiać kolejne domy gdy nie ma miejsca  pole kolejne do wykupu kosztuje kosmiczne kwoty .domy które są można tylko do 8 poziomu .Niema innej możliwości jak pozbyć się czegoś żeby postawić kolejny dom .Musiałam wyburzyć kurnik .Przy tak częstych mistrzostwach  i tylu zadań na farmach nie ma możliwości żeby jeszcze siedzieć na krainie marzeń i zarabiać diamenty ,przecież realne życie też istnieje nie tylko gra i nikt nie może sobie pozwolić na to żeby siedzieć 24 godz na dobe na grze bo albo laptop albo człowiek nie wytrzyma tego natłoku.
    I dlatego kolejny raz widać, że jest to gra za kasę. Tam nie ma problemów opisanych przez Ciebie.
    Takie życie


  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 439
    Tak to prawda, ale ja mam na co kasę wydawać  tyle ile mogłam to już wydałam i na tym koniec  a jeśli inni nie mają na co to mogą wydawać na gry 

  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 326
    edytowano 31.07.2020
    Nie podoba mi się to ,że na targ mleczny oddaje produkty typu ser,czy jogurt mrożony za darmo ,tylko za żetony a gdzie dolary ? 
     żeby wyprodukować ser i inne smakołyki muszę dostarczy produkty z wszystkich farm a ich produkcja nie jest za darmo,powinno tez być za dolary tak jak np w dolinie dekoracji tam za przekazane towary dostajemy dolce :)

    ps .na dodatek kontrakty sa czasowe 6 godz a  jogurt tez sie robi 6 godz
    Post edited by Kaspaldo (PL1) on
    Kaspaldo @ pl 1
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    Witam :)
    Dziękuję wszystkim za opinie. Przekażę je w raporcie.
    Diana
  • trochę głupie że nie wiadomo na co jest kontrakt puki się go nie uruchomi :/
    do tego niestety przyniesie to obniżenie i tak już słabych dochodów na farmach bo przecież przekazane produkty zamienią się nie w dolary tylko w żetony a te zapewne nie zwiększą produkcji na tyle zeby coś na tym zarobić...(laboratoria, skrytka i Matylda nigdy się nie doczekają rozbudowy)
    Karolineczka7 @ pl 1
  • MIKRUS01 (PL1)MIKRUS01 (PL1) PL1 Posty: 36
    Mam pytanie, gdzie są przechowywanie punkty potrzebne do rozbudowy mleczarni i żetony ze sprzedaży
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,584
    MIKRUS01 (PL1) powiedział(a):
    Mam pytanie, gdzie są przechowywanie punkty potrzebne do rozbudowy mleczarni i żetony ze sprzedaży
    Witam
    Punkty potrzebne do rozbudowy, widać jak najedziesz na opcję ulepszyć,żetony widoczne są tu:

    Diana

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik