Wzmocnienia - Jarmark

Chciałabym zgłosić sprawę wzmocnień w wioskowym jarmarku. Niestety włączenie wzmocnień indywidualnych blokuje włączenie wmocnień sojuszowych. Tak nie powinno być - bo po co rozdzielenie wzmocnień, gdy tak naprawdę indywidualnych włączać się nie opłaca (zyskuje tylko jedna osoba, a nie cały sojusz...). Proszę więc Moderatorów o przekazanie odpowiedzialnym informacji o błędzie. Wzmocnienia powinny działać tak, jak w innych wydarzeniach (możliwość włączenia przez sojusz wzmocnienia sojuszowego dla wszystkich oraz przez jednostkę wzmocnienia indywidualnego tylko dla siebie) i oczywiście nie powinny się wykluczać.
0
Komentarz
Poproszę o zrzut ekranu.
Diana
Mogę włączyć wzmocnienia dla siebie i dla sojuszu:
Włączam wzmocnienie indywidualne, które sobie leci (mogę je nawet zwiększyć w czasie jego trwania
I po zakończeniu czasu wzmocnienia mam coś takiego:
Ok, swoje indywdualne wyrzystałam, ale sojuszowe przy okazji też!!!
Sojuszowe również są zablokowane, więc widać włączenie souszowych również blokuje włączenie indywidualnych... (zaznaczam - gdy były włączone, nie byłam zalogowana, więc z nich nie skorzystałam - podejrzewam również, że moje wzmocnienia (jak i sojuszowe) mogły zostać zablokowane przez włączone indywidualne wzmocnienia innych sojuszników).
tu zablokowane sojuszowe:
Bardzo dziękuje za zrzuty ekrany ,przekaże je do Zespołu gry .Odpowiedz zapewne będzie w poniedziałek jak ją dostane to zamieszczę . Na razie spróbuj wyczyścić ciasteczka ,historie przeglądania,
Diana
Przydatne strony:
Ogólne Warunki Umowy || Regulamin forum
Helpshift BigFarm FAQ ||
to samo z blokowaniem wzmocnień - zajma sie tym w poniedziałek czyli po jarmarku! jak zwykle puszczają nowość i biorą sobie kilka dni wolnego
w działaniach nie widać kto rzuca wyzwanie oczywiście zajmą się tym kiedyś to po co bubla dawali w ogóle do gry??
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Niestety nie mamy żadnej informacji, ile punktów należy zdobyć, by dane "wsparcie" osobiście otrzymać, więc nie mogę potwierdzić tej teorii, ale swoją opinię bazuję na fakcie, że swój czas "zdobyłam" poprzez osiągnięcie ponadprzeciętnego (dla mnie ponadprzeciętnego
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
I kolejne pytanie: wzmocnienie zdobywane w kole fortuny - jak dokładnie działa? (jest indywidulne? sojuszowe? działa cały czas, czy tylko przez pewien czas..)
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
No i jak to działa: rozumiem, że siłę wzmocnienia zdobywamy poprzez nagrody (wsparcie za wysiłek), ale czy są one zdobywane sojuszowo czy indywidualnie? A jeżeli indywidualnie, to jak są doliczane? Każdemu z osobna, czy jest to taki sam bonus dla całego sojuszu (indywidualne się sumują i powstaje jeden bonus, który dostaje każdy członek sojuszu)? Bo teoretycznie po każdym wyzwaniu zdobyłam jakieś nagrody. Nawozy, karmy, itp. jestem w stanie zobaczyć, ale wzmocnień już nie...
I na koniec: od czego zależy, że dane wsparcie za wysiłek zdobywamy? A raczej, że jest nam przyznawane? Bo ostatnio mi się trafiło, że pomimo iż w wyzwaniu zdobyłam sporo punktów, to na zdobytych nagrodach miałam kłódki i czas wzmocnienia w każdym przypadku wynosił 0:
Widać, że nagrody zdobyłam (zielony znak wyboru za kłódką), ale kłódka te nagrody blokuje... Czyżby była to sytuacja, kiedy zbierałam podczas "białego paska", a nie pomarańczowego? I dlatego nagród nie dostałam? Totalnie tego nie pojmuję
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
To badzo prawdopodobne, jak teraz o tym myślę, rozegranie po raz drugi wyzwania. Widać musiałam stracić rachubę i przestałam kontrolować, kiedy jedno wyzwanie się kończy, a następne zaczyna
Czas wzmocnienia - zakładam, że w każdym wyzwaniu jest jakieś maksimum wzmocnienia czasowego (założone przez Zespół), które możemy zdobyć poprzez wypełnienie warunków "nadprodukcji", tak? Np. Za 30 minutowe wyzwanie - czas wzmocnienia 15 minut, dla godzinnego - 30 min. Dobrze kombinuję?
A teraz siła tego wzmocnienia: zdobywamy ją poprzez zdobywanie odpowiednich nagród za wysiłek, czyli maksymalna wartość tego wzmocnienia to procent podany przy nagrodzie razy ilość członków sojuszu, którzy tę nagrodę zdobyli, zgadza się? Oraz ewentualnie suma, jeżeli dla danego rodzaju wzmocnienia była więcej niż jedna nagroda w puli. (mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam, co mam na myśli
I na koniec: wróćmy jeszcze raz do początku, do blokowanych wzmocnień. Z całej "rozmowy" wiemy, że problem występował już wcześniej, tak więc zakładam, że jest to sytuacja znana Zespołowi, ale jakie w takim razie jest ich stanowisko w tej kwestii? Czy jest to błąd (i będzie naprawiony), czy jednak tak to właśnie miało działać i nadal wzmocnienia indywidualne będą blokowały sojusznicze?
Przydatne strony:
Helpshift BigFarm FAQ ||
Jest to błąd.Zespół obecnie pracuje nad jego naprawą,więcej informacji na obecna chwile nie posiadamy.
Diana