Problem z HTML-em

Wczoraj po włączeniu gry zobaczyłem ją w tej gorszej wersji HTML5, była zamazana i mocno nieczytelna, do tego nie mogłem odszukać przycisku przywracającego wersję z Flashem która jest lepszą wersją gry
Tak więc czekam na naprawienie tego problemu z grą
Tak więc czekam na naprawienie tego problemu z grą
1
Komentarz
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/188739/ogloszenia-o-finalnej-zmianie-na-html5
Ta gra właśnie osiągnęła dno
Na flaszu to chodziło teraz to ledwie pełza, zacina się , wiesza ....
Nie da się grać nic nie idzie zrobić
Dlaczego?
HTLM5 jest świetny, tyle tylko ze gracze (włącznie ze mną) nie maja dobrego kompa (wydajnego), graja na przegladarkach niezgodnych w pełni z HTLM5 i ewentualnie na nieodpowiednim systemie operacyjnym.
Gdy wszystkie 3 czyniki sa dobre gra prezentuje sie i dziala wyśmienicie.
Wiem, bo poszedlem do znajomych gdzie maja dobry komputer ( nie najnowszy). System Win 10 oraz przegladarka Google Chrome. Zabawa bajeczna, w dodatku na ekranie 24 cal. Po prostu swietne!
powodzenia!
moze html jest i swietny ale do jego wprowadzenia potrzeba jeszcze informatykow znajacych sie na swojej robocie a nie jakichs kalek wyciagnietych ze smietnika jak widac po efektach tych zmian...
chyba grales na flashu w przegladarce a nie na flashplayerze skoro te zmiany chwalisz...
u mnie w soju a i w innych z osob ktore znam nie znalazla sie jedna osoba ktora by stwierdzila ze nie jest to zdecydowane pogorszenie komfortu grania a i na zagranicznych forach jeszcze wiekszy szum z tego powodu jest....
Po prostu cos musi być w Twoim kompie nie tak (może browser), skoro tak "wypasiony sprzęt" nie daje rady. A która generacja i7?
Swoim zdaniem fakt że od kwietnia polski serwer jako pierwszy był gnębiony testami HTML5 zawdzięczamy niektórym graczom naszego serwera którzy po ogłoszeniu planów zespołu na 2018 pytali moderatora kiedy to wreszcie GGS zajmie się wdrożeniem kodu HTML5 w świecie Big Farmy bo przecież Flash się kończy i w końcu dopieli swego zespół przyśpieszył prace nad grą pomijając niektóre zapowiedziane plany i w nagrodę dla wszystkich niecierpliwych - polski serwer został ukarany testami HTML5 na co najmniej 2 miesiące przed innymi serwerami wstrzymując na naszym serwerze niektóre wydarzenia
Na szczęście w końcu dostaliśmy finalną wersję HTML5 która usunęła większość problemów pamiętam dobrze że jeszcze na kilka godzin przed wgraniem tej aktualizacji gra prawie nie działała, pozbierać i ponownie rozpocząć produkcję trwało dużo czasu, po aktualizacji ja nie zauważam różnicy w działaniu gry między Flash a HTML5 z wyjątkiem czcionki ale po kilku dniach już przywykłem no i może trochę wolniej się wczytuje ale jak już ruszy to śmiga aż miło
Może powinniście spróbować zadziałać jak przy awariach Flash wyczyścić ciasteczka zaktualizować przeglądarkę
A, pisałam do wsparcia. W czwartek. Do tej pory nie dostałam żadnej odpowiedzi
Na jakiej przeglądarce?
Informacja "połączenie z grą zostało przerwane" świadczy, że system (przeglądarka) wciąż chce połączyć się z wersją flash.
Zmień przeglądarkę lub zablokuj opcję uruchamiania flasha w obecnej przeglądarce. Te objawy wskazują że nie dokładnie wyczyszczono pozostałości po poprzednich wejściach na bigfarm i stąd problem.
Mam kompa co najmniej ze średniej półki, win10, zainstalowany najnowszy Chrome, wyczyszczony komp i niestety porównanie z flashem wypada na korzyść tego już niedostępnego.
Ze wszystkich przeglądarek testowanych , IE, Chrome Firefox i Opera, Opera póki co jest najlepsza. Nie zmienia to faktu, że wszystko za mgłą.Ale kij w oko, przeżyję
Czego innym też życzę
kiedyś [dawno] się wkurzałam mocno, bo chciałam pograć sobie i miałam coś na faremkach do zrobienia, dziś mi lata i powiewa
Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.
Podobne porady dla innych OS, wystarczy "zagooglać".
"Uchlastaj Aniołku mój jęzor uparty gdy sepleni słowem wypowiedzenia niewartym"
Spięty