Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

12.04.2017 | Wioska Sojuszu, Wioskowa Liga, Końska Łąka i Podróżnik Yarnacle

1521

Komentarz

• amik23 (PL1) powiedział(a):
    karadok (PL1) powiedział(a):
    Dlaczego roślin brzegowych nie można siać ze zwykłymi kwiatkami i lucerną? Opcja posiania ich na tych roślinach jest zablokowana. Czy to błąd?
    Chyba nie. Tak samo było na testowym
    Nie jest to blad,maja zbyt krotki czas wzrostu :)
  • Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847
    to jakaś masakra jest nie można normalnie grać 

Nie sztuką jest wie­dziec, a zrozumiec.
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    Po chusteczkę nam te rekompensaty jak błędy nie naprawione, a gra jak muliła tak muli???
    Nie mogę aktywować traktora od piekarni , u Was działa normalnie?

<3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

• Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847
    zaczarowana28 (PL1) powiedział(a):
    Po chusteczkę nam te rekompensaty jak błędy nie naprawione, a gra jak muliła tak muli???
    Nie mogę aktywować traktora od piekarni , u Was działa normalnie?
    Kasiu nic nie działa to jest masakra ::::::((((((((

Magda

Nie sztuką jest wie­dziec, a zrozumiec.
  • kris258 (INT1) powiedział(a):
    macius1970 (PL1) powiedział(a):
                                                                                 Witam :)
    Może w "Składzie" przekażcie towary na dalszą rozbudowe.Ja przekazuje i nie mam z tym problemu,no i nadwyżke z magazynu głównej teżwarto sprzedać lub rozpocząć produkcje np. karmy.
              Pozdrawiam serdecznie :)
    Z tego co widzę ze screenia Asi...XxasieczekxX (PL1) powiedział(a):

Pola tak stoją bez użytecznie. Klikam na nie to wyskakuję żeby sprzedać bo nadwyżka.

I tak krąg się nie zamyka i tak w kółko mogę klikać. A wioskowa liga trwa czas leci, a te dwa pola mógłby być użyteczne.
    w magazynie nie ma nawet jednej sztuki drewna dębowego, więc jak ma niby przekazać na budowę? Ten sam błąd był na testowym. Pokazuje, że się nie mieści produkt w magazynie, mimo iż nie ma go wcale....

Ja póki co nic nie sieję dla bezpieczeństwa :disappointed:
    Drogi kris258,napisałem co napisałem bo myślałem że chodzi o skład,od kiedy gram w BF,zawsze były zablokowane pola jak był pełny magazyn!!!Trzeba było produkty sprzedać,przenieś czy zużyć do bieżącej produkcji(to samo tyczy się wszystkich obiektów)Przyjąłem więc że wykonujecie tę czynność i pomyślałem o składzie.Błąd tkwi w tym że wyskakuje tabelka roślin brzegowych a nie faktyczna z nadmiarem zbiorów.
                                                                          Pozdrawiam serdecznie :smile:
  • grekos (PL1)grekos (PL1) PL1 Posty: 18
    mmajunia (PL1) powiedział(a):
    A ja mam pytanie dotyczące licznika czasu przy obniżaniu zbiorów po posianiu roślin brzegowych. Przykładowo - sieję kwiaty, na nich nasiona brzegowe. Zbieram. Uzyskuję nawodnione, zakamienione, czy tam jakieś inne pole. Pojawia się licznik, który odlicza czas - coś ok. 14 min, w którym następne zbiory będą mniejsze o 70%. Sieję specjalne kwiatki, które rosną pół godziny. Mija 14 min, licznik znika, a gdy najeżdżam na pola, to widzę, że zbiory i tak będę miała o 70% pomniejszone. O co tu chodzi? 
    widocznie w czasie tych 14 minut nie mozesz siac niczego jesli chcesz aby twoje zbiory byly kompletne
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 13.04.2017

Drogi kris258,napisałem co napisałem bo myślałem że chodzi o skład,od kiedy gram w BF,zawsze były zablokowane pola jak był pełny magazyn!!!Trzeba było produkty sprzedać,przenieś czy zużyć do bieżącej produkcji(to samo tyczy się wszystkich obiektów)Przyjąłem więc że wykonujecie tę czynność i pomyślałem o składzie.Błąd tkwi w tym że wyskakuje tabelka roślin brzegowych a nie faktyczna z nadmiarem zbiorów.
    Maciuś niestety nawet jak magazyn pusty i z roślinami brzegowymi i z tymi zwykłymi z magazynu , to pole zablokowane..  Sama tego doświadczam,, ale jak kliknę tak z 20 razy mocno w to pole to się w końcu zbierze za którymś razem...
    eh zawsze naprodukują pełno błędów i zostawiają nas z tym samych... 

<3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

• Beti703 (PL1)Beti703 (PL1) PL1 Posty: 433
    Mam ten sam błąd od dwóch dni na przemian to na jednej to na drugiej farmie nie mogę nic zebrać bo ciągle mi pokazuje ze mam pełen magazyn roślin brzegowych masakra jakaś :angry:
  • grekos (PL1)grekos (PL1) PL1 Posty: 18
    Dogberry11 (PL1) powiedział(a):
    zaczarowana28 (PL1) powiedział(a):
    Na Twitter dodali jakiś wpis, że jutro bedzie odszkodowanie za bledy ..

Aż się boję deszczu wspaniałych nagród w ramach rekompensaty. Mile widziane nasiona figi i marakuji:)
    ja wolalabym złoto abo chociaz licencje

• Witam !!! U mnie jest tak, jak mam zasianą np. kukurydzę i jakąś roślinę brzegową ( np. paliki ) i nie mogę odebrać bo jest komunikat aby sprzedać paliki w ilości np. 100 sztuk to sprzedaję kukurydzę w tej ilości. Jak na razie się sprawdza.
  • zaczarowana28 (PL1) powiedział(a):

Maciuś niestety nawet jak magazyn pusty i z roślinami brzegowymi i z tymi zwykłymi z magazynu , to pole zablokowane..  Sama tego doświadczam,, ale jak kliknę tak z 20 razy mocno w to pole to się w końcu zbierze za którymś razem...
    eh zawsze naprodukują pełno błędów i zostawiają nas z tym samych... 
    Witam :smile:Bardzo mi przykro,ja pół nocy klikałem brzegówki razem z kuku,brukwią i specjalnymi i wsio gra,chciałem uzyskać jak najwięcej tych badziewi z przemoczonych itd pól.
        Mam nadzieje że usuną Ci i innym ten błąd (bo szlag by mnie trafnął jakbym też to miał) czego Ci z całej epy życze,znaczy usunięcia błędu hihihi.Powodzenia.
  • kajtek06 (PL1)kajtek06 (PL1) PL1 Posty: 11
    Mam zablokowane pole na farmie głównej  i  dwa pola na farmie kwiatowej. Posadziłem  nasiona brzegowe:  nasiona dębu.
    Z pól nie da się zebrać.  Pojawia się napis: "sprzedaj drewno dębowe , aby zwolnić miejsca" klikam sprzedaj i znika plansza, a  drewno nie zostało sprzedane i  zebrać też nie mogę nawet ze stratą. Może ktoś wie co zrobić.
    Pozdrawiam wszystkich.
    kajtek06 @ pl 1
  • Beti703 (PL1)Beti703 (PL1) PL1 Posty: 433
    best40 (PL1) powiedział(a):
    Witam !!! U mnie jest tak, jak mam zasianą np. kukurydzę i jakąś roślinę brzegową ( np. paliki ) i nie mogę odebrać bo jest komunikat aby sprzedać paliki w ilości np. 100 sztuk to sprzedaję kukurydzę w tej ilości. Jak na razie się sprawdza.
    dzięki sprawdziłam u mnie też to działa tyle tylko że muszę sprzedawać to co chcę uzbierać niektóre rośliny musiałam pozbyć się do 0 bo inaczej nic nie mogłam zrobić trochę to irytujące
  • Doris40 (PL1)Doris40 (PL1) PL1 Posty: 159
    neferetka (PL1) powiedział(a):
    malwina-m (PL1) powiedział(a):
    Ludzie !!! zostawcie już w spokoju wioskę idiotyzmów i idźcie na łono rodziny, przyjaciół...omawiać i szykować ŚWIĘTA...wioski szlag nie trafi...a jak trafi, to też się nic nie stanie :p
    Hahaha :D Bardzo słuszna uwaga :D już nawet nie patrzę w stronę wioski :)
    Ludzie prosili, mówili, nie wprowadzajcie tego bubla, to nie - ggs mundrzejszy... Gra się wiesza co chwilę, wtyczka ciągle się wywala... Zysków żadnych... Jakies żenujące zawody, za belot siana hahaha, a oni pewnie już świętują :)

A potem święte oburzenie, że "my Polacy" wiecznie niezadowoleni, nic nam się nie podoba... No chorobcia pisali ludzie, że to zły pomysł, że kicha, to z czego mamy być zadowoleni?
    Niestety tym razem to nie tylko my Polacy nie chcieliśmy wioski. Na forach zagranicznych też ludzie pisali o błędach, kosztach i ogólnym niezadowoleniu z ostatnich działań GGS i pomysłach od czapy. Jeżeli którykolwiek z moderatorów zamierza napisać, że to tylko my wiecznie jesteśmy niezadowoleni to niech się ugryzie w język, a jeszcze lepiej w palucha, którym zamierzał to napisać. Niech im się nie wydaje, że nikt z nas nie zna języka obcego i nie potrafi zajrzeć na obce forum i przeczytać ze zrozumieniem wpisów graczy. Postępowanie GGS jak zwykle - pojechali świętować, a my sobie musimy sami radzić... Wezmą nas na przeczekanie, bo przecież nie wyjdą nam na przeciw, a w między czasie co gorliwsi zakupią cegły lub kamień za złoto w super ofertach. Nic dodać, nić ująć...
  • malwina-m (PL1) powiedział(a):

Chciałam uprzejmie zapytać :D dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ?

Mój sojusz nie chce brać udziału w tych wymuszonych zawodach...a to że jakiś sojusz jest przed nami a jakiś za nami wcale nas nie interesuje. Niech sobie sojusze rzucają wyzwania tym sojuszom, które zgłosiły akces.

Dołączam się do tego pytania
    dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ?
    Mój sojusz jest nie aktywny ale i tak nie chce że by ktoś mu niegrzecznie obrabiał dupe :)

Jeżeli jakikolwiek "pracownik GGS" czyta to forum to ludzie zróbcie coś, bo grać się nie da. Nie dość, że ciągle błędy przy zbieraniu z pól, to jeszcze gra tak zamula, że trzeba ją co chwila resetować i flash ciągle przestaje działać.
    W tej chwili to już nie jest dla mnie Good Game a BAD GAME ...
  • ela2kos (PL1)ela2kos (PL1) PL1 Posty: 27
    Mamy silos (kolejne zadanie zebrać jaśmin do silosa), a ja nie mogę zebrać plonów na kwiatowej. Ta wioska sojuszu to porażka. Po prostu przestanę siać rośliny brzegowe.
    Proszę o szybką naprawę błędu.
  • podaję Wam tłumaczenie  postu z niemieckiego forum

Witam Big Farmer, 

mamy nową wiadomość na Bugs: 

Medale Wioska ligi spadną z powodu błędów i należy bezwzględnie zmienić na niedzielę w sklepie z cenami. W każdym razie, raz w tygodniu, gdy zostanie przeprowadzony reset (w każdy poniedziałek), a swoją wioskę medale League wygrał wygasają inaczej. 

Proszę włączyć tę wiadomość w sojuszach dalej. 

Najlepsze życzenia i Happy Easter 

Twój Zespół Big Farm

tutaj link
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/de/discussion/150717/probleme-mit-den-randsaaten-und-dem-zu-kleinen-lager#latest

....więc może... jednak..............   rodzinnych Świąt Wam Życzę :-)

(szkoda naszego zdrowia i nerwow)

• Promyczek (PL1) powiedział(a):
    podaję Wam tłumaczenie  postu z niemieckiego forum

Witam Big Farmer, 

mamy nową wiadomość na Bugs: 

Medale Wioska ligi spadną z powodu błędów i należy bezwzględnie zmienić na niedzielę w sklepie z cenami. W każdym razie, raz w tygodniu, gdy zostanie przeprowadzony reset (w każdy poniedziałek), a swoją wioskę medale League wygrał wygasają inaczej. 

Proszę włączyć tę wiadomość w sojuszach dalej. 

Najlepsze życzenia i Happy Easter 

Twój Zespół Big Farm

tutaj link
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/de/discussion/150717/probleme-mit-den-randsaaten-und-dem-zu-kleinen-lager#latest

....więc może... jednak..............   rodzinnych Świąt Wam Życzę :-)

(szkoda naszego zdrowia i nerwow)

Promyczku to akurat żadna nowość, ponieważ w OO od momentu podania wszystkich informacji na temat wioski, również znajdziemy taka sama informacje na temat medali.
    Sklep nagród:
    • Dzięki medalom ligowych wiosek,będziecie w stanie zakupić specjalne nagrody w sklepie nagród.
    • Okno sklepu pojawi się za każdym razem, gdy sojusz wygra medal we wioskowej lidze.  (np. po wygranym wyzwaniu).
    • Na zakończenie tygodnia, otrzymacie ostatnią szansę, aby wykorzystać medale w sklepie. Jeśli tego nie zrobicie, wszystkie medale zostaną automatycznie przeliczone na wioskowe dolary (każdy medal to 5 wioskowych dolarów).  
    • Mechanika podobna do sklepu przyjaźni.
    • Gdy zakupicie daną nagrodę, jej cena wzrośnie dwukrotnie przy kolejnym zakupie. Po zakończeniu tygodnia, ceny zostają zrestartowane do początkowych.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik