Witam serdecznie wszystkich rozgoryczonych graczy którzy jeszcze tu grają i od czasu do czasu zaglądają na forum,pisząc o sfych problemach lecz bez echa odpowiedzi ze strony BF. gram już ponad 2 lata i przez te 2 lata zauważyłem że gra staje się studnią błędów i wykorzystywaniem graczy by kupowali złoto za nieludzkie ceny .Ozdoby które są proponowane są nie adekfatne do cen proponowanych przez BF . Nagrody za siedzenie przed komputerem i zbieranie produktów przez kilkadziesiąt godzin by otrzymać nagrode o wartości 20-30 uśmiechów to jakaś kpina ,albo tak jak koziołek gary czy jakiś inny wynalazek kosztujący na realne pieniądze ponad 1000 złotych .Czy BF zdaje sobie sprawę że takim zachowaniem będzie tracić grczy .W eventach ciągle te same nagrody aż zwymiotować idzie ale za to ilości zwiększane. Błędy się powtarzają a nawet dublują ,manewrowanie staje się coraz gorsze po grze ponieważ zwalnia. Prośby do moderatorów i do głuwno prowadzących są przez nich nie brane pod uwagę . Tak jak wioska sojusznicza ,przecież to największy bubel jaki wprowadziło GGS do gry . A i jeszcze jedno pompujecie graczy z całych sił że aż głowa boli i nie tylko dajecie coraz więcej zadań do wykonania a nagrody śmieszne a wasze odpowiedzi moderatorów " ale nikt ci nie każe zaczynać ,robić czy zmuszać " to ja powiem wam tak Tak to wy nas graczy zmuszacie do wybrania czegoś co okazuje sie fiaskiem a potem umywacie ręce. Dziękuje bardzo i uszanowanie dla wszystkich graczy )))
Po chusteczkę nam te rekompensaty jak błędy nie naprawione, a gra jak muliła tak muli??? Nie mogę aktywować traktora od piekarni , u Was działa normalnie?
Po chusteczkę nam te rekompensaty jak błędy nie naprawione, a gra jak muliła tak muli??? Nie mogę aktywować traktora od piekarni , u Was działa normalnie?
Kasiu nic nie działa to jest masakra ::::::((((((((
Witam Może w "Składzie" przekażcie towary na dalszą rozbudowe.Ja przekazuje i nie mam z tym problemu,no i nadwyżke z magazynu głównej teżwarto sprzedać lub rozpocząć produkcje np. karmy. Pozdrawiam serdecznie
Pola tak stoją bez użytecznie. Klikam na nie to wyskakuję żeby sprzedać bo nadwyżka.
I tak krąg się nie zamyka i tak w kółko mogę klikać. A wioskowa liga trwa czas leci, a te dwa pola mógłby być użyteczne.
w magazynie nie ma nawet jednej sztuki drewna dębowego, więc jak ma niby przekazać na budowę? Ten sam błąd był na testowym. Pokazuje, że się nie mieści produkt w magazynie, mimo iż nie ma go wcale....
Ja póki co nic nie sieję dla bezpieczeństwa
Drogi kris258,napisałem co napisałem bo myślałem że chodzi o skład,od kiedy gram w BF,zawsze były zablokowane pola jak był pełny magazyn!!!Trzeba było produkty sprzedać,przenieś czy zużyć do bieżącej produkcji(to samo tyczy się wszystkich obiektów)Przyjąłem więc że wykonujecie tę czynność i pomyślałem o składzie.Błąd tkwi w tym że wyskakuje tabelka roślin brzegowych a nie faktyczna z nadmiarem zbiorów. Pozdrawiam serdecznie
A ja mam pytanie dotyczące licznika czasu przy obniżaniu zbiorów po posianiu roślin brzegowych. Przykładowo - sieję kwiaty, na nich nasiona brzegowe. Zbieram. Uzyskuję nawodnione, zakamienione, czy tam jakieś inne pole. Pojawia się licznik, który odlicza czas - coś ok. 14 min, w którym następne zbiory będą mniejsze o 70%. Sieję specjalne kwiatki, które rosną pół godziny. Mija 14 min, licznik znika, a gdy najeżdżam na pola, to widzę, że zbiory i tak będę miała o 70% pomniejszone. O co tu chodzi?
widocznie w czasie tych 14 minut nie mozesz siac niczego jesli chcesz aby twoje zbiory byly kompletne
Drogi kris258,napisałem co napisałem bo myślałem że chodzi o skład,od kiedy gram w BF,zawsze były zablokowane pola jak był pełny magazyn!!!Trzeba było produkty sprzedać,przenieś czy zużyć do bieżącej produkcji(to samo tyczy się wszystkich obiektów)Przyjąłem więc że wykonujecie tę czynność i pomyślałem o składzie.Błąd tkwi w tym że wyskakuje tabelka roślin brzegowych a nie faktyczna z nadmiarem zbiorów. Pozdrawiam serdecznie
Maciuś niestety nawet jak magazyn pusty i z roślinami brzegowymi i z tymi zwykłymi z magazynu , to pole zablokowane.. Sama tego doświadczam,, ale jak kliknę tak z 20 razy mocno w to pole to się w końcu zbierze za którymś razem... eh zawsze naprodukują pełno błędów i zostawiają nas z tym samych...
Mam ten sam błąd od dwóch dni na przemian to na jednej to na drugiej farmie nie mogę nic zebrać bo ciągle mi pokazuje ze mam pełen magazyn roślin brzegowych masakra jakaś
Witam !!! U mnie jest tak, jak mam zasianą np. kukurydzę i jakąś roślinę brzegową ( np. paliki ) i nie mogę odebrać bo jest komunikat aby sprzedać paliki w ilości np. 100 sztuk to sprzedaję kukurydzę w tej ilości. Jak na razie się sprawdza.
Chciałam uprzejmie zapytać dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ?
Mój sojusz nie chce brać udziału w tych wymuszonych zawodach...a to że jakiś sojusz jest przed nami a jakiś za nami wcale nas nie interesuje. Niech sobie sojusze rzucają wyzwania tym sojuszom, które zgłosiły akces.
Bardzo słuszne zadane i bardzo ważne pytanie - brawo Malwina. Ja też przyłączam się do powyższego - dlaczego nie ma opcji ODRZUĆ WYZWANIE ? Dlaczego ktoś mnie zmusza - tak zmusza - do brania w tym badziewiu udziału ? Przypomnę, że to gra STRATEGICZNA i ja obrałam pewną strategię i nie chcę jej zmieniać. Poza tym jest to nic innego jak wprowadzenie pod frazesem pięknie obranych słówek i ubranych obrazków kolejny wyścig szczurów. Nie dość, że MS mamy serwowane co 2 tygodnie to teraz w między czasie jeszcze wyzwania rzucane przez inne sojusze. No ktoś ma z ggs łeb na karku i wie jak postarać się o wyciągnięcie z portfeli naszych pieniędzy na okrągło przez całą dobę. Co się stało z tą piękną grą, w którą zaczęłam grać trzy lata temu ? Co to badziewie, które zostało wprowadzone ma wspólnego z grą farmerską ? Produkcja dachówek, kabli no ja nie mogę - ktoś na głowę upadł ? Jak to wszystko CZASOWO ogarnąć ? Ano wiadomo jak - złotko - to lekarstwo na wszystko i kupuj wincyj, wincyj, wincyj bo my chcemy - zobacz jakie piękne rzeczy Ci damy tylko kup, kup, kup ... To jakieś totalne szaleństwo zapanowało ze strony twórców na tej grze. To jest chore, niedorzeczne i absurdalne. Ja rozumiem sadzenie śledzi na polach itp rzeczy - traktowałam to z lekkim uśmiechem na twarzy, ale być karana za to, że coś sadzę i chcę budować ? Brak mi kulturalnych słów, aby wyrazić to co o tym myślę. Szczerze podziwiam osoby, które w to się bawią i tych, którzy mają nadzieję, że coś w tej grze zmieni się na lepsze. Zmieni się tylko to, że trzeba będzie coraz więcej i więcej i jeszcze więcej siedzieć na niej, aby do czegoś sensownego dojść lub coraz głębiej sięgać do portfela.
święte słowa lepiej bym tego nie opisał, GGS w swoisty sposób rozumuje, a strategia gry którą bardzo często szafują, ma się nijak, jeżeli chodzi o wyciąganie kasy od graczy. Pytanie do moderatorów, gdzie to wasze sławetne stwierdzenia, że jak nie chcę to nie muszę grać? ano muszę bo jak się innemu sojuszowi zachce rywalizować, to nie mam wyboru, muszę w tym g... brać udział, bo zbieram do eventu, do młyna, na targ itp.
jak się wprowadza zmiany to trzeba myśleć, to nie boli. Chcecie rywalizacji proszę bardzo zasada jest jedna:
Sojusz wybiera sobie dowolny inny sojusz do rywalizacji ale dopiero jak tamten się zgodzi to rywalizacja jest rozpoczęta. poza tym zwycięstwo nad słabym sojuszem jest premiowane o wiele niżej niż nad tym lepiej notowanym, odpowiedni algorytm można zrobić, nie powinno to przerastać umiejętności pseudoinformatyków GGS
Ale wszyscy oczywiście spylili już na święta i we wtorek otrzymamy jakieś wyjaśnienie które się kupy nie trzyma- no niech mi ktoś udowodni, że tak chcieli gracze, w taką blagę to nawet moja ciotka nie uwierzy, chociaż łatwowierna:)
Maciuś niestety nawet jak magazyn pusty i z roślinami brzegowymi i z tymi zwykłymi z magazynu , to pole zablokowane.. Sama tego doświadczam,, ale jak kliknę tak z 20 razy mocno w to pole to się w końcu zbierze za którymś razem... eh zawsze naprodukują pełno błędów i zostawiają nas z tym samych...
Witam Bardzo mi przykro,ja pół nocy klikałem brzegówki razem z kuku,brukwią i specjalnymi i wsio gra,chciałem uzyskać jak najwięcej tych badziewi z przemoczonych itd pól. Mam nadzieje że usuną Ci i innym ten błąd (bo szlag by mnie trafnął jakbym też to miał) czego Ci z całej epy życze,znaczy usunięcia błędu hihihi.Powodzenia.
Ludzie !!! zostawcie już w spokoju wioskę idiotyzmów i idźcie na łono rodziny, przyjaciół...omawiać i szykować ŚWIĘTA...wioski szlag nie trafi...a jak trafi, to też się nic nie stanie
Ludzie !!! zostawcie już w spokoju wioskę idiotyzmów i idźcie na łono rodziny, przyjaciół...omawiać i szykować ŚWIĘTA...wioski szlag nie trafi...a jak trafi, to też się nic nie stanie
Hahaha Bardzo słuszna uwaga już nawet nie patrzę w stronę wioski Ludzie prosili, mówili, nie wprowadzajcie tego bubla, to nie - ggs mundrzejszy... Gra się wiesza co chwilę, wtyczka ciągle się wywala... Zysków żadnych... Jakies żenujące zawody, za belot siana hahaha, a oni pewnie już świętują
A potem święte oburzenie, że "my Polacy" wiecznie niezadowoleni, nic nam się nie podoba... No chorobcia pisali ludzie, że to zły pomysł, że kicha, to z czego mamy być zadowoleni?
Mam zablokowane pole na farmie głównej i dwa pola na farmie kwiatowej. Posadziłem nasiona brzegowe: nasiona dębu. Z pól nie da się zebrać. Pojawia się napis: "sprzedaj drewno dębowe , aby zwolnić miejsca" klikam sprzedaj i znika plansza, a drewno nie zostało sprzedane i zebrać też nie mogę nawet ze stratą. Może ktoś wie co zrobić. Pozdrawiam wszystkich.
Witam !!! U mnie jest tak, jak mam zasianą np. kukurydzę i jakąś roślinę brzegową ( np. paliki ) i nie mogę odebrać bo jest komunikat aby sprzedać paliki w ilości np. 100 sztuk to sprzedaję kukurydzę w tej ilości. Jak na razie się sprawdza.
dzięki sprawdziłam u mnie też to działa tyle tylko że muszę sprzedawać to co chcę uzbierać niektóre rośliny musiałam pozbyć się do 0 bo inaczej nic nie mogłam zrobić trochę to irytujące
Hahaha Bardzo słuszna uwaga już nawet nie patrzę w stronę wioski Ludzie prosili, mówili, nie wprowadzajcie tego bubla, to nie - ggs mundrzejszy... Gra się wiesza co chwilę, wtyczka ciągle się wywala... Zysków żadnych... Jakies żenujące zawody, za belot siana hahaha, a oni pewnie już świętują
A potem święte oburzenie, że "my Polacy" wiecznie niezadowoleni, nic nam się nie podoba... No chorobcia pisali ludzie, że to zły pomysł, że kicha, to z czego mamy być zadowoleni?
Niestety tym razem to nie tylko my Polacy nie chcieliśmy wioski. Na forach zagranicznych też ludzie pisali o błędach, kosztach i ogólnym niezadowoleniu z ostatnich działań GGS i pomysłach od czapy. Jeżeli którykolwiek z moderatorów zamierza napisać, że to tylko my wiecznie jesteśmy niezadowoleni to niech się ugryzie w język, a jeszcze lepiej w palucha, którym zamierzał to napisać. Niech im się nie wydaje, że nikt z nas nie zna języka obcego i nie potrafi zajrzeć na obce forum i przeczytać ze zrozumieniem wpisów graczy. Postępowanie GGS jak zwykle - pojechali świętować, a my sobie musimy sami radzić... Wezmą nas na przeczekanie, bo przecież nie wyjdą nam na przeciw, a w między czasie co gorliwsi zakupią cegły lub kamień za złoto w super ofertach. Nic dodać, nić ująć...
Chciałam uprzejmie zapytać dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ?
Mój sojusz nie chce brać udziału w tych wymuszonych zawodach...a to że jakiś sojusz jest przed nami a jakiś za nami wcale nas nie interesuje. Niech sobie sojusze rzucają wyzwania tym sojuszom, które zgłosiły akces.
Dołączam się do tego pytania dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ? Mój sojusz jest nie aktywny ale i tak nie chce że by ktoś mu niegrzecznie obrabiał dupe
Jeżeli jakikolwiek "pracownik GGS" czyta to forum to ludzie zróbcie coś, bo grać się nie da. Nie dość, że ciągle błędy przy zbieraniu z pól, to jeszcze gra tak zamula, że trzeba ją co chwila resetować i flash ciągle przestaje działać.
Mamy silos (kolejne zadanie zebrać jaśmin do silosa), a ja nie mogę zebrać plonów na kwiatowej. Ta wioska sojuszu to porażka. Po prostu przestanę siać rośliny brzegowe. Proszę o szybką naprawę błędu.
Medale Wioska ligi spadną z powodu błędów i należy bezwzględnie zmienić na niedzielę w sklepie z cenami. W każdym razie, raz w tygodniu, gdy zostanie przeprowadzony reset (w każdy poniedziałek), a swoją wioskę medale League wygrał wygasają inaczej.
Medale Wioska ligi spadną z powodu błędów i należy bezwzględnie zmienić na niedzielę w sklepie z cenami. W każdym razie, raz w tygodniu, gdy zostanie przeprowadzony reset (w każdy poniedziałek), a swoją wioskę medale League wygrał wygasają inaczej.
Promyczku to akurat żadna nowość, ponieważ w OO od momentu podania wszystkich informacji na temat wioski, również znajdziemy taka sama informacje na temat medali.
Sklep nagród:
Dzięki medalom ligowych wiosek,będziecie w stanie zakupić specjalne nagrody w sklepie nagród.
Okno sklepu pojawi się za każdym razem, gdy sojusz wygra medal we wioskowej lidze. (np. po wygranym wyzwaniu).
Na zakończenie tygodnia, otrzymacie ostatnią szansę, aby wykorzystać medale w sklepie. Jeśli tego nie zrobicie, wszystkie medale zostaną automatycznie przeliczone na wioskowe dolary (każdy medal to 5 wioskowych dolarów).
Mechanika podobna do sklepu przyjaźni.
Gdy zakupicie daną nagrodę, jej cena wzrośnie dwukrotnie przy kolejnym zakupie. Po zakończeniu tygodnia, ceny zostają zrestartowane do początkowych.
Promyczku to akurat żadna nowość, ponieważ w OO od momentu podania wszystkich informacji na temat wioski, również znajdziemy taka sama informacje na temat medali.
Sklep nagród:
Dzięki medalom ligowych wiosek,będziecie w stanie zakupić specjalne nagrody w sklepie nagród.
Okno sklepu pojawi się za każdym razem, gdy sojusz wygra medal we wioskowej lidze. (np. po wygranym wyzwaniu).
Na zakończenie tygodnia, otrzymacie ostatnią szansę, aby wykorzystać medale w sklepie. Jeśli tego nie zrobicie, wszystkie medale zostaną automatycznie przeliczone na wioskowe dolary (każdy medal to 5 wioskowych dolarów).
Mechanika podobna do sklepu przyjaźni.
Gdy zakupicie daną nagrodę, jej cena wzrośnie dwukrotnie przy kolejnym zakupie. Po zakończeniu tygodnia, ceny zostają zrestartowane do początkowych.
Dzięki za radę na zablokowane pola, trzeba sprzedawać, nie wiem czy trochę czy wszystko, czy trochę, ale pomogło.
Ale czuję się jakoś dziwnie, zaczynałam jako rolnik, a za chwilę będę produkować "szwarc, mydło i powidło", za chwilę pewnie pampersy i silniki odrzutowe...
Dzięki za radę na zablokowane pola, trzeba sprzedawać, nie wiem czy trochę czy wszystko, czy trochę, ale pomogło.
Ale czuję się jakoś dziwnie, zaczynałam jako rolnik, a za chwilę będę produkować "szwarc, mydło i powidło", za chwilę pewnie pampersy i silniki odrzutowe...
Bardzo proszę, u mnie wystarczy sprzedać troszkę żeby po prostu magazyn nie był zapełniony tym co siejesz w danej chwili na polu. Mnie to trochę śmieszy to ze już chyba dwa razy pisałem sugestie na temat zmniejszenia ilości klikania, a teraz jeśli chcemy coś działać na wiosce musimy posiać nasiona, ponownie posiać brzegowe i jak jeszcze człowiek chce więcej zbiorów to dorzucić humusy. Czyli mając 15 pól i 3 razy więcej klikania, to jest co robić . Na szczęście jak nie mam ochoty to nikt mnie nie zmusi żeby to robić, ale jednak przydałoby się ułatwienie, aby się tyle nie produkować .
Taaa zaczynaliśmy od zwykłego rolnika .Do tego trzeba dodać ze niedługo dojdzie jakaś tam flota co przyznam zaintrygowało mnie bardziej niż ta wioska, bo aż czekam żeby się przekonać co oni znowu wymyślili. Kto wie może za jakiś czas będziemy zaopatrywać ufoludki w kosmosie .
Komentarz
>> "Postacie z Big Farm - charakterystyka" - PORADNIK <<
Błędy się powtarzają a nawet dublują ,manewrowanie staje się coraz gorsze po grze ponieważ zwalnia.
Prośby do moderatorów i do głuwno prowadzących są przez nich nie brane pod uwagę .
A i jeszcze jedno pompujecie graczy z całych sił że aż głowa boli i nie tylko dajecie coraz więcej zadań do wykonania a nagrody śmieszne a wasze odpowiedzi moderatorów " ale nikt ci nie każe zaczynać ,robić czy zmuszać " to ja powiem wam tak Tak to wy nas graczy zmuszacie do wybrania czegoś co okazuje sie fiaskiem a potem umywacie ręce.
Dziękuje bardzo i uszanowanie dla wszystkich graczy
Nie sztuką jest wiedziec, a zrozumiec.
Nie mogę aktywować traktora od piekarni , u Was działa normalnie?
Magda
Nie sztuką jest wiedziec, a zrozumiec.
Pozdrawiam serdecznie
eh zawsze naprodukują pełno błędów i zostawiają nas z tym samych...
Pytanie do moderatorów, gdzie to wasze sławetne stwierdzenia, że jak nie chcę to nie muszę grać? ano muszę bo jak się innemu sojuszowi zachce rywalizować, to nie mam wyboru, muszę w tym g... brać udział, bo zbieram do eventu, do młyna, na targ itp.
jak się wprowadza zmiany to trzeba myśleć, to nie boli. Chcecie rywalizacji proszę bardzo zasada jest jedna:
Sojusz wybiera sobie dowolny inny sojusz do rywalizacji ale dopiero jak tamten się zgodzi to rywalizacja jest rozpoczęta. poza tym zwycięstwo nad słabym sojuszem jest premiowane o wiele niżej niż nad tym lepiej notowanym, odpowiedni algorytm można zrobić, nie powinno to przerastać umiejętności pseudoinformatyków GGS
Ale wszyscy oczywiście spylili już na święta i we wtorek otrzymamy jakieś wyjaśnienie które się kupy nie trzyma- no niech mi ktoś udowodni, że tak chcieli gracze, w taką blagę to nawet moja ciotka nie uwierzy, chociaż łatwowierna:)
Mam nadzieje że usuną Ci i innym ten błąd (bo szlag by mnie trafnął jakbym też to miał) czego Ci z całej epy życze,znaczy usunięcia błędu hihihi.Powodzenia.
Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.
Ludzie prosili, mówili, nie wprowadzajcie tego bubla, to nie - ggs mundrzejszy... Gra się wiesza co chwilę, wtyczka ciągle się wywala... Zysków żadnych... Jakies żenujące zawody, za belot siana hahaha, a oni pewnie już świętują
Z pól nie da się zebrać. Pojawia się napis: "sprzedaj drewno dębowe , aby zwolnić miejsca" klikam sprzedaj i znika plansza, a drewno nie zostało sprzedane i zebrać też nie mogę nawet ze stratą. Może ktoś wie co zrobić.
Pozdrawiam wszystkich.
dlaczego nie ma takiej opcji dla sojuszu -> odrzuć wyzwanie ?
Mój sojusz jest nie aktywny ale i tak nie chce że by ktoś mu niegrzecznie obrabiał dupe
Proszę o szybką naprawę błędu.
Witam Big Farmer,
mamy nową wiadomość na Bugs:
Proszę włączyć tę wiadomość w sojuszach dalej.
Najlepsze życzenia i Happy Easter
Twój Zespół Big Farm
tutaj link
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/de/discussion/150717/probleme-mit-den-randsaaten-und-dem-zu-kleinen-lager#latest
....więc może... jednak.............. rodzinnych Świąt Wam Życzę :-)
(szkoda naszego zdrowia i nerwow)
Mamy w wieży scenę hahaha...czy należy się spodziewać nowości w postaci festiwalu farmerskich talentów wokalnych ?

Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.
Ja już jestem gotowa na festiwal piosenki farmerskiej
Mnie to trochę śmieszy to ze już chyba dwa razy pisałem sugestie na temat zmniejszenia ilości klikania, a teraz jeśli chcemy coś działać na wiosce musimy posiać nasiona, ponownie posiać brzegowe i jak jeszcze człowiek chce więcej zbiorów to dorzucić humusy. Czyli mając 15 pól i 3 razy więcej klikania, to jest co robić
Taaa zaczynaliśmy od zwykłego rolnika