Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

27.10.2016 | Wędkowanie na serwerze głównym - Dyskusja

11416

Komentarz

  • Perlabelus (PL1) powiedział(a):
    To tylko pozazdrościć. Ogólnie nie mam problemów z łowieniem, ale zdarza się że wyciagam suma czy koryfene na kilka razy a to dlatego że trzymaja się uporczywie dna nie reagując na sciaganie żyłki brykają lewo prawo ale do góry ani rusz i czas sie kończy oczywiście kończą się też haczyki za trzecim podejsciem dopiero ryba rusza do gory. Próbowałam różnych technik ale nic z tego ryba jakby przyklejona do dna i teraz powiedz mi czy to błąd czy moje umiejętności? Nie mam problemów z żyłką choć nieraz jest od razu czerwona ale nigdy mi się nie zerwała- glownie chodzi o brak reakcji ryby na ściąganie kołowrotkiem i szybko umykajacy czas. No i czasem na 4 wyłowione 2 do zadania nie zalicza i trzeba jeszcze złowic nadwyżkę.
    I tu przytoczę "najedzony głodnego nie zrozumie"
    Z tego co piszesz wynika ze jest to błąd, a skoro tak to jestem w stanie to zrozumieć Nie wiadomo kiedy GGS weźmie się za kolejne naprawy, wiec mogę życzyć jak najmniejszej ilości występowania tego błędu :).

  • Brakuje mi wglądu w każdej chwili w PD wędkarskie. Może można to zrobić tak jak to jest z osiągnięciami?

  • Farmerka~ (PL1)Farmerka~ (PL1) PL1 Posty: 2,302
    BestElunia (PL1) powiedział(a):
    Brakuje mi wglądu w każdej chwili w PD wędkarskie. Może można to zrobić tak jak to jest z osiągnięciami?




    Oj przydałby się ten wgląd, bo jak wyślę Olega po PD lub bassy to przez 8 godzin nie wiem jaki mam poziom;)


  • edytowano 08.11.2016
    Witam mam misję z dużym wiaderkiem kupiłem ale niema postępu w misji.
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    zamykasz łowisko wiadro wysypuje się do magazynu i możesz znowu łowić
  • janina60 (PL1) powiedział(a):
    Mam pytanie ,czy da sie jakoś opróżnić wiaderko ,coś nie widzę takiej opcji ,pojawia się komunikat że wiadro jest pełne i tyle .
    Chodzi mi o to gdy wybieram sie na połów łódką  nie jestem w stanie sprawdzić i opróżnić swoje wiadro.
    Łowiąc ryby z łódki ,wybieram stopień trudności ,zazwyczaj chcę za jednym razem jak najwięcej złowić ryb.
    Niestety nie da się wyłowić wszystkich bo pojawia się komunikat ,"wiadro jest pełne",po opróżnieniu wiadra nie ma już powrotu na łódź,chociaż zostało tam jeszcze dużo rybek.
    Wynajęcie łodzi kosztuje i jak dla mnie jest to strata dolarów.
    Wybierając się na ryby zawsze startujesz z pustym wiadrem nie ważne czy na farmie czy na wypłynięciu w morze. Druga sprawa to taka opcja również nie istnieje, chodź dla osób lubiących wypływać powinna zostać dodana. Ponieważ czasem można stracić sporo ryb jeśli wybiera się łowisko z rybami które sporo waza. Albo tak jak już ktoś napisał powinna być opcja powrotu na łódkę do momentu wyłowienia wszystkich rybek, wiec wtedy i opcja z czyszczeniem wiaderka byłaby już zbędna, bo robiłoby się to samo tak jak do tej pory. :).

  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    Kris :D mnie się bardzo często pojawia ten komunikat...nie mówiąc już o wiszących na wędce rybkach, które nigdy nie wiem czy wpadną do wiadra, które też co rusz pokazuje inną pojemność...czy znikną w głębi akwarium ;) hahaha dalej pełno błędów...dalej nie ma informacji o wodorostach...a już wioska się formuje.

     Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.

  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022

    Mój ulubiony lab pokazuje że na 11 poziomie można robić karmę z wodorostów...w opisie wodorostów stoi wyraźnie, że nasze rybki są oblepione tymi wodorostami a my mamy je czyścić ...po czym możemy wyprodukować humus ? jaki ? nie wiem...to pytam gdzie ta opcja czyszczenia rybek ?

     Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.

  • Fisofe (PL1)Fisofe (PL1) PL1 Posty: 31
    Może ktoś z Was jest w tym znacznie mądrzejszy. Jeśli wynajęcie łodzi kosztuje np. 56 400, a wyłowione ryby dają wartość 27925 (to znaczy tyle trzeba by wydać kupując wabiki i wyławiajac te same ryby) to gdzie jest tego sens. Może ja czegoś nie wiem
    Kasia_B @ pl 1
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305
    Gdzieś coś kiedyś czytałam, ale postów dużo, nie wiem w którym miejscu szukać. Chodzi o wiaderka, dostałam misję.

    Czyli kopiłam duże wiaderko





    Nie zaliczyło mi zdania, czemu? Ktoś przypomni.
                      

    AKTUALNIE POSIADAMY 4 WOLNE MIEJSCA w sojuszu Zbiorowość, czekamy!
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/69507/rekrutacja-w-sojuszu-zbiorowo%C5%9Bc-wolne-miejsca#latest - więcej informacji.
  • A JAK LOWI SIE SUMY ?
    malawie57 @ pl 1
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    musisz użyć wabika na sumy, kup go w sklepie umieść w skrzynce i po wejściu na łowisko kliknij wabik i zieloną strzałkę pojawi się sum 
  • co z tymi sumami od 4-rech dni niemoge zlowic ani jednego suma bo ich nigdzie niema, znowu niewypal :D
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    edytowano 11.11.2016
    sumy są tylko na łowiskach z łódki albo jak użyjesz wabika na sumy
    zawsze tak było z pomostu są tylko basy karpie tunki i lufary
  • Bertolina (PL1)Bertolina (PL1) PL1 Posty: 32
    Ciągle erroecode 7 jak chcę łowić ale olega mogę wysłać ktoś wie o co chodzi?

  • witam czy ktoś może wie czy po zadaniu kupienia dużego wiaderka i wędki z wlókien węglowych są jeszcze jakieś zadana czy to już koniec
  • ~~Mona~~ (INT1)~~Mona~~ (INT1) INT1 Posty: 994
    edytowano 13.11.2016
    Na 13 czy 14 poziomie nie pamiętam dokładnie, skończyły mi się zadania związane z wędkowaniem, z tego co czytam widzę, że są jakieś zadnia dalej. Mam zatem pytanie: od jakiego poziomu się znów pojawiają nowe zadania?


    ~~Mona~~ (INT1) Coop CAMERON FARM

  • Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847
    ~~Mona~~ (INT1) powiedział(a):
    Na 13 czy 14 poziomie nie pamiętam dokładnie, skończyły mi się zadania związane z wędkowaniem, z tego co czytam widzę, że są jakieś zadnia dalej. Mam zatem pytanie: od jakiego poziomu się znów pojawiają nowe zadania?

    od 25 poziomu  :'(

    Nie sztuką jest wie­dziec, a zrozumiec.
  • ~~Mona~~ (INT1)~~Mona~~ (INT1) INT1 Posty: 994
    Piotr Mazurek (PL1) powiedział(a):
    ~~Mona~~ (INT1) powiedział(a):
    Na 13 czy 14 poziomie nie pamiętam dokładnie, skończyły mi się zadania związane z wędkowaniem, z tego co czytam widzę, że są jakieś zadnia dalej. Mam zatem pytanie: od jakiego poziomu się znów pojawiają nowe zadania?

    od 25 poziomu  :'(
    Dziękuję za szybką odpowiedź.

    ~~Mona~~ (INT1) Coop CAMERON FARM

  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 13.11.2016
    Fajnie by było, jakby Ryby i produkty z Rybnej Restauracji zostały dodane do kontraktów na targu ( w rozsądnych ilościach oczywiście, a nie w kilkunastu tysiącach ;P  )

    Myślę, że byłaby to ciekawa alternatywa do obecnych kontraktów i zachęcała by do łowienia ryb (co mi osobiście już się znudziło) :)

    Kto nie bawi się w ryby, zawsze może odrzucić taki rybny kontrakt i po problemie :)
    Post edited by zaczarowana28 (PL1) on

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • makao (PL1)makao (PL1) PL1 Posty: 503
    edytowano 14.11.2016
    Już kolejne zadanie  jest za złoto - DLACZEGO nie ma opcji aby to samo zadanie wykonać za dolary? Odbiera to możliwość zastosowanie otrzymywanego złota, za wejście do gry, np. do przyspieszania budowania, tylko nakazuje ciułać złoto na wykonanie zadań łowienia ryb. Nie napisaliście, że bez złota nie ma sensu zabawa w wędkowanie i tylko straciłem czas.





  • Fisofe (PL1) powiedział(a):
    Może ktoś z Was jest w tym znacznie mądrzejszy. Jeśli wynajęcie łodzi kosztuje np. 56 400, a wyłowione ryby dają wartość 27925 (to znaczy tyle trzeba by wydać kupując wabiki i wyławiajac te same ryby) to gdzie jest tego sens. Może ja czegoś nie wiem
    Też się zastanawiałam nad sensem, dopóki w ramach eksperymentu nie posłałam po ryby Olega. Wprowadziła mnie w błąd - jak pewnie wszystkich - informacja, że łowiąc samemu można więcej zyskać. Otóż jest odwrotnie. Dla przykładu: kupuję dryfter za 56400, wysyłam Olega na wzburzone morze, a on przywozi mi 5 rodzajów ryb o łącznej wartości 285 tys. Nie wiem, czy to jest jakoś uzależnione od WPD, mam 25 poziom. Ogólnie dobre rozwiązanie dla tych, którym nie chce się łowić samodzielnie (bo mnie już trochę nudzi).
    Niestety jest coś za coś, za te kilkaset złowionych przez Olega kilogramów ryb nie dostaję ani jednego WPD.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik