Strona główna Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

27.10.2016 | Wędkowanie na serwerze głównym - Dyskusja

DemonaDemona Posty: 2,160
Cześć Farmerzy!

Zajrzyjcie do Oficjalnych Ogłoszeń, zapoznajcie się z nowościami jakie dla Was przygotowaliśmy i skomentujcie je w tym wątku!

Miłego dnia!
Wasz Zespół Big Farm
Post edited by Havao on
«1316

Komentarz

  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    Mam nadzieję, iż zanim aktualka zostanie wrzucona na główne serwery Twórcy usuną wszystkie błędy i poprawią opisy / informacje , bo są niewystarczające i Gracze będą mieć problem ze zrozumieniem o co w tym wszystkich chodzi.
    Na testowym ciągle nie zalicza zadania z kupnem wabika na bassy za złoto.

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305

    Właściwie takich zaszczytnych informacji w OO nie lepiej zamieścić dzień przed aktualizacją lub dwa już zapowiadając którego dnia będzie wgrywana? Bo teraz tylko czekać kiedy to będzie, a o Olegu nieco więcej już wiemy ze serwera testowego.

    No i rzecz jasna jak wyżej poprzedniczka napisała, oby były naprawione poprzednie błędy zanim pracę będą trwać, bo znów się nazbiera tego, a zgłoszenia będą pękać w szwach. Chyba GGS tego by nie chciało.

    Ale coraz bliżej Wędkowanie na głównym, cieszy mnie to :) Zobaczymy, oby bez wielkich problemów.

                      

    AKTUALNIE POSIADAMY 4 WOLNE MIEJSCA w sojuszu Zbiorowość, czekamy!
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/69507/rekrutacja-w-sojuszu-zbiorowo%C5%9Bc-wolne-miejsca#latest - więcej informacji.
  • bibi12 (PL1)bibi12 (PL1) PL1 Posty: 23
    przyszykuj dużo kasy, bo sklep za dolary otworzy ci się przy 15 poziomie, a trzeba łowić i kupować żeby ten 15 poziom zdobyć. Nie wiem czy to testowałeś, bo ja tak i na pewno sklep otworzył się dużo wcześniej. W każdym razie życzę sukcesów. W razie czego daj znak skombinuje łódkę na Śniardwy :) Pozdrawiam
  • Bardzo dobry pomysł, by wędkowanie było na głównych serwerach. Tym sposobem gracze zajmą się pisaniem o błędach w łowieniu ryb, a z pozostałymi się pogodzą. Tym sposobem nowe błędy przykryją stare.

    A wszystko dlatego, że GGS liczy, że wyeliminuje błędy przy wędkowaniu, gdy już wszyscy będą z tej nowości korzystali, wydając przy okazji sporo złota. A bez niego grać w wędkowanie praktycznie się nie da, gdyż efekty bez złota będą trwały całe lata. A przy okazji należy wspomnieć, że błędy w grze praktycznie uniemożliwiają zaliczanie kolejnych zadań.

    Pisanie o nich na tym forum nie wywołuje, żadnych skutków, gdyż nikt na wpisy nie odpowiada. Na forum dla farmy testowej pisać nie można, gdyż nie założono polskiego wątku. Jest to zresztą bez znaczenia, bo na forum obcojęzycznym też nikt na kłopoty graczy nie reaguje. Także wszędzie gracze muszą radzić sobie sami.

    Pytanie tylko po co to, przecież w ten sposób GGS traci tylko wiarygodność.

    farmermuniek4 @ pl 1
  • Gaja68 (PL1)Gaja68 (PL1) PL1 Posty: 299
    Przez błędy na główne grze nie cieszą mnie nowości :'(  Jak pomyśle jakie zamieszanie wprowadzi wędkowanie to już mi się nie chce grać, Zauważyłam że wreszcie ruszy Wioska Sojuszu ale nie wiadomo kiedy? Już po zadaniach Halowen boję się nowości, bo sądząc po opiniach graczy wędkowanie generowało szereg błędów i oczywiście nikt nas nie słucha i nie pomaga nam. Przykre to i szkoda że na siebie tylko możemy liczyć
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    edytowano 27.10.2016
    Witajcie!

    Zespół planuje przeprowadzenie aktualizacji związanej z łowieniem ryb na serwerze głównym dzisiaj (27.10.2016) pomiędzy godziną 12:00, a 15:00.

    Dostęp do Gry może być w tym czasie utrudniony, lub zupełnie niemożliwy.

    Pozdrawiam, Havao
    Post edited by Havao on
  • po 12tej ale ile godzin?
    i nawet nie mam nadziei, że obędzie się bez góry błędów i masy stresu...

    a tu już zapowiedź startu wioski sojuszniczej...

    ja się coś boję, że gra tego nie wytrzyma i się nam rozsypie,
    czekam na nowości ale jakoś z przerażeniem :/
    Karolineczka7 @ pl 1
  • Błędy na serwerze testowym nie zostały wyeliminowane to jaki jest sens wprowadzać ten bubel na serwer normalny?
    Zuzana @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 27.10.2016
    Dodano więcej opisów to na +,, ale niestety pomoc jest w języku ang  :|


    Ps. Jeszcze jeden taki szkopuł, który dotyczy chyba tylko serwera naszaklasa, bo mamy inną rozdzielczość ekranu gry niż główne serwery..... Trzeba się sporo nagimnastykować, aby powędkować na farmie smakosza... niestety dolne menu zachodzi na menu rybaka i  :


    Post edited by zaczarowana28 (PL1) on

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847
    Na głównym serwerze teraz jest dopiero przerwa techniczna trochę się tego boję :'(

    Nie sztuką jest wie­dziec, a zrozumiec.
  • ~~Mona~~ (INT1)~~Mona~~ (INT1) INT1 Posty: 994
    edytowano 27.10.2016
    Bardzo się cieszę z tego łowienia ryb, w realu lubię popatrzeć jak ktoś łowi, sama nie łowię, a tutaj będę mogła spróbować. No nieco się to różni od prawdziwych połowów i wędkowania, ale fajnie, że bedzie coś takiego w grze. :smile:
    Błędy, jak to błędy, pewnie się pojawią, ale w końcu je (chyba) wyeliminują, a wędkowanie zostanie.
    Boję się bardziej tego czy trzeba będzie ładować tony złota na to, żeby coś osiągnąć.
    Nie testowałam tego na serwerze testowym, więc czekam z niecierpliwością na rybki na farmie.;)
    Super, że się coś dzieje tutaj, coś nowego jest stale wprowadzane, nie jest nudno. Tylko, żeby więcej rzeczy było dostępnych za dolary, wówczas byłoby bardziej idealnie. :)

    ~~Mona~~ (INT1) Coop CAMERON FARM

  • Poszedłem łowić ryby. Piękne sztuki pływają, więc zarzucam wędką i nic nie leci. No może żyłka się poplątała... próbuję zarzucić jeszcze raz, ale dalej nic nie leci... jakbym ganiał muchy wędką :D   Zamykam okno i wchodzę jeszcze raz, bo z natury jestem cierpliwy. Zarzucam i w końcu haczyk z spławikiem poleciał do wody, ryba łyka i nie zdążyłem nic wcisnąć żyłka pękła..... Po czwartym podejściem udało mi wyłowić rybę.  Kolejna próba łowienia i znów jakbym muchy wędką odganiał.... Jednak to nie dla mnie :-)
  • Czy  jest jakakolwiek mozliwoasc wylaczenia dzwieku tego zgrzytajacego kolowrotka  rybaka bo  to do szalu  po 20  minutach doprowadza ,wylaczajac w opcjach  wszystkie dzwieki  nadal go slychac !
    mukrowa4 @ pl 1
  • makao (PL1)makao (PL1) PL1 Posty: 503
    edytowano 29.10.2016
    anulowane

    Post edited by makao (PL1) on



  • Oooo jakie to zaskakujące. Były błędy na serwerze testowym i takie same są na serwerze głównym...
    Zuzana @ pl 1
  • Mam zadanie otwórz podręcznik wędkarstwa nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc

  • kliknij na Olega, potem na rybkę, otwórz zakładkę z gwiazdką i tam produkuj wędkarskie PD
    Zuzana @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 27.10.2016
    JadwigagadzinaL (PL1) powiedział(a):
    Mam zadanie otwórz podręcznik wędkarstwa nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc

    Kliknij w Olega, jak Ci się otworzy menu kołowe , kliknij na znaczek Ryby - Wyślij Olega na ryby.
    Otworzy Ci się okno - przejdź do drugiej zakładki z taką srebrną gwiazdą Trening.
    Tam się nabija wędkarskie PD - kliknij na ten najkrótszy czas za $ i zadanie zaliczone ;)



    Teraz dopiero zrozumiałam co mieli na myśli Gracze, którzy pisali, że nie da się łowić , gdyż żyłka ciągle pęka.
    Na serwerze testowym łowiłam normalnie, wyciągałam z wody mnóstwo ryb, żyłka pękała raz od wielkiego dzwonu, może z 2x mi pękła.
    Teraz to jakaś masakra, nawet jak wskaźnik jest na zielonym pasku, żyłka robi się czerwona i pęka. 
    Nie da się tak łowić! 

    Dodatkowo zaciął się wskaźnik czasu, po zarzuceniu wędki powinien czas biec od początku, a ciągle pokazuje mi tyle:

    i jak w tak krótkim czasie złapać rybę????????? żyłka pęka po kilku sekundach :(

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • zaczarowana28 (PL1) powiedział(a):
    JadwigagadzinaL (PL1) powiedział(a):
    Mam zadanie otwórz podręcznik wędkarstwa nie wiem jak to zrobić proszę o pomoc

    Kliknij w Olega, jak Ci się otworzy menu kołowe , kliknij na znaczek Ryby - Wyślij Olega na ryby.
    Otworzy Ci się okno - przejdź do drugiej zakładki z taką srebrną gwiazdą Trening.
    Tam się nabija wędkarskie PD - kliknij na ten najkrótszy czas za $ i zadanie zaliczone ;)



    Teraz dopiero zrozumiałam co mieli na myśli Gracze, którzy pisali, że nie da się łowić , gdyż żyłka ciągle pęka.
    Na serwerze testowym łowiłam normalnie, wyciągałam z wody mnóstwo ryb, żyłka pękała raz od wielkiego dzwonu, może z 2x mi pękła.
    Teraz to jakaś masakra, nawet jak wskaźnik jest na zielonym pasku, żyłka robi się czerwona i pęka. 
    Nie da się tak łowić! 
    Dziękuję już znalazłam
  • alemania4 (PL1)alemania4 (PL1) PL1 Posty: 89
    Skąd wziąć karpie ?

    alemania4 @ pl 1
  • ~~Mona~~ (INT1)~~Mona~~ (INT1) INT1 Posty: 994
    edytowano 27.10.2016
    alemania4 (PL1) powiedział(a):
    Skąd wziąć karpie ?

    Karpie pływają w bajorku na Farmie Smakosza. :)

    P.S.
    Zauważyłam, że na farmie głównej też można je łowić.
    Post edited by ~~Mona~~ (INT1) on

    ~~Mona~~ (INT1) Coop CAMERON FARM

  • no tu jest jeszcze gorzej niż na testowym  :#  rzuciłam ze 30 razy a żyłka z haczykiem poleciała dwa razy!!! GGS wędkuj sobie samo!!!!  >:)
  • alemania4 (PL1)alemania4 (PL1) PL1 Posty: 89
    Czy do tych karpi trzeba mieć odpowiedni poziom wędkowania i muszę się sama wybrać na ryby ?
    Pytam, bo na farmie smakosza nie mogę się wybrać na ryby, wędkę mam na szaro.

    alemania4 @ pl 1
  • ~~Mona~~ (INT1)~~Mona~~ (INT1) INT1 Posty: 994
    edytowano 27.10.2016
    alemania4 (PL1) powiedział(a):
    Czy do tych karpi trzeba mieć odpowiedni poziom wędkowania i muszę się sama wybrać na ryby ?
    Pytam, bo na farmie smakosza nie mogę się wybrać na ryby, wędkę mam na szaro.

    Jak najeżdżasz wskaźnikiem myszki na tę wędkę to wyżej nie pojawia się czas ile masz do kolejnego połowu ryb? Może musisz odczekać określony czas do kolejnego połowu. Jeśli już wcześniej łowiłaś tam może tak być. :)

    Edycja:
    Sprawdź czy nie możesz łowić karpi z tego mostku na rzeczce po lewej stronie na farmie głównej.

    ~~Mona~~ (INT1) Coop CAMERON FARM

  • dydona (PL1)dydona (PL1) PL1 Posty: 18
    To bzyczenie kołowrotka jest nieznośne i ryb nadal nie da się złowić.
  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    A ja mam następujące pytanie. Czy ryby da się łowić bez myszy? W zapowiedzi było nawet pisane "myszy w dłoń"... Nie używam myszy, działam tylko na touchpadzie, czy mogę w ogóle te ryby łowić, czy od razu sobie darować?
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • zarzucam wedke a jej wcale nie widać zylki a wedka naprezona
    magdasm27 @ pl 1
  • Ala31 (PL1)Ala31 (PL1) PL1 Posty: 53
    Nie działa tak, jak powinno według opisu.Mam prośbę do Autorów - z szacunku do ludzi, którzy grają i wydają kasę (wirtualną i realną) - dopracowujcie te swoje projekty! Bo to MASAKRA jakaś!!!! 
    Ala31 @ pl 1
  • Arisch (PL1)Arisch (PL1) PL1 Posty: 47
    a ja nie mam możliwości nauki wędkowania....pokazuje błąd :(
    Arisch :)

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik