Strona główna Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Ponowne otwarcie serwera testowego!

1711

Komentarz

  • i zero reakcji jest na te nasze komentarze. Jeden wielki nie wypal. Nawet nie napisali ze będzie jakas rekompensata za niedziałającego rybaka.
    magdasm27 @ pl 1
  • DemonaDemona Posty: 2,160
    edytowano 19.10.2016
    Witajcie Kochani,

    mam dla Was do przekazania kilka ważnych informacji.
    Po pierwsze sporo osób zadaje pytanie odnośnie rekompensaty za błędy pojawiające się na serwerze testowym. Pisałam to już nie raz i powtórzę ponownie. Błędy na serwerze testowym mają prawo występować, są i prawdopodobnie będą. Założenie serwera testowego było właśnie takie, że z pomocą Graczy uda się te błędy wyszukiwać, a następnie Zespół Big Farm postara się je eliminować, aby po wprowadzeniu nowości na główne serwery gry, pojawiało się ich jak najmniej. Płynna i bezproblemowa rozgrywka jest naszym celem. Przykro nam, że nie zawsze udaje się ten cel osiągnąć w sposób najbardziej zadowalający, ale przykładamy do tego bardzo dużo starań.
    Nie przewidujemy dla Graczy rekompensat za błędy pojawiające się na serwerze testowym. Przykro mi, ale uprzedzaliśmy Was o tym i stanowisko Zespołu w tym względzie jest niezmienne.

    Chcę ponadto Was poinformować, że Zespół BF przyjął do wiadomości Wasze uwagi dotyczące ostatnich nowości, wprowadzonych na serwerze testowym i błędów, które się jednocześnie pojawiły. Postaramy się uporać z nimi tak szybko jak to tylko możliwe. Jednocześnie chcemy Was zapewnić, że popracujemy nad opisem zadań dotyczących wędkowania oraz zdobywania wędkarskich punktów doświadczenia, aby były bardziej czytelne, zrozumiałe i szczegółowiej opisywały jak owe zadania wykonać.
    Problem z zadaniem z sumami został także przekazany Zespołowi i postaramy się dopasować zadania tak, żeby przekazywanie sumów nie pojawiało się w grze wcześniej niż powinno, a wygląda na to, że tak właśnie się stało.

    Ostania informacja powinna Was ucieszyć. Postanowiliśmy z CM Asią stworzyć na forum serwera testowego polski kącik, w którym będziecie mogli zgłaszać błędy powstałe na serwerze testowym w języku polskim. Myślę, że to wiele ułatwi Wam i nam, albowiem mamy do Was gorącą prośbę! Nie zgłaszajcie proszę błędów dotyczących serwera testowego na naszym forum. Robi się przez to straszny bałagan, a forum na którym się znajdujemy jest przeznaczone dla głównych serwerów gry. Po to stworzono forum serwera testowego, aby rozgraniczyć regularną rozgrywkę, od problemów dotyczących bezpośrednio nowości testowanych na serwerze testowym.
    Oczywiście możecie dyskutować na temat nowości pojawiających się na serwerze testowym w tym wątku oraz innych wątkach przeznaczonych specjalnie do tego celu, jednak jeszcze raz gorąca prośba. Błędy dotyczące serwera testowego zgłaszajcie na forum serwera testowego.
    Link do polskiego kącika podamy Wam jak tylko zostanie utworzony :)

    Mam nadzieję, że nieco rozjaśniłam sytuację po ostatniej aktualizacji na serwerze testowym.
    Życzę Wam dobrej nocy,
    Demona

    Post edited by Demona on
  • sklejka (PL1)sklejka (PL1) PL1 Posty: 34
    Z informacji Demony wynika, że błędy serwera testowego zgłaszać na forum serwera testowego, a w tym wątku (przecież też dotyczącym serwera testowego) tylko pochwały? Tak?
    Ale i tak dzięki Demono za wiadomości.
    sklejka @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1) powiedział(a):

    taki wątek już dawno utworzyła zaczarowana
    Zuzana @ pl 1
  • Demona powiedział(a):
    Witajcie Kochani,

    mam dla Was do przekazania kilka ważnych informacji.
    Po pierwsze sporo osób zadaje pytanie odnośnie rekompensaty za błędy pojawiające się na serwerze testowym. Pisałam to już nie raz i powtórzę ponownie. Błędy na serwerze testowym mają prawo występować, są i prawdopodobnie będą. Założenie serwera testowego było właśnie takie, że z pomocą Graczy uda się te błędy wyszukiwać, a następnie Zespół Big Farm postara się je eliminować, aby po wprowadzeniu nowości na główne serwery gry, pojawiało się ich jak najmniej. Płynna i bezproblemowa rozgrywka jest naszym celem. Przykro nam, że nie zawsze udaje się ten cel osiągnąć w sposób najbardziej zadowalający, ale przykładamy do tego bardzo dużo starań.
    Nie przewidujemy dla Graczy rekompensat za błędy pojawiające się na serwerze testowym. Przykro mi, ale uprzedzaliśmy Was o tym i stanowisko Zespołu w tym względzie jest niezmienne.

    Chcę ponadto Was poinformować, że Zespół BF przyjął do wiadomości Wasze uwagi dotyczące ostatnich nowości, wprowadzonych na serwerze testowym i błędów, które się jednocześnie pojawiły. Postaramy się uporać z nimi tak szybko jak to tylko możliwe. Jednocześnie chcemy Was zapewnić, że popracujemy nad opisem zadań dotyczących wędkowania oraz zdobywania wędkarskich punktów doświadczenia, aby były bardziej czytelne, zrozumiałe i szczegółowiej opisywały jak owe zadania wykonać.
    Problem z zadaniem z sumami został także przekazany Zespołowi i postaramy się dopasować zadania tak, żeby przekazywanie sumów nie pojawiało się w grze wcześniej niż powinno, a wygląda na to, że tak właśnie się stało.

    Ostania informacja powinna Was ucieszyć. Postanowiliśmy z CM Asią stworzyć na forum serwera testowego polski kącik, w którym będziecie mogli zgłaszać błędy powstałe na serwerze testowym w języku polskim. Myślę, że to wiele ułatwi Wam i nam, albowiem mamy do Was gorącą prośbę! Nie zgłaszajcie proszę błędów dotyczących serwera testowego na naszym forum. Robi się przez to straszny bałagan, a forum na którym się znajdujemy jest przeznaczone dla głównych serwerów gry. Po to stworzono forum serwera testowego, aby rozgraniczyć regularną rozgrywkę, od problemów dotyczących bezpośrednio nowości testowanych na serwerze testowym.
    Oczywiście możecie dyskutować na temat nowości pojawiających się na serwerze testowym w tym wątku oraz innych wątkach przeznaczonych specjalnie do tego celu, jednak jeszcze raz gorąca prośba. Błędy dotyczące serwera testowego zgłaszajcie na forum serwera testowego.
    Link do polskiego kącika podamy Wam jak tylko zostanie utworzony :)

    Mam nadzieję, że nieco rozjaśniłam sytuację po ostatniej aktualizacji na serwerze testowym.
    Życzę Wam dobrej nocy,
    Demona


    Demona czy Ty zostałaś nową CM  ?
  • i gdzie ten nagrody pewnie zapomnieli ze cos takiego objecali
    magdasm27 @ pl 1
  • makao (PL1)makao (PL1) PL1 Posty: 503
    magdasm27 (PL1) powiedział(a):
    i gdzie ten nagrody pewnie zapomnieli ze cos takiego objecali

    e-mailem przyszła do mnie wiadomość: "za wypróbowanie nowych funkcji na serwerze testowym.

    Pragniemy wynagrodzić Twoją ciężką pracę upominkiem!
    Zrealizuj poniższy kod kuponu za pomocą swojego głównego konta Big Farm, aby otrzymać:

     100 szt. złota, 25 000 dolarów oraz kurzy krzak (obiekt dekoracyjny)"

    NIESTETY po kliknięciu w "zrealizuj kupon" wyskoczyła informacja:

    "This website is under heavy load (queue full)
    We're sorry, too many people are accessing this website at the same time. We're working on this problem. Please try again later"

    DLACZEGO PO ANGIELSKU, SKORO GRAM NA SERWERZE POLSKIM?!

    Z inf. wynika, że zbyt wielu ludzi chce wejść na tę stronę w tym samym czasie. "Pracujemy nad tym problemem. Spróbuj ponownie później". Niestety wciąż nie można zrealizować kuponu.

    Poza tym wcześniej przyszły 3 informacje o przyznaniu 10 porcji karmy dla krów, 2500 dolarów i 100 jedn. pszenicy, ale na farmę nic nie wpłynęło, a w poczcie jest inf., ze zrealizowane. Coraz większy bajzel!
    Poważnie zastanawiam się, czy nadal grać.







  • Postanowiłem iść na połów.

    Łowiska odblokowane, to fakt.

    Ale nijak nie wiem, jak te ryby łowić. Co zrobić, w co klikać. Oficjalne ogłoszenia jak dla mnie nic nie wyjasniają.

    Kilkakrotnie, raczej przypadkiem - bo nie wiem, na co kliknąłem, udało mi się złapać rybę na wędkę. A nawet raz włożyć ją do wiaderka - też nie wiem jakim cudem. W pozostałych przypadkach próby włożenia ryby do wiadra okazały się nieskuteczne, a po upływie jakiegoś czasu, wedka pękała i ...... trach.

    Czy ktoś wie jak te ryby łowić?  Na co klikać, by wykonać z powodzeniem wszystkie niezbędne czynności?

    farmermuniek4 @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    farmermuniek4 (PL1) powiedział(a):

    Postanowiłem iść na połów.

    Łowiska odblokowane, to fakt.

    Ale nijak nie wiem, jak te ryby łowić. Co zrobić, w co klikać. Oficjalne ogłoszenia jak dla mnie nic nie wyjasniają.

    Kilkakrotnie, raczej przypadkiem - bo nie wiem, na co kliknąłem, udało mi się złapać rybę na wędkę. A nawet raz włożyć ją do wiaderka - też nie wiem jakim cudem. W pozostałych przypadkach próby włożenia ryby do wiadra okazały się nieskuteczne, a po upływie jakiegoś czasu, wedka pękała i ...... trach.

    Czy ktoś wie jak te ryby łowić?  Na co klikać, by wykonać z powodzeniem wszystkie niezbędne czynności?

    jak chcesz złapać określoną rybę, to najlepiej kliknąć w jej okolice przy zarzucaniu wędki, haczyk powinien wylądować w jej okolicy, większa szansa , że się złapie, akurat ta na którą polujemy :)

    jak ryba jest już na haczyku wówczas trzymamy wciśnięty klawisz myszki, i jeżeli żyłka się napręży (na wskaźniku czerwony kolor), puszczamy ten klawisz, aby trochę popuścić żyłki, aż wskaźnik będzie na zielonym i znowu przytrzymujemy klawisz myszki... i tak do skutku, aż do wyciągnięcia ryby z wody :)
    Przynajmniej ja łowię tym sposobem :)

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • jo2014 (PL1)jo2014 (PL1) PL1 Posty: 11
    edytowano 22.10.2016
    makao (PL1) powiedział(a):
    magdasm27 (PL1) powiedział(a):
    i gdzie ten nagrody pewnie zapomnieli ze cos takiego objecali

    e-mailem przyszła do mnie wiadomość: "za wypróbowanie nowych funkcji na serwerze testowym.

    Pragniemy wynagrodzić Twoją ciężką pracę upominkiem!
    Zrealizuj poniższy kod kuponu za pomocą swojego głównego konta Big Farm, aby otrzymać:

     100 szt. złota, 25 000 dolarów oraz kurzy krzak (obiekt dekoracyjny)"

    NIESTETY po kliknięciu w "zrealizuj kupon" wyskoczyła informacja:

    "This website is under heavy load (queue full)
    We're sorry, too many people are accessing this website at the same time. We're working on this problem. Please try again later"

    DLACZEGO PO ANGIELSKU, SKORO GRAM NA SERWERZE POLSKIM?!

    Z inf. wynika, że zbyt wielu ludzi chce wejść na tę stronę w tym samym czasie. "Pracujemy nad tym problemem. Spróbuj ponownie później". Niestety wciąż nie można zrealizować kuponu.

    Poza tym wcześniej przyszły 3 informacje o przyznaniu 10 porcji karmy dla krów, 2500 dolarów i 100 jedn. pszenicy, ale na farmę nic nie wpłynęło, a w poczcie jest inf., ze zrealizowane. Coraz większy bajzel!
    Poważnie zastanawiam się, czy nadal grać.




    Też dostałam taki kupon. Aby go zrealizować należy wejść do sklepu płatniczego z głównego konta. Na samym dole jest okienko z napisem kupon. Po jego naciśnięciu otworzy się nowe okno do którego trzeba przepisać lub wkleić kod kuponu z maila i nacisnąć guzik zrealizuj. Do mojego konta wszustko się dodało. w wiadomości na samym końcu jest link z obrazkami napisany małymi literkami.
    jo2014 @ pl 1
  • Dzięki zaczarowana.

    Założyłem nowy wątek, licząc, że będzie częściej czytany, niż ten. Zobaczymy

    Wykorzystałem Twoja podpowiedź. Klikałem w pobliżu wytypowanej ryby i ją złapałem. Niestety nim wędka się naprężyła - tzn. zrobiła się czerwona, żyłka pękła i trach.....

    Czy też za każdym razem w takim przypadku musisz na nowo wypływać na ryby?

    Jak przyśpieszyć to zwijanie żyłki, by ryba wyladowała w wiadrze?

    Czy trzeba mieć to tego jakiś bardziej wypaśny sprzęt, czy wystarczy podstawowy?

    Złapałaś już te 150 kg bassów?

    farmermuniek4 @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 22.10.2016
    Tak złapałam,, już jestem na jakimś kolejnym kroku, łapię lufary :)
    Mam zwykły sprzęt, bez wabików, żyłka nie pęka.. ale czasem pojawia się komunikat, że jakiś sprzęt się zużył i trzeba go wymienić, np. tak miałam przed chwilą z haczykiem:)

    a jak mi się nie chce łowić tych ryb, to wysyłam Olega na kilka godzin na ryby, złapał mi w nocy te 150 kg bassów :)

    ps. Chyba Moderator będzie musiał troszkę tu posprzątać i nas przenieść do jednego wątku, bo burdello się trochę zrobiło :)
    Post edited by zaczarowana28 (PL1) on

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • makao (PL1)makao (PL1) PL1 Posty: 503

    (...)


    Też dostałam taki kupon. Aby go zrealizować należy wejść do sklepu płatniczego z głównego konta. Na samym dole jest okienko z napisem kupon. Po jego naciśnięciu otworzy się nowe okno do którego trzeba przepisać lub wkleić kod kuponu z maila i nacisnąć guzik zrealizuj. Do mojego konta wszustko się dodało. w wiadomości na samym końcu jest link z obrazkami napisany małymi literkami.
    Dziękuję  jo2014, udało się zrealizować kupon dzięki mojej upartości, po kilkukrotnym logowaniu. :)



  • Też wyłałem Olega po bassy. Z tego co napisałaś wynika, że połowy Olega podanych w zadaniu ryb się zaliczają. Spradzę czy tak jak wróci z połowów.

    Dzięki za porady idę ćwuczyć połowy dalej.

    farmermuniek4 @ pl 1
  • Na meilu pojawily sie nagrody w zamian za ciezka prace na serwerze testowym ;))


  • zmiany które pojawily się z związku z rybakiem teraz mi się podobają sa bardziej kozystne
    magdasm27 @ pl 1
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305
    edytowano 24.10.2016

    No i pojawił się błąd który wyskoczył mi po raz trzeci. Mam do wykonania zadanie złowić 150 kg bassów. Udało mi się złowić 15 kg. Przy złowieniu bassa pojawia się błąd.

    Powiem że wtedy tracę wabiki, ryby w kg mi nie zalicza po zamknięciu tego komunikatu, zacina mi się rybka wisi i się szarpie. Również nie pęka mi żyłka.


    Zaczyna mi się podobać Oleg, oby nie było większych problemów, błędów z nim związane. Zadania (misje) mogłyby być szczegółowo opisane a jeśli już naciskam strzałkę zieloną - Pokaż mi! aby podświetlała mi się ta zakładka gdzie mogę zadanie zrobić, to otwiera mi się przy Olegu kółko zakładek (idź na ryby itd.) i nie wiadomo w które wejść.

    magdalenka1978 (PL1) powiedział(a):

    Na meilu pojawily sie nagrody w zamian za ciezka prace na serwerze testowym ;))



    Osobiście nie dostałam nagród, chyba losowo lub mam za mały poziom i zbyt wiele nie pomogłam abym mogła odebrać prezenty. Mam 18 poziom.



                      

    AKTUALNIE POSIADAMY 4 WOLNE MIEJSCA w sojuszu Zbiorowość, czekamy!
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/69507/rekrutacja-w-sojuszu-zbiorowo%C5%9Bc-wolne-miejsca#latest - więcej informacji.
  • gdzie mam zlowic sumy moze ktos mnie oswiecic?
    malawie57 @ pl 1
  • Farmerka~ (PL1)Farmerka~ (PL1) PL1 Posty: 2,299
    malawie57 (PL1) powiedział(a):
    gdzie mam zlowic sumy moze ktos mnie oswiecic?


    Oczywiście na testowej:) A tak poważnie to musisz kupić wabiki na sumy i spakować je do skrzynki ze sprzętem. Potem je użyć na którymś z łowisk. Wabik zwykły daje 1 suma, a za złoto kilka.


  • makao (PL1)makao (PL1) PL1 Posty: 503
    edytowano 26.10.2016
    Dostałem info, że mam odebrać złoto, żetony, róże i grządkę kwiatową, więc klikam "odbierz już teraz", przekierowało mnie na konto i żadnej z tych rzeczy nie zastałem. O co tu chodzi - pomyślałem. Zalogowałem się na  konto testowe i co? Nagrody są.
    Pytam więc po co ta zabawa w ciuciubabkę?




  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    makao (PL1) powiedział(a):
    Dostałem info, że mam odebrać złoto, żetony, róże i grządkę kwiatową, więc klikam "odbierz już teraz", przekierowało mnie na konto i żadnej z tych rzeczy nie zastałem. O co tu chodzi - pomyślałem. Zalogowałem się na  konto testowe i co? Nagrody są.
    Pytam więc po co ta zabawa w ciuciubabkę?

    Witaj,
    Najwidoczniej nagrody o których mówisz były przypisane do konta na serwerze testowym i najprawdopodobniej  można to wywnioskować z otrzymanego e-maila.
    Przycisk przeniósł Cię do gry, a jako, że byłeś zalogowany na serwerze głównym, pojawiłeś się właśnie tam, a nie na serwerze testowym.

    Pozdrawiam, Havao
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305

    Szok 3 eventy naraz, oczywiście na testowym, komuś się nudzi ha ha
                      

    AKTUALNIE POSIADAMY 4 WOLNE MIEJSCA w sojuszu Zbiorowość, czekamy!
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/69507/rekrutacja-w-sojuszu-zbiorowo%C5%9Bc-wolne-miejsca#latest - więcej informacji.
  • DemonaDemona Posty: 2,160
    XxasieczekxX (PL1) powiedział(a):

    Szok 3 eventy naraz, oczywiście na testowym, komuś się nudzi ha ha
    Witaj,

    to nie żaden szok, dość często na serwerze testowym włączane są wszystkie eventy na raz, albo spora ich liczba. Fajne w tym jest to, że pracując na farmach robią się właściwie same i dość szybko można zdobyć w nich nagrody. Mnie się to akurat na testowym bardzo podoba.

    Pozdrawiam,
    Demona
  • DemonaDemona Posty: 2,160
    janina60 (PL1) powiedział(a):
      Mnie się tez podoba, wszystkie eventy za jednym razem ,tylko że dzisiaj nie mam dostępu na na farmę główną na testowej .Bez problemu wchodzę do wioski na smakosza i kwiatowa a na głowna sie nie da ,jest w zawieszeniu.

    Witaj Janinko,

    niestety ale na serwerze testowym z założenia błędy mogą występować. Nie jestem w stanie poradzić Ci nic innego jak standardowe przeczyszczenie przeglądarki, usunięcie plików cookies i ewentualne sprawdzenie, czy na innej przeglądarce dzieje się tak samo. Być może te działania coś pomogą.
    Jeśli ktoś z Was jeszcze boryka się z podobnym błędem, proszę aby wpisał się tutaj.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Demona
  • jola62 (PL1)jola62 (PL1) PL1 Posty: 1,103
    u mnie nie działa selwer testowy proszę naprawić
    jola62 @ pl 1

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik